Régi tanulmányaimat elővéve sajna nem sokra.Az egyszeri anyasági jár, és GYES. Tgyás és a GYED kilőve. Ha jogosultak vagytok adókedvezményre azt már igényelheted. + jön a családipótlék.
Szerintetek milyen pénzre leszek jogosult? Nem tervezett várandós kismama vagyok,ez most nem fontos csak olyan szempontból,hogy ha megszületik a kincsünk milyen pénzeket kaphatok majd a drága "állam bácsitól"!!!
Kisbabánk várható születési ideje: 2011.04.12. Tehát 2010-es év az alap,ha nem tévedek!
2010-január au pair Németország-2010 júni 25.-ig(szívás volt csak+egy kis nyelv) 2010-július,augusztus én fizettem be a biztosításomat 2010-szept 14-től munkaügyin fogok vendéglátást tanulni egészen 2011. jan. 27.-ig! Utána valószínű megint én fizetem a biztimet a babáig!
Szerintetek mire számíthatok? Mire figyeljek,hogy minden lehetőséget igényeljek ami jár nekem és a Babánknak!!!?
nem biztos, hogy rosszul teszed. vitatott azert a helyessege. alapveto higieniat sem lehet betartani, es bizony sajnos elofordult kellemetlenebb eredmeny is.
hát, nagyon kíváncsi leszek, mit mondasz a nálatok lévő korkülönbségről, mert ha összeszedtem magam, még én is szeretnék gyereket...és akkor a kisebbik lánykám kb. 4 éves lesz majd, a nagyobbik meg 5.5...vagy még később, nem tudom...
férjem megint pályázgat külföldre...most más égtájról van szó. ha sikerül munkát kapnia, akkor őszintén szólva megúsznám megint a magyarországi szülést :)
Igen, igazából én sem érzem, hogy nagy kockázata lenne. Bár ki tudja, attól még, hogy eddig sosem volt ilyen gond, most 4 évvel öregebb vagyok, mint legutóbb. :-) Amúgy elvileg még van 2 hetünk, amiből remélem, még legalább kilenc napot kihasznál a fiatalember, utána már itt lesz anyósom, meg remélhetőleg addig kész leszek mindennel...
Aha, azt értem, hogy hogy működik, csak azt nem tudtam, mennyire rutin, ha gátvédelmet akarnak. Amúgy elhiszem, hogy túlélhető, végülis sokmindent bevállalunk olyan helyzetben az ügy érdekében. :-)
Mikolt, köszi a választ, ezek szerint csak szükség esetén mondanak ilyet, az jó. :-)
Vízben szülés valsz. tényleg működik gátvédelmi szempontból, mert a régi kórházamban is nagyon mondták ezt. Merthogy a meleg szövetek jobban tágulnak. De van, ahol meleg vizes borogatást használnak. Mondjuk ahhoz elég sok idő kell, amíg a szövetek átveszik a környezet hőmérsékletét (pl. biztos sokan próbálták már meleg víz alatt hiába melegíteni az átfagyott kezüket :-)), úgyhogy nem tudom, ez mennyire hatékony. Ja, amúgy a kevés vízben szülés náluk azért kb. évi 80-at jelent, úgyhogy biztos van valamennyi statisztikájuk. Amúgy a "szárazon" szüléseknél kb. az esetek felénél vágnak ők is.
nem tudom, henn, nem voltam ott. ugyanannak a szulesnek a megitelese tok mas lehet a szuleszno, az anya, vagy az orvos szemszogebol. lehet, hogy tortent valami, amire nem is emlekszel, de meghatarozo volt a repedes szempontjabol. nem szivesen szolom le mas munkajat ugy, hogy nem ismerem a teljes kepet, ne haragudj. szerintem ez igy fair:)
egyébként ez volt az a szülésem, ahol a kórházi protokoll szerint első szüléskor mindenképp vágnak, és nekem nem vágtak, és én meg szépen azt feltételeztem (és még mindig azt feltételezem), hogy azért, mert az ügyeletes doki, akinél szültem, vagy le se tojt, vagy gyakorlatlan volt, vagy mindkettő.
erre írtad korábban, Mikolt, hogy "vannak gozmozdony babak, akiknel en pl. tuti nem tudnek olyan gyorsan szabdalni, mint ahogy jonnek. de en gyakorlatlan vagyok. "
értsem ezt úgy, hogy igazam van, és jobb esetben is gyakorlatlan volt az ügyeletes doki? (bocs, hogy visszatérek rá, de már több mint öt éve izgat a dolog.) tényleg kíváncsi lennék a véleményedre.
