Mivel eddig Délegyházával foglalkozó topic nem volt, viszont nekem, aki itt tengetem mindennapjaimat, hiányzott egy ilyen fórum, így létrehoztam egyet.
Remélem a jövőben minél többen látogatnak ide, akár konstruktív jobbítás vágyától vezérelve, vagy csupán némi csevelyre vágyva.
Kifejezett kérésem a topic lakókhoz annyi, hogy tiszteljük meg egymást, a nem sértő, normális hangnemmel, valamint a dedós eszmefuttatásoktól, és (különösen az országos) politikától mentes tartalommal!
Kellemes fórumozást!
A fene tudja. Csak el kellett volna oda menni, mert ez így sántít. Miért kell (főleg vidéken, ahol hely van bőven) egy sportcentrumhoz sokmillióért föltölteni egy tómedret, mikor picit odébb fillérekért kap egy szántót, ahol annyi bukfencet vethet, amennyit csak akar. Lehet, hogy bizalmatlan vagyok, de nekem déjá vu-m van. Ahol régen laktam, nitotak egy csomó helyet mindenféle kultúrmaszlag álcája alatt. A házunkban pl internet kávézóra kértek engedélyt. A sok hülye sznob persze mind megette a tulaj szövegét, hogy itt nem lesz kocsma meg ételszag meg zaj (mivel nem volt engedélyük melegkonyhára) csak a számítógépek zümmögését lehet majd hallani. Ehhez képest lett erősítős élőzene,égett olajbűz, részeg gajdolás, egyedül egy valami nem, számítógép zümmögés, mert azt egy darabot sem vettek soha. (Le is került hamar a cégérről az internet.) És még valami nem volt többé. A lakóknak jogai, ha mondjuk éjszaka pihenni szerettek volna. A kocsmások valahogy mindent elértek az önkormányzatnál, a lakóknak meg maradt az, hogy ha nem tetszik el lehet költözni. Úgyhogy ne legyen igazam, de szvsz most álljatok a sarkatokra ha ne szeretnétek a jövőben elköltözni, mert ha egy ilyen beruházás valahol zöld utat kap, a lakóknak onnantól általában KUSS a nevük. :-(
Annyit tudok róla (sajnos dolgoztam a fórum idején, így nem tudtam elmenni), hogy építenének egy mesterséges szigetet, plusz a két mostani szigetre is kiterjedne az építmény. Egy ekkora monstrumot szerintem az a kis tó nem igazán tud elviselni (a környéken lakók meg a zajt, mert hogy lesz az biztos). De van aki lelkes, és azt mondja milyen jó dolog lenne ez a "sport" centrum.
Hogy ez nekem nem jutot eszembe! Én meg itt kispályásan teherautó rugóköteggel működő kökilövő szerkezetben gondolkodom. Pedig a piacon ugye minden van, jézuskától géppuskáig, úgyhogy ez sem lehet túl nagy gond. A kezeléséhez meg előkaparnánk valami régi ismerőst, végülis somogyi sorozatvetős tüzér sofőr lettem volna (amíg onnan is ki nem rúgtak) vagy mifene. :-)
Szvsz az a baj a P.Ö.--gel, hogy amolyan tipikusan fából vaskarika, azaz nesze semmi fogd meg jól. Mert bár elvárja a biztonságot igénylő állampolgár áldozatát, és tettrekészségét, de mellé sem jogosítványt, sem partnerséget nem kínál a hatalom. Így viszont csak nem sokkal több, mint nagy gyerekek számháborúja.
Pl az egyik délegyházi polgárőr mesélte, hogy intézkedtek egy kocsmai incidensben, mire a kiérkező hatóság nem ám az agresszor csoportot veszi elő, de nem is azokat igazoltatja akit vertek, hanem kit? Hát a polgárőröket, akik megfékezték a csetepatét, és kihívták a hatóságot. Mit lehet erre mondani?
