Keresés

Részletes keresés

Extreme Creative Commons License 2010.09.08 0 0 4209

Köszi, most már ezzel is okosabb lettem. :)

Akkor ez a közös kiöltség még nem olyan véeszes. A fűtés meg...meglátjuk.

Majd rákérdezek legközelebb az ingatlanos srácnál. Meg ahogy olvasgattam is, múlik azon is, hogy milyen a hőmennyiségmérő, mennyire szeret pörögni. :)

Akkor lehet, hogy tényleg kamuzott a parkolóval kapcsolatban, bár korrekt embernek tűnik, lehet ő is csak hallotta valahonnan. Mindegy végülis a pakolással nekem nem lesz olyan nagy gondom.

Örülök, hogy mindíg ilyen csendes, tiszta a lakópark, ez fogott meg először, meg a szép kert,  a nagy fenyőkkel. :)

Igen, a vonatot hallottam én is, amikor ott voltunk, a György villa zajára nem is gondoltam, bár ott túl sokszor nincs rendezvény, ahogy én láttam

Igazából olyan lakásokat nézünk, ami az udvar felé néz és nem a Nagytétényi út felé, mert azért annak is van egy kis zaja.

Meg nem mondom melyik épület, de viszonylag hátul van, van belőle kertkapcsolatos is, meg a 3-ik emeleten is ugyanaz a lakás, csak kert nélkül :)) A kert igazán annyira itt nem lenne használható szerintem, meg talán a fsz. miatt többet is kéne fűteni, míg a 3-ik emeleten talán nem, és a kert hiánya miatt az olcsóbb is...

Köszönöm szépen a választ.

Előzmény: Paco155 (4208)
Paco155 Creative Commons License 2010.09.08 0 0 4208
th= tulajdoni hányad.

1tulajdoni hányad itt sacc /kb = 1.7 négyzetméter
Így nekem lakásra + tárolóra 16xxx ft a közös költség de ebben benne van a garázs 1550 forintja is.
5x nm-re jó volt a saccolása az eladónak, 9000-10000 ft között lesz.

A "mennyit fizetés" ahogy írtam erősen használatfüggő. Az hogy ki milyen meleget szeret, és a szomszédai mennyire szeretnek fűteni attól függ hogy mennyi hőmennyiséget fog elhasználi havonta fűtési idényben. Az hogy mennyien vannak a lakásban, és milyenek a fürdési szokásaikaz meghatározza, hogy mennyi melegvizet fog fogyasztani. Mi négyen vagyunk nagy lakással és a gyerekek , de főleg az asszony szereti a meleget. Így sokat fizetünk, nyáron 6-7000 összesen, télen ez lehet 26-27000 is.

Kíváncsi lennék parkolásra milyen területet vettek meg, merthogy nem olyan egyszerű egy telekátalakítás. De még kíváncsibb vagyok, hogy kik ugyanis a közgyűlés sem pénzt nem szavazott meg ilyesmire sem angedélyt nem adott rá senkinek. :P Szerintem egyszerűen csak hazudnak nektek, (mindent megígérünk, hogy van, csak mihamarabb vegyétek meg).

Pár perces megállást és kipakolást szerintem mindenki tolerál, az állandó jellegűek azok akiknek hiába szólnak mások.

A csend és tisztaság folyamatosan így van, nem csak egy jó pillanatot fogtatok ki. Bár a csend relatív. A vonat néha nagyon tud zajongani, meg a György villa esküvői rendezvényei.
Előzmény: Extreme (4207)
Extreme Creative Commons License 2010.09.08 0 0 4207

Köszönöm szépen a választ.

A parkolással végülis ki tudnék békülni, néha kint álnék az utcán, a lakótelep és liliomdomb között, néha meg szüleimnél a garázsban. Az ingatlanos szerint, vm + területet vesznek/vettek meg, ahova parkolót terveznek.

Amúgy annyi ideieg se lehet prakolni, amíg pl egy nagybevásrálásnál kipakolod az autót, vagy költözködésnél? Mert, amikor mi ott voltunk kb fél órát, volt egy Audi, egy Megane, ami ott parkolt, és nem is ment sehova a fél óra alatt. :)

A közös költségnél, nem tudom sajna, mit jelent az, hogy Ft/th. ( th-t nem tudom:)).

Mondjuk egy kb 5x nm-re mennyi lehet?

