Keresés

Részletes keresés

elterito Creative Commons License 2024.03.01 0 0 25299

Azt mondta Jézus (fennhangon, a pohárra mutatva) hogy abban az ő vére van.

Ám szart volt ez így szó szerint igaz.

Meg se vágta magát Jézus hogy folyhassék a vér!

Előzmény: kitadimanta (25296)
elterito Creative Commons License 2024.03.01 0 0 25298

De hát napnál világosabb, hogy aki azt hiszi, Jézusék vért ittak, az képzetlen. Ezt hitted, képzetlennek találtattál.

Vigyázz, talán ma lesz időm a beigért bizonyításra.

Előzmény: kitadimanta (25297)
kitadimanta Creative Commons License 2024.03.01 -1 0 25297

"Miféle vérivásról írsz össze és vissza kedves nem eléggé képzett barátom?"

A minősítéseid tartsd meg magadnak...

Előzmény: elterito (25293)
kitadimanta Creative Commons License 2024.03.01 -1 0 25296

"Semmiféle vért nem ittak az uccsó vecsernyén..."

Rosszul tudod. Olvasd csak el még egyszer:

Mr 14:23-24 "És vévén a poharat, és hálákat adván, adá nékik; és ivának abból mindnyájan;    
És monda nékik: Ez az én vérem, az új szövetség vére, a mely sokakért kiontatik."

Előzmény: híg ember (25292)
kitadimanta Creative Commons License 2024.03.01 -1 0 25295

"Jézus nemhogy megtartotta, de másokra is parancsolta: eriggy, mutasd mög magadot a papnak, és vidd föl az ajándokot, a mellyet Mojzes rendölt..."

Olvasd el még egyszer, mert azt írta, hagyd a francba az ajándékot, előbb rendezd el vitás dolgaid a sértettel. Aztán vidd el az áldozatot...

Előzmény: híg ember (25290)
elterito Creative Commons License 2024.03.01 0 0 25294

Te nem ismered  a szavajárásomat.

A munkahelyen gyakran mondom a

kollégámnak:  bosszúból elmegyek

ebédelni,  bosszúból kávézok egyet.

Előzmény: kitadimanta (25286)
elterito Creative Commons License 2024.03.01 0 0 25293

"Jézusnál igencsak hangsúlyos vériváshoz...."

Miféle vérivásról írsz össze és vissza kedves

nem eléggé képzett barátom?

Előzmény: kitadimanta (25283)
híg ember Creative Commons License 2024.03.01 -1 0 25292

Semmiféle vért nem ittak az uccsó vecsernyén...

híg ember Creative Commons License 2024.03.01 -1 0 25291

többi nem érdekli

Mánmint a hajmeresztő teóriáid...?

Előzmény: kitadimanta (25285)
híg ember Creative Commons License 2024.03.01 -1 0 25290

nem tartották be... és Jézus sem

Jézus nemhogy megtartotta, de másokra is parancsolta: eriggy, mutasd mög magadot a papnak, és vidd föl az ajándokot, a mellyet Mojzes rendölt...

híg ember Creative Commons License 2024.03.01 -1 0 25289

Az ember Jézusról az evangyeliomok írnak részletest'. Ám Pál is ösmerte történetét. Kár 'hát összeokoskodnod mindenféle elméleteket...

Előzmény: Elminster Aumar (25273)
híg ember Creative Commons License 2024.03.01 -1 0 25288

Ha nincs Isten?

Nincs...?

Előzmény: Zellem Estelen (25275)
elterito Creative Commons License 2024.03.01 0 0 25287

Az nem.

Előzmény: kitadimanta (25286)
kitadimanta Creative Commons License 2024.02.29 0 0 25286

"Bosszúból be fogom neked bizonyítani holnap."

Bosszúból?! Vér is fog folyni?...

Előzmény: elterito (25282)
kitadimanta Creative Commons License 2024.02.29 -1 0 25285

"Leírtak sok mindent, de a kérdés, minek van alapja, és a mai ismereteink szerint mennyire hihető."

A megfogalmazott gondolatok, eszmék, történelmi háttér, a két fél közötti politikai-ideológiai feszültség mind-mind valós dolgok. Ezek generálták a Jézus-történetet.

A teológiai részt hagyjuk, az a mese... A tömeg csak igáig jut, ezt hajlandó befogadni, a többi nem érdekli.

"Emiatt meg kár harcolni."

Ezt pont Te írod? Már leltári számod is kell, legyen... (no jó, nekem is lehetne...:D)

"De TE csak nyomjad,érvelj, hintsd az észt, de elárulom semelyiket nem szeded le a hülyeségéről. amihez alanyi joga is van,"

Az igazság az, hogy akkor jövök ide, ha "unatkozom", vagy @E.A. is itt van...

"Nekem szimpla szórakozás, noha úgy indult, segíthetek a hívőknek, a tudás és a korunk ismeretei....
NEM!"

Ezt az utat én is végigjártam s ugyan ezt kellett tapasztalnom.

Előzmény: Zellem Estelen (25281)
kitadimanta Creative Commons License 2024.02.29 0 0 25284

"a saját elképzeléseinek hatása alá került, oly' annyira, hogy más okosságát már nem képes feldolgozni:"

Kinek az okosságára gondoltál? Oszd meg velem is, hátha elkerülte a figyelmem...

Előzmény: Zellem Estelen (25278)
kitadimanta Creative Commons License 2024.02.29 -1 0 25283

"Jézusról, az EMBERRŐL, egy árva büdös szót nem mond. Se hogy honnan jön, se hogy kik a társasága, se hogy mint csinált életében, semmi! Az égegyadta világon semmi. Mintha az EMBER Jézus soha nem is élt volna ezen a sártekén,"

Ez teljes mértékben igaz. Mégis megemlíti legalább a nevét, s azt is, ő (Pál) mit gondol róla, a kivégzéséről, stb...

Ez mégiscsak több, mint az, mikor egy árva szó nem sok, de annyit sem szólnak Pálról sem az evangéliumokban, sem apokrifekben. (szó szerint egy két kivételtől eltekintve)

"Vagy - ami valószínűbb - Tarsusi Saul semmit se tudott az EMBER Jézusról. Ő csak rárepült egy Joshua ben Joseph nevű názáreti ács szájhagyományban terjedő történetére, és erre alapozva kidolgozott egy "fúziós tanítást" összekutyulva az ősi héber Mózes-hitet a perzsa Mithrász-kultusszal és a görög misztériumvallásokkal."

Ehhez miért kellett neki egy dávidi kort, a nemkívánatos izraeli királyság fénykorát megidéző Jézus?

Ezzel nyitja legterjedelmesebb levelét: Rm1:2-3. "Melyet eleve megígért az ő prófétái által a szentírásokban, Az ő Fia felől, a ki Dávid magvából lett test szerint,"

Dávid - a közhiedelemmel ellentétben - nagyon nem volt a héberek szemében még tiszteletre méltó sem...

Zak12:7. "És megoltalmazza az Úr Júdának sátrait, mint azelőtt, hogy ne legyen nagyobb Dávid házának dicsősége és Jeruzsálem lakosának dicsősége, mint a Júdáé."

Júdát (hébereket) és Izraelt nem fűzték baráti szálak egymáshoz, évszázadokon át esküdt ellenségek voltak...

2Krón 33:8. "És nem űzöm ki az Izráelt e földről, melyet adtam volt a ti atyáitoknak; de csak úgy, ha ők is mind megtartándják, a melyeket nékik Mózes által parancsoltam, minden törvényt, rendeléseket és ítéleteket;"

De nem tartották be... és Jézus sem.

Nem tudott volna Jézusról? És miért pont egy finoman szólva sem kedvelt izraeli (nem zsidó) képében tetszeleg a jövendölés szerint?

Gal 1:16. "Hogy kijelentse az ő Fiát én bennem, hogy hirdessem őt a pogányok között:”

Ézs 42:1 „Ímé az én szolgám, a kit gyámolítok, az én választottam, a kit szívem kedvel, lelkemet adtam ő belé, törvényt beszél a népeknek.” - Azaz nem a hébereknek, hanem a pogányoknak. - Így szólt a prófécia....

Hogyan kerülnek képbe Jézus követői?:

Róma15:20. "Így tehát becsületbeli dolognak tartottam hirdetni az evangéliumot, de nem ott, ahol a felkent neve már ismert volt, nehogy más által rakott alapra építsek,"

Kik voltak ezek a "mások"? És ki volt az ott ismert felkent, akivel nem volt hajlandó "találkozni"?

Honnan van tudomása mindkét Péterről?  Jézus apostoláról és Jakab testvéréről? Az előbbi a pogányok közt, az utóbbi a zsidók (körülmetéltek) közt forgolódott:

ApCsel15:7 "felkelvén Péter, monda nékik: Atyámfiai, férfiak, ti tudjátok, hogy az Isten régebbi idő óta kiválasztott engem mi közülünk, hogy a pogányok az én számból hallják az evangyéliomnak beszédét,"

Gal2:9 "Jakab és Kéfás, meg János, kik oszlopokul tekintetnek, bajtársi jobbjukat nyujták nékem és Barnabásnak, hogy mi a pogányok között, ők pedig a körülmetélés között prédikáljunk."

És kiket üldözött Pál? Milyen Jézuskövető keresztényeket? Miért kellett azokat kiirtani?

Barnabás ev:

„akik a Sátán befolyása alatt voltak, jámborságban élve, a legistentelenebb tanokat prédikálták, Jézust Isten fiának nevezték, elutasítván, hogy a körülmetélést Isten rendelte el, és megengedvén mindenféle tisztátalan húst…”

„Bizony mondom nektek, egy kutya is jobb a körülmetéletleneknél.”
„És miben hasonlatosak hozzájuk a körülmetéltek? Ezért megy a te szolgád Izrael Istenének nevében, és megöli a tisztátalanokat, akik káromolják az isten szent embereit.”

Ezek a kérdéses dolgok sehogy sem kapcsolódnak más kultuszokhoz, ugyanakkor semmiképp nem lehet figyelmen kívül hagyni őket...

"Aki figyelmesebben olvassa a leveleket, az észreveheti ezt a kutyulást."

Csak ezt???!!! :D

"Például abból, hogy Jézus - az EMBER - egyetlen cselekedete szerepel Saulnál: az "utolsó vacsora". Ez viszont csak egy kitalált apropó arra, hogy a görög misztériumvallások kultikus gyakorlatát belevegye a keresztény rituálékba:"

Na, ja... Pláne, ha ez a vacsora egy tipikus szkíta vérszerződés.... Zsidóknál halállal büntetendő vérivás egy kupából... És ennek minden alapja megvolt. Jézus királyként lépett volna színre, s alattvalói támogatásáról  biztosítékot szeretett volna kapni.

Mi lett az "utolsó vacsorából" azt tudjuk. De miért hivatkozott rá Pál, ha tudta és ismerte az Úrvacsora történetét: - Mert úgy tűnik, hogy ismerte...

Kor 11:25. "Hasonlatosképen a pohárt is vette, minekutána vacsorált volna, ezt mondván: E pohár amaz új testamentom az én vérem által; ezt cselekedjétek, valamennyiszer isszátok az én emlékezetemre. "

Bár nem ismerem a görög rituálét, mennyiben hasonló, vagy különböző a Bibliában leírtakhoz képest (ha van róla forrásod, megköszönném...), így csak feltételezem, hogy a bibliai vacsorát idézte, mivel elég hűen sikerült... Ui. itt is tiltott vérivásról van szó.

A korábbi ünnepek a kenyér és a bor köré rajzolódtak (feltételezem a görög is) és semmi közük nem volt a Jézusnál igencsak hangsúlyos vériváshoz....

elterito Creative Commons License 2024.02.29 0 0 25282

Bosszúból be fogom neked bizonyítani holnap.

Csak  nehogy disznó elé hintett gyöngy legyen.

Előzmény: kitadimanta (25279)
Zellem Estelen Creative Commons License 2024.02.29 -1 0 25281

Néha meló közben pihenésként,most meg a tévé mellet.

Leírtak sok mindent, de a kérdés, minek van alapja, és a mai ismereteink szerint mennyire hihető.

A hívők meg mesebeli lényektől, a sóvárgásuk tárgyáig a "feltámadásig" minden alaptalan faszulatot benyalnak.

Tény.

Azt meg a fejükben helyrehozni, képtelenség, mivel azokat hisznek.

Hogy ki, mit, és miért írt le? Ex-has, meg más kultúrák nyomán?

Pont leszarom,mivel a nézeteim, és a korunk ismeretei szerint sík baromságokat képzelnek.

Emiatt meg kár harcolni.

Aki agyilag zokni az elhiszi, oka is van rá, aki meg nem, képtelen a szösszeneteivel leszedni róla, mert belezápultak.

De TE csak nyomjad,érvelj, hintsd az észt, de elárulom semelyiket nem szeded le a hülyeségéről. amihez alanyi joga is van,

:-)

Nekem szimpla szórakozás, noha úgy indult, segíthetek a hívőknek, a tudás és a korunk ismeretei....

NEM!

Igénylik, szopják, és még élvezik is.

A hívő az olyan ember, aki a meséket magáévá téve, még élvezi is a majomkodását, noha tagadja a rokonságot:-)

Előzmény: kitadimanta (25280)
kitadimanta Creative Commons License 2024.02.29 0 0 25280

"Nekem ennyit ne írj, mert én nem munkaidő alatt netezem unalmamban, hanem otthon végzem a dolgom!"

Ehhez képest elég rendesen és kitartóan tolod...

"Én J.K. létét is kétségesnek vélem, de még Pál írásait is."

Itt nem a nevek a fontosak, mert azt be lehet helyettesíteni, hanem a mondanivaló amit valaki, valamiért csak leírta...

Előzmény: Zellem Estelen (25276)
kitadimanta Creative Commons License 2024.02.29 0 0 25279

"Be is tudnám itt bizonyítani, ám rest vagyok hozzá."

Jó kifogás sose rossz...

Előzmény: elterito (25272)
Zellem Estelen Creative Commons License 2024.02.29 -1 0 25278

Legalább TE elolvastad, és érted is.

Mert ahogy látom Kita sem fogja, mintha egyfajta hívő lenne, vagy a saját elképzeléseinek hatása alá került, oly' annyira, hogy más okosságát már nem képes feldolgozni:-(

Zellem Estelen Creative Commons License 2024.02.29 -1 0 25277

Lehetne 429 x is, de attól egy agyongyurmázott hablaty az egész, amit a "kora kereszténység" ködébe merül.

A lényeg, miféle alapja van a realitás talaján, mai szemmel!

Tömegek nyalják be, noha sokuk a "kész picsa, meleg málé" elv alapján, mert azzal zsibbasztják az agát gyerekkorától.

Ja, csak Joshua v. Jézus névvel, mivel népszerű volt, tucatot nyúvaszthattak ki "kereszt halál által".

Aztán melyik is és miként "támadt fel" ki tudja, de a mese zsongít ma is, sokakat.

A sírból meztelenül elillanó főhős, pont mint a fejnélküli lovas legendája, csak arra nem alapoztak néphülyítést.

Előzmény: kitadimanta (25268)
Zellem Estelen Creative Commons License 2024.02.29 -1 0 25276

Nekem ennyit ne írj, mert én nem munkaidő alatt netezem unalmamban, hanem otthon végzem a dolgom!

:-O:-P

Amúgy javaslom, rövidre zárni a kérdést, a linkben szereplő szerzőnek guríts!

Én J.K. létét is kétségesnek vélem, de még Pál írásait is.

Viszont ellenben veled, én nem borulok bele ebbe a témába, mivel nyilvánvalóan egy mítosz, meg az arra telepített "okosságok" halmaza az egész, amiről igazándiból okafogyott lenne beszélni is, ha nem borulnának rá tömegesen a megveztett kortársaink.

"Bűnök eltörlése", "gyógyítások végzése"...

Juj, még pofont is kaptak paralel?

Pont leszarom, mert a hívők baja, akik kritikátalanul benyalják az egész meesét!

De azt is tudom, ha valaki eme kitalációk mezejére tévedt, én le nem hozhatom onnan, mert hiszi, meg benyalta, és talmi reményei vannak, amit évek óta erősítenek más beleborult elmék.

Az lesz az "új világ" ha szégyenlik a halat kiragasztani az autójukra, ami számomra napjainkban azzal az üzenettel bír, hogy hülyeségek és mesés lények hatása alatt van:-) 

Előzmény: kitadimanta (25266)
Zellem Estelen Creative Commons License 2024.02.29 -2 0 25275

A hívők kis érzelmei szerint.

Isten léte sem bizonyított, valszeg sosem lesz, de a "FIÚ" ahogy mellé lett rendelve mítoszként, az is csupán a lehetetlen dolgok és képtelenségek halmaza.

"Isteni személy"??? Ha nincs Isten?

Egy mítoszi alak, aki az anyagmegmeradást megbaszcsizva halat és brúgót szaporít, meg járkál a víz felszínén, mint  molnárka, vízből bort varázsol?

Ja, ismeretes.

Mikor is született? Milyen magas, és hogyan néz ki? És tényleg szellem/lélek kufircolta meg a mamáját? Na, meg még fel is támadt, miután hullákat hullahoppolt???

Hihető.... 

Kinek?

Írd már meg nekem!

Előzmény: elterito (25265)
Zellem Estelen Creative Commons License 2024.02.29 -1 0 25274

Hajrá!

Menj tovább és halmozd az érveket!

Ha képes vagy ennyire frankón szerválni...

A meglátásom szerint a hívők nem hogy nem képesek megugrani a szintet, de még hozzászólni sem képesek, érdemben.

Nem képesek J. MEGMENTÉSÉRE AKIK HISZIK.

Mert a józan eszüket eldobva, érzelmi alapon hisznek. és nincsenek tudás birtokában.

Előzmény: balivi (25262)
Elminster Aumar Creative Commons License 2024.02.29 -1 1 25273

"A levelekben 217-szer fordul elő Jézus neve...."

Az semmit se számít.

Jézusról, az EMBERRŐL, egy árva büdös szót nem mond. Se hogy honnan jön, se hogy kik a társasága, se hogy mint csinált életében, semmi! Az égegyadta világon semmi. Mintha az EMBER Jézus soha nem is élt volna ezen a sártekén, és csak a Fénybe Öltözött Istengyermek Christos létezne.

Vagy - ami valószínűbb - Tarsusi Saul semmit se tudott az EMBER Jézusról. Ő csak rárepült egy Joshua ben Joseph nevű názáreti ács szájhagyományban terjedő történetére, és erre alapozva kidolgozott egy "fúziós tanítást" összekutyulva az ősi héber Mózes-hitet a perzsa Mithrász-kultusszal és a görög misztériumvallásokkal.

Aki figyelmesebben olvassa a leveleket, az észreveheti ezt a kutyulást. Például abból, hogy Jézus - az EMBER - egyetlen cselekedete szerepel Saulnál: az "utolsó vacsora". Ez viszont csak egy kitalált apropó arra, hogy a görög misztériumvallások kultikus gyakorlatát belevegye a keresztény rituálékba: kell legyen a gyülekezeti tevékenységekben valami olyan dolog, ami kapcsolatot hoz létre az istenivel. Ez az eucharisztia, aminek meg az a megindokoló magyarázata, hogy az "utolsó vacsorán" ezt meg ezt csinálta Jézus.

elterito Creative Commons License 2024.02.29 0 0 25272

De értem miről van szó. Arról, hogy azt állítottad, Pál tanított valamit a törvényről, csakhogy ellentétét tanította, mint amit leírtál. Azért, mert CSAK abból az írásból, amit ideírtál látszólag úgy tűnik, neked van igazad, de csak azért, mert elhallgattad azt, ami neked ellentmond.

Be is tudnám itt bizonyítani, ám rest vagyok hozzá.

Előzmény: kitadimanta (25271)
kitadimanta Creative Commons License 2024.02.29 0 0 25271

"Az a baj, hogy hozzáolvastam. Úgy már ellenkező a jelentése."

Szerintem elnézted a "címet"... Vagy tényleg nem érted a leírtakat...

Előzmény: elterito (25269)
elterito Creative Commons License 2024.02.29 -1 0 25270

A levelekben 217-szer fordul elő Jézus neve....

Csak? Elenyészően kevés. Bezzeg ha 19658-szor fordulna elő! ;-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!