A légiforgalom egyáltalán nem zavaró (nekem). Van persze, de kb. napi 1x veszem észre munkaidőben, hogy egy gép elmegy felettem... Szívesen megnézném a Dunaharasztis dolgot. Köszi szépen.
Egyébként én Vecsésen dolgozom, de a párom a Blahán, szóval annyira azért nem egyszerű a helyzet. De ki tudja mi lesz még ebből. :)
Vecsésen és Gyömrőn tényleg nagyon sok újépítésű van, de a reptér miatt nincs nagy légiforgalom Vecsésen?
Hát mi még február környékén nézelődtünk, szóval azóta már talán azok el is keltek, amiket mi néztünk. Kistarcsán volt egy 2x90 nm-es ikerház, ami most szeptemberben készül el, de nincs sajnos már meg a kapcsolati pontom... arra emlékszem, hogy az ingatlan.com-on találtam. Meg mi még Szigetszentmiklóson és Dunaharasztiban nézelődtünk, ha érdekel, akkor Dunaharasztiról tudok linket küldeni priviben (4 lakásos sorházak).
Én nem is tudom mit mondjak már erre... biztos így kellett lennie, ez van... :-) Egyébként én is engedélyre gondolok, más ötletem nincs.
Holnap megyünk ki néhány helyre szétnézni, én egyébként Vecsésen dolgozom, itt a hirdetések szerint sok szép eladó új építésű sorház van korrekt áron. Közlekedés vonattal nem olyan rossz, a Nyugati 30 perc, bár autóval járok, az a 9. kerületből 20 perc kifelé. Befelé biztos több lenne. De úgy vagyunk vele, hogy a nyugi és a tisztább levegő lehet megérné nekünk. Gyömrőt néztem még, de Kistarcsára is megyünk. :) Esetleg konkrétan tudnál ajánlani olyan lakást/házat, amit néztetek? Jöhet priviben is, ha van ilyen. :) Bármilyen tanácsot szívesen veszek!
Nagyon sajnálom, hogy így alakult! Ez elég hihetetlen, hogy hétfőn azt mondják, hogy elkezdik az építkezést napokon belül, utána pedig azt írják, hogy mégsem... lehet, hogy nem kapták meg az építési engedélyt?
Anno mi is voltunk Bp. melletti településeken, nagyon szép újépítésű ikerházakat is láttunk azért az árért kb. amit itt egy lakásért fizetünk, csak amiért megsem úgy döntöttünk, hogy vidéken olyan helyen épülnek az újépítésűek, hogy nincs tömegközlekedés belátható távolságon belül, és azért rendszeresen napi 50 km-t autózni oda-vissza a munkahelyedre az kicsit költséges megoldás lett volna. Arról nem is beszélve, hogy ha tegyük fel valami történik az autóval vagy olyan időjárási körülmények vannak, hogy nem tudsz kijutni autóval, akkor gyakorlatilag meg vagy lőve.
Hol nézegettek vidéken? Kistarcsa, Csömör körzet? Vagy másfelé?
Ha csak foglalás és bánztpénz volt, akkor más a leányzó fekvése. Örüljetek a kamatoknak, és ha valóbán más károtok a csalódáson kívül nem volt, akkor vége a történetnek.
Az első ütemben nem igazán van már nekünk tetsző lakás, ezért is gondoltunk a 2. ütemre. A neten lógva nézelődöm most a Bp.-n kívüli településeken, és találtam néhány szimpatikus kisvárost, hétvégén meg is nézzük. Ott az árak is a földön járnak még.
De azért ha valamit megtudtok a 2. ütem értékesítésének kezdetéről légyszi írjátok meg! :)
Azért ez tényleg nem semmi. Főleg, hogy ha még hétfőn azt mondták, hogy minden ok, nem hiszem, hogy nem tudták, hogy nem így van,hiszen a levélnek ki is kellett érnie. Sajnálom! Meg tudom érteni, hogy lélekben már ott is laktatok! Mi is így vagyunk a Terrával. Még sehol sincs a vége, de gondolatban már mindent elképzeltünk, átrendeztünk stb.
A Terra első ütemében nincs már olyan lakás, ami Nektek jó lenne? Vagy miért csak a 2. ütemet néztétek? Tény, hogy nem könnyű a helyzet, ha ma valaki új lakást akar venni, de körülnéztem én is, és máshol is divat, hogy birtokbaadáskor kell kifizetni mindent, használatbavételi meg majd később lesz. És a Terrán kívül a környéken semmi normális nem épül.