És a fűtés, melegvíznél Neked mik a személyes tapasztalatiad, ha nem titok, Te mekkora lakásra, mennyit fizetsz havonta?

Köszi.

ha nem publikus, és van időd, akkor a vargadave kukac gmail pont com ra is írhatsz.

Annyira beleéltem magam ebbe a lakóparkba, remélem nem kell lemondani róla.

Amúgy azt megfigyeltem, amikor mi ott voltunk, mindíg tök csend volt, tiszta volt minden, ez mindíg így van, vagy csak kifogtuk a jó pillanatokat? :)

Előzmény: Paco155 (4206)
Paco155 Creative Commons License 2010.09.08 0 0 4206
Amire lehet és érdemes válaszolni.

A lakóparkban akár fedett, akár simán szabadtéri parkoló építését ne várd, azzal az ingatlanközvetítő csak a vételi kedvedet akarta növelni. Csak gondloj bele: Hétvégén bent bringáztál a lakóparkban, biztosa láttad hogy sehol sincs hely a kialakítására. Parkolni amúgy bent a mélygarázsban, vagy fent a lakótelep és a liliom közötti parkolóban illik, sajnos még néhány lakótársunk magasról szarik a többiekre.
Közös költség ebben az évben 285 ft/th, az hogy ez 10 ezer / hó vagy 16ezer/ hó az a lakásod méretétől függ majd. Ismét csúsztatott az ingatlanos. :P
Meleg víz fogyasztás és fűtés használat vitás kérdés jelenleg, hogy sok-e amit valaki használ, vagy kevés, szerintem ebben az ügyben nem fogsz egységes álláspontot hallani.
A vízmelegítés és a fűtés jelenleg érvényben lévű ára gyanús emlékeim szerint 1440 ft/m3 illetve 28 ft/KWh, de majd a többiek pontosítanak. Probléma, hogy a valós ár kiderítéséhez nem kapunk tényelszámolást, de ez már folyamatban van.
Szemét majd kialakul itt inkább a közös képviselő "csakazértis nekem lesz igazam" hozzáállását látom problémának.

Előzmény: Extreme (4203)
Extreme Creative Commons License 2010.09.08 0 0 4205

Ja meg közben olvastam, hogy fűtéssel is vannak gondok, irreálisan magas egy pár lakásban, vagy mindegyikben?

Azt lehet tudni, hogy ez melyik épületre jellemző inkább, mert akkor úgy választunk lakást.

Köszi előre is. És bocs a sok kérdésért, csak próbálok minél tájékozotabb lenni, elvégre is, "nem egy túró rudit vesz az ember". Idéztem az ingatlan tanácsadónktól. :)

Előzmény: Extreme (4203)
Paco155 Creative Commons License 2010.09.08 0 0 4204
.
Extreme Creative Commons License 2010.09.08 0 0 4203

Sziasztok!

Örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra, remélem tudtok segíteni.

Párommal vásárolnánk egy lakást a lilomdomb lakóparkban, nagyon tetszik a lakópark hangulata, meg az eddig megnézett 4 üres lakás is, de persze nem olyan egyszerú a döntés. A lakások közül talán tudunk választani, inkább arra lennék kiváncsi, hogy Ti, akik már ott laktok akár évek óta is, ajánljátok-e most is a liliomdombot?

Elolvastam pár hsz-t, nyilván nem az egész fórumot, azt látom, hogy van pár gond, de, melyik lakóparkban nincs?

Amit láttam most, hogy sok a meleg víz fogyasztás néhol, a parkolással is vannak gondok, a szemét elhelyezésével és a kapu nyitással-zárásával is.

Ezek közül talán a meleg víz fogyasztás a legdurvább gond szerintem, remélem megoldódik. Illetve a közös költség mennyi tényelegesen? Nekem az ingatlan közvetító 10e Ft/hó-t mondott.

A parkolás se egyszerű kérdés, a mélygarázs beállót nem vennénk meg 2-3 millió forintért, viszont nem szívesem hagynám minden este a kocsit a lakótelep előtt, mert, ahogy elnézem másutt nem nagyon lehet megállni. Az ingatlanközvetítő szerint elvileg épülni fog vmi felszíni, talán fedett? parkoló is a lakóparkhoz, erről van vmi infótok?

