Ez a nagy jövés-menés-festegetés-mosogatás egészen addig fog menni míg valamelyik buzgómócsingot baleset nem éri.Miskolcon valószínűleg sose menne bele a vezetés ilyen akcióba(teljesen jogosan). Azt is valószínűnek tartom hogy sok buzgómócsing egy életre megutálná a dolgot ha hivatásszerűen kéne mosni-festeni-szerelni fülig mocskosan úgy hogy a szergej-dzsuva a legnagyobb igyekezet ellenére se jön ki a köröm alól.Én is szeretem a vasutat (nem a MÁVot) de pezsgőt bontok ha az utolsó régi szergej is elmegy Selejtújhelyre.
3 csoportot utálok:
Az okostojásokat akik azt hiszik mindent tudnak de közben meg hülyék hozzá.
Azokat akit azt hiszik hogy fotózási engedéllyel előzetes bejelentkezés nélkül bármikor, bárhova bemehetnek.
A táblatolvajokat. Akik üzemlő gépről lopnak azokat meg különösen rühellem.
Vasútbarátként csak annyit tennék hozzá (vasutascsaládban nőttem fel, valszeg a több generációs vasutasság nálam megtörik), hogy én is utálom a kis hülyegyerekeket, akik ha meglátnak egy mozdonyt, akkor megszűnik a külvilág, és majdnem elüttetik magukat (láttam érdekes eseteket)... A remegéshez meg annyit fűznék, hogy tudom ajánlani a downhillezést. Én az után szoktam remegni, miután a falu melletti dombok lejtős erdei útjain lezúzatok. Egyszer 60-nál elszakadt a hátsó fék bovdene egy hajtűkanyar előtt... Utána egy hétig remegtem, és nem mertem felülni a kecskére...
Ezek szerint Fradiba csak akkor mosnak le egy gépet ha filmezésre viszik?Szólni kéne a filmeseknek,hogy csináljanak sűrűbben filmet és ehhez igényeljenek Fradiból gépet,mindig másikat,így legalább le lenne mosva mindegyik..))Mert másként nem mosnak egyet sem.))
Most bánom,hogy nem találom azt az üzemlapot,amin a műhelyfőnök visszaüzent nekem.Emlékszel,amikor sérelmeztem neki,hogy a magángépek helyett talán a miénken kellene a fűtést megcsinálni.Azt hiszem a válaszra is emlékszel.Na ennyit a műhelyfőnökről.Meg amikor gyakornok korunkban a pénzes melóját nekünk kellett csinálni....
Nos látom kis vita volt/van itt. Tegnap vmiért nem tudtam belépni és hétvégén a barátnőmmel voltam, ezért most írok.
Az én véleményem erről:
1, Az említett buzgómócsing, kiha én nem vasútbarátokat én is utálom! Az olyanokat mint pl M62 255 topiktársam örömmel fogadom (bár nem ismerem személyesen) mert építő- jobbító jellegű munkát végeznek a vasút illetve a mozdonyok számára.
2, Én is szeretem a mozdonyokat, bár a villanyszínben dolgozom, a dízeleket kedvelem. Nem olyan látványosan de én is szoktam segíteni a mozdonyok állapotának javulásában (villany)
3, Én is remekül össze tudom egyeztetni a munkám, a hobbim és a barátnőm iránti szeretetet
Volt egyszer nyáron, talán 3 éve hogy nyári munkára voltak tanulók a villanyszinben.
Volt egy srác aki feljárogatott a gépekre és játszott.
Egyszer a fűtőház előtt álló 004-es gigantra ment fel és elindult vele és ment 8-10 métert. Lett egy kis balhé az ügyből, de a srác megúszta egy kis "ejnye-bejnyével"!
Szóval miért van nekem kevesebb jogom,h foglalkozzak vele,mint annak az mv-nek mondjuk,aki lehúz rajta x darab szolgálatot pár hónap alatt ?!
Itt dolgozol? Én nagyon szeretem az aranyat, mégsem engednek be a bankba fogdosni a rudakat!
De ha mondjuk a dízelszín műhelyfőnöke engedélyezi, akkor valszeg még érdekli is a dolog
A dízelszín műhelyfőnöke (ha egyre gondolunk) egy ..., akit a magángépekkel való saját zsebre seftelésen kívül a nem sok minden érdekli! Szét lehet nézni nálunk dízeltéren!
Ezt a remegés dolgot nem vágom...
Remegősgyerek: fn.: Pszichésen és/vagy érzelmileg, enyhén vagy súlyosabban retardált fiatal fiú, aki devianciáját a vasúttal kompenzálja.
Újfent azt kérem, hogy nézz szét a vasútbarátok között, kb. 70-75%-uk ilyen tünetekkel küzdködik!
És csatlakozom Dashhoz, és j.r.c.-hez, mindketten ismernek, és tudják, hogy valóban nem a normális vasútbarátokkal van bajom, hanem az általuk is leírtakkal. Kökin hozzám is jött már oda srác úgy, ahogy Dash leírta. És úgy is, hogy ez és ez vagyok, szeretném megnézni, lehet? Az egyik jöhetett. De volt már olyan is, aki még Jóskából kifelé már az ívben vetített, hogy ő kinél és mennyit vezetett, és hogy ő milyen ügyes, és megmutatná nekem is.. Ő is Fradiig mozdonyozott...
Vasútbarát és vasútbarát között sok a különbség. A csendes, normális kisebbséget nem bántom, sőt segítek is nekik, mert látom magam tíz éve. A hangos, ki-ha-én-nem hülyegyerekeket viszont nem bírom! És tőlük várnám, hogy tudják hol a határ!!!
A mai középiskolás értelmi meg viselkedési színvonalat elnézve, meg az rtlklubon meg tv2-n szocializálódott fiatalságot tekintve valahogy nem lepődök meg az ilyeneken.
Igen, erről beszélgettünk és mondta a srác, hogy nem egyszer látott viszont fotókat, amelyek olyan dolgokat ábrázoltak, aminek nem kellett volna felkerülni a netre.