Hát bizony, én is megdöbbentem, mikor megláttam a levelet... és az egészben az a legrosszabb, hogy hétfőn beszéltem velük, akkor azt mondták, hogy minden rendben van, kezdik az építkezést, mennünk kell szerződni blablabla. Erre ma jön a levél... tényleg mint a hidegzuhany, olyan volt.
Próbáltam hívni ma az értékesítési irodát, de nem vették fel a telefont. Aztán a Vegyépszeren keresztül sikerült eljutnom valakihez, aki annyit mondott, hogy ők sem értik miért nem építenek, hiszen nagyon sok foglalás van stb. stb., de azon a helyen lakóépület nem fog épülni. Sajnos csak ennyi a magyarázat, ami nekem sem túl kielégítő, de hát mit tud tenni az ember? Annyira kiszolgáltatott helyzetben van, hogy az nem kifejezés. Na mindegy, igazából szerencsére anyagilag még sok kötődésünk nem volt, csak hát szerettük volna lelkiekben... Ja igen, a Miskolci utca felőli részen, a 600-as tömbről van szó.
Korábban mi is a Terrát nézegettük, voltunk is a számunkra sem oly szimpi értékesítési vezető hölgynél, de aztán a Paskált választottuk. Most elgondolkozhatnánk a Terra 2. ütemén, csak visszaolvasva a hozzászólásaitokat nem egyértelmű... hova költözzön akkor az ember? Nem tudtok valamilyen megbízható lakóparkot? :)))
Kicsit félreérthetően fogalmaztam... Igazából nem is foglaló volt, hanem vételi szándéknyilatkozatot tettünk, és 100.000 Ft bánatpénzt fizettünk. Ezt adják vissza kamatostul. Gondolom ez más jogi szabályozás alá esik, vagy tévedek? Mert ha igen, behajtom rajtuk a dupláját!
Nem semmi! Ezt nem gondoltam volna! És hogyhogy? Mit mondtak, miért nem építenek oda házat? Egyáltalán ezt hol lett volna? A Miskolci utca felőli részen? A Paskálban mi is néztünk lakást, de végül a Terra mellett döntöttünk.
Kamatostól a foglalót? Nem inkább a foglaló dupláját? Meg természetesen az összes károtokat (ügyvédi költség, másik [drágább] új lakás vételárkülönbözete, albérleti díj, ha később tudtok költözni, stb.).
Sok gond van ezekkel az új építésű lakásokkal... Képzeljétek, bennünket a Paskálból most értesítettek, hogy elállnak a szerződéstől, visszafizetik kamatostul a foglalót. Indoklás annyi, hogy nem épül az adott telken lakóház... nem egyszerű a dolog! :(
Hidd el én sem hittem, hogy ez ilyen maratoni menet lesz. De legalább Ti tudjátok mire számíthattok, meg hogy egyáltalán nem rugalmasak. Pontosabban csak egy ember van, aki miatt semmi nem valósulhat meg, ami kicsit is jó lenne neked. Embertelen. Ha ezt előszerződéskötés előtt csinálják velünk, szerintem én még a 200 ezret is hagyom a fenébe, és felállok.
De egyébként kb. 3/4 11 volt, mikor ránéztem én is az órámra, és az jutott eszembe, hogy na, várhatjátok a beszámolót...
Megnéztem a Profátós cuccot, amit kaptunk és abban azt írják, hogy a gépek, amikből választhatunk: Teka, Ariston. Whirpool.
Tegnap este még 3/4 11-kor ránéztem a gépre, de már hulla voltam, viszont álmomban sem gondoltam volna, hogy akkor még a Hungárián csücsültök!
Ja ahogy hallottam a Profátónál főként Tekát lehet kapni, szóval fel lehet kötni a gatyát és ki lehet nyitni a pénztárcát, mert ha éppen nincs valami ákcijóban, akkor bizony ahhoz még hozzá is tehetsz egy főzőlap + sütő kombinációnál!
:-) Kb. ezek az első mosolyok itt ma... Egyébként tényleg sokminden történt, el sem hittem a végén, hogy 11 óra van. 5 órán át alkudoztunk arra, hogy végül semmit ne módosítsanak. Ha így utólag belegondolok semmi értelme nem volt, csakn az esténket is elcs..ztük. Ugyanitt lennénk, ha bementünk volna, csukott szemmel aláírjuk, 5 perc alatt és kijövünk.
