Keresés

Részletes keresés

Lothiriel Creative Commons License 2006.04.27 0 0 508

Qual der Wahl...

Peregrin (Pippin) Took avagy ferdítve Tuk Peregrin (Pippin) - a néha már idegesítően sokszor bajkeverő és bajba kerülő hobbit. A leglököttebb tagja a Szövetségnek. (Tolkien: A gyűrűk ura)

Előzmény: Reventlow (507)
Reventlow Creative Commons License 2006.04.26 0 0 507
Waldo Pepper - pilóta, George Roy Hill A nagy Waldo Pepper c. filmjének szereplője. Azt hiszem, nem láttam, de a név megragadt bennem.
Előzmény: Lothiriel (506)
Lothiriel Creative Commons License 2006.04.26 0 0 506

Mrs. Harriet Belinda Hubbard vagyis Linda Arden (első férje nevén Grünwald ha jól emlékszem) - színésznő, aki egy önjelölt esküdszék élén megbosszulja leánya, veje és unokái halálát és Poirotnak köszönhetően még meg is ússza a gyilkosságot.

(Agatha Christie: Gyilkosság az Orient Expresszen)

Előzmény: Reventlow (504)
Reventlow Creative Commons License 2006.04.26 0 0 505
Izé....asztat nem tudom.
Előzmény: medvemacs (503)
Reventlow Creative Commons License 2006.04.26 0 0 504

Danny Ward - a híres bokszoló, aki felajánlja a lekötött , de a meccset lemondani kényszerülő ellenfél helyére beugró nevenincs senki - a mexikói Rivera - számára a bevétel hatvanöt százalékának húsz százalékát. Eredménytől függetlenül. Mivel azonban a bevétel hatvanöt százaléka akár nyolcezer dollár is lehet, és a készülő forradalomnak pénz kell fegyverekre, Rivera nemet mond: a győztesé legyen az egész.

És egy gyilkos mérkőzésen, ahol a közönségtől kezdve a bíróig - tán még saját segédei is - mindenki ellene van,Rivera kiüti Dannyt. Kezdődhet a forradalom.

(Jack London: A mexikói)

Előzmény: Lothiriel (499)
medvemacs Creative Commons License 2006.04.26 0 0 503

banyegggggggg... tényleg

és ki a hülye, akit megrúgott a ló, kard által?

Előzmény: Reventlow (500)
Lothiriel Creative Commons License 2006.04.26 0 0 502
Jellemző. A szájad az járt, de a kígyót nem folytattad. :oP
Előzmény: Reventlow (501)
Reventlow Creative Commons License 2006.04.26 0 0 501

Szóval:

Ha jól tudom, úgy csinálták, hogy a madzagon a csomókat egy tengeri mérföld, azaz 1852 m távolságra kötötték egymástól. Ahogy haladt a hajó és gombolyodott le a kötél, azt mérték, hogy hány csomó ment le róla egy óra alatt. Ha mondjuk 5 csomó, akkor megállapították, hogy 5 csomós sebességgel halad.

Ebből meg én állapítottam meg, hogy túlságosan okos voltam, hiszen világosan látszik, hogy Csomó Bill nyugodtan ihatott egy csomó után egy (két) kortyot.:-))) Vagyis kissé meg vagyok fogva okoskodásommal:-))

Metségemre szolgáljon, hogy a harmincas években már nem így mérték a sebességet. De a mértékegység megmaradt, sőt már a repülőgépek sebességét is megadják csomóban. Változatlanul fenntartom hát, hogy a csomó nem hosszmérték, hanem sebességet jelöl, azaz ahogy írtam: 1 csomó = 1 mérföld/óra.

Előzmény: medvemacs (497)
Reventlow Creative Commons License 2006.04.26 0 0 500

Holnap - azaz ma:-) - majd pótolom a csomó ügyet, de most már inkább az ágy. Nincs elfelejtve:-))

De azért kicsit gonoszkodok még: szerintem nem nem Gomperez hidalgo, Gombperec hídlakó (hidegló) volt a hazajáró lélek, hanem Mr. Gould, aki Fernandez régens régen herceg (volt).

Előzmény: medvemacs (497)
Lothiriel Creative Commons License 2006.04.25 0 0 499

Heuréka! Begépelem a hosszú szöveget Michael Kohlhaasról erre megjön a mégjobb ihlet!

Kotkoda - Kukori becses és józan neje.

Előzmény: medvemacs (498)
medvemacs Creative Commons License 2006.04.25 0 0 498
Gomperez hidalgo Gombperec hídlakó, St Antonio főherceg (az igazi) gyámja, akit Fülig Jimmy hazajárással gyanúsít, pedig nem is.

Előzmény: Lothiriel (496)
medvemacs Creative Commons License 2006.04.25 0 0 497
Akkómostan tessen kifejteni, hogy hogyan is ment a sebesség- és távolságmérés a csomózott madzaggal, mert elfelejtettem.
Előzmény: Reventlow (495)
Lothiriel Creative Commons License 2006.04.25 0 0 496

Most én ülök a kezemre és hagyom el Momo beírását.

Fernand Mondego, Morcerf grófja - Dantès fals barátja, aki még a menyasszonyát is megszerzi, miután (mint hiszi) elbánt vele (Alexandre Dumas - Monte Cristo grófja)

Előzmény: Reventlow (495)
Reventlow Creative Commons License 2006.04.25 0 0 495

Csomó Bill - a tengerész, aki - hölgyek módjára - édes pálinkát iszik. És egy kapitánya megfigyelte, hogy mindig akkor húzza elő az üveget, amikor a hajó megtett egy csomót.

Csomó Bill flegmasága (és részegsége) mindig ugyanaz marad, még viharban is. Ezért értékes tengerész. De nagy füleseket is ki tud osztani.

(Csendben jegyzem meg, hogy a csomó nem távolságot, hanem sebességet jelent, azaz 1 tengeri mérföld - 1852 m - /óra. Vagyis nem egy csomót tett meg a hajó két korty között, hanem egy tengeri mérföldet. De Rejtőt csak csendben merem kiigazítani)

(Rejtő Jenő: A megkerült cirkáló)

Előzmény: Eirik Raude (494)
Eirik Raude Creative Commons License 2006.04.24 0 0 494

Rácsaptam a kezemre; csak így sikerült megakadályoznom, hogy beírjam Asterixet.

Sybil Waczak eredetileg Sybil Fawlty

Basil felesége a Waczak-szállóban. T'onképpen Pollyn kívül ő az egyetlen normális ember a sorozatban, bár (vagy épp ebből következően?) lusta mint a disznó.

Előzmény: Lothiriel (493)
Lothiriel Creative Commons License 2006.04.24 0 0 493

Ez is adja magát, bár nem szeretem a regényt:

Nyilas Misi - a kollégista kisdiák Móricz Zsigmond Légy jó mindhaláligjából

Előzmény: Reventlow (490)
Lothiriel Creative Commons License 2006.04.24 0 0 492
Csak a szokásos. Eltűnt a hozzászólás. Aztán felbukkant a semmiből. Vagy a paralell univerzumból.
Előzmény: Reventlow (487)
Reventlow Creative Commons License 2006.04.23 0 0 491

Tulajdonképpen csak megjelent előttem Morgó alakja?-))

És eszembe sem jutott, hogy onnan is lehetne megoldást meríteni:-)) Vagyis a meglepetés.

Előzmény: medvemacs (488)
Reventlow Creative Commons License 2006.04.23 0 0 490

Adja magát a megoldás:

Misi Mókus  - a kismókus, aki fekete farokkal született, és vagy emiatt vagy ki tudja miért, nehezen illeszkedik be a mókusvilágba.

Tersánszky Józsi Jenő: Misi Mókus kalandjai

Előzmény: medvemacs (489)
medvemacs Creative Commons License 2006.04.23 0 0 489
Fushimisi professzor, a Macskafogó (a masina) tervezője.
Előzmény: Reventlow (486)
medvemacs Creative Commons License 2006.04.23 0 0 488
(köszönöm, csak nem értem a hatást... :)))
Előzmény: Reventlow (453)
Reventlow Creative Commons License 2006.04.22 0 0 487
Mi történt?
Előzmény: Lothiriel (485)
Reventlow Creative Commons License 2006.04.22 0 0 486

Van der Ruffus - holland bankár, aki nagy csalássorozat árán az Elátkozott Parton gyémántbányát üzemeltet, azt a látszatot keltve, hogy a bánya állami beruházás, az ott dolgozók ezt is tudják. Miatta majdnem háborút indítanak a fongi nép ellen, mert azt hiszik ott a bánya és ők a felelősök az incidensekért. Ám Senki Alfonz, Tuskó Hopkins és Csülök megoldják a problémát.

(Rejtő Jenő: Az elátkozott part)

Előzmény: Lothiriel (483)
Lothiriel Creative Commons License 2006.04.22 0 0 485
Ajóédes...
Reventlow Creative Commons License 2006.04.22 0 0 484

Értem, mi a problémád, hiszen Moldova természetesen Frau Hitler, azaz Eva Braun mintájára alkotta meg Barna Évát.

De attól még kitalált személy , jóval kitaláltabb, mint Erik a viking, akit némi hezitálás után anno elfogadtunk.  Mert csak a neve ugyanaz. (Ja, meg a helyzete:-))

Előzmény: Lothiriel (482)
Lothiriel Creative Commons License 2006.04.22 0 0 483
Bree Van De Kamp - a Született feleségek (Desperate Housewives) pedáns anyukája. Valamiért mégis ő az egyik legszimpatikusabb.
Előzmény: Reventlow (476)
Lothiriel Creative Commons License 2006.04.22 0 0 482
*sóhaj*
Előzmény: Reventlow (481)
Reventlow Creative Commons License 2006.04.22 0 0 481
De ez teljesen más történet. Hiszen ismertettem is. Barna Éva idegenvezető, apja Barna József, aki a bánegresi művégtag-gyár igazgatója. A KGST-együttműködés miatt csak bal művégtagot gyártanak. Szerintük azért, mert Puskás Öcsi is ballábas.
Előzmény: Lothiriel (480)
Lothiriel Creative Commons License 2006.04.22 0 0 480
Mert Braun Éva=Eva Braun, vagyis Frau Hitler.
Előzmény: Reventlow (479)
Reventlow Creative Commons License 2006.04.22 0 0 479
Miért nem?
Előzmény: Lothiriel (477)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!