De csak akkor, ha van mellé nagy sebességű kamerád is, mert azzal remek felvételeket is tudnál készíteni, amit ha beküldöd mondjuk a N.G., vagy a D.Ch. csatornáknak, csak küldenének valami ajándékot cserébe. :-)
Megint itt voltak fürdőzni éjszaka fél kettő körül a vidám fiúk. De a francnak megy bele a vízbe, ha hideg? De ha már belemegy akkor minek visít, mint akit ölnek?
Nagyon kéne egy csendrendelet! Meg olyan, aki betartatná.
Senkit nem zavar rajtunk kívül a motoros? Egész hétvégén azt kellett hallgatni délelőttől, hogy egy idióta majd' hajnalig brübbögteti a nagyhangú szarját valamint nyélgázon húzatja a vasút mellett Varsányig oda-vissza, meg az üdülő sétányon, meg a szabadsrandnál, meg mindenhol. Gondolom valami hasonló kis tiknyó, mint aki nemrég megölte azt az asszonyt a zebrán az újgazdag szülei által vet motorral.Minden esetre erősen drukkolok neki, hogy csavarodjon már föl egy fára a kis bunkója, vagy feszítsen ki elé valaki egy drótot mielőtt egy ilyen hülye miatt itt is meghalna egy ártatkan ember! Ha meg a brümmögés hiányzik neki, akkor töltse föl mp3-ra, és hallgassa fejhallgatóval, mert mi már nagyon unjuk.
Megint magamban beszélek, de reménykedem abban, hogy többen olvassák a topicot mint írják, és akkor mégsem vagyok klinikai eset, aki magában beszél, ráadásul egy nyílvános fórumon írásban. :-) Tekintve, hogy a saját hozzászólásomra válaszolok. Nem is értem, hogy mégis mit képzeltem, de azért vártam, hogy enyémnél kimerítőbb tájékoztatást ad a lakossági fórumról "a helyi hírharsona", tekintve, hogy mégis az itt élőkről, a problémáikról, és a helyhatóság, és mások minket is érdeklő/érintő terveiről volt itt szó. Ehhez képest megjelent egy harmad oldalas cikk, ami azt sugallja, mintha itt csak a geotermikus fűtésről lett volna szó, és nagyobb részben azt taglalja, hogy a polgármester asszony mennyire megbántódott a gonosz lakók igazságtalan beszólásaitól.
Na kérem. Aki kutyákkal fekszik, az bolhákkal ébred. Aki közszereplést vállal az bizony kap hideget-meleget, gyakran jogtalanul igaztalanul is, bármennyire tenni akarással, és jószándékkal is van telve. Ennek a legjobb ellenszere a tájékoztatás. Mert ha mindent kiraknak jól láthatóan az ablakba, akkor nem indul meg a találgatás, és nem kel útjára a pletyka. Ehhez képest ezzel, és sok más dologgal kapcsolatban mit látunk? A titokzatosságot, a terelést. Ezekre pedig borítékolni lehet ezt a fajta választ, főleg egy olyan közösség esetében, akiket eddig az aktuális önkormányzati hatalom (és nem a polgármester mint személy) másodrendű lakóként, és csupán fejőstehénnek (le)kezelt, mivel az ember benyomásai, döntései során az előző tapasztalataira épít. És jelen esetben az előző tapasztalatok sajna azt mutatják, hogy a kertvárosban élőket ahol lehet lehúzták (pl a négyszeres árú csatorna), és vissza nem kapunk semmit, vagy amit igen, abban sincs köszönet(ld utak, vagy szúnyog nem irtás). Ezek után ha elkezdenek egy homályos tervet pedzegetni, amiből csak az a világos, hogy horror összegbe kerül, de az önkormányzatnak nincs rá egy fillérje sem, az eredeti tervekbe műszaki okokból nem férünk bele mégis itt lobbyznak vele, akkor mit gondoltak mi fog először lejönni az embereknek? Minden esetre mi első és hosszú ideig asszem talán utolsó alkalomal mentünk ilyen összeröffenésre. Fölösleges ugyanis három órát ott "seggelni" valahol, ha a polgármesternek csak annyi jött le az egészből, hogy ő most megsértődött.