Na az, hogy kaptunk így túlzás! ha nem kérsz, ilyet nem kapsz! Mi csak azért kaptunk, mert anyósom tudta, hogy mit akar kérni.
Hát majd nézd meg a szórólapon az alapkonyhát. Azt, ami a képen van 240 ezerért. Szép darab. Kaptunk egy másik prosit is, azokban vannak szép konyhák, mondjuk nekem egyik sem olyan, hogy szerelem első látásra és más innentől nem is jó. De azok el tudom képzelni, hogy mennyibe kerülnek... Na mindegy, azért majd elmegyek, megnézem, kérek egy árajánlatot úgy, hogy ne tudják honnan jöttem, és utána szerintem megcsináltatom mással :-) Ott meg veszek gépeket. 120 ezerért persze nem sokat, de ha meglesz belőle a sütő meg a főzőlap, akkor már jó.
:-)) Simán, én kérdezek bármit... különben is azért 5 óra alatt csak történt valami tegnap, amiről tudsz mesélni! :-)))
Wow! Kaptatok végre egy olyan rajzot ezek szerint amin látszik is valami? Nem semmi! :-)))
A Profátó nem, az nem annyira tragikus! Tudnak ők jót is, csak győzzék megfizetni az emberek! Egyébként ezt a hozzáállást sem értem, ha valaki korrekt áron dolgozna, akkor mennyit tudna profitálni ennyi lakásban konyhabútorokból és beépített szekrényekből...
Nem tudom. Erről nem tudtam meg többet, gyakorlatilag minden műszaki kérdésünkre az volt a válasz, hogy majd megadják az illetékes telefonszámát, és ő nagyon otthon van ebben, ő ért hozzá, és ő majd megmondja. Úgyhogy majd felhívjuk, és tisztázzuk, hogy mit kell most megadni, mik a feltételek.
Anyósom kért egy nagyobb felbontású 1:50-hez rajzot, azon több minden rajta van, majd meglátjuk, segít-e valamit. Egy kiderült belőle, amiről eddig szintén sehol nem volt szó, hogy a homlokzati tartófalak vagy mik (nézzétek el nekem én nem vagyok építész, nem értek hozzá) vasbetonból vannak, és nem téglából, amiről eddig szó volt. Ez csak annyiban rosszabb, hogy nem biztos, hogy annyira jól szigetel...
Szép lassan egyre több jó hír jut eszembe, kérdezel még Eleri? :-)
De mást nem igazán kaptunk, kaptunk még jogerős építési engedélyt, megkaptuk a konyha bónt, aminél én elnevettem magam az alapkonyhán, annyira tragikus a képen legalábbis, meg ugye a banki hitelhez a papírokat. Azzal is kell futni legalább 10 kört, mire mindent összegyűjtesz. Alaphangon legalább 2 nap szabi.
A válaszfalakon kívül még mi az amit most 20 napon belül meg kell adnotok?
Mert ugye két hete még az volt az info, hogy a szerződéskötést követő 20 napon belül csak azt kell megadni... és egyelőre semmilyen más tervet nem láttunk még.
Vagy Ti kaptatok már valami részletesebb műszaki leírást a szerződéshez? Vagy csak azt a 3 oldalas semmitmondó anyagot, amit az előszerződésekhez is hozzáraktak?
Mostantól van 20 napom, hogy felhívjam akit megadtak, és vele kell megbeszélni most mindent, hogy min akarsz változatatni. Igen, gyakrolatilag az alaprajzok alapján. Jóval előbb meg kell mondanod, hogy pontosan mit szeretnél, minthogy az építkezés abba a stádiumba ér, hogy egyáltalán megnézheted a lakást. Ha megnézheted, mert tegnap az ügyvéd úr nagyon azt mondta, hogy erre nincs mód.
Talán azt nem, hogy hova kéred a konnektorokat, de az majd kiderül amikor beszélünk az arra illetékessel. Tegnap műszaki kérdésekre gyakorlatilag egyre sem tudtak válaszolni. Ott volt anyósom is, aki építész, de senki nem értette még azt sem, hogy mit kérdez...
Ja közben még az jutott eszembe, hogy ha nem lehet majd bemenni az építkezére, akkor azt hogy fogjuk megbeszélni az alvállalkozókkal, hogy mi hogyan legyen kialakítva?
