Én most a legutolsó 20-ast használom és már van rajta N-GAGE demó. Két játék, egy FIFA és egy autóverseny. Elég komoly, ahhoz képest, hogy ez "csak" egy teló... Nekem ami nagyon tetszik az új szoftverben, az a készenléti képernyőre kirakott aktív tartalom keresés.
De hogy kellene ennek a programnak működnie mert nekünk betölt a program aztán rázoomol 1 fehér területre aztán kikeressük magyarországot és az is fehér.
Nem gáz... én letiltotam, hogy ne használjon kapcsolatot a Maps. Akkor kell neki, ha pl. olyan területen járkálsz, amihez nincs leöltve térkép. Akkor ő atomatikusan leszedi, ezt lehet is látni. Ha nem tiltod le a kapcsolatot, mindig megnézi, hogy van e. Ha Loaderrel leszedted pl. Magyarország térképét, akkor Magyarországot érintve megvan minden adat, nem fog letölteni semmit.
Sajnos a Nokiánál legfrissebb térképek sem tekinthetőek a legfrissebbnek szerintem. Pl. tegnap éjszaka bevitt egy zsákutcába Gödöllőn :)
Hello! Apa most vett egy ilyen telefont vettünk is hozzá 1 memóriakártyát felraktuk a map loadert is átmásolja állítólag a térképet is. Aztán mikor nyitnánk meg a telefonon hiányolja a wlan meg internetbeállításokat. Ezzel mi baj lehet? elöre is kössz: Socc
Új szoftverrel (már a 12-es is!) gyakorlatilag pontosan követ. Engem nem vitt még le földútra soha, bár néha tervezhetne jobban is az tény. Folyamatosan mondja, hogy mikor merre!
Kihangosítóval sajnos nincs tapasztalatom, én BH 202-vel használom és nem panaszkodom. Jó, ha 5 méternél távolabb van a teló, azért már recseg :)
Én ha szervíz, akkor Nokia Pólus. Ott szerintem korrektek. Az SW frissítés pedig ingyenes garancia fejében. Én elkértem volna a vásárlók könyvét. Tényleg sok köcsög utcáról behívott eladó van de sajnos mindenhol szinte :(
az volna a kérdésem, van-e olyan szoftver, amivel tudok hívásokat szűrni. Arra gondolok, hogy pl. ami a telefonkönyvben van szám, az átjön (kicsörög), de a többi egyből megy hangpostára/másik számra. Nekem azért volna nagyon fontos ez, mert szabi alatt a helyettesítő kollégára kellene átirányítani a nem privát hívásokat. Eddig erre jutottam:
1) az N95-ben nincs klasszikus hívásszűrés (olyan, amilyet fentebb vázoltam)
2) van ugyan egy "Híváskorlátozás" menüpont, azon belül pedig egy "bejövő hívások", de a T-Mobile valami olyasmit mondott, hogy ehhez ők adnak 4 számjegyű kódot és akkor csak az jön át, akit akarok - de ez így "kissé" macerás
3) van egy "Hívócsoprot" menü is, de itt aki benne van, az kicsörög, aki nem, az csak "némán" jelzi, hogy hívás jött - de irányítja át
4) az SE P990i-men legalább 2 lépésben meg tudtam csinálni, amit akarok: 1) hívásszűrés, ahol is a hívó - ha nincs benne a telefonkönyvben - megszakad vagy foglalt jelzést hall. 2) ez utóbbit alapul véve, a "Hívásátirányítás" menüben beállítottam, hogy ha foglalt, akkor menjen xy számra (ennek feltétele volt, hogy ki legyen kapcsolva a hívás várakoztatás funkció)
5) mindezek alapján - ha nincs más megodás - akkor egy csoportba kell raknom mindnekit, aki benne van a telefonkönyvemben, majd beállítani, hogy csak ők csörögjenek ki + ezt kombinálni egy "hívásátirányítás, ha nem fogadja a hívást" és beállítani mondjuk 5 másodpercre az intervallumot (ha lehet ilyet beállítani...) Mert akkor így a privátok kicsörögnek, a nem privát meg 5 másodpercig villog a kijelzőn és utána megy kollégára.