Az alábbiak magán vélemények, az elműlt években hallott. látott információkból szedtem össze:
1. Amikor a közműhálózatot tervezték (terveztették), jelentősen alábacsülték a falu várható fejlődését.
2. A falu vízzel való ellátását végző kutak (úgy tudom kettő) közül az egyikről kiderült, hogy arzénban gazdag vizet lehet belőle nyerni, ezért azt lezárták. Így viszont a megmaradt kút nem tudta ellátni a falut (ezért nem adtak ki több közműcsatlakozási engedélyt). A csávából átmenetileg az húzott ki minket, hogy kaptunk vizet Dunavarsányból, de most meg állítólag elisszuk a varsányiak vizét, ezért korlátozták a felénk történő vízáramoltatást (még mérőórát is fel akartak szerelni a vezetékre), ezért vezetett be önkormányzatunk vízkorlátozást (tán kéne egy új kutat fúratni!)
3. Csatornahálózat alulméretezett (pár éve kihívtunk néhány csatornaépítéssel foglalkozó céget, ők síkítottak fel, mikor lenéztek a fedél alá, hogy ilyen csöveket gyűjtőcsőként sehol sem szabad használni (no midegy, eddig még azzal nem volt gond).
4. Fürdeni - elméletileg - egyiktóban sem lehet, mert bányatavak, horgászattal kiegészítve. De nyáron szerintem bármelyikben fürödhetsz (szoktak), télen korcsolyázhatsz (szoktak), bár az is tilos. Lehet kutyát is úsztatni, a horgászok kitörő örömére. Lehet evezni, szörfözni, vizibiciklizni, vitorlázni (kis hajóval). Ja és horgászhatsz is.
5. Kisebbség. Olyan, mint bárhol máshol az országban, különösebb problémáról nem hallottam. (Mondjuk néhány szokásukat megváltoztathatnák, és akkor már fel sem tűnne, hogy ők a kisebbség. Igaz akkor már meg is szűnnének azok lenni.)
6. Aszfaltos út. Csoda bekövetkezésének valószínűsége közel nulla.
7. Hóeltakarítás.
Havazás után jön egy hókotrós traktor és tisztára tolja az utat. Itt kevesebb gondom volt a téli közlekedéssel, mint Bp belvárosában.
Ui.:
A fent vázolt gondok bármelyik aglomerációs faluban előfordulhatnak.
Mi pár éve költöztünk Délegyházára, s egyelőre azt mondom, nem bántam meg. Reggel munkába menet, a rádió közlekedési híreit hallgatva, azt szoktam mondani, kimondottan örülök, hogy Délegyházát választottuk, Monor, Csörög, Kerepes, Gyál, Vecsés, stb. helyett. Az 51-es úton most már elég jól lehet közlekedni, s ha a nulláson valami gond van, ki lehet kerülni a Soroksári út felé. Átlagos menetidő (szabályok betartásával) Délegyháza- Bp. Moszkva tér: 50 perc
Építési szabályokról szerintem ne is Délegyházán, hanem inkább Ráckevén, az Önkormányzat Műszaki osztályán érdeklődj (Borsné Jakab Márta volt ott a délegyházi illetékes a mi időnkben.)
Regota keresunk a parommal telket, es hat lassuk be a penz dominal. Delegyhazan eleg jo arban vannak epitesi telkek, pl a 6os tonal.
A kerdesem az volna hogy esetleg ki mennyire van kepben arra fele. Van valamilyen terv a 6 os toval? A 6 os to egyaltalan valamilyen hasznalatban van?
Csak mert nem ugy tunik h pl ott lehetne furdeni v akar horgaszni.
Milyen epitesi szabalyok vannak? Konkretan a Vadvirag utcarol van szo. Olvastam lejjebb igaz tavalyi bejegyzes h a vizvezetekkel vannak gondok. De a kerdes h hol?
Ilyet ne is kerdezzek h varhato e egyaltalan h valaha leaszfaltozzak az utcat?
Persze ezeket a kerdeseket feltettem az onkormanyzat megfelelo szervinel is de valaszra sem meltattak.
Idohianyaban nem tudok mostanaban elmenni az hivatalba.
Valamint van egy kenyes tema is. A kissebbseg. Nem tudom mennyire van megaldva veluk a falu.. es mennyire okoznak problemat?
Telen pl utak eltakaritasa mennyire megoldott?
MI ez a viztakaraekossagi felszolitas?
Ez a robinson parkos biocsatornazas mennyire igaz? Valamit olvastam h a falugyulesen ezt elvetettek. Ha jol ertelmeztem.
Ha esetleg valaki tud 2.5-3 millio korul jo helyen inkabb tavak kozeleben telket akkor az mindenkeppen erdekelne:)
Hát ez szép. Kedves jegyző, vagy akárki, hogyan ellenőrzi, hogy mivel locsolok (mert fogok, a kútról). Bekukkol az útról, aztán mert megy a locsoló, kiszab majd jó kis 50e Ft-os bírságot? Vagy egyszerűen kiküldik mindenkinek a csekket (ez is egyfajta közműdíj hozzájárulás:( ), és bizonygassam én, hogy mivel, mikor, mit? Egyébként nem értem az egészet. Akinek kellett, eddig is locsolt, kútról. Vezetékes vizet locsolásra csak a milliárdosok használnak. Inni nem isszuk ezt a vizet, csak főzésre, mosásra, fürdésre használjuk. Akkor meg miről beszélünk, mit korlátoztatnak velünk a Varsányiak?
Mit szóltok csodás önkormányzatunk legújabb határozatához, a vízkorlátozáshoz ? Jó egy éve tudják, hogy gáz van a vízzel, de semmit sem tettek. Legfeljebb majd imátkozunk szent Erzsébethez, vagy álmodozunk a termál kút mellett egy ivóvíz kútról is. Mindazonáltal ha ugyanannyit fizetünk ugyanazért a vízért mint Varsányban, akkor miért csak nálunk van korlátozás? (Függetlenül attól, hogy nagyon kevés ember használja a drága városi vizet locsolásra.
Kéktó lakópark nem rémlik, de ha jól tévedek az a falu szélén van, és nem a kertvárosban, viszont itt főleg az azt érintő kérdések voltak napirenden.
Gondolom azért nem dózerolnak, mert a tulajdonos mivel besülhetett nincs zséje, az önkorminak meg szintén, ráadásul neki joga sem nagyon. Reménykedni egyedül abban lehet, hogy ha vége ennek a csúnya válságnak, valaki fantáziát lát benne és bagóért megveszi, és befejezi.
Miért? Ott van vendéglő? (Hacsak nem a nádasra gondolsz, de az inkább kocsma. Onnan aztán nem szippant el senkit egy puccos étterem.) Azért inkább éttermet nyitnak a népek, mert azt olcsóbban tehetik mint ha vadasparkot szeretnének, sőt általában jövedelmezőbb is. Ráadásul amúgy is vannak tevéink, meg pónik (igaz, csak télen) nézegesse azokat a kölyök! :-) Az, hogy mégis kinek szeretné építeni, az tényleg jó kérdés. Horgászoknak, a spúros fürdőzőknek, akik itt spórolják meg a Pala belépőt? Mert a helyi közönség szvsz eltartani nem fogja tudni, megszenvedni viszont annál inkább. Mert mi van akkor, ha rájön, hogy ő zenés műsort akar adni, vagy rájön, hogy nem megy a bolt, és eladja discónak? Mert ez is benne van a pakliban. Akkor pedig pá-pá nyugalom.
Az 1-es tóba éttermet? A posta mellett? És mit szól hozzá, a már most is majdnem ott lévő, másik vendéglő tulaja? Békésen nézelődne, hogy szippantják el a vendégeit.
Na, ne!!!
Egyébként marhára nem értem, mi a francért csak a vendéglátást erőltetjük, itt kis honunkban. Tudtommal van legalább 4-5-6 vendéglő, igencsak rossz kihasználtsággal. Magyarán nincs vendég, vagyis nincs kereslet. Ilyen feltételek mellett akarunk egy újabb csehót felépíteni. Előbb hozzunk ide embereket, akik megtöltik a mostani vendéglátóipari létesítményeket, és ha már kirúgják az oldalát, akkor lehet szó arról, hogy hova építsünk egy újabbat.
Pl.: a sok tavunk mellé miért nem építünk egy vadasparkot? Nem kéne Bécsig menni a sok marhának, ha majmot akar látni (bár azt lehet már most is látni itt Magyarországon).
Más.
Ott a fórumon, nem került szó a "Kéktó lakópark" nevű torzóról, ami már évek óta csúfítja a környéket? Úgy tudom a házak lakhatatlanok, akkor miért nem dózerolják bele a földbe az egészet?
Nyitottam már egy ilyen topicot. De sajnos törölték. És mivel Délegyházán az Invitel szolgáltat bátorkodtam segíteni egy embernek. Bocsánat az offért. :)
Ez hosszú lesz. Megvolt az említett, a magyar nyelv erősebb népi kiszólásaiban sem szűkölködő lakossági fórum. A tavakról terjengő hírekről kiderült, hogy a Jereváni rádió szponzorálta őket (azaz a hír igaz, de...), szóval inkább csak szépen nagyjából sorjában. Ami szvsz határozottan pozitívum volt, az a, hogy a témákhoz vendégeket is hívtak.
Az első napirendi pont az ismét föltámadott termál fűtés volt. A polgármester asszony elmondta, hogy a középületek (önkorm., posta, templom, kultúr, suli, ovi stb) fűtését szeretnék megoldani, de ha már arra megy a vezeték, ráköthetnének a lakosok is. A szakértők pedig azt mondták el, hogy igen van a talpunk alatt használható melegvíz, amely alkalmas arra, hogy fűtsenek vele, bár teljes értékű fűtésként inkább csak padló, ill. falfűtésre lenne alkalmas, mivel a házakba érve ott már csak olyan 40fok körüli előremenő hőfokot (nem műsz. érdeklődésűeknek, ez az a víz ami a fűtőrendszerbe "bemegy") tudnak garantálni. Így aki hagyományos radiátoros fűtésben használná, az vagy kicsit átépíti a rendszerét, vagy nagy hidegben rásegít oly módon, ahogy eddig fűtött. Ez egyébként megoldható. Természetesen ugyanígy megoldható az is, hogy visszaálljon az user az eddig használt rendszerre, ha a föld kihűlne :-), vagy bármely más ok ezt szükségessé tenné. Elmondták nagy vonalakban, hogy egy ilyen kút fúrása úgy 1500 millió petákba kerülne, és kell még egy amin vissza nyomják a lehűlt vizet, ami sajna energia igényes dolog, ráadásul ahogy öregszik, még inkább az, mert idővel a benne lévő anyagok miatt eldugul, és lehet újat fúrni. Ennek kiküszöbölésére van olyan technológia ami csak egy nagy kutat igényel, de az drágább. Aztán a hő elvezetése sem olcsó, hiszen a vezeték métere(!) 