Kezdve az átmozgatott válaszfalakkal, beltéri ajtókkal, vagy villany-, vízszereléssel, gépészettel? Majd a terven rábökök egy pontra, hogy ide szeretnék egy konnektort azt az vagy ott lesz vagy húsz centivel arrébb, hát ki érdekel...? Mondjuk engem vagyis minket, akik a pénzüket adják oda, hogy kialakítsanak nekik egy élhető otthont!
Good! Tehát megint hallottunk valamit... ami "állítólag" jobb lesz, mint Árpádföldön... húúú, de sok volt már ilyen... valamit most már jó lenne be is tartani belőle!
Persze, hogy nem! Konkrétan semmit nem adtak írásba, ami őket bármire is kötelezné. Az tény viszont, hogy külön hrsz-eken épül az ingatlan, így erre meg tudja adni az önkormányzat, míg ha egy hrsz-en lenne az 5 ütem, akkor csak a végén lenne használatbavételi engedély.
Az a baj ezzel, hogy tudják, hogy itt ez a topic, biztos vagyok benne, hogy olvassák ők is. És a mai világban az emberek is rákeresnek google-ben, ha meg akarnak valamiről valamit tudni. És kegyetlenül fel fogja dobni ezt a topicot, ami ezek után nekik nem hiszem, hogy jó. Akkor meg miért csinálják maguknak a negatív reklámot?Ezzel a hozzáállással, amit megjegyzek csak és kizárólag a vezető értékesítő hölgytől tapasztaltam szerintem hosszútávon csak rosszabbul járnak. Nem tudom, hogy mekkora hatalma van, de a stílusa az kegyetlen, kinyílik az ember zsebében a bicska.
És az a legrosszabb az egészben, hogy érzem bennük, hogy ők mindent meg akarnak csinálni, és jól, és át akarják adni szépen a lakásokat, és elkezdni a következő ütemet, meg hogy minden oké legyen, csak épp arra az esetre, ha mégsem, semmilyen felelősséget nem vállalnak, mert jaj, hát ebbe tönkremehet a cég. Az a cég, ami most alakult direkt erre a projektre. Én viszont igenis vállaljak minden felelősséget, de közben annyival elintézik, hogy ne aggódjak, nem lesz semmi baj, Árpádföldön sem volt. Hát kb. most már ennyit tudok tenni: bízni benne, hogy nem lesz semmi baj. Csak azért ahhoz lássuk be iszonyú sok a hátralévő idő. Addig rámennek családok idegileg, hogy mi lesz a soktízmilliójukkal...
Grkr,
egyébként Árpádföldhöz annyit, hogy hozzátették, hogy nekünk mennyivel jobb, mert itt már az első ütem elkészülte után megkapjuk a használatbavételit, míg ott, mivel az egész egy hrsz alatt épült, átadták úgy az első ütemet, hogy nem volt használatbavételi engedély. Majd a második ütem elkészülte után lesz címszóval... És addig nem is volt! Nem tudom, hogy mennyivel előbb adták át az első ütemet, de gonodolom nem 1 hónap volt a kettő között!
Szóval botrányos! Teljesen osztom, amit Eleri is mond: átküldenek egy bianco szerződést pénteken, ami elvileg ugyanaz, amit majd szerdán alá fogunk írni, aztán majd szerdán csodálkozzak, hogy mégsem, mert a leglényegesebb pontja, a finanszírozás változott. Nem gondolhatják komolyan! És amikor rákérdezek, hogy biztos, hogy nem történt-e benne változás, nincs válasz. No comment.
Azonkívül, hogy ez velünk és Veletek szemben nem korrekt, rendkívül rossz üzleti taktika.
Félig értékesített ingatlan mellett elveszíteni a bizalmat, amikor tudják, hogy ma már perceken belül kikerül minden információ és meg is osztják egymással az emberek, s mert ilyenek vagyunk: aktívabban osztjuk meg az infókat, ha azok rosszak.
Így nem értem, csalódással tölt el, és egyszerűen ostobaságnak, meggondolatlanságnak tartom. Akkor már sokkal inkább támogattam volna azt, hogyha azt mondják: figyeljetek, nekünk még el kell intéznünk a hiteleinket, amiből a házatokat fogjuk felépíteni, és addig nem kezdjük meg az értékesítést és a szerződéskötéseket, amíg a finanszírozást nem tudtuk tisztázni.
Vagy ez dívik? Kavarunk össze meg vissza és majd lesz valahogy?