Aki szereti ezt a garázst, illetve bánná a megszüntetését itt leírhatja az érveit! Valamint szedjük össze -lehetőleg fotókkal- a tőlünk "elvándorolt" buszokat és megszüntetett(Alvállalkozósított) viszonylatainkat.
Csak nem a 02-01?... Nagyon jó lenne, ha abból lenne még busz!
A remény hal meg utoljára...
Ja, és 415-re nem lehet megcsinálni ezt a váz-újraépítést? Ráférne KF-re egy 415 felúj-program! :) (05-08, 13-29, 13-42, 13-68, 13-70, 13-75, 15-13, mi is áll még...?)
Anyag-szerszám-tudás,minden összeált!Nem 50%,hanem teljesen új vázat kapott,100%-ban,sokkal sokkal strapabíróbb lett,mint gyárilag (ez tény,csak nem vagyok per pillanat abban a helyzetben,hogy nyilvánosan leírjam,aki ismer,telefonon megtudhatja).
Ez az autó nem fog szétszakadni egyhamar.És bizony új motort is kap,pont a módosított váz miatt nem Perkins lesz benne.
És már készülőben van a következő (a rendszáma nem ugrik be,sajnos)
Stílusodra a "nagyképű öntelt paraszt" jelző illik talán a legjobban. Nem véletlenül célozgat hetek óta több topiktárs is arra, hogy visszakéne venni a lendületből.
Nem tudom hol olvastál követelést, mert én sehol. Gondoltam én is akkor beírok még 2 kocsit amin rossz, ill. hozzáfüztem még valamit. Ha lesz ideje, megcsinálja, ha nem, nem. Semmi követelés nem volt ebben.
"Mégse' olvastam róla sehol" A "főtopicban", azaz a BKV buszairól általában - Nyitott topicban, ill. a rendszámosban is volt róla szó. Rajtad kívűl kb mindenki tudta ezt.
"Mellesleg már leírtam párszor, Balatonon vagyok, & nem a répát verem. (...) Ma 1 hete, hogy kűldtem néhány (általam) érdekesnek vélt viszonylaton található kocsikat. Erősen gyanús volt, hogy az X-19X 7E-n, ill. a 103-ason van. de ezzel egy időben az R-702 7-esként az Örs Vezér terére megy."
Ha nem olvasol rendszámost, akkor mégis honnét tudtad, hogy melyik volvo hol van? :o) Tán újabban mindegyik a Balcsin keresztül közlekedik? :-D
Ja, gondolom az ismerősöd kipróbálta a BPI-553-at is onnan kelenföldről és rögtön megállapítottátok mindketten, hogy az ajtók kifelé nyíltak és befelé záródtak; a km/h 70-80-at csalt; a ford.számmérő biztosan nem mért megfelelően; a műbőrkapaszkodók tuti koszosak voltak és szakadtak, ráadásul nem lógtak, hanem az égnek álltak; az ablakokat nem lehetett bezárni; az ISO kapcsolók tuti nem működtek megfeleően; az index lámpák rózsaszínek lettek és 1,5 másodpercel lassabban villogtak; a féklámpa olajnyomás mérője nem jelzett vissza; minden kanyarodáskor a váz elcsavarodott; fékezésnél a busz a földet súrolta, induláskor pedig mindig kettészakadt a busz; az ablaktörlő valójában az ablakot törli és nem a vízcseppeket; a gumik kopottak, ezért az úton keresztbe megy a busz; a csillámpadló pedig nem csillámlik, mert túl sokszor mosták fel; a babakocsival közlekedők nem tudnak felszállni a kettes ajtónál, mert az a fránya korlát ott van, ezért hátra kell sietniük a 3. ajtóhoz, pedig ezt a hibát már múltkor is beírtátok a kiskönyvbe és az a fránya műszak nem intézkedett; D sebességfokozatba téve tolatni kezdett a busz, N-ben pedig magától padlógázt adott és garázsba ment.
Ácsi...! Azért ezt a követelőzést Csibi bácsi nevében kikérem magamnak! Szabadidőtökből, mert van kedvetek hozzá ti is megcsinálhatjátok ha akarjátok...! Ahogy Csibike sem munkakörileg foglalkozgat a buszok FOK-GYEM-jével..!
