Sziasztok! :) Szerintem szenzációs volt a következő filmekben: Amerikai História X Legbelső félelem Harcosok klubja San Fernando völgye De szerintem őt elég nehéz felülmúlni, mert zseniális színész!!! :)
Nem csoda, hogy azóta pókerezel, azzal a filmmel én is úgy voltam, hogy bár akkor sem értettem a pókerhez (és azóta sem nagyon), mégis az elejétől a végéig lekötött, és abszolút nem volt unalmas!
Aki kíváncsi arra, hogy énekel Ed, akkor nézze meg a Youtubeon a részleteket A varázsige: I Love You c. filmből! Két dalt is énekel, az egyik a Just You, Just Me, a másik pedig a My Baby Just Cares For Me.
A tegnapi Oscar-átadón esélyes volt a The Illusionist is, méghozzá a legjobb fényképezés/operatőr kategóriában! A díjat sajnos elvitte előle a Faunt labirintusa operatőre!Ez van :)
Jut eszembe még a San Fernando völgyével kapcsolatban: akik láttátok, mit szóltatok Norton új szinkronhangjához, Nagy Ervinhez? Nekem eleinte nagyon furcsa volt, nem is tetszett! Igazából a végére sem kedveltem meg nagyon..... Szerintetek?
Azért innen üzenném az illetékeseknek (hátha ők is olvassák a topicot), hogy a következő Norton filmekhez tessék csak megkeresni Alföldi Robit, Stohl Andrást, vagy Dévai Balázst! Előre is köszi! :)
Az előbbi véleményem a filmről úgy tűnik elveszett útközben :) Most bepötyögtem mégegyszer, remélem ezúttal összejön......ha mégsem, akkor bocsi, nem tudom mi lehet(ett) a baj!
San Fernando völgye
Down in the Valley
Bizony már jó régen volt, hogy Norton-t főszereplőként láthattuk filmben. Ha emlékezetem nem csal, Az utolsó éjjel-ben vitte a prímet utoljára. Azóta elkészült Az olasz meló, ahol csupán mellékszereplő volt, és a (szerintem elég gyenge) Mennyei királyság, ahol meg pár perces jelenetekben tűnt fel, ráadásul maszkban. Most végre itt a San Fernando völgye, amelynek egyben producere is. Norton erőteljes, lenyűgöző alakítást nyújt a szabadelvű, álmodozó (és persze szerelmes) cowboy szerepében. Miközben néztem őt, az „ez nem normális”-tól kezdve a „szegény srác”-on keresztül az „alattomos, aljas”-ig mindenféle jelzők eszembe jutottak vele kapcsolatban. Újra megállapítottam – és most félreteszem az elfogultságomat – hogy zseniális színész ez a Norton fiú! Ennyire összetett karaktert – mint Harlan – ