Keresés

Részletes keresés

s3girl Creative Commons License 2007.07.17 0 0 2862
Szia!

Beírtam, és vagy 50oldalt megnéztem, végigolvastam de csak 2005,ös és 2006-os hirdetéseket találtam, azokat is bitang messze:( Írtam 3 mailcímre is..de még nemjött válasz.
Ígyis gondban vagyok mert turizmus vendéglátásokra jelentkeztem..s ha vhova felvesznek akkor gondolom nemmehetnék az Állattudományi Karra pótjelentkezni sem..sz'al most minden bajom van, jól elbaltáztam a dolgokat..szülők is próbáltak az idegenforgalom felé terelgetni de engem mégiscsak az állatok érdekelnek jobban:
Rájöttem, hogy Kaposáron is az agrármérnökiről lehet hobbiállat és társállat tenyésztőnek szakosodni..de ezévben sehogysem tudnék oda bejutni..így mégegy év halasztás..de akkormeg munka kellene, érettségivel viszont nemolyan könnyű munkát találni, jajh rámszakadt az ég..de majdcsak sikerül megoldanom:) Alapjából pozitív gondolkodású vagyok, sz'al menni fog..:)

Akik ebbe a topicba szoktatok írni, Ti mivel foglalkoztok? Persze csak ha publikus..:) Hátha tudnék esetleg ötletet meríteni, mert most nagyon elanyátlanodtam(nem szószerint!) ..

- Pocok:)
Előzmény: poppe (2860)
Pici gazdi Creative Commons License 2007.07.17 0 0 2861
sziasztok!
sok sikert!
Előzmény: s3girl (2859)
poppe Creative Commons License 2007.07.17 0 0 2860

ird be a google-ba hogy hobbiállat tenyésztő tanfolyam, nekem 452 találatot ad...

Előzmény: s3girl (2859)
s3girl Creative Commons License 2007.07.17 0 0 2859
Sziasztok!

Picit Off:
Nemtudtok valahol ezévben induó Hobbiállat-tenyésztő és -forgalmazó tanfolyamról? Esetleg főiskola ahol ilyen szak van?/Lehetőleg Kiskunfélegyházához minnél közelebb/
Másik kérdésem, ha esetleg valaki állatok terén tanult, akkor mezőgazdasági mérnöki vagy a vadgazda mérnöki a jobb? Illetve melyik végzettséggel lehet jobban elhelyezkedni?
Állatokról szeretnék tanulni és a velük kapcsolatos munkák érdekelnek, csak még nemtalálom az utam:( Lovakat már gondoztam nyári munkaként de valami komolyabb, jobbanfizető munka kellene egyszer.

- Fakúszó kenguru, még jópár éve hallottam erről az állatról, s most rákerestem:)
mazsóca Creative Commons License 2007.07.17 0 0 2858

Szép jó reggelt!

s3girl Creative Commons License 2007.07.16 0 0 2857
Sziasztok!

Mostanában mindenkinek nagyon klasszak a képei!:)
Megvolt a nagy séta..már 4napja bejárunk:) Vizet nemtudtam vinni magammal, ha meg megállok a kútnál sosem akar inni..de itthon azért iszik..:) Mindenesetre majd beszerválok vmi kis üveget amit tudok vinni magammal, mert nekem is lógott a nyelvem mire hazaértünk..:)
mazsóca Creative Commons License 2007.07.16 0 0 2856

Sziasztok:)

Szép estét Nektek!

Örülök, hogy tetszenek a képek:))

Nagyon vigyázzatok a nagy hőségben az állatkáitokra, ha útnak indultok, mindíg legyen nálatok víz, Magatoknak és a kedvenc négylábútoknak is.

Ezt a vidrát nagyon irígylem:))

Pici gazdi Creative Commons License 2007.07.16 0 0 2855
:)) jó sétát!
mazsóca jók a képek!
Előzmény: s3girl (2854)
s3girl Creative Commons License 2007.07.16 0 0 2854
Szia!