Mondjuk legrosszabb esetben beállnék szüleimnél a garázsban, a lakóparktól kb 3 km-re laknak, nyáron még jó, minden nap bringáznék egyet, de télen kicsit neces. :)

Szóval, ha tudnátok tippeket, tanácsokat adni a lakóparkkal kapcsolatosan, azt nagyon megköszönném, vegyünk, ne-vegyünk ott lakást. :) Milyen egyéb gondok vannak?

Vasárnap jártunk ott bringával, a nagy kapu tárva, nyitva volt, simán be tudtunk menni, körülnéztünk, továbbra is nagyon tetszik minden. :)

Pár autó parkolt az út szélén. :)

Köszi előre is a válaszokat.

M-Zsolt Creative Commons License 2010.09.07 0 0 4202
Tegnap nézegettem a havi fizetni valókat. Tudja valaki,hogy lehet az, hogy valakinek 2 parkolóhelye van, mégis az utána fizetendő összeg 0.- ???? Normál esetben ez ugye 3000.- lenne, nem???
M-Zsolt Creative Commons License 2010.08.24 0 0 4201
Persze, mert a sok nem normális azt hiszi,hogy automata a kapu. Főleg a bérlők, azok akik nem foglalkoznak ilyesmivel...
tomkranik Creative Commons License 2010.08.23 0 0 4200

Ja és még egy dolog. Ha csökkenntené is a kukák száma esetlegesen a közös képviselet, a közös költség díja akkor sem lenne kevesebb! Ti még hisztek a mesékben? :-)

tomkranik Creative Commons License 2010.08.23 0 0 4199

Üdv mindegykinek!

Szerintem a legjobb megoldás az lenne, ha leraknának ide egy szelektív hulladékgyűjtő konténert. Én egyébként a LIDL áruházba adom le a műanyag flakonokat.

Végre kész van a kapu! De szerintem felesleges volt, ma már 4-szer csuktam be más után!

Köszönöm!

gpz Creative Commons License 2010.08.19 0 0 4198
Ha végül lenyírja a közös füvet is, akkor nem mindegy, mikor csinálja? Ez már igazán legyen az ő munkáltatójának a gondja...
Előzmény: Törölt nick (4196)
Paco155 Creative Commons License 2010.08.19 0 0 4197
Akkor ugyanúgy értettük. De akárhogy is nézem a hozzászólásod második felében található szelektív gyűjtők valahogy "elfelejtődtek".
Előzmény: lehcsi (4193)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.19 0 0 4196
És az is furcsa, hogy a Liliomdomb Közösből fizetett kertészet alkalmazottja, munkaidőben maszekban az egyik lakó privát füvét nyírja.

ez hogyan van?
Előzmény: Törölt nick (4195)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.18 0 0 4195
Nem az összes kuka, mert az egyik majdnem színültig volt levágott ZÖLD LOMB hulladékkal!

Ezúton is kérnék minden kert tulajdonost, hogy ne a háztartási szemétgyűjtő kukába dobja a zöldhulladékot (egyszer egy méteres pálmát v. tuját is találtam már), hanem az önkormányzatban lehet kapni zöldhulladékgyűjtő zsákot, amit péntekenként elvisz a zöldhulladékgyűjtő szemetes.

Egyébként ma én is észrevettem a sárga kukát, és bár csak 2 pillanatig voltam lent, sajna ennyi idő alatt nem jöttem rá, hogy mi az, és mi célt szolgál. Bocsi. Talán ha ki lenne írva, könnyebb lenne.
Előzmény: lehcsi (4178)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.18 0 0 4194
szia,

én is ezen kesergek állandóan, hogy 2 ember (mostmár 2 és fél) hogyan használ el 6 m3 melegvizet NORMÁLIS vízhasználási szokásokkal (5 perces zuhany, 2 perces borotválkozás, napi 2x mosogatás), míg egy nagyobb lakásban élő 4 tagú család csak 2-3 m3 melegvizet. az 1 m3-es fogyasztókról már nem is beszélve.

lehet, hogy az is számít milyen messze vagy a feljövő víztől?

ha sikerült kiderítened, hogy mi a hiba, oszd meg velem is légy szíves.
Előzmény: Sa-bee (4182)
lehcsi Creative Commons License 2010.08.18 0 0 4193
Asszem van egy átmeneti időszak, talán 2 hónap, amíg demonstrálnunk kell, hogy képesek vagyunk kevesebb szemetet produkálni, után lehet csökkenteni az FKF-szemeteskukák számát, de ezt én is úgy értettem, hogy csak szelektív gyűjtéssel együtt lehet megcsinálni.
Előzmény: gpz (4192)
gpz Creative Commons License 2010.08.18 0 0 4192
Én azt mondtam, hogy a közös képviselet világosan és egyszerűen meg lett bízva azzal, hogy az összes kuka X százalékát csoportosítsa át a drága fkf-től az olcsóbb alternatív szolgáltatóhoz.

Ez így biztosan tévedés (ill. pontatlan megfogalmazás), mivel a "vegyes" szemeteskukákat (ahogy én értettem) fővárosi rendelet miatt nem lehet csak simán elcsoportosítani az FKF-től trükkök nélkül. Csak a szelektív kukák számának növelésével lehet csökkenteni az "általános" kukákat. Trükközős megoldásat meg a közgyűlési határozat nemigen tartalmazhat.
Előzmény: Paco155 (4191)
Paco155 Creative Commons License 2010.08.18 0 0 4191
Az általad leírt adattartalommal teljesen egyetértek (mármint, hogy a lakótársainknak nem így kellene kezelniük a szemetet, nem kellene egész dobozokat meg ötliteres kannákat a kukákba dobálniuk). Azzal is egyetértek, hogy a szemét mennyiségének csökkentése kevesebb díjat és ezért kevesebb közös költséget jelent.

De én nem erről beszéltem.

Én azt mondtam, hogy a közös képviselet világosan és egyszerűen meg lett bízva azzal, hogy az összes kuka X százalékát csoportosítsa át a drága fkf-től az olcsóbb alternatív szolgáltatóhoz. Erről van közgyűlési határozat és nem arról hogy csökkentse a kukák számát.
Előzmény: lehcsi (4190)
lehcsi Creative Commons License 2010.08.18 0 0 4190
Ezen lehet vitatkozni, emlékeim szerint a gyűlésen az hangzott el, hogy a kukák számát akkor lehet csökkenteni, ha a szemét mennyisége is csökken, az pedig legegyszerűbben a szelektív gyűjtéssel csökkenthető. Érdemes egyébként venned a fáradtságot és belepillantani a kukákba, ahol szinte minden zacskóból kikandikál néhány műanyag palack, tele vannak alu italos dobozokkal, amelyeket kézzel is elég kicsire össze lehetne nyomni és akár havonta egyszer elslattyogni velük a Spárhoz vagy a Növény utcához, és akkor még ott vannak az egész cipős dobozok, meg időnként a kuka aljára begyűrt nagyméretű kartondobozok.
A lényeg, hogy én (hasonlóan annak idején a közös költség fizetését kreatívan értelmezőkhöz, ahol is föltételezem, hogy ha választani kell a befizetendő számlák közül, akkor olyanok kerülnek előre, mint a kábeltévé, internet, telefon meg az áram, mert azt a szolgáltató viszonylag gyorsan lekapcsolja, a közös költséget meg úgyis befizeti helyettük a többi hülye, ha nem akarja, hogy télen lekapcsolják a gázt) ebben az esetben is a lakók felelősségét emelném ki, mert itt sem tud csodát tenni a közös képviselet akkor, ha a kedves lakótársaink még arra is képtelenek, hogy a megszervezett szelektív gyűjtés lehetőségével éljenek.
Esetleg a közös képviselet kijelölhetne 5 személyt, akik odaállnának a szeméttárolóba és ha valaki be akarna dobni olyan zacskót, amelyikben van palack vagy újságpapír, akkor azt szépen kiválogatná. Tartok tőle, hogy ez egy picit drágább lenne, mint a mostani, megfelelő hozzáállással szerintem működőképes verzió.
Előzmény: Paco155 (4180)
Paco155 Creative Commons License 2010.08.18 0 0 4189
Nem kell ahhoz nagy edény. Elvileg a vízóra literes pontossággal mutat. Persze a leolvasási hiba elég nagy, így inkább a 3 tizedesjegyre érdemes koncentrálni azaz a kis kerék pontosan 10x forduljon körbe. Ezt egy egyliteres hiteles edénnyel is meg tudod csinálni 10x feltöltve.
Előzmény: Sa-bee (4187)
pildiko21 Creative Commons License 2010.08.17 0 0 4188
Eladó lakást keresek a lakóparkban! Egy 1,5 szobás 40-45 nm lakás érdekelne... Email: pildiko21@freemail.hu
Sa-bee Creative Commons License 2010.08.17 0 0 4187
Most fejből nem tudom a hidegvizet. Holnapra megnézem. De nekem is az a gyanús, hogy mitől olyan magas a melegvíz, holott már viccet félre téve hideg vízben mosogatok (egyelőre még nincs mosogatógép), nem is főzök, így nincs minden nap 35 zsíros-olajos fazék, amit el kell mosogatnom. Most úgy lett 4 köbméter a melegvíz, hogy 2 hétre elutaztunk :(
Most az ütött szöget a fejembe, hogy 1-3 napig írom este, mikor lefekszem aludni, illetve mielőtt elindulok dolgozni, hogy napközben, mikor nincs otthon senki, vagy alszom, megy e az óra. Illetve még az jutott eszembe, hogy szerezni kellene vmi hitelesített nagyobb edényt, vödröt, stb., és abba vizet engedni. Akkor le lehet mérni, hogy mondjuk a 20 literes edény teletöltésekor, a vízóra mondjuk 23 liter fogyasztást mutat. Mit szóltok ehhez az ötlethez?
Előzmény: gpz (4186)
gpz Creative Commons License 2010.08.17 0 0 4186
Ez tényleg aránytalannak tűnik. Nálunk a meleg a hidegnek csak a 2/3-a.
Előzmény: Paco155 (4185)
Paco155 Creative Commons License 2010.08.17 0 0 4185
Nálunk majd másfélszerese a meleg a hidegvíznek. Pedig a mosógép is a hideget nyeli, a mosogatógép is és a wc is. Melegvíz meg csak fürdésre és kézmosásra....
Előzmény: gpz (4183)
Paco155 Creative Commons License 2010.08.17 0 0 4184
Ez nálunk is így van sajnos, egyelőre én a vízóra ellenőrzésén gondolkodom.
gpz Creative Commons License 2010.08.17 0 0 4183
A hidegvíz-fogyasztásotok hogy alakul? (Inkább ehhez érdemes hasonlítani.)

