Megjelent a MIO következő GPS "generációja", széles kijelzővel. Találkozott már vele valaki? A véleményeket várom, gyakorlatban hogy vált be, ki hol, mennyiért jutott hozzá, milyen térképek vannak hozzá.
Amellett, hogy nekem is megvan a véleményem, azért úgy gondolom, te egy kicsit átestél a ló túloldalára.
Röviden a lényeg (amit itt senki nem említett, pedig valószínűleg et az egész trollkodást megakadályozhatta volna): Te azt várod el, hogy élethosszig tartó frissítést kapj. Hidd el, hogy ha valahol ilyen frissítéssel árulnak egy készüléket, akkor azt kb 150-es betűmérettel írják a dobozra. Visszafelé ebből az következik, hogyha csak azt mondják, vagy írják valahol, hogy lesz frissítés, akkor azt úgy kell értelmezni, hogy egy ideig lesz. Aztán vagy nem, vagy csak plusz költségért.
Nekem ez tűnik logikusnak. Ezen jó lenne, ha elgondolkoznál.
Az nem jut eszedbe, hogy ha Te az Igo8-at rakod fel illegálisan akkor a igo8 gyártóját károsítod nem pedig a MIO-t? Neked a mio supporttal van gondod, nem az igo-val!!!
Nagyon érdekes, hogy olyan dolgokat keversz bele, korrektül mint bennfentes, amiről én nem is beszéltem és nem állítottam.
Az is érdekes, hogy a kutyák is el vannak engedve.
Én egy egyszerű vevő vagyok, és csak azt tettem szóva, hogy ebben a témában nem ez történt aminek történni kellett volna.
Sajnos nem ez az első és utolsó a" korrekt" magyar kereskedelemben. Nem kell szakembernek és bennfentesnek lenni, ahhoz,
hogy valakinek igérjenek valamit és megértse. A liszencszerződések meg arra valók, mint tudjuk, hogy az eladónak mindig, a vevőnek meg sosincs igaza. Ezt MS-től nagyon jól eltanulták.
Nyafogás, höbörgésnek vége,(érdekes, hogy a vevő véleménye nem teszik akkor az nyafogás, höbörgés,... jegyeztem) nagyon sokat tanultam abból amit mondtál, profitáltam belőle.
Most vagyok abban a helyzetben, hogy a túra GPS cserélek, mivel a régi már elavult, megfárradt, kezdi letenni a kanalat. Igérem nem fogom elkövetni mégegyszer ezt a hibát.
Vége a kereskedelemi fülszövegeknek, hogy ne legyen szürke, helyette legyen drágább, mert biztonságban vagyok, figyelnek rám, segítenek, meg próbálnak megérteni, hisz tudatlan vevő vagyok.
C720 meg megkapja IG8 ocseny feketét, had szóljon....... a MIO meg végleg elfelejtve, ha C720 megadja magát, keresünk valami mást ......
Te miről beszélsz?? A legutolsó frissítés kiegészítő kártyán 2009 év végén jött ki a készülékhez. Természetesen fizetni kellett érte. Mint ahogy minden más készülék esetében is fizetni kell. ez messze nem 5 év.
Emellett a mai napig megrendelheted a 2010-es frissítést a Mio-tól, igaz az ROM cserével is jár és lecseréli a V3-at egy új navira, amiről inkább ne is beszéljünk (ettől még létezik).
Mindemellett most is írtam neked egy konkrét lehetőséget, amellyel a későbbiekben is frissíthetően tehetsz iGO8-at a Mio C720-ra.
Amiket itt hőbölögsz és írogatsz az azt mutatja, hogy nem elég, hogy fogalmad nincs miről írsz, de annak idején sem figyeltél oda a vásárláskor, sőt még csak a licencszerződésedet sem olvastad el. Az meg a te bajod..