Ma mentem megint a 15-05-el, már a múltkor is akartam írni, csak elfelejtettem. Szóval mitől van olyan hangja, mintha D10 lenne benne. :) És róla jut eszembe, megint krónikus tükör hiány van? A 415-ökről sorra tűnik el balról a nagy tükör. (13-55, 13-71, 15-03, 15-05...)
10431, BPI-553: Ne a nickből minősítsünk! Amíg az általam viselt nick nem balesetezett Komáromban, addig a legjobb GySEV-es Szilik között tartották számon. Az Általad választott busztól sincsennek Cinkotán túl jó véleménnyel. Semmi nem tart örökké!
10432, BPI-553: Mégse' olvastam róla sehol. Mellesleg már leírtam párszor, Balatonon vagyok, & nem a répát verem.
10433, 05-03: Ma 1 hete, hogy kűldtem néhány (általam) érdekesnek vélt viszonylaton található kocsikat. Erősen gyanús volt, hogy az X-19X 7E-n, ill. a 103-ason van. de ezzel egy időben az R-702 7-esként az Örs Vezér terére megy. Utána jártam, megtudtam, (részben) megnyugodtam.
10434, 13-68: Arról a 3-4 felszabaduló kocsiról beszélek, amik a 27-esről szabadúlnának fel, egy esetleges típusváltást követően. Jó, nincs elvihető kocsi Óbudára, de így a 16-ost lehetne "foltozgatni". (Nem szoktam olvasni a "BKV-buszos rendszámok" topicot, hacsak nincs beírni való információm.)
10435, 05-03: A csuklós részét jól látod, ott se' fényes a helyzet. Az utóbbi időben egyre többet látni a 7-esen/173-ason "gyrost".
Csibike999: O-564 Fok-Gyem-je nem léptet, kéretik ránézni! Köszönjük!
Hát most olvasom, amit írsz. Felszabadult kocsik? Istenem, de szép lenne, lenne mivel foltozgatni a kieső kocsikat... egyszerűen már nincs is szó arra ami a 16-n folyik nap mint nap...
Szóló kocsiból se nagyon van tartalék, mert ugye egyrész, ami bejön, megy is javításra, alig van olyan kocsi amiből válogathatsz. Ha 412-vel vagy, még rosszabb a helyzet.
A csuklós részét annyira nem ismerem, ott láttam 3-4 kocsit (280), ami érintetlennek tűnt. 435 nem nagyon volt, Volvo csak amit javítottak.
Te mégis milyen felszabadult kocsikról beszélsz??? A midikről, ahol annyi felszabadult kocsi van, h mostanában elég sűrűn láthatod a másik topicban a hsz.-eimben a rendszámok között egy forgalmi mellett h nincs, ami ugye kocsiHIÁNY miatt nincs??? És du-ra úgy átlagban 3-4 ember ül a garázsban és várja a kis buszt? Vagy netán a 260-kra gondolsz, ahol is annyi a "felesleg", h a 240-en ma is 415 van, kiiktatás idején, amikor elvileg kevesebb kocsi van, és még így se tudják kiadni a megfelelő számú 260-st???
10388, Nemeza: engem eskü köt a munkámhoz, nem szórtirozhatok.
10424, Aron_son: köszönöm, megjött.
10425, BPI-553: tudtam, hát. A gépet 2004. decemberében selejtezték.
10427, BPI-299: Persze, Te is!
10428, BPI-299: ragasszák is a "LEGO"-t, szét ne essen menetközben!
10429, 13-68: hallani nem hallottam, noha nem hülyeség. Az így felszabadult kocsikat vihetnék Óbudára. (Kvázi nem kéne a 16-osról kocsikat lekapni, ha nagy a kirohadás a 237-esen.)
BX 59-76: hallottam, jól indult a napod vasárnap... :-)
05-03: SMS-em felejtős, már kiderítettem a "választ"! A 3. szériás Volvo-k mentek Cinkotára, onnan jöttek helyükre az 1. szériások. (Igen megoszlóak a vélemények a garázsokban ennek okán.)
Én hallottam egy olyat, h a 27-esen a közeljövőben 260 - ra változik a kiadás. És ráadásul az útvonlat is módosítják h elférjen jól. Erről hallott már vki vamit?
Te tudsz róla, hogy a V43 322-t áthelyezték külföldre? "... & 1 napot dolgozott" Japánnak, majd hazaküldték, mert állítólag olyan szar volt. ;-) Ugye erről is tudtál már? :-P