Keresés

Részletes keresés

Fülöpmami Creative Commons License 2006.05.22 0 0 640
a spajzban eleg gyer a vilagitas,igy nem erdemes fotozni, de erdekes modon nagyon szeret a makkakajas polc alatt levo pocon aludni. mindezt csak azert mert a makakkakajas polc fullon van:)
valamint betegesen vonzodik a zuhanytalcahoz es a klotyohoz, ezert is gondoltam nyugodtan belefoghat a klotyotakaritasba:)
Előzmény: Törölt nick (637)
ZsuR Creative Commons License 2006.05.22 0 0 639
Nem ketlen a joszandekat - de lehet a kapcsolattartast masra kellene biznia. . .meg az irast is. Persze, lehet ez is penzkerdes. . .
Előzmény: Cinnamoroll82 (630)
Pudingocska Creative Commons License 2006.05.22 0 0 638
Biztos olyan zsúfolt, pici lakás, hogy csak ekkora hely jut szegénykének:(
Előzmény: Törölt nick (637)
Fülöpmami Creative Commons License 2006.05.22 0 0 636
mar a hataridoket is nekem kell szamon tartani!
Pudingocska Creative Commons License 2006.05.22 0 0 634
Na ja, még a végén csőlátásod lesz!!!!
Előzmény: Spinderella (633)
Spinderella Creative Commons License 2006.05.22 0 0 633
Gyalázat...! Petíciót kéne benyújtanunk, sajátmancsúlag, hogy minden makkának járjon legalább egy pihepuha ágyikó!
Előzmény: vacmarek (631)
Bűvössárkány Creative Commons License 2006.05.22 0 0 632
Kegyetlen sors... szeeeegény cica!:(((
Előzmény: vacmarek (631)
vacmarek Creative Commons License 2006.05.22 0 0 631
Mára már csőlakóvá váltam. Mit kell megérnie egy macseknak ...

Cinnamoroll82 Creative Commons License 2006.05.22 0 0 630
Hát igen. Kicsit látszott a tulajnőn hogy átélt már pár dolgot, és valamit nagyon jól akar csinálni...Azt írta egy másik fórumba hogy 4 év munkáját tették tönkre a műsorral.
Előzmény: ZsuR (628)
cumeszk Creative Commons License 2006.05.22 0 0 629
Nincs egy rongyod se, ugye???? Felháborító!
Előzmény: Cinnamoroll82 (616)
ZsuR Creative Commons License 2006.05.22 0 0 628
Hat ezert nem ertem!!! Ha szereti oket, akkor akarjon jot nekik - de ne ugy, hogy hivatalt jatszik.

Annyi segitsegre szorulo kicsi allat van, ha valaki akarja oket - es persze tud is gondoskodni roluk - akkor . . .

Tudom, az lehet a tulzott aggodalom oka, hogy a serult allat (lelki) ha rossz helyre kerul, ahol hamar lemondanak rola ujra. . . no de az az igazsag, hogy az az ember elmegy mashova es lesz cica-kutya mashonnan. . .szoval ezzel a viselkedessel ezt nem lehet megakadalyozni.

Mint a Nap meg a Szel meseje. . .
Előzmény: Cinnamoroll82 (627)
Cinnamoroll82 Creative Commons License 2006.05.22 0 0 627

Azért a cicák miatt remélem hogy kapnak pénzt valahonnan, mert elég sok állatka van ott...Csak tényleg sajnálom hogy nem belátóbb egy kicsit a tulaj. Én úgy láttam rajta hogy nem nagyon akarja őket elajándékozni, rajongva szereti őket.

Előzmény: ZsuR (622)
Cinnamoroll82 Creative Commons License 2006.05.22 0 0 626
:DDDDD
Előzmény: Bűvössárkány (625)
Bűvössárkány Creative Commons License 2006.05.22 0 0 625
Te bármit találsz abban a szekrényben, minden jól fog állni, mert divatosan csinos, vékony vagy!:) Manökenalkatú cica!:)
Előzmény: Cinnamoroll82 (616)
ZsuR Creative Commons License 2006.05.22 0 0 624
Ja. . .furcsa hozzaallas, az biztos - ezert kerdojelezem meg az inditekot.

Ha segit allatokon, akkor jo. . .igaz, ha a stilusa mas lenne, meg tobbet tudna segiteni.
Előzmény: CornFake (623)
CornFake Creative Commons License 2006.05.22 0 0 623
en a rezervatum uzemletetojet tobb forumon is lattam,ill tobb interjut is keszitettek vele,olyan stilusa mint a szerzodes
lehet h az elet tette ilyenne,vagy ien is volt,de nekem vhogy esszel nem felerheto a hozzaallasa
Előzmény: ZsuR (622)
ZsuR Creative Commons License 2006.05.22 0 0 622
Sokat gondolkodtam az elolvasasa utan, mit is erzek. . .aztan rajottem.

Sok-sok joindulatot, allatszeretetet, jo nagy adag naivitast es meg nagyobb adag dirigalhatnekot.
Tulajdonkeppen csak a penzt szeretnek ahhoz, hogy az allatokat el tudjak tartani. . .es megtartani maguknak, a sajat oromukre foleg - ami bizos nem keves munka es felelosseg! De ha nem vagy nagyon gazdag, magad nem tudod megtenni. . .(hallottam emberekrol, akik mindenuket feltettek hasonlo ugyre). Az allatokat orokbe kellene fogadtatni - mert csaladban a helyuk!!!

Ami jogos, ha az allat beteg es apolasra szorul, tenyleg nagyon meg kell nezni, hogy ki vallalja a gondozast, sokszor elore nem lehet latni mekkora az a bizonyosa fa!!!

AMin el lehetne gondolkodni, az a hangvetele a szerzodesnek, no es az egesz oldalnak. Kicsit eros, tul "utasito", engem az ilyenek hatralasra kenyszeritenek. Ha tudnek is segiteni, nem lepnek veluk kapcsolatba, mert hat aki adomanyt ker, az ne szabjon ilyen erosen felteteleket.
Előzmény: Cinnamoroll82 (621)
Cinnamoroll82 Creative Commons License 2006.05.22 0 0 621
Az a szerződés tényleg durva egy kicsit...
Pudingocska Creative Commons License 2006.05.21 0 0 620
Tényleg háztartása válogatja a dolgot.
Én eddig mindegyik cictől nehéz szívvel váltam meg, és azért elég sok a rossz tapasztalat is az örökbefogadásokat illetően. Nekem soha nem az volt a lényeg, hogy a cica feltétlenül kikerüljön, hanem, hogy jó helyre kerüljön. Van aki kesztyűnek visz macskát, és nem biztos, hogy ilyen helyre szánnám.:( Egyszer azért mi is el szoktunk menni meglátogatni őket, és mindig szoktuk mondani, hogy inkább hozzák vissza, ha mégis meggondolják magukat. Volt már rá példa, hogy visszahozták a cicát, mer szőrös... (No comment)
Az tényleg húzós, amit ez a menhely csinál. Én sem erre gondoltam.
Előzmény: vcsilla (618)
Fülöpmami Creative Commons License 2006.05.21 0 0 619
aham, akkor en is csinalok egy alapitvanyt, meglesz a kutyak kajaja, aztan majd senki se felel meg gazdinak, mert szerzodesben kell vallalni hogy csak marhasulttel etetik oket es malaj kurvakat inportalnak es azok legyezgetik oket palmalevellel a melegebb napokon. okos!
Előzmény: vcsilla (618)
vcsilla Creative Commons License 2006.05.21 0 0 618

Ezek szerint én és a családom teljesen alkalmatlanok vagyunk minden szempontból a macsi tartásra! Mindig is volt macskánk és kutyánk is. Elképzelem amint bejön az udvarunkra a tesztelő bizottság és elképed azon, hogy a németjuhászunk oldalához dörgölődik a házicicánk :-). Aztán bejönnek a lakásba és azt kell látniuk, hogy a kölyök sziámi belekapaszkodik az öregedő pekingi palotakutyák bundájába, és húzatja magát velük.

Arra már nem is merek gondolni, hogy mit szólnának ha azt látnák, hogy a kutyák-macskák egymás tányérját ellenőrzik etetés után. (néha előfordul, hogy valamelyik állat hagy a tányérjában maradékot és a macsi örömmel betápolja a kutyakaját, és a kutyi is ha a macsi hagy valamit)

Az állatorvosunk pedig lassan 15 éve szinte családi orvos, nem hiszem, hogy lecserélném innen pestről egy szolnoki dokiért. 

A tejivással meg az a tapasztalatom, hogy egyik macsi meg tudja emészteni, a másik meg nem. Sztem ez egyedfüggő dolog. De még egyetlen cicánk sem pusztult bele a tejivás utáni hasmenésbe! Legfeljebb soha többet nem kapott tejet.

Lehet, hogy itt a tulaj szereti az állatokat, én esze ágában sincs örökbe adni őket?

ZsuR Creative Commons License 2006.05.21 0 0 617
"Az utóbbi három év alatt hat kismacskát adtunk örökbe, mivel a szigorú örökbefogadási szerződés sok embernek nem felelt meg. "

No. . .akkor a stinglinc egy sokkal hatekonyabb alapitvany :))
Nem tudom, hogy honnan veszik a tapasztalatokat, de itt a rezervatum altalaban azoknak az allatoknak keszul, akiket seni nem akar orokbefogadni, mert betegek, vagy oregek, vagy mind a ketto. Akiket lehet azokat meg orokbe adni amilyen gyorsan csak lehet. A fo cel az, hogy minden allat csaladot talaljon, mert egy szervezet - legyen az a legjobban mukodo - nem kepes a csaladot potolni.

