Keresés

Részletes keresés

bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2015.02.24 0 0 337

Picit kevered a dolgokat.

A khr-t üzemeltető BISZ zrt semmit nem dönt el annak tekintetében,hogy valaki kaphat-e hitelt vagy sem. Az csak infót szolgáltat a banknak és neked,hogy milyen hiteleid vannak.

Még mindig nem értem,hogy neked (mert egyszer erről már beszéltünk) azon kívül,hogy valami nem kerek ebben az előtörlesztéses históriában,most mi a gondod?

Hogy ezért nem kaphatsz hitelt?  szerintem ettől még nyugodtan tudsz felvenni hitelt.

Előzmény: heremooka (336)
heremooka Creative Commons License 2015.02.24 0 0 336

Négy hónap alatt negyedszerre kapok levelet a banktól, hogy előtörlesztettem, amit rögzítenek a KHR-ben. Pedig nem. Mármint rögzítenék, de én nem törlesztettem elő. Mindegyik "előtörlesztés" 20e. körüli összegről szól.

Nehezem hiszem el, hogy a bank csak úgy szórja a pénzét és/vagy negyedszerre hibázik pont ugyanúgy. Háromszor írtam nekik tértivevényes levelet, a harmadik után a PSZAF-jogkörét átvevő szabadságharcos MNB-nek is. Ők közölték, hogy:

és most tessék megkapaszkodni!

a KHR-listához semmi közük, mert azt egy magáncég (?!!!) üzemelteti

(hogyan következik ez ebből???!)

és egyébként fogyasztóvédelemhez sem fordulhatok, mert csak (???) pereljem be őket. Jó tanácsként elmondják, hogy ballagjak be egy -akár másik- bankba és lekérdezhetem az összes rólam rögzített dolgot, amit csak akarok. És ha jónak látom, pereljem be őket. Mármint a bankot.

Számomra érthetetlen, hogy bankokat államosítunk, de azt, hogy ki mi alapján kap hitelt, egy magáncég dönti el. Ráadásul úgy, hogy sem az MNB, sem a fogyasztóvédelem nem vizsgálhatja őket felül. 

Milyen ország ez? Ilyen szabadságharcot én is pénzelnék, ha gyarmatosító lennék...

Sarkany Creative Commons License 2015.02.10 0 0 335

Fiókokat zár be a Raiffeisen

De nem vonulnak ki, és nem akarnak tulajdont eladni az államnak sem. Tovább »

forrás: Index.hu

rtivi Creative Commons License 2015.02.09 0 0 334

Célszerű abban a devizában eladósodni, amelyikben a jövedelem származik.

Előzmény: grizli47 (330)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2015.02.08 0 0 333

Ennek semmi köze sem az uzsorához sem a kamatokhoz.

CHF-es hitel,

Pont ugyanaz a probléma vele,mint a CHF-es autóhiteleknek és a CHF-es lakáskölcsönöknek.

Felvetted 140 Ft-os árfolyamon és most végtörlesztetted 300 Ft-os árfolyam mellett.

A megmaradt tőketartozásod CHF-ben a mai napi árfolyammal számolódott fel.

harzol Creative Commons License 2015.02.08 0 0 332

Ha 2007-ben kölcsönadtál volna éves átlagban 14% kamatra valakinek 1,1 milliót, akkor uzsorásnak tartanád magadat?

Mindenki szörnyülködik a CHF hitele miatti magas törlesztésen, pedig a történet HUF-ban is lehetne. Akkor nem a kamatkockázat miatt, hanem a kamatos kamat jótékony hatása miatt törlesztettél volna sokat. Lehet nem pont ennyit, de a nagyságrend stimmel.

Sarkany Creative Commons License 2015.02.08 0 0 331

Van valakinek erről valami véleménye?

Hogy egy klasszikust idézzek: "Hülyének lenni állampolgári jog!"

grizli47 Creative Commons License 2015.02.08 0 0 330

Tisztelt Fórumozók!

