Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.02.26 0 0 880
Már jó ideje figyeltem, hogy az utcák, terek, aluljárók tele vannak a Rex kutyaotthon alapítvány 1%-ot kunyeráló óriásplakátjaival. Ezek a plakátok profi módon vannak megtervezve, több millió forintba kerülhetett az alapítványnak ez a propaganda. Frankó, gondoltam, hogy erre is van pénzük. Most már azt is tudom, honnan:

A civil szervezetek között a legeredményesebb a Gyermekrák Alapítvány lett, amely 413,8 millió forintnyi felajánlást gyűjtött. A Rex Kutyaotthon Alapítvány lett 118,3 millióval a második...

(Index, mai főoldal)

Ha többségben okos emberek élnének ebben az országban, vagy legalábbis nem buták, csak olyanok, akik rendelkeznek józan paraszti ésszel, akkor nem azoknak a szervezeteknek ajánlanák fel a pénzüket, melyeknek már a nagystílű reklámhadjárataiból is látszik, hogy gazdagok. A Gyermekrák Alapítvány csaknem minden évben ennyit kasszíroz úgy, hogy minden "kunyerálószezonban" ugyanazt a szomorúan néző kopasz kissrácos képet szórja szét, az emberek meg tejelnek, mint a gép.
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.06 0 0 878
A helytálló véleményeket elfogadom. Hogy mi a helytálló, azt a szakember ítéli meg. Én elég sokat érintkezem szakemberekkel, valamint évek óta olvasok is számos szakfolyóiratot és egyéb publikációt, cikket, tanulmányt a vadgazdasági kártevőkről és azok irtásáról. Ennélfogva úgy gondolom, hogy viszonylag jól képben vagyok ebben a tulajdonképpen pofonegyszerű, nem sok kérdést felvető, egzakt témában.

Tény, hogy egy véleményt pusztán attól nem tekintek mérvadónak, mert "az is egy vélemény". Ugyanígy figyelmen hagyom az érzelemközpontú hablatyolást az élet értékéről és a kártevő kutyák állítólagos jogairól. Ez kevés. Szakmailag megalapozott érveket várnék az ellenvélemények alátámasztására. Kinek vagy minek jó az a kutyán és a kutyaimádókon kívül, ha beszüntetik a kilövéseket? Mi garantálja egy alternatív módszernél, hogy ugyanolyan hatékony és olcsó lesz, mint az eddigi módszer? Ezek kifejtését várnám. De ez eleve lehetetlen, mivel ha lennének ilyen érvek, akkor az illetékesek is tudnának róluk, és már rég nem irtanák a kóbor kutyákat, hanem befogdosnák őket a (nem létező) egyszerű és gazdaságos módszerrel, majd elvinnék őket arra a (szintén nem létező) helyre, ahol égető szükség van befogott kutyákra.
Előzmény: ZsuR (877)
ZsuR Creative Commons License 2007.02.06 0 0 877
Leforditva: csak akkor fogadod el, ha egyezik a tieddel :)).

No itt megint bezarult a kor.
Előzmény: Törölt nick (876)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.06 0 0 876
"el tudod fogadni masok velemenyet?"

Ha nem helytálló, akkor nem. Kártevők irtásával kapcsolatban Gandhit emlegetni porhintés.
Előzmény: ZsuR (875)
ZsuR Creative Commons License 2007.02.06 0 0 875
"A kóbor kutyák kilövése nem az állatokkal való bánásmód mutatója" - szerinted.
Szerintem: De az. Valoszinu masok szerint is. . .el tudod fogadni masok velemenyet?
Nem jorol, nem rosszrol van szo, csak egyszeruen velemenyrol.

Aztan akinek a kezeben a dontes (es a puska) - mert az a dolga - az meg majd azt teszi amivel a torvenyt es az emberseget nem serti.

Előzmény: Törölt nick (874)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.05 0 0 874
Ehhez annyit fűznék hozzá, hogy:

1.: A kóbor kutyák kilövése nem az állatokkal való bánásmód mutatója. Akkor bánnánk rosszul az állatokkal, ha vadállatainkat hagynánk veszni a kóbor kutya nevű vadgazdasági kártevő karmai közt, s tennénk mindezt álhumanista Gandhi-idézeteket pufogtatva. Gandhit idézgető barátunk meg nyugodtan sétáljon ki a szántóföldre, és vegye pártfogásába a mezei pockokat meg a kolorádóbogarakat. Hiszen szegénykékkel még rosszabbul bánunk, megmérgezzük őket ahelyett, hogy egyenként megfogdosnánk mindet, és mindegyiknek építenénk egy háromszintes villát a Rózsadombon, nehogy véletlen panaszkodjanak, hogy rosszul bánunk velük.