Ha a hidegvíz is túllépi a 6 m3-t, akkor a vízfogyasztási szokásaitokkal lehet gond. Ha viszont jóval kevesebb, akkor érdemes lenne új melegvízórát beszereltetni.
Sa-bee Creative Commons License 2010.08.17 0 0 4182
Sziasztok,
Ki tud abban segíteni, hogy mit tehetek az ügyben, ha irreálisan magas a melegvízfogyasztásom? Általában 6 m3-re jön ki a havi fogyasztás, ami a házban a legmagasabb, úgy hogy csak ketten élünk a lakásban és nem is vagyunk otthon reggel egész nap? 6 köbméter víz rettentő soks! Az összes többi lakónak nem éri el a 3 köbmétert!
Köszönöm,
Sa-bebe
M-Zsolt Creative Commons License 2010.08.16 0 0 4181
Én se vagyok megelégedve a közös képviselet munkájával, másikat kellene választani! Aláírást kellene gyűjteni...
Paco155 Creative Commons License 2010.08.16 0 0 4180
"Mellesleg ha valakit nem hat meg a környezetvédelem szempontja (azaz lustább, mint zöld), akkor esetleg a pénztárcájáé érdekelhetné, mert a közös képviselő tájékoztatása szerint összefüggés lesz a keletkezett (nem szelektív) szemét és a szemétdíj között, azaz ha a szelektív gyűjtéssel csökken a szemét mennyisége, akkor az a közös költségben is meg fog jelenni számunkra pozitívan."

Nekem ezzel csak az a bajom, hogy a ház nem azzal bízta meg Szalkai Szilárdot (azaz a Város-KÉP-et), hogy felezze meg a kukák mennyiségét, hanem azzal, hogy a kukák felét ne az fkf hanem az alternatív olcsóbb szolgáltató vigye el.
Gyakorlatilag nem ez történt, hanem az hogy : "Alacsonyabb szemétdíjat akartok? Akkor lefelezem a kukákat és fulladjatok bele a mellé tett zacskókba." Ez az amit én undorítónak találok, hogy a közös képviselet a saját szája íze szerint dolgozik, és nem aszerint ami a lakóközösség javát szolgálja.
Előzmény: lehcsi (4178)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!