50-70000forintba fáj, és akkor még nem is beszéltünk a hőcserélőkröl, gépészeti berendezésekről, és munkadíjjakról. A végösszeg sikeres pályázat (max60% támogatás) esetén is annyira horrorisztikus, hogy olyan még matek példában sem nagyon van. Ráadásul, a hő elvezetésének lehetősége nagyon behatárolt, csak kis távolságra lehetséges. Na valamikor itt gurulhatott el először igazán a gyógyszer, mert a többségnek lecsenghetett, ami már kezdetek óta motoszkált a fejemben, hogy ezzel a központ, a falu jól jár de a többi rész nem nagyon melegszik majd tőle, és többeknek a rossz emlékű csatorna beruházás jutott eszébe, ahol is az üdülőterülettel fizettették meg a falu hálózatát is , mivel a falusi 60 helyett itt 240 e Ft-ot fizettek a népek. (Forrás: a helyszíni bekiabálások) Ezt mármint hogy a falu megépítené a saját hálózatát a kertváros meg, ha úri kedve és a lakók bukszája úgy tartja, csinál magának egy rendszert, később az előadók is elismerték. (Így köztünk legyen szólva, csak lehetett valami azokban a bekiabálásokban.) Egyébként említették azt is, hogy egy ilyen beruházás a költségek miatt leginkább csak befektetővel működik, aki aztán eladja a lakóknak a hőenergiát, ami ma úgy kb 20%-al alacsonyabb, mint a gáz fűtés, és nem gond, ha esetleg a nagy medve elzárja a gázcsapot. Ehhez csak annyit tennék hozzá , hogy a villany nagy részét is gáz tüzelésű erőművekben állítják elő, sőt, a villany nagy részét is keletről kapjuk, úgyhogy szvsz egy jó termoszifonban is működni képes vegyes kazánt, vagy egy pár jó kályhát semmi sem űberelhet. A dolog vége dióhéjban minden esetre annyi lett, hogy a nagy felzúdulásra tekintettel, a polgi is felkapta a vizet, és közölte, hogy ha nekünk nem jó a jó, akkor itt nem lesz ilyen.
Aztán terítékre került az egyes tóra tervezett étterem ügye. Az ötletgazda vállalkozó hozott néhány fotót, és látványtervet, amit közre is adtak. De az első nagyobb nemtetszési hullámnál (ráadásul asszem a szemét is beelőzött) mikor az ipse nem jutott szóhoz láthatóan megsértődött, majd később eltűnt (biztos fontos neki a terve, ill. biztos sokra nézi a lakókat), csak a képek maradtak, így sokkal okosabbak nem lettünk a témában. Ami a rajzokból kiderült az az, hogy az egyes tóba/tóra (?), valahová a posta környékére szeretne az ürge egy éttermet építeni. A személyes véleményem az, hogy jobb lenne nekünk, ha nem tenné. Úgy vélem ez az üzletemberen kívül senkinek sem jó. Neki jutna a profit, nekünk pedig a környezet szennyezés, és a zajártalom, és nem csak az egyes partján, tekintve, hogy a víz remekül vezeti a hangot. Tapasztalatom szerint helyi hatóság vitás kérdésekben szinte soha nem a lakóknak ad igazat. Sajnos ilyet már átéltem az előző lakhelyemen, valszeg ezért van déja vu-m.