2. Indiában nagyon rosszul bánnak az állatokkal, kivéve a tehenet.
Előzmény: Mad árka (873)
Mad árka Creative Commons License 2007.02.04 0 0 873
Egy szomszédos topikban támadt egy kis nézeteltérés, biztos, ami biztos, áthozom ide, hátha maradt még kitárgyalnivaló, cipőt a cipőboltból, állatos vitát a vitafórumban stb. :)

Mazsolázva a lényeg:

Témafelvetés: "(...) vadon élő állatok területére költözött egy kutyacsapat, valószínű veszettek, nekünk is nekünk akartak jönni. ilyen esetben kinek kell szólni?"

Thick: "A kutyákat ki kell lőni. Ha van ott vadőr, neki szóljatok, ha nincs, akkor a területileg illetékes közigazgatási hivatal (önkormányzat, polgármesteri stb.) lesz jó."

Nixnick: "Frászt kell kilőni! Te sem lőttél a hétvégén semmit, marad a kutya?
Be is lehet ám őket fogni, mi úgy szoktuk és visszük a menhelyre, mert otthon telt ház van :). De ehhez nem elég a duma, össze kell koszolni a kezed, meg a kocsidat!"

Thick: "Elvadult kutyákat nehéz befogni, és nem is éri meg, mert értéktelenek. A menhelyeken is teltház van.
A személyeskedést pedig hanyagold, mert baj lesz."

Nixnick: "Egy kicsi félmeztelen szemüveges emberke, valami Mohandas Karamchand "Mahatma" Gandhi mondta azt, hogy egy társadalom fejlettségét jellemzi a mód, ahogy az állatokkal bánik!"

No, én megtettem minden tőlem telhetőt, hajrá, előre az oroszlánokkal, písz, láv meg heppinesz, ha úgy jön; a vadon élő állatos topik meg hadd maradjék olyan, mint eddig.
Munkanélküli seregély Creative Commons License 2007.01.27 0 0 872
Hányszor köszönsz még el?

"Igen, több alkalommal is."

Sajnos nem hiszek neked.
Előzmény: Törölt nick (871)
Munkanélküli seregély Creative Commons License 2007.01.27 0 0 870
Tudod, "kedves", és semmiféle konkrét IRL információra nem hivatoztam. Csupán miután valaki megemlítette, hogy ismer innen egyeseket, én is leírtam, hogy személyesen ismerlek téged, és az így szerzett benyomások (melyeket nem neveztem meg) alapján kizártnak tartom, hogy részt vennél vadászterületeken elszabadult kóbor kutyák befogásában. Ezt egyébként meg sem próbálod cáfolni, feltűnt?

Most felteszem világos kérdésként: vettél részt vadászterületeken elszabadult kóbor kutyák befogásában?

"S ezek után az ember kifejezetten örül, hogy különösebb személyes témákról nem beszélt veled."

Dehogynem. :-) Nem vagyok egy információkiadós fajta, ne aggódj.
Előzmény: Törölt nick (867)
Munkanélküli seregély Creative Commons License 2007.01.27 0 0 869
Kontramama.
Előzmény: kriseva (868)
kriseva Creative Commons License 2007.01.26 0 0 868
Túl azon,hogy bárkiről kiadni információt,kizárásra adhat okot!!!

Szegénységi bizonyítvány,mikor már valaki odáig jut,hogy annyira elfogytak az érvei,
hogy személyes adatok kiadásával próbálkozik tehetetlenségében.
Ki az aki ezek után szóbaáll vele??
Munkanélküli seregély Creative Commons License 2007.01.26 0 0 866
Egyéb érv? Esetleg tagadása annak, hogy sosem vettél részt tevékenyen kóborkutya-befogásban...?
Előzmény: Törölt nick (864)
Munkanélküli seregély Creative Commons License 2007.01.26 0 0 865
Mekkora bölcsességeket írsz, kireped a topik mindjárt. :-)
Előzmény: ZsuR (863)
ZsuR Creative Commons License 2007.01.26 0 0 863
Nem eri meg a faradsagot . . . meg aztan kit erdekel mi a velemenye, ki az a lokott ember aki ad ra.

Eleget szolt, lehet latni mit kepvisel - aztan ennyi eleg is.
Velemenye mindenkinek van, lehet - de nem minden velemenyt kell figyelembe venni.
Előzmény: kriseva (859)
Munkanélküli seregély Creative Commons License 2007.01.26 0 0 862
A legszebb: nem is tagadod, hogy nem vettél részt soha vadászterületen elszabadult kóbor kutyák befogásában. Tehát hallgatólagosan elismered állításom igazát.
Előzmény: Törölt nick (858)
Munkanélküli seregély Creative Commons License 2007.01.26 0 0 861
A hazugság nem érv, annak megcáfolására elég a személyes információ.
Előzmény: caterina3 (860)
caterina3 Creative Commons License 2007.01.25 0 0 860
Kevés nagyobb görénységet lehet elképzelni, mint hogy valaki személyes találkozás során megtudott (vagy megtudni vélt) "információkat" használjon egy nyílt fórumon a vitában "érvként" az illető érvei ellen. Bocs, de fúj... :-((
kriseva Creative Commons License 2007.01.25 0 0 859
Személyeskedünk?????????Nahát!!!!!!!

Spillonak igaza van,hiteltelen vagy!!!!

Majd szólj,ha egyetlen érdemi érved is lesz a kutyák irtása mellett.Mert idáig csak humbug volt amit írtál.Számítógép mellőli észosztás.

Kevés ember van,aki nem un meg egy idő után.Ugyanis kár a vesződség,leragadtál egy szinten.Úgy 20 éve....
Ja,és szólj ha felnőttél:)))
Előzmény: Munkanélküli seregély (855)
Munkanélküli seregély Creative Commons License 2007.01.25 0 0 857
Kedves Spillo, te is és én is nagyon jól tudjuk, hogy soha nem vettél részt tevékenyen kóbor kutyák befogásában.

Hogy hol és mit végeztél (és nem végeztél), arról szól sem volt itt sem. Egy biztos: nem vagy vadőr és nem vagy vadgazdálkodási szakember. Sebaj, én sem vagyok az. Csak valaki itt írta, hogy én még a szakemberek véleményére sem adok. Erre kérdeztem én: hol van itt szakember?
Előzmény: Törölt nick (856)
Munkanélküli seregély Creative Commons License 2007.01.25 0 0 855
Akar a halál téged máshol megtalálni, itt is elég fárasztó vagy.

Majd ha érdemi hozzáfűznivalód támad, szólj. Hogy ki ismer jobban kit, ilyen vitába nem megyek bele. Egyvalakit ismerek személyesen innen (illetve Crazyt meg Ladybeet is, de konkrétan a magukat tevékeny kutyavédőnek és szakképzett vadbiológusnak képzelők közül csak egyet), róla már leírtam, hogy - nemes egyszerűséggel - nem hiszem el neki, hogy terepen dolgozik. Mondom, mert ismerem. Ennyi.

Szólj, ha van érved a kutyák kilövése ellen. Esetleg egy másik, hasonlóan hatékony, gyors és olcsó alternatíva, hm?
Előzmény: kriseva (845)
kriseva Creative Commons License 2007.01.23 0 0 854
Nem mondod:))Nálam is tele a kert vele,de ilyen még eszembe sem jutott.
Tényleg meg lehet enni?Csirkéknek szoktuk begyűjteni.
Előzmény: borzsarkany (852)
borzsarkany Creative Commons License 2007.01.23 0 0 853
Ha félsz , a legegyszrűbb a zsázsa saját termesztése. Kb 1 hét alatt szépen megnő, 1 lapos tálban, és bmelyik vetőmagboltban kapható. Az egyetlen hátránya kicsit erős szaga-)
Előzmény: Crazyworld (850)
borzsarkany Creative Commons License 2007.01.23 0 0 852
Nálam az állatok rendszeresen kapnak kínai kelt, és még nem volt semmi gond sose, sőt a szkirodalom a Psaommys obessus ( kövér sivatagi patkány) etetéséhez alaptakarmányként írja.

A tyúkhur ilyen időben röhögve nő, és még hó alól is kiásható...( és vajas kennyérrel még én is eszem)
Előzmény: Dömi* (844)
cavecat Creative Commons License 2007.01.23 0 0 851
gyógynövényboltból, szárított pitypangot ;)
Előzmény: Crazyworld (848)
Crazyworld Creative Commons License 2007.01.23 0 0 850
Nah a lényeget tetted pont zárójelbe! Állítólag! Ez nekem kevés...a 'tuti nem' lenne a megfelelő...
Crazyworld Creative Commons License 2007.01.23 0 0 849
Ássak gumókat, mint a rénszarvasok? :D
Előzmény: Crazyworld (848)
Crazyworld Creative Commons License 2007.01.23 0 0 848
Télen honnan szedjek pongyola pitypangot?? :D
Crazyworld Creative Commons License 2007.01.23 0 0 847

Olvasta már a topikot, írt is. Ha érdekli ez a topic egyáltalán, akkor írni fog. Nem fogok futkosni utána!

Bízzad már rám, jó?!

Előzmény: Munkanélküli seregély (837)
cavecat Creative Commons License 2007.01.23 0 0 846
én a tekinek (szf-i) adok néha szárított pitypangot :) gyógynövényboltban lehet kapni, imádja. Persze, frissen jobb, de sajnos cserpében nem marad meg :(
kriseva Creative Commons License 2007.01.23 0 0 845
Az első rész blabla....

A vadászati törvényből idéztem,mégpedig azt,amit nemrégiben módosítottak...
ergo nem szeretnék elérni az állatvédők,hanem benne van a törvényben...más kérdés,hogy némelyek sz@rnak a törvényre,ezért tartunk itt,ahol tartunk...az ilyen emberek miatt..

Nekik azért hiszem el,amit írnak,mert ismerem őket,a munkájukat,nem erről a vitafórumról,hanem onnan,ahol MUNKA folyik....csupán ezért...

és nem utolsó sorban...fogalmad sincs,hogy kik azok,akik itt leállnak veled vitázni...
engem pl. még máshol sem találhatsz meg,mert másik nicknéven vagyok bejelentkezve:)))
Előzmény: Munkanélküli seregély (839)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!