Tehát tételesen cáfolom azon állításaidat, hogy:
1. 5 éve nincs frissítés
2. A Mio ingyenes térképfrissítést ígért
3. A Mio iGO frissítést ígért
4. Egy térkép nem kerülhet akár az eredeti készülék árának többszörösébe is. (Lásd OEM licenc és annak upgrade-ja)
Az, hogy nem vagy tisztában a dolgokkal, egy dolog... az viszont már másik, hogy nekiállsz vitatkozni velem olyasmikről, amihez nem értesz. A Mio nem egyenlő LCP, a MioMap nem egyenlő iGO és még sorolhatnám...
Azért, hogy lásd mennyire nem vagy képben csak megjegyezném, hogy a TomTom és a Nvigon esetében pl az egyszeri upgrade a 2011-es mapokra 30-50EUR között, a Garminnál 100-120 EUR, míg az iGO termékeknél 59-90 EUR között mozog. Természetesen vannak egyéb trükközések ismét, amivel 2 évig, vagy élethosszig tartó frissítést is vsárolhatsz ezen összegektől jelentősen eltérve, de ott sem olvassa el az apróbetút senki sem.
Szóval nyafogás és hőbölgés helyett lehet menni és örülni, hogy relatíve olcsón kapsz friss térképeket egy a mai napig szinte a legjobb hardverrel rendelkező készüléknek mondhat navihoz.
Adódott egy kis technikai problémám. Mio C720-asom van, a gyári szoftveren kívül van rajta egy MioPocket is.
Az egyik probléma az, hogy a koordinátákkal készített fényképekhez nem működik a visszanavigálási funkció. Nem tudom mióta, hosszú idő után most próbáltam újra használni. Nemcsak a régi képekkel, hanem olyanokkal is, amit most csináltam.
A másik, ami ennél szomorúbb, hogy számítógépre csatlakoztatva a gép nem látja a Miót. Több gépen is próbáltam, így valószínűleg a Mióban van a gond. így kissé problémás az újratelepítése is.
Nerm.. te idejöttél és közölted szarsz fizetni más munkájáért ezért mondjuk meg neked, hogyan tudod okosba megoldaani a kérdést. Mivel én is ebből élek én meg arra szarok te mit akarsz okosba megoldani.
..asszem kvittek vagyunk.
Milyen ingyenes dolgokat? Meg miről beszélsz? Olvastál te valaha csak egyszer is OEM szoftverrel ellátott készülékhez tartozó licencszerződést?? Azt sem tudod miről beszélsz.. de komolyan...
Ohh.. egyébként a Mio userreknek jó hír, hogy hamarosan legális néhány ezer forintos megoldás lesz ellérhető a készülékükhöz, amellyel akár a turistautak.hu vagy a googlemaps.com térképeit is használhatják a készülékeiken.
Erről is a csütörtöki sajtótájékoztatón volt szó és egyeztettem a fejlesztővel a lehetőséget. (eddig csak Androidban gondolkodtak, mivel szerintük nincs már PNA a piacon) :))
Ó hát és még sorolni lehetne a komolyabbakat is.... ahol nem csak az itt síró nyikhajok vannak ott, hanem a valódi profik is, akik egy-egy program feltörésében is aktívan részt vesznek, nem csak másolgatnak innen-onnan linkeket és ezzel próbálnak királlyá válni a magyar userek szemében (ejj mennyi van ilyen is) :))
1. Anno amikor a készülékedet vetted örültél, hogy van olyan készülék amiben kis hazánk valamilyen szinten benne van
2. Senki nem ígérte meg neked sem akkor, sem azóta, hogy életed végéig kapsz frissítést, azt meg végképp nem, hogy ingyeneset
3. A 2006-ban kiadott készülékhet igen is volt frissítés, több is. Az első a V3-ről V3.3-ra, majd egy kiegészítő kártya később pedig a Moovből ismert szoftverre (ez már bőven több, mint amit elvárhatnál)
4. Most is van rá megoldás, természetesen ismét nem ingyenesen, hiszen mint azt többször leírtam senki nem ígért neked ilyet
...na most nem egészen értelek. Te az autós atlaszodat is visszaviszed a benzinkútra évente, hogy micsoda pofátlanság, hogy nincs benne ez meg az az út és ingyen cseréljék ki? Vagy azt gondolod azért, mert X évvel ezelőtt vettél egy akkor még igen csak drága késüléket, azért neked életed végéig jár az vagy az?