"igazabol mindent gatvedelemnek hivnak, amit a gatvagas elkerulese erdekeben teszunk. tehat azt is, ha pl. ulve, vgy terdelve szul az asszony. ugyhogy eleg tag fogalom:)"
nekem még ennyi sem volt: semmi az égvilágon (csak a III-ad fokú gátrepedés), mégis gátvédelemnek írták a zárójelentésben. fekve szültem, mint minden nő az adott kórházban. (a térdeplő szülésem a harmadik volt.)
na jó, egyszer szóltak, hogy ne nyomjak, de nem bírtam nem nyomni, egyszerűen lehetetlen volt. (rohamos szülés)
Babola: hát, harmadszorra már csak nem lesz gond, ha nem expressz sebességgel érkezik és nem túl nagy bébi...szoktam ám gondolni rád, hogy mikor jön a kisöcsi
A ne nyomjon anyukának az a lényege, hogy a szülésznő közben aktívan dolgozik, hog yne legyen se repedés, se vágás. Ha túl gyorsan jön a gyeek, akkor lehet repedés. Ha sikerül lassítani valamelyest, akkor az izmok maguktól kitolják a babát, akkor is, ha az anyuka nem présel, mint egy gőzgép. :-) Nehéz, de ha az ember már nem először csinálja, akkor már érzi, hogy mire volna szükség. Ugyanúgy, mint ahogy a kitolásnál a helyesen kihazsnált tolófájást is meg kell érezni, tnulni, a fájás kifújását is meg kell tanulni, és legközelebb már "emlékezni" fog rá a szervezet.
Nahat, jo tudni. Nekem valahogy ugy jott le, mint caixanak, hogy itt csak az aktiv beavatkozasokra monjdak ezt - de vegulis mindegy, minek hivjak. :-)
Es az vajon mennyire gyakori otthon gatvedelemnel, hogy "most ne nyomjon, anyuka"? Mert ilyet is sokat olvastam otthoni szt-kben, amikor gatvedelem volt. Itt ilyet sem mondtak, persze lehet, hogy van, akinel igen, en csak ketszer szultem itt. :-) Az azert az eleg kellemetlen lehet. Bar lehet, hogy egy gatseb meginkabb.
Ahol most fogok szulni, nagyon reklamoztak a vizben szulest ilyen szempontbol, hogy ott aztan nagyon minimalis a serules eselye. De nem hinnem, hogy bevallalom. :-) Valahol megertem oket, beszereltek azt a nagy kadat, aztan alig akad vallalkozo kedvu kismama, aki abban szul. :-D
igazabol mindent gatvedelemnek hivnak, amit a gatvagas elkerulese erdekeben teszunk. tehat azt is, ha pl. ulve, vgy terdelve szul az asszony. ugyhogy eleg tag fogalom:)
én azt gondoltam gátvédelemnek, ha ellentartják, masszírozzák a gátat vagy vmi ilyesmi megy.
nálam ilyen nem volt, annyi történt, hogy a doki felügyelő szemei mellett óvatosan kisegítette a bébi fejét a rezidens. de ez csak a végén volt és kb 1-2 percig tartott.
nem repedt szerencsére. talán mert amíg hétfő reggeltől szerda reggelig született a gyerekem, végig a fejemben dobolt, amit Mr. Spock írt a régi topicban a jó nyomási technikáról? erre odafigyeltem. mondjuk a kislányom 3330 gram volt, szóval nem hatalmas.
ott csak vészhelyzetben vágnak. nem része a protokollnak.
a szomszédom úgy választotta el (kicsit hasonló módszer) a lányát, hogy elmondta neki, anyának gyógyszert kell szednie, mert beteg, és ettől a tej már nem iható. A kiscsaj aznap még kérdezte, hogy cici?, másnap már alig. Sírás se volt. Hogy megértette, vagy miért, nemtom.
Hű de fura, én ezt inkább nem próbálom ki.... :-) Nem szeretem a ragtapaszt. ( Annak viszont örülök, hogy megnevettettelek (de lassan sikerült ezt leírnom.)
Persze, értem én. Én se ragasztanám le (elég hajmeresztő ötletnek tűnik), de nem azt írtad, hogy "hű, de fura, én ezt inkább nem próbálom ki", hanem azt, hogy ha a fiad így szereti, akkor jó. Na mindegy, nem lényeges kérdés ez, csak tényleg elnevettem magam azon, amit írtál.
Én azért megértem, ezt a ragtapaszozást így biztos nem csinálnám, bármennyire is működik, hacsak nem fájna tényleg...
Amúgy én is 15 hós korában választottam el a nagylányt, amikor az öccsével 3 hónapos terhes voltam, módszer nemigen volt. Elalváshoz neki már nem kellett szopi, mert sokszor volt esti programom. Amúgy ő nem ragaszkodott hozzá annyira, napközben lehetett szopi helyett mást csinálni/enni. Nem egyik napról a másikra hagytuk abba, a vége felé néhány nap kihagyás után is szopizott egyszer-egyszer, ha úgy alakult, míg teljesen abbamaradt. A kicsinél kivártam, amíg elválasztja magát, de kb. kétéves kora után délutánra korlátoztam a szopit. Akkor viszont annyiszor és annyit, amennyit csak akart. 2.5 éves korában hagyta abba végleg, nagyon fokozatosan.