Nem tudja vki hova lett a Map Loader? Ami a gépemen van telepítve nem indul el. Gondoltam letöltök újat, de nem találom sehol. Elnyelte a net. Csak nem megszűnt és azért nem működik a telepített sem?
Ezt az N95-ötöt meg a Nokiát is el kellene felejteni úgy ahogy van!
Lekűzdötték magukat a kínaiak szintjére. Azaz, hogy ők náluk is rosszabbak.
Nemcsak sokat gyártanak és szart, hanem még drága is.
A Térképet és a navigációt szándékosan sem lehetne bosszantóbbra és gagyibbra készíteni. Kb. 4-5 km -enként frissíti csak, hogy hol vagyok, kizárólagos bal kanyarban írja és mondja, hogy jobbra. Bármilyen földútra bevisz, nem tudja megkülönböztetni az aszfaltozott utat és földutat. Ismeretlennek jelez 20-30 ezres településeket. Viszont a Térképszoftver jó drága volt és GPRS kapcsolatot igényel mindehez a gyenge gondolkodáshoz is.
Ezenkívül a Kispesti Europarki Nokia üzletben vásárolt, ott ehhez ajánlott, CK 7W kihangosítóval utálják egymást, ledobálja a Bluetot kapcsolatot. E panasz okán 3 hétig nélkülöztem az N95-öt mire kiderítették, hogy szerintük jó. Az üzletben lévő CK 7W mintadarabbal ( érdekes!) az N95 nem produkálta a hibát. Akkor azt mondták, a zsír új, álltaluk ajánlott CK 7W kihangosítóval lesz a probléma, (melynek szolgáltatását 1 percig sem tudtam élvezni).
Ezt is 3 hétig vizsgálták a Kispesti Europarki Nokia szervízben, majd vissza akarták adni, hogy jó, semmi baja. Nem vettem át, erre, mivel szerintük is szar, újjabb 3 hétre elküldték a központi Nokia szervízbe. Kérésemre nem adtak másikat helyette, pedig mint említettem soha egy percig nem működött együtt az N95-el.
Ekkor mivel nem szeretnék az autós kézi telefonálásért fizetni a rendöröknek, azt mondtam, ha már itt vagyok vásárolnák egy újabb kihangosító szettet N95-höz mit ajánl? Az eladó hátra ment tanakodni a kollégáival, majd ennek eredményeként a CK 15W-t ajánlotta megvételre, ez drágább viszont, nem tölti a készüléket sem a másikhoz képest.
Első pár órában úgy tünt a CK 15 W jó lesz. Egy hosszabb parkolás után, már nem ment ennek sem az automatikus Bluetot kapcsolódás. Pár perc kézi vacakolás, engedélyezés és kódbeírás után találták meg újra egymást.
Sok évig jól el voltam egy olcsó 4-5 naponta töltendő Samsunggal.
Úgy kell nekem, hogy megint NOKIA- vettem, mert elfelejtettem, hogy régebben is többször megszívatott több NOKIA készülék. Az N95 jó esetben 2 napig bírja csekély igénybe vételnél.
Ha valaki kíván hasonló élményeket, vegyen NOKIA N95-öt és hozzá kihangosítót!!
Ha szerettek soba állni, és élvezitek, hogy le akarnak pattintani, menjetek az a kispesti Europarki Nokia szervízbe. A kapcsolatunk úgy kezdődött, 20 perc sorállás után: Jó napot kívánok, ez itt egy zsír új N95. A NOKIA telefonos ügyfélszolgálatáról ide küldtek különböző szoftveres észre vételeim után, hogy itt frissíttessem a szoftvert. Válasz: igen, 3800,- ft a frissítés! Majd válaszom nem megvárva rátekintett a következő sorállóra és azt mondta neki: igen, tessék. Már elnézést vágtam közbe nem ismer meg? Kérdőn rámnéz..... Én vagyok a vevő-ügyfél, akiből élni akarnak!!!
Mondanom sem kell, rögtön problémázni kezdett a hanghordozásommal.
Egyálltalán, ha unalmas az életetek és szerettek szervízbe járni, hetekig telefon nélkül vagy gagyi csere készülékkel telefonálni, vegyetek NOKIÁT!!!