2007-ben kényszerből felvettem 1.100.000.- személyi kölcsönt egy mozgóbankártól. Olyan nagyon sürgős volt az üzletkötés a hó utolsó előtti napján, hogy saját költségére a munkahelyemről taxival vitt a bankba szerződés aláírásra. Ott már minden készen volt, tényleg csak alá kellett írnom a papirokat, már bankkártyám is volt, amivel  szinte percek múlva is kivehettem a pénzt a bankból.

Fizettem is jó adós módjára a havi 25-32 ezer forintot a svájci  frank alapu hitelemre 8 évig. Ez egy 28 ezer forintos átlaggal számolva is a 96 hónap alatt kb. 2.700.000.-.

A közelmultban úgy alakult, hogy lakást kell vennem, ezért úgy gondoltam, hogy végtörlesztem a hitelt, hogy felvehessek egy kisebb összeget a lakásvásárlásra. Az általam "nagyon szeretett bankban" majdnem kiestem a nadrágomból, amikor közölte velem az ügyintéző (?), hogy nemolyan egyszerü a végtörlesztés. Én azért belevágtam, mert lakni kell, és amig ez a hitelem él, addig nincs lakáshitel.  Pár nap után megtudtam, hogy még kb. 450.000.- ot kell fizetnem, hogy végleg megszabaduljak a hitelemtől és mos most már természetesen ettől a banktól. Kérdem én: 1.100.000.- -ra visszafizetek 3 milliót. Emberek kerülnek börtönbe uzsorakamat miatt. Ezt minek nevezzem????? Kiváncsi leszek elszámoláskor egyáltalán mit kapok vissza? 50-60 ezret?

Van valakinek erről valami véleménye?

Sarkany Creative Commons License 2015.02.04 0 0 329

És akkor most irány az Erste?

Az MTI-nek mindkét cég cáfolta, hogy tárgyalnának a felvásárlásról.

Előzmény: rtivi (327)
Sarkany Creative Commons License 2015.02.04 0 0 328

A megszokott pökhendi blöff az egész...

Előzmény: rtivi (327)
rtivi Creative Commons License 2015.02.03 0 0 327

És akkor most irány az Erste?

Előzmény: Sarkany (326)
Sarkany Creative Commons License 2014.12.18 0 0 326
Előzmény: Sarkany (325)
Sarkany Creative Commons License 2014.12.18 0 0 325
potika Creative Commons License 2014.12.11 0 0 324

Én egyszerre módosítottam netbankban a vásárlási limitet és a vásárlási darabszámot. Ez kétszer 300 Ft volt. Dupla lehúzás. Ha mondjuk a kp. felvétel limitet + darabszámot is módosítom (egy tranzakción belül) az már 1200 lett volna. Röhej.

Előzmény: itya (323)
itya Creative Commons License 2014.12.10 0 0 323

Limitmódositással óvatosan bánjon mindenki.(dijnullázó+)

Minden egyes limit módositása 300ft

szimpla lehuzás

heremooka Creative Commons License 2014.12.10 0 0 322

Köszönöm a válaszod!

A tévedés két hónapon belül másodszor történik. 

Előzmény: bankvilági idegenvezető (321)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2014.12.10 0 0 321

Vihar egy pohár vízben

Semmi jelentősége annak ami történt.

Minden fizetett hitel fenn van a pozitiv KHR rendszerben és az is,amit valaki nem fizet.

Nincs olyan,hogy valakit beletuszkolnak a rendszerbe,mert már több éve ott van.-.... :)

Bármilyen változás történik a hiteleddel kapcsolatban,pl elő vagy végtörlesztesz vagy épp nem fizetsz azt feltöltik a KHR rendszerbe,pont úgy,ahogy azt is,ahogy havonta változik a tőketartozásod.

Tehát egy teljesen normálisan fizetett hitelről is minden hónapban lehet látni mindent. Ez volt pont a rendszer lényege.