A következő nagyobb témakör a szemét volt. Az asa képviseletében az egyik igazgatónő jött el. Egy igazi arrogáns értelmiségit ismerhettünk meg a személyében, aki szvsz meg volt győződve arról, hogy ő(k) hatóság, és mi értük vagyunk, és örüljünk, hogy egyáltalán elviszik a szemetünket. A lakók, főleg az üdülő területen nehezményezték a keddi szállítást, azon egyszerű okból, hogy itt többnyire zacsiban, és vasárnap este rakják ki a szemetet a népek. És ha nem viszik el másnap, akkor jó esély van arra, hogy ahogy egyre szagosabb a cucc, az éhes állatok szétszedik a pakkot, amit a kukások nem szednek össze. Ezért volt kérés, hogy ha már egységesíteni kel, akkor most a falu alkalmazkodjon a kertvároshoz, és ürítsenek hétfőn. Ettől elzárkóztak, mondván örüljünk enek is, mert van ahol csak pénteken szállítanak, sőt az ő telkükön akkor viszik a szemetet, mikor sikerül. Ekkor a jelenlévők megkérték a polgármestert, hogy ha az asa nem hajlandó a (nem kevés) pénzünkért eleget tenni a kérésünknek, akkor keressen olyat, aki hajlandó erre. Kérdés volt, hogy mi legyen a hamuval, amit nem visznek el. Erre csak cikkszámok sorolása mellett az volt a válasz, hogy eztán sem fogják, úgyhogy én részemről asszem a faluháza elé borítom, ha télig nem találnak erre megoldást. Az egész szemét ügyben amúgy nagy káosz lehet, mert kiderült, hogy a listájukban kétszáznyolcvanakárhány cím szerepel (ami vicc annak ismeretében hogy csak a régi Kéktó sétányon majd' háromszáz cím van, és akkor hol a többi?), és ebből százvalahányan nem fizetnek. (ami vicc annak ismeretében, hogy a szemétdíj adók módjára behajtható) Nem csoda, hogy gyűlik a szemét az erdőszélen, ha tudják, hogy megúszhatják a szemétdíj fizetést.
Nagyobb felzúdulás volt még a fundamentás csatorna dolog miatt, de mivel nem érint, ezért nem is vagyok képben.
Az utaknál volt még sűrű anyázás, hogy melyik állat találta ki ezt a homokozást. A polgármester nem értette mi a bajunk, a lakók kiküldték sétálni az említett szakaszokra.
Hozzászólás volt még a négyes tónál önkényesen elzárt területek, illetve az elzárt (3-as 4-es ?) átvágás miatt is. Az elzárt területek ügyében megtudtuk, hogy a hivatal nem gyorsvonat, isten malmai meg lassan őrölnek. Az átvágást meg valami horgászok (?) töltötték föl, hogy ne menjenek a halak meg a víz a négyesbe, de majd egyszer elbontják. Szvsz sohanapján.
Nagyobb témakör volt még a tavak ügye. Mindenki egyetértett abban, hogy kotorni kéne. Aztán itt meg is állt az egyetértés. A konkrét kérdésre, hogy a kis kettest fel akarják-e tölteni iszappal, nemleges volt a válasz. Feltölteni csak a szigeteknél akarnak, és kuléval, hogy félsziget legyen, és olasz éttermet építhessenek rá. (Felzúdulás.) Az iszapot valahová a négyes környékén egy önkormányzati tulajdonú területen létesítendő létesítendő zagykazettába szippantanák, először a négyes, majd a hármas, aztán ha még van olyan, akkor a kettes tóból. De hogy mindez mikor arról szvsz lövése sincs senkinek. A biológiai tisztítástól elzárkóznak, mivel az említett cégek nem akartak próbaképp' ingyen megcsinálni (siker esetén utólagos fizetéssel) egy részt. Igaz, az egyik cég vezetője azt mondta, hogy a polgármesterünk teljesen ingyen szerette volna, az egészet. Valszeg a valóságot soha nem fogjuk megtudni.
Hirtelen ennyi. A továbbiakra nézve, a jövőbeni lakógyűléseket (ha lesznek) tavanként szeretnék tartani, a kevesebb sokszor több elve alapján, ami jó is, mert egy térség problémáját jobban körül lehet járni, de rossz azért mert egy csomó dolog összefügg egymással, ill. több területet is érint. Az időpont sem volt túl szerencsés mivel így az üdülők nem igazán tudtak részt venni.
Ha valaki még ott volt és eszébe jut valami, bátran írjon, hátha elolvassa valaki. :-) Bár gondolom írni fognak róla a következő helyi újságban is.