Az orokbefogadas elott altalaban vannak kerdoivek, es beszelgetes a leendo tulajjal - de kikotesek, ellenorzesek. . .hat az kicsit sok lenne! Igy ertheto a hat cica harom ev alatt. . .

Az ivartalanitas sok penz - ezert erdemes allatorvosokat beszervezni - ok altalaban allatszeretetbol nem szamoljak fel a sajat dijukat, csak azokat, amiket nekik kell fizetni, igy sokkal olcsobb.

Egyetertek veled Fulopmami - okosabb a nostenyt ivartalanitani. . . sot! Inkabb a nostenyt, ha mar valasztani kell. . .
Előzmény: Fülöpmami (614)
Cinnamoroll82 Creative Commons License 2006.05.21 0 0 616
Na mit vegyek fel ma reggel? Keresek valamit a szekrényben.. :DDD
Spinderella Creative Commons License 2006.05.21 0 0 615
Off

Nem ebbe a topikba kellett volna rakni ezt a hsz-t, de már mindegy.
Finoman szólva érdekesen van megfogalmazva az a szerződés. Ha nem akarnak örökbeadni állatot, akkor ne tegyék, ha viszont adnak, akkor meg ne akarjanak hatóságként viselkedni (akármikor ellenőrizhetik a macskát meg a körülményeket, és ha nem tartják megfelelőnek, akkor visszaveszik)! Elég durva, hogy 3 év alatt mindössze 6 (!!!) macskát sikerült örökbe adni. Ez beszédes szám, mert azt jelzi, hogy nem örökbefogadó családot keresnek a szerencsétleneknek, hanem kisangyalkákat, akik - az alapítvány szelleméhez hasonlóan - félistenként kezelik a macskát, és még alá is írják ezt. Most nem azért, én is imádom a magamét, talán néha tényleg félistenként kezelem, mert nagyon szeretem. De magamtól, és nem azért mert ezt kívánja tőlem valaki! Érdekes, az én macskeszom boldog és kiegyensúlyozott, épp itt alszik a fotelom háttámláján, pedig az alapítvány örökbeadási szerződését alapul véve nekem nem is lehetne macskám (a házban lakik néhány kutya, és tőlünk 200 méterre nagy az autóforgalom). Nagggyon durva azért ez, rezervátum elnevezés ide vagy oda, aki nem akar örökbeadni macskát, az ne foglalkozzon ilyesmivel.

On
Előzmény: ágika1 (612)
Fülöpmami Creative Commons License 2006.05.21 0 0 614
megneztem ezt a honlapot!
biztos jot akarnak, de azert par dolog szemet szurt....
a kandurokat ivartalanitjak a nostenyeket nem, anyagi okokbol...dekeremszhepen, ok szabadon vannak mert ugye rezervatum...es akkor a szerzodesben az all altalaban 3 honapos macsekokat adnak orokbe...most csak en latok osszefuggest? az a tuzelo nosteny kimegy a keritesen am!
a masik nehogy mar kikossek melyik orvossal ivartalanittassam a cicat! meg regen megb@szta a joisten ha nekem kell szolni egy orvosnak hogy oltas elott vizsgalja meg az allatot!
szoval a szamomra nagyon furcsa! mindenesetre igy vasarnap delelott rettenetesen felcsesztem az agyam!
Előzmény: ágika1 (612)
flamingán Creative Commons License 2006.05.21 0 0 613
Nahát, micsoda skandallum!!!!!:)
Én már nem is tudok mit mondani, csak égnek emelem a tekintetemet.....:)
Előzmény: Fülöpmami (610)
ágika1 Creative Commons License 2006.05.21 0 0 612

Kedves Szakszervezeti tagok!!

Az RTLKlub  május 18-i Fókusz műsorában volt egy rövid riport a szolnoki Junior Kisállat Rezervátunról ahol jelenleg több mint 100 cicát gondoznak. Honlapjuk www.juniorrezervatum.uw.hu Nézzétek meg ti is. A honlapot és a műsort  (4 perc öszesen) is az interneten.

Még annyit, hogy a riportban elhangzottakkal szemben nem a szomszéd telek megvételén gondolkodnak hanem a cicáknak a napi élelem beszerzésén

Bűvössárkány Creative Commons License 2006.05.20 0 0 611
Bocsáss meg, én tényleg nagyon sajnállak, de megint elkapott a nevetés!
Előzmény: Fülöpmami (610)
Fülöpmami Creative Commons License 2006.05.20 0 0 610
itt az ujabb skandallum! velem wc-t pucoltatnak!
flamingán Creative Commons License 2006.05.20 0 0 609
Teljesen jogos Edi panasza!:)))))
Előzmény: Fülöpmami (606)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!