Amit leírtál,lehet egy tévedés volt,de alapvetően semmi jelentősége nincs és bántódása sem esett senkinek tőle.

Előzmény: heremooka (320)
heremooka Creative Commons License 2014.12.10 0 0 320

Hol nem volt, volt egyszer egy forint-alapú jelzáloghitel, amire már a második olyan levél jön, hogy a 2011. évi CXXII. törvény alapján a KHR felé továbbítják a hitel és a felvevő személyes adatait, mivel előtörlesztett. Az első levélben 10e. körüli, a másodikban már 22e. forintos összeget. (A hitel 20 éves futamidejű és a 11. évnél tart.)

A gond az, hogy nem történt előtörlesztés, főleg nem ilyen összegben, mert magának az előtörlesztésnek nagyobb a díja...

Az első levél után be lett küldve egy tájékozódó-kérdőre vonó levél. Kijött egy válasz, hogy félreértés történt és sajnálják, hogy a kedves ügyfél nem elégedett a bankkal. 

Mit lehet tenni? Addig írja az ember a leveleket nekik, míg a véletlen előtörlesztés el nem éri a hitel összegét? :) 

Viccen kívül, mi ezzel a céljuk? Így akarják az ecceri embert beletuszkolni ebbe a KHR-rendszerbe? Miért?! Hagyják annyiban, vagy küldjenek be még egy kérdőrevonó-jellegű levelet?

Sarkany Creative Commons License 2014.10.22 0 0 319

Még nem.

Legutóbb 22-én délután került jóváírásra.

Előzmény: fannta (318)
fannta Creative Commons License 2014.10.21 0 0 318

Sziasztok,

oktober 21 volt ma, visszateritest megkapta mar valaki?

Sarkany Creative Commons License 2014.08.19 0 0 317
Előzmény: mimi_bacsi (316)
mimi_bacsi Creative Commons License 2014.08.18 0 0 316

A Raiffeisen által forgalmazott MNB Növekedési Hitelhez milyen költségek, előírások vannak, amit az ügyfélnek teljesíteni, fizetni kell a futamidő alatt, és vagy a szerződés előtt.

Beruházási és Forgóeszköz hitelről van szó!

Ami jó lenne, ha meglenne a hitelprogram részletes feltételei, pdf formában, vagy konkrét link!

Polonic Creative Commons License 2014.07.22 0 0 315

Nálam már megtörtént a jóváírás.

ntaic Creative Commons License 2014.07.22 0 0 314

Számotokra sem érhető el a Stocklandyard?

Előzmény: Sarkany (313)
Sarkany Creative Commons License 2014.07.22 0 0 313

Sőt, még ma reggelre sem! :(

Előzmény: Polonic (312)
Polonic Creative Commons License 2014.07.21 0 0 312

es meg estere sem erkezett meg

Előzmény: Sarkany (311)
Sarkany Creative Commons License 2014.07.21 0 0 311

Még nem.

Előzmény: Polonic (310)
Polonic Creative Commons License 2014.07.21 0 0 310

Onecard-osok! Ti megkaptátok már a jóváírást?

itya Creative Commons License 2014.07.18 0 0 309

axához és kundh-hoz képest gyalázatos a panaszkezelésük:2 hete érdeklödtem meg miért vontak le 1200ft-ot az ingyenes kp felvételért és semmi válasz.

(+az is vicc hogy ha az ebankba belépve kérdezni-reklamálni akarok akkor mindenféle személyes adatomat be kell irogatni, máshol ezzel nem kell kinlódni)

Dragonfly06 Creative Commons License 2014.05.27 0 0 308

Egy jó pont, ilyenkor örülök, hogy a Raiffeisent választottam :-) Megint gyermekétkeztetéses adomány a banknál. Minden kártyahasználat után 10 Ft-okat félretesz a bank. Legutóbb decemberben volt ilyen akció, már nem emlékszem pontosan de sok milliót kapott több mint 10 önkormányzat gyermekétkeztetésre. Használjátok minél többet a kártyátokat!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!