Fuh, nagyon jók lettek a képek a kutyáidról!:)
Én 7kor indulok most Suzykámmal a városba..hát kivi vagyok hogy fogjuk bírni, már tegnap is szegény kutya majdnem eldőlt séta közben. Leis ültem vele pihenni, aztán hazavonszoltuk magunkat..az volt az érdekes h itthon Suzyról lekerült a póráz és FUTOTT!!!! kifelé hátra a közös térre játszani a kutyákkal..hát nemtom h bírta, hisz előtte majd össze esett:)
Előzmény: mazsóca (2853)
mazsóca Creative Commons License 2007.07.16 0 0 2853

Sziasztok:)

Remélem mindenkinek van melegbiztos helye:)  Mi mostanában késő estére tettük az esti sétát, de még így is nehezen viselik az ebrencsek:)

Pici gazdi Creative Commons License 2007.07.16 0 0 2852
hehe :))
naon cukke! :))
Előzmény: s3girl (2851)
s3girl Creative Commons License 2007.07.16 0 0 2851
Sziasztok!

Igen..ezért tegnap repetáztunk is.:D..De nagyon buli, hogy először szépen nyalogatja a gombócot, utána körbe kezdi rágni a tölcsért, majd leharapja a felét s utána benyammogja a másik felét:) De azért nem szokunk rá..nehogy a fogainak a kárára menjen..:) Tegnap már szemezett az én fagyimmal is..:)
Előzmény: Pici gazdi (2850)
Pici gazdi Creative Commons License 2007.07.16 0 0 2850

sziasztok!

:))) ez jó megoldás a meleg ellen! :-D

Előzmény: s3girl (2849)
s3girl Creative Commons License 2007.07.14 0 0 2849
Szép estét mindenkinek!

Az első képeken Fifikémet a párom éppen baszogatja, csak kiállt a képből..:) Az utolsó 2 kép meg mutatja, hogy mi hogyan vészeljük át a a nagy meleget;)
mazsóca Creative Commons License 2007.07.14 0 0 2848

Szép napot:)

Szemek...

s3girl Creative Commons License 2007.07.12 0 0 2847
Sziasztok!

Hát azthiszem többnevű madárka lesz..:) nemsikerül dönteni a sok jó név közül, grr:)
ny63 Creative Commons License 2007.07.10 0 0 2846
Csőrike?
Előzmény: s3girl (2836)
Pici gazdi Creative Commons License 2007.07.10 0 0 2845

szia!

de ari!! ;-)

jencike :P ;-) :D

s3girl Creative Commons License 2007.07.10 0 0 2844
Hullámost ha szelidíteni akar az ember akkor tényleg csak úgy lehet ha egyedül van a madár..mert ugye ők társas lények így a gazdájához fog ragaszkodni. Nagy papagájokat is ezért tartanak ált. egydül, arról nem is beszélve, hogy amelyik madarat nem tenyésztésre tartják hanem egyedül, az tovább él. Nagyon tetszenek a nagyobb madarak is..Pl.: a Jákók vagy a Nemes papagájok, Kakaduk..stb, de iszonyatos hangjuk van, egy ilyen elrikkantaná magát nálunk azthiszem repülnék vele együtt:)
A kis Hullámosom meg aranyos..Szombat óta van velem de már van h rászáll a kezemre meg figyel ha beszélek hozzá:) Meg olyan mutatványokra képes h csak lesek..:) A hangja sem zavaró!
Én is jobban szeretem párban tartani az állataimat, de pl. a legunak h párja lehessen egy egész szobányi terület kellene..a leopárd gekkók viszot úgy vannak h 1hím és 2nőstény..erdetileg 2hím és 3nőstény lenne, csak az egyik hímem meglógott:((..a nőstényt meg egy kedves ismerősöm próbálja felgyógyítani..nekem sajnos nem sikerült:(
Van egy kis Tarka gekkóm is..nah ő volt számomra a hideg zuhany..nemtudtam róla semmit..de anyum vele állított be pár hónapja..azóta a leókkal él, igaz h mindig egy virágos cserépben van, a leókkal nem haverkodik de nagyon eleven, jól eszik s ha lesz rá pénzem kap egy kislányt magamellé:)
Előzmény: mazsóca (2843)
mazsóca Creative Commons License 2007.07.10 0 0 2843

Nagyon szép világos kékek, az egyik kicsit sötétebb volt mint a másik:)

Sajna egyáltalán nem szelídültek, még egy kicsit sem, a kereskedésben, ahová jártam nekik vásárolni azt mondták, hogy egyedül kéne lenniük ahhoz, hogy kézhez szokjanak... na én meg nem szeretek állatot egyedül tartani(ezt az is tudta akitől kaptam őket)  :)   Kutyám is kettő van, tengeri cocám is kettő van...  Az a baj, hogy ők nem tudják elmesélni nekünk, hogy mit szeretnének, úgyhogy csak annyit tehetünk, hogy megnézzök, hogy, hogy él az adott faj a természetben, csoportosan, magányosan, esetleg párban, és megpróbáljuk ennek megfelelően tartani őket:)

Visszatérve a papagájokra, nagyon sajnáltam odaadni őket, de ez van, talán egyszer megint nekifutok ennek a madár dolognak, de előtte jól utána nézek annak a fajtának amit majd veszek, a hullámosok olyan váratlanul értek, hogy nem is tudtam róluk semmit:(

Előzmény: s3girl (2842)
s3girl Creative Commons License 2007.07.10 0 0 2842
Szemetelni szemetelnek, de én úgy csökkentettem a dolgot, hogy a kalitka 3oldalát körbe kötöttem konyharuhával meg szúnyoghálóval, így amikor verdes a veréb(izé..papagáj) akkor csak elöl jön ki a szutyi és nem 4oldalról..
De mondjuk Hullámost csak úgy érdemes tartani ha valakinek van rá ideje meg habókja törődni vele meg szelidíteni stb..de ehhez meg egyedül kell lennije a madárnak.
Milyen szinűek voltak?
Előzmény: mazsóca (2841)
mazsóca Creative Commons License 2007.07.10 0 0 2841

hullámos papagájok, de nem sokáig, mert nagyon sokat szemeteltek  :(

ajándékba kaptam őket, csak akitől kaptam, engem felejtett el megkérdezni, hogy szeretnék e papeszokat....

Előzmény: s3girl (2839)
s3girl Creative Commons License 2007.07.10 0 0 2840
Szia!

Az jó lenne..csak állítólag meglehet tanítani a Hullámost beszélni és olvastam, hogy az r,p,t betűket könyen kimondja az l,m,n betűket meg nagyon nehezen..Magánhangzókat meg az u, ü, ö kivételével mindegyiket könyen mondja. S h először a nevét kell megtanítani vele..így próbálok vmi könyebben kimondható nevet neki. Amúgy párom is le Dezsőzte meg Pityukázta..:) Meg gondoltunk már a kövi nevekre: Dió, Chili, Kokó, Tyutyu, Riki, Barka, Rio, Ripper, Rumli, Kogi, Reti, Csirip, Csipi, Pislogi, Áfonya. Ezek közül a Kokóra odanézett de a Nagy Sándor madaram is Kokó volt.. Nehéz ám valami jót választani neki:) Amit könnyen lehet hangsúlyozni meg ő is kitudja mondani. Nem mintha sokat számítana a név..Mindenesetre a többi állatommal könyebben voltam:)
- Ő a Nagy Sándor..ilyen fajta papagájom volt anno:) csak a tenyésztő elfelejtett minket arról értesíteni h iszonyatosan nagy hangja van és ezt nem fél használni minimum a nap 10órájában..:)
Előzmény: FLR-724 (2838)
s3girl Creative Commons License 2007.07.10 0 0 2839
Szia!
Milyen madaraid voltak?:)
Amúgy eddig , mivel még nemtudok nevet én is csak le Csibéztem a papagájt..:) Csak hát kisfiú..:)
Előzmény: mazsóca (2837)
FLR-724 Creative Commons License 2007.07.10 0 0 2838
Szép napot! Szia! És mit szólsz Dezsőnek? ;-)
mazsóca Creative Commons License 2007.07.10 0 0 2837

Szia:)

Névadásban nem vagyok jó:s

Minden madárról az jut az eszembe, hogy pipi:)  de komolyan, mikor voltak madaraim, nem is nagyon tudtam nekik normális nevet adni, úgyhogy pipi lett mindkettő:)

Az egyik tengerimalacomat is Malackának hívják, mert nem tudtam mit kitalálni...

s3girl Creative Commons License 2007.07.10 0 0 2836
Szép napot mindenkinek!:)

Légyszi ajánljatok valami klassz nevet ennek a fiú papagájnak..:) Lehetőleg ne Pityukát vagy Gyurikát..:)
Pici gazdi Creative Commons License 2007.07.10 0 0 2835

sziasztok!

az lemaradt hogy szép kutyus! vagyis az előző hsz.-mban :S

Előzmény: ToGí (2830)
mazsóca Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2834
Remélem visszakerül hozzád a kiskutyád!
Előzmény: ToGí (2830)
Pici gazdi Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2833
de arik! ;-))
Előzmény: s3girl (2831)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!