Na, pl egy ívhegesztéshez hasonló ív is kigyujthatott mindent laza csuklóból. Pár hete (a kánikula alatt) a kerti kapura akartam visszataknyolni egy keresztvasat, és fél pillanat múlva lángolt a kapu körül az avar...
Ez se az én (mint adófizető) hibám lenne. Tőlem megkapták a pénzt, el is költötték. MIért nem használják? az én mentésemre. Mi lesz majd, ha még egyszer embereket is kellene kimenteni egy ilyen helyről? egy metró-alagút-tűz, egy diszkótűz, egy mozitűz ?
Erősen felszínes a kronológiád, így természetesen hamis is, gondolom az elnyagyolás módszerét láttad célszerűnek bevetni az elkendőzéshez. Azért itt egy igen összetett dologról van szó, fizikai-ipari-tudományos, politikai, gazdasági, üzleti szálak fonódnak össze, és időben is igen elhúzódó a történet. Ugyanis a finnek 1989-ben adták le a drótot, hogy náluk problémák léptek fel a reaktoroknál... és 2003-ban történt a lekozmálás. A kauzalitás szálát nem nehéz felgombolyítani, de itt ez nem téma, ha valóban érdekel, kérésre megadom a másik rovat címét, linkjét.
nem tudom, mondom vad találgatás, csak megakadt a szemem a ventillátor szón, nekem ha tűz és ventillátor egybe van, akkor automatikusan kapcsolom hozzá a porrobanást... igez kérdőjellel
annyira vigyázni kell rá, hogy jobb ha nem veszik elő a dobozból.
De ha egy 5-ös fokozatú kiemelt riasztásnál Budapest közepén sem veszik elő a dobozból (mert szerinted mikor vennék elő ?) , akkor ez nem a finanszírozás hiányosságát mutatja, hanem emberi (vezetői) hiba.
Hát, akár egy kínai töltő is lehet... egyébként ne bízz annyira az olvadóbiztosítékokban, ha öreg a hálózat. Nálam 3 éve egy eloxidosodott alu-réz összekötés olyan szinten kigyulladt, hogy megolvadt a fém (az óra előtt vazze), volt láng a dobozban, meg ami kell, és az utcai NKI úgy állva maradt, mint a parancsolat. Pedig szerintem az ELMÜ nem patkol:)
A tűzoltők nem azért nem használják, mert nem akarják, vagy mert nincs kedvük. Ők használnák, de annyira vigyázni kell rá, hogy jobb ha nem veszik elő a dobozból.
Mink itt csak találgatunk, de akik ott lőttek, és elkezdtek oltani, meg hívták a tűzoltókat, azok nálunk mindenképpen jobban látták, hol keletkezett a füst. Szerintem sem szükségszerű, hogy a lövésekkel, vagy a lövők személyével legyen kapcsolatban. Lehet zárlat, de az is lehet, hogy valaki szerelni próbált valami - és persze lehet, hogy dinamitrúdra lőttek célba. Nyilván hogy tökéletesen összezárnak, akik pontosan tudnak róla, hogy megfelőképpen semmitmondó jelentés kerüljön ki - mint a tűzszerész esetében. Hú de sajnálják, hogy előre elmondták, hogy tüzérségi gránát robbant föl... Vagy a Combino jelentés... Ebben nem is az a baj, hogy a kiváncsiság nincs kielégítve, hanem minden elsumákolt, kellően fel nem tárt eset időzített bomba, hiszen a felderítetlenség okán bármikor megismétlődhet, nincs mód arra, hogy tanuljanak belőle. Ha holnap lesz egy pincetűz, a tűzoltókat ugyanúgy küldik le, mint ide, és ha a füst elég nagy, akkor ugyanígy járhatnak. Nem véletlen, hogy a légiközlekedésben olyan a vizsgálat, amilyen: egy-egy baleset (nem katasztrófa, baleset) kapcsán is két-három olyan dolgot találnak, amit eztán másképpen kell csinálni. Egészen odáig, hogy repülőgépet kell átalakítani.
De ha így van ki kell derülnie..fogadunk,hogy nem fog??
Sok elégett vezetéket láttam már,sosem lett belőle tragédia,ha kátrányos cső ha nem.
Amíg a doboztetőt le nem veszed nem is érzed az amperszagot,odabent nincs elég levegő.Továbbá kell lennie biztosítéknak,ami előbb kiold,minthogy drasztikus zárlat lenne.
Ilyen kátrányos kanócos tűz vagy a lakás kisbiztosítéka előtt a sok sok bejövő ampertól,vagy szabálytalan patkolás után szokott lenni.Ilyenkor megvan a felelős megintcsak.
Persze szokásos játék,apuka megpatkolja,leég a lakás,majd azt mondja,ő nem tud semit,25éve nem nyúlt az olvadóbetéthez.
De te is azt emlegeted,amit én tanultam:számítógép,ColorStar,stb.
A készülékek amik veszélyesek,bőven van bennük levegő,lakótérben,irodában papirok közt vannak,bejut a por,műanyag a ház.....ideális körülmények egy kis tűzhöz.
Odalent nem volt ilyesmi tudtommal..persze...még végül kiderül egy fali konnektorba dugott kínaipiaci mobiltelefon tőltő felelős a tragédiáért,semmi köze sem a lőtérhez sem máshoz...bár pincében nem nagyon van térerő,telefont tölteni még lehet!
Amint olvashattad a fórumjuk hsz-eit, itt arról van szó, hogy van még kamerájuk is, de nem használják. Szerinted erre az a megoldás, hogy vegyünk még nekik 652564454 db kamerát ?
Ez tényleg érdekes: Egyrészt ha valamire használja a gumit, akkor lehet (go-kart pálya, lőtér...) (Ne kérdezd hogy miért.) Gondolom, csak tárolni is lehetne, de akkor meg kell felelni tűvédelmi előírásoknak: tűzjelző, és/vagy folyamatos őrzés, tűzoltókészülék stb. Amit a tűzoltóság vizsgál, és pöcsétes papíron jóváhagy. (Bár azt nem hiszem, hogy egy szeméthalom miatt megérné a beruházás, felülvizsgálat.)
Nem volt semmiféle robbanás,emberek voltak lent,a tűz fellobbant(?!?) (a szemük láttára? ha nem,akkor merre néztek éppen?? érdekes kérdések!!!!) oltani próbálták,tűzoltót hívtak,kijöttek,sértetlenül.
Később egyikük visszament a tüzoltókkal,hogy megmutassa merre van lent a tűz,majd kijött,ő kitalált még akkor.
Még hőkamerája is van minden csoportnak (2-3 millió Ft darabja)
idézek a lánglovagok.hu fórumából:
2005 elején volt egy gyak. Komlón, eg yalagutban. Olyan mesterien befüstöltek füstgyertyákkal, hogy az ember fia az orrát sem látta, nem hogy azt, mi van előtte. Ennél a gyakorlatnál sokan rájöttek, mennyire hasznos egy szerkezet a kamera, mert mig simán ez nelkül semmit nem lehetett látni, a kamerával viszont tökéletesen lehetett látni, ki merre mozog, merre nem kell menni, mert koppan a falon. Tudom tapasztalatbol, mert elöször olyannal voltam bent párban akinél nem vol, ekkor kopogtunk egymás hátán, mert annyit nem láttunk merre van a másik, és voltam olyannal bent, akinek a szeme a kamerát nézte. Soval nem buta dolog használni. Talán csak a parancsnokon, vagy az osztályvezetőn mulik, hogy lehessen máshol is rendszeresen használni? Vagy taláncsak az illetékest be kellene engedni egy ilyen alagutba előbb simán, aztán a kamerával. Hog ylássa, mennyire hasznos... ...
Nálunk is a Bázis konténerben van a hőkamera. Próbáltuk már sötétben,füstben,nagyon hasznos eszköz.Lenne... De mivel a konténer nem vonul tűzesetekhez,így a kamera kihasználtsága gyakorlatilag egyenlő a nullával...
...
Nálunk a BÁZISNAK van egy DRAGER kamerája ,keveset van használva ,pedig jól müködik!
...
Nekem is tudomásom van róla, hogy a csoportoknak van kamerájuk
...
ha jól tudom a Bp.- i csoportoknál van 1-1 db. és a vegyikonténeren is,
Nem, felvetésedből látszik, hogy nem láttál még kigyulladni a portól se számítógépet, se ColorStart. Különben a por a levegővel széles koncentráció-határok között képez robbanó elegyet, tehát akár kicsaphat szúróláng is a csőböl- rossz esetben. Gyakoribb és életszerűbb azt feltételezni, hogy a lefogott ventillátor zárlatot okozott, amitől felizzott a drótja, kigyujtotta a gumiszigetelést, és ha még a pár évtizeddel ezelőtti kátránypapírrral bélelt ólomcsőben futott, kész az akármekkora tüzed, az ugyanis elviszi a lángot a falon kívül a kapcsolókig. De ez is csak egy teória.
OFF Kár ezért rosz a szövegért. A dátumok magukért beszélnek.
Annyit helyesbitenék hogy Bajit összekevertem Nagy Sándorral, elöbb volt Nagy Sándor (alatta követték el a szakmai hibák zömét) aztán jött Baji az adószakértő.
Mint ahogy az a tény is hogy Orbán vezette be azt a gyakorlatot hogy ne legyen szakember az erőmű vezetésében.
A szakmailag elhibázott átrakó tartály tesztjei 2000, ben és 2001 ben voltak.
Na ki volt akkor kormányon? Na kinek az embere vezette az erőmüvet?
Két idegen srác egymás mellé kerül egy repülon. Az egyiknek van egy jó könyve, azt olvasná, de a másik nem hagyja: - Beszélgessünk, úgy jobban telik az idő! - Miről akarsz beszélgetni? - Hát... mondjuk az atomenergiáról! - Jó, de mielőtt erről beszélgetnénk, meg tudnál magyarázni nekem valamit? A kecske, a tehén és a ló ugyanazt a füvet eszik, és mégis más-más a trágyájuk: a kecskéé bogyó, a tehéné lepény, a lóé pedíg száraz fű. Miért van ez így? - Nem tudom. - Hát akkor hogy akarsz te az atomenergiáról beszélgetni, mikor még a szarhoz sem értesz?!
Nos, láthatóan figyelmetlenül olvastad el a beírásomat. Amennyiben módodban áll, akkor sorrold fel a tanreaktor működéséhez szükséges ayyagokat. Nevüket, mennyiségüket, állagukat, jellemzőiket, tárolási formájukat, helyüket.
Ezeken a dolgokon már egyszer végigmintünk, egy másik rovatban. Ha kéred, megadom a címét. Elég hosszú, de a vége beszédes, egy, a tiedhez igen hasonlatos vélekedésű figura égett be látványosan, ráadásul igen bután, mert a saját maga citálta "bizonyítéka" lett félrevezető szándéka lelepleződésének okozója.
Ha ennyire nem tudsz semmit az atomreaktorokról, akkor miért írsz róluk? Szeretnélek tájékoztatni, hogy a tested is atomokból áll, mégsem kell bombaként őrizni. A műegyetemi tanreaktorban olyan kevés hasadóanyag van, hogy még dinamittal is csak nehéz lenne igazán komoly környezeti károsodást előidézni ott. Pakshoz hasonlítani (akár még a tisztítótartályhoz is) kb. olyan komoly tudásra utal, mintha a versenyautómodelleket a kamionokkal vetnéd össze. Persze a legszomorúbb az egészben az, hogy ez a topik épp a PoliDiliben jött létre. Ez már előrevetítette a moderátorral való civakodást meg a hasonló komolyságú vélemények elszaporodását.
A kutató reaktor pedig ennél jóval többet is kibír, és még legrosszabb esetben sem okoz pár háztömbnél nagyobb területet érintő problémát. Egyszerüen túl kicsi hozzá.
Csak beszélsz összevissza. Ha kicsike kis fogalmad is lenne az atomerőmű működéséről nem írogatnál ilyen baromságokat.
Az utolsó nukleáris szakembert személyesen Orbán Viktor távolitotta el 1998 -ban az erőmű vezetéséből, hogy Baji Csaba közgazdászt!!! ültesse oda, akinek köze nem volt a nukleáris szakmához.
A politika felelőssége egyetmes, hiába is próbálod a szocikra kenni. Arról már nem is beszélve hogy bizony a felesleges, szakmailag elhibázott vegyszeres dekontaminálást ami kikezdte a primér kör belsejét bizony viktorunk embere rendelte el. Csakúgy mint az oxálsavas lemosást. A technológiáról, és a Framatome-val kötött szerződésről szintén ő döntött. Márpedig a hiba a mosó tartály, és technológia rossz tervezéséből következett be.
Kocsisnak max. azt róhatod fel hogy nem vette észre az előző vezetés kapitális hibáit. Persze ez is komoly felelősség, de azért elég meleg dolog a FIDESZes vezetés baromságait en masse a nyakába varni nem?
Politikusaink en masse felelősek, oldaltó függetlenül. A FIDESZ a hozzánem értő vezetés hibás döntéseiért, az MSZP pedig azért mert emberük nem volt elég felkészült hogy észrevegye az elődje kapitális hibáit.
Persze tudom ha valaki ennyire gyűlöl azt a tények nem érdeklik.