Tudod mi jár? A vásárlástól számítva garancia és szavatosság.. minden továbbinak örülhetsz.
Ha csak egy kicsit is konyítanál (ahogy a többi nagy hangú vevő is) a térképek licenceléséhez, eleve eszedbe nem utott volna, hogy no majd itt kánaán lesz. Már akkor nagyon sokszor, nagyon sok helyen elmondták SEMMI sincs ingyen.. maximum a marketing duma...
Csütörtökön voltam egy Mio bemutatón. Ez volt az ELSŐ alkalom 2006 óta, hogy kifejezetten megmondták, hogy mit jelent aa 2 év térképfrissítés. Azaz mennyi ideig és hány alkalommal kapsz frissítést. Soha egyszer sem volt ilyen előtte.
Nem egészen értem milyen alapon és milyen cérna szakadt el nálad? kaptál INYGEN egy frissítést a V3-ról V3.3-ra. Aztán vehettél hozzá még egyszer egy TopMap magyar térképet, majd a Mio féle új szoftvert. Sőt ahogy írtam ma is vehetsz...
Tulajdonképpen mi a problémád??? Hogy fizetni kell 5 év után valamiért ami sosem volt ingyenes? Viccelődsz??
Városi legenda ??? tesó szöveg ....... nem értettem hozzá, ... mihez nem értettem. Nem érzed, hogy erkölcs nevében, milyen erkölcstelen
azt amit mondasz. Nem kell érteni ahhoz, hogy 30 ezerrel többért(a fekete import ennyivel volt olcsóbb) megvesz az ember egy készüléket attól a kereskedőtől, aki azt ígéri, leírja, van frissítés, van magyar nyelvű leírás, a mio befogadja a reget, nem fekete import, nem kamu, nem tescoszegény.
5 év múlva meg én vagyok az akinél elszakadt a cérna .............. és azt mondom elég a megvezetésből, a kereskedő-multi lenyúlásból.
Egy pici sincs neked belül, hogy ez valahol nem smakkol, ennek nem így kellett volna történni. Helyette, ide teszel egy linket, még egy bőrt dobjak bele a nagyátverős közegbe. Nem szégyelled magad .........
Yutuberól vmi konverterrel zeneletöltés még legális, ez nem gond. Nem torrentezek. Ha lenne Magyarországon olyan zeneáruház...
De filmet, szoftvert sosem töltök le. Kikölcsönzöm vagy megveszem.
nem egy olyan ismerősöm van, aki állami cégnél dolgozik és a szolgálati járműveikben levő navin a szoftver illegális és ezt büszkén mondják... Na ezen lehet röhögni:)
Urban legend barátom.. semmiféle frisítős matricát nem kaptál.. kaptál maximum terméktámogatásost, ami nagyon nem ugyanaz. Ráadásul a Mio az általad megvett készülék előtt használatos készülékeit is ugyanígy vezette ki a piacról, tehát aki értett hozzá nem csak a TESCO újságból informálódott, azt tudta mire számítson...
Egyébként pedig te is ahogy a többiek is, elmehettek Budapesten a GPSTRADE KFT-hez (1134 Budapest, Dózsa György út 61-63. infovonal: 7 888 888) és a megfelelő összeg kifizetése után FRISSÍTHETŐ, legális iGO8 lesz a Mio készüléketeken...
A MIO SOHA SEHOL SEMMIKOR NEM ÍGÉRT AZ IGO ALAPÚ NAVIKRA (SEM) FRISSÍTÉST...
SE INGYENESET SE FIZETŐSET!
Amelyik kereskedő meg azt ígérte neked, csak azért hogy megvedd tőle, na annak vágd a fejéhez.
Szóval ez a Mió ezt meg azt ígérte duma nagyon gyenge.. 2006-2007-ben senki nem gondolt a frissítésekre.. öréltél te is barátom, hogy egyáltalán "valamilyen" térkép van...