Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
Maximum konkret tipust lehetne, de az elmult 1-2 evben nem nezegettem oket, igy en is csak a guglinak tudnek nekiesni. Ha talalsz par review-t, azt szivesen segitek ertelmezni/sulyozni, ha szukseget erzed.
En DLP parti vagyok, az ujaknal minimalis a rainbow, cserebe jobb fekete, jobb szinhuseg (kulonosen hosszabb tavon).
De ezt a DVB-t dolgot tovabbra sem ertem miert hozod fel a projektor vasarlasakor. Ertem en, hogy ebben spec. van, de kit erdekel? Nyilvan van normalis belterid, akarmi is legyen az (Sat,kabel, whatever).
Véletlenül bukkantam rá, tesztet nem találok róla.
Van valakinek véleménye, gyakorlati tapasztalata, leginkább a nézhetőség és képminőség tekintetében. Érdekes, hogy a zömmel SD felbontású csatornákat tartalmazó, DVB-T tuner van benne...
A tévé biztos bírni fogja. Nincs benne olyan alkatrész ami kizárólag függőleges pozíciót kíván. A kábelezést kell rugalmasra csinálni és nem lesz gond.
De ha lehajtjátok az ágyat akkor hogy fogjátok nézni a tévét? :-)))
Véleményetek szerint van műszaki akadája annak, hogy egy szekrény ágy előlapjára szereljünk fel egy LCD TV-t? Gondolok itt arra, hogy a TV bírni fogja azt, hogy napi szinten lesz függőlegesről viszontesre lehajtva?
Látom, nem nagyon sikerül beismerni, ha hülyeséget írtál. Ugyan most nincs kedvem lemenni, megnézni, hogy hányas csavar az, amivel példálózok, de biztosra veheted, hogy nem túl nagy, és egyenként bőven 100kg felett bírnak. Ez azt jelenti, hogy pl. 20cm-es feltámasztáson, 1 m-es kart feltételezve egyedül min. 20kg tömegű eszközt bír el. Talán elég lesz.
Egyébként nem volt hozzá mellékelve leírás, hogy mekkora nyomatékkal kell/lehet meghúzni (persze nem kizárt, hogy valahol megtalálhattam volna), így megtéptem izomból. :)
Igazad van. Fogtam egyet a kezemben délután. Valóban a csavar húzza meg a kúpot és így nyílik szét. Ellenben ez a fajta elég filigrán az általam használthoz képest, valszeg ezért is van meghatározott nyomatéki meghúzás. De gyengébb célokra ez is megfelel.
"A beütős tiplinek akkor nyílik szét a vége amikor kalapáccsal ráütsz a csavar végére."
Nem. Beütni természetesen be kell, de a cs!rke által linkelt dübelnek akkor nyílik szét a perselye és akkor rögzül, feszül bele a lukba, amikor kifelé kezd mozdulni az anya meghúzásával. A vége teljesen egyben van a menetes résszel, csak a persely mozog külön, az nyílik szét. Így már érthető?
"Az általam linket tiplinél az ék előről van betolva és a csavar behajtásával egyre nagyobb nyomás feszül az ékre."
Egyrészt beütővel kell beütni, másrészt pont ugyanannyi az esély a kihúzódásra, mint a cs!rke által linkeltnél. Nincsen azzal semmi baj, ha te ezt a típust preferálod, de attól a másik típusú sem rosszabb. :) De abban igazad van, hogy ne offoljunk. :)
Tévedés. A beütős tiplinek akkor nyílik szét a vége amikor kalapáccsal ráütsz a csavar végére. Ezután az anya húzásával aránylag szorosra lehet fixálni. De csak meghatározott nyomatékkal mert az anya kihúzhatja az egész tiplit úgy, hogy az ék bent marad. A beütős tiplinek hátulról van betolva az ék és az anya a csavart húzza.
Az általam linket tiplinél az ék előről van betolva és a csavar behajtásával egyre nagyobb nyomás feszül az ékre. Ez nem tud kijönni, csak fallal vagy betonnal együtt. Vagy beleszakad a csavar.
A linkelt csavar egy beütős tipli. Ezt nem kihúzó ellenállásra tervezték. Arra jó, hogy polc lábait rögzíteni lehessen az aljzatbetonon elmozdulás ellen, vagy éppenséggel húzódszkodó rudat megtartson két fal között. Mutatok neked a készletemből olyan fémtiplit ami direkt kihúzás ellen lett tervezve. Ezt akkora súllyal terhelheted kihúzásra amennyit csak a beton erőssége elbír. Minél mélyebbre fúrod annál jobban tart.
A beütős vastiplit csak kis nyomatékkal lehet meghúzni mert maga a csavaranya kihúzhatja az egészet. Az általam linkelt tiplit minél jobban meghúzod annál jobban nyílik szét a vége. és ettől lesz teljesen kihúzásbiztos.
Nekem aztán teljesen mindegy miként rakod fel a tévédet. Én csak azt mondom, hogy felakasztani a tévét egészen más mint egy egykaros kinyúló tartóra felrakni.
Ez a biztos megoldás, főleg egy nagy súlyú plazma esetében. A csavarfejet kívülről be lehet sűlyeszteni, elglettelni és színre festeni. És már nem is látszik.
Az enyém csak pár centire van a faltól de így is masszív akasztót csináltam neki.
Egyik szakmámból adódóan, sokkal nagyobb terheket raktam fel mint egy tévé, és azokat sem átmenő csavarral szokás megoldani. Azt már extrém terhekhez kell használni, és egy tévé NEM az. Esetleg nagyon puha vályog, vagy más, laza szerkezetű falhoz.
Az én 65"-os monstrum plazmám 56 cm-re áll el a faltól, és annál is tökéletesen indokolatlan az átmenő csavar. Természetesen van benne tipli és megfelelő méretű csavar bőséggel, ahogy kell. Az állvány felfúrása után teljes súlyomat ráhelyezve rángattam, ugráltam rajta, és meg sem moccan a tufa-falban. Bolond lettem volna átfúrni az egész falat, és a teraszon lesni a csavar fejét évekig. :)
Viszont nekem is van kérdésem. Már pár éve megvan a Pana plazma tv-m. Ha le akarnám cserélni, akkor mit kéne venni? Tudom, méretben minél nagyobbat, de minőségben? Próbáljak vadászni utolsó szériás Pana plazmát? Vagy Samu/LG plazmát? Valahogy az lcd még mindig riaszt. Lehet, hogy egy újabb led-es lcd-vel azért meg tudnék barátkozni? Abból van olyan típus, amit érdemes lenne megnézni?
Az LG oled-ek tetszenek igazán, de az áruk még egy kicsivel a fájdalomhatár fölött van, de lehet, hogy inkább fájjon, de jó legyen?