Keresés

Részletes keresés

Skorpió Creative Commons License 2008.03.25 0 0 651

Mától fogva Magyarországhoz csatolom őket. :-)

Viccnek szántad, de ebben a mondatodban van a lényeg. Ha el tudod érni, hogy hozzánk "csatolódjon" Kína, akkor nekünk ez jár.

Előzmény: Törölt nick (646)
Skorpió Creative Commons License 2008.03.25 0 0 649
Te kérdezted, hogy jár-e Tibetnek?
Előzmény: waxxablaze (647)
Skorpió Creative Commons License 2008.03.25 0 0 648

Az a baj, hogy prekoncepciód van Kínával szemben. Hogy hazudik, hogy igazságtalan, hogy visszaél az erejével, hogyí elnyom stb. Tibet viszont az elnyomott, az igazság bajnoka, a kicsi de büszke nép aki az igazáért harcol.

Nem lehet egy ilyen kérdést érzelmi alapon, mondhatni vallási áhitattal átitava megbeszélni. 

Gondolj arra, hogy te mit tennél Kína helyében? 

Előzmény: yi-dvags (645)
waxxablaze Creative Commons License 2008.03.25 0 0 647
"Pont annyí, mint egy kínainak. "

ezt már megbeszéltük rég.
Előzmény: Skorpió (644)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.25 0 0 646

Ha a függetlenségre gondolsz, akkor nem jár

És kinek jár és kinek nem jár? Ezen az alapon a kinaiaknak sem jár. Mától fogva Magyarországhoz csatolom őket. :-)

Előzmény: Skorpió (644)
yi-dvags Creative Commons License 2008.03.25 0 0 645
Nem tévedek. Én is azt állítom, hogy nem abszolút kategóriák (lásd nki. álláspont vs. személyes véleményem)

Rajtad múlik, mit tartasz bűnnek, igazságtalanságnak, erkölcstelennek. És rólad is árulkodik.
Előzmény: Skorpió (643)
Skorpió Creative Commons License 2008.03.25 0 0 644

Jár-e a tibetinek szabadság, szabadságjog (freedom), mint mindenkinek -e sártekén?

Pont annyí, mint egy kínainak. Ha a függetlenségre gondolsz, akkor nem jár. Az autonómia egy reális lehetőség, de ehhez a tibetieknek is tenni kell valamit.

Előzmény: waxxablaze (641)
Skorpió Creative Commons License 2008.03.25 0 0 643
Amely fogalmakat te használsz, úgy mint "igazság", "bűn", "erkölcs" nem abszolút kategóriák. Itt tévedsz.
Előzmény: yi-dvags (640)
kábelbúvár Creative Commons License 2008.03.25 0 0 642
waxxablaze Creative Commons License 2008.03.25 0 0 641
Attól még az elnyomás tényén, a szabadságjogok megsértésén nem változtat a nemzetközi közvélemény. Max letagadja, elhallgatja, titkolja, vagy épp csak félrenéz.

Mindig ezen a függetlenség izén rugózol. Először maradjunk már az eredendő kérdésnél. Jár-e a tibetinek szabadság, szabadságjog (freedom), mint mindenkinek -e sártekén? (ENSZ Emberi Jogok, ha nem lenne világos miről van szó).

Vagy nem?
Előzmény: Skorpió (639)
yi-dvags Creative Commons License 2008.03.25 0 0 640
mondom, ez a nézetbeli különbség. Ezek szerint közted és köztem is.

szerintem ez természetesen nem az igazság, hanem a realitás. Amivel együtt kell élni, ha el akarjuk kerülni a nagyobb rosszat. Ezzel a realitással takarózni, bűnöket kétségbe vonni azonban az én szememben erkölcstelen.

És ezzel részemről elmondtam mindent ezzel a téméval kapcsolatban.

Előzmény: Skorpió (637)
Skorpió Creative Commons License 2008.03.25 0 0 639

Ha a nemzetközi közvélemény - de inkább a nagyhatalmak - nem állnak a tibeti függetlensége mellé -  és nem állnak - akkor a a tibetiek a saját igazságukat feldughatják maguknak.

Az csak Virág Elvtársat érdekelte, hogy az objektív igazság birtokába jusson.

Pontosan erről van szó! Az igazság szubjektív és mindig az erössebbnek van "olyanja". (:-)

Előzmény: waxxablaze (638)
waxxablaze Creative Commons License 2008.03.25 0 0 638
Az igazság nem a nemzetközi közvéleményen múlik. Az csak Virág Elvtársat érdekelte, hogy az objektív igazság birtokába jusson.
Előzmény: Skorpió (637)
Skorpió Creative Commons License 2008.03.25 0 0 637

"Te ezzel szemben csatlakozol a világ hivatalos álláspontjához. "

Mivel ez az igazság. Ha holnap a nki közvélemény megváltozik, akkor az lesz az igazság

Ez nem szabadesés.

Előzmény: yi-dvags (636)
yi-dvags Creative Commons License 2008.03.25 0 0 636
kezdek összezavarodni.

eddig mintha azt mondtad volna, az adott ország maga határozza meg, mit ért pl. demokrácia alatt, és az úgy is van. Aztán mondtál egy saját véleményt (a te megítélésed szerint az Észak-Korea-szintű diktatúra nevezhető már diktatúrának), majd most az számít, mit mond a nki közvélemény.

Utóbbiról: A nki legitimációt minden esetben világpolitikai megfontolások befolyásolják, nagyon helyesen. Vagyis hamarabb szemet hunynak Kínának egy egy gazembersége, jogtiprása felett, mint egy É Koreának. Ez jó is, kell a kutyának egy komolyabb gazdasági válság vagy fegyveres konfliktus.

De azt állítani, hogy ha a nki közvélemény valamit demokratikusnak, nem elnyomónak, stb. nyilvánít, az bizonyosan igaz is, az súlyos tévedés.

Én itt végig a saját véleményemet mondom, amit a saját erkölcsi érzékem befolyásol csak, nem kell tekintettel lennem a geopolitikai szempontokra.

Te ezzel szemben csatlakozol a világ hivatalos álláspontjához.

Igen, igazad volt: nézetbeli különbség van közöttünk.
Előzmény: Törölt nick (623)
waxxablaze Creative Commons License 2008.03.25 0 0 635
gyilkosokat.
Előzmény: waxxablaze (634)
waxxablaze Creative Commons License 2008.03.25 0 0 634
csak én nem anyukád szidtam, hanem a kommunista gyilkosokat?

nemdebár?

Előzmény: Törölt nick (633)
waxxablaze Creative Commons License 2008.03.25 0 0 632
"Mégpedig azért, mert én nem használok ilyet."

én meg azt írom amit gondolok. kényszer abortuszokat erőltető, tömegbe éles lőszerrel lövető rendszer képviselői, fenntartói, haszonlesői = nem emberi mivoltban létező lények, akik a civilizált világ testén lógnak. élvezik a plurális demokráciák adta lehetőségeket (szabad piac, szólásszabadság stb.) miközben úgy nyomják el saját uralmuk alatt tartott népeket, hogy az nem emberhez méltó. aki ilyet tesz,nem ember.
Előzmény: Törölt nick (630)
waxxablaze Creative Commons License 2008.03.25 0 0 631
Teljesen mindegy hol-milyen kormány nyomja el bestiálisan az állampolgárait.

Civilizált ember tiltakozik.
Előzmény: Törölt nick (623)
waxxablaze Creative Commons License 2008.03.25 0 0 629
"Aztán ha ezzel megvagy, sorold fel hogy mit teszel a cigány kultúra megmaradásáért!"

adózom
Előzmény: Skorpió (599)
sensei47 Creative Commons License 2008.03.25 0 0 628
"a sok 10 millió hulla?"

Kínában kb 65 millió...:-((((((((
Előzmény: waxxablaze (627)
waxxablaze Creative Commons License 2008.03.25 0 0 627
"A jelzőidet vedd magadra és természetesen arra, aki megszült téged."

óóóó

óóóó

elevenbe talált? csak nem a rendszer és hit lánglekű védelmezője, kit nem undorit a sok 10 millió hulla?
Előzmény: Törölt nick (572)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.25 0 0 626
Legfeljebb annyiban, hogy a kultforr és Mao után lett volna mihez visszatérni, vagy valamire legalább hivatkozni - akár ma is. Tárgyalási alapnak ma pl. tökéletes lene.
Előzmény: Törölt nick (625)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.25 0 0 624
Annyiban nem lényegtelen, hogy a 17 pontos egyezményben csak az autonómiához való jogukat garantálták, az előkészítő bizottságnak lett volna a feladata, hogy ezt a keretet tartalommal is megtöltse.
Az 1959-es események sajnos nagyon nem jöttek jókor tibeti szempontból, mert akkor még lehetőségük lett volna engedmények elérésére a bizottság keretei között...
Előzmény: yi-dvags (620)
yi-dvags Creative Commons License 2008.03.24 0 0 622
elnézést: az idézet innen származik
yi-dvags Creative Commons License 2008.03.24 0 0 621
"Ahhoz, hogy én diktatúrának tekintsek valamely országot Észak-Koreához hasonló rendszert, elnyomást kell megavlósítania."

Már megbocsáss, de milyen elnyomásról, diktatúráról beszélsz?

"Today The D.P.R.K. is a genuine worker's state where all the people are completely liberated from the exploitation and oppression. The workers, peasants, soldiers and intellectuals are the real owners of the power and defend their interests."

Vagy ez esetben mégsem az ő értelmezésüket kell elfogadni?
Előzmény: Törölt nick (613)
yi-dvags Creative Commons License 2008.03.24 0 0 620
55-ben állították fel, de már szerepelt a 17 pontos egyezményben. De végülis lényegtelen.
Előzmény: Törölt nick (615)
yi-dvags Creative Commons License 2008.03.24 0 0 619
Kisebb vicc, mint maga az olimpia. A világ egyik legkorruptabb szervezete által megrendezett droidverseny.
Előzmény: Skorpió (617)
yi-dvags Creative Commons License 2008.03.24 0 0 618
Mindezt csak arra mondtam, hogy Láma2 azt írta: biztos benne, hogy ha ezt és ezt teszi a dl, akkor Kína visszaengedi őt, stb.

én meg nem értem, mi alapján biztos ebben, amikor Kína akkor sem mond igazat, ha kérdez.
Meg mi a fenének is egyezkednének? Bár jó kondiban van az öreg Tenzin, azért ő is meghal egyszer, utána meg egyszerű a helyzet, majd választanak a kínaiak egy új dl-t, akit a rendszernek megfelelően nevelnek fel.
Ha az is belefér a rendkívüli civilizációjukba, hogy egy ötéves kissrácot tüntessenek el (11. pl), akkor ez már gyerekjáték.

Előzmény: Törölt nick (614)
Skorpió Creative Commons License 2008.03.24 0 0 617
10 tüntető. Vicc!
Előzmény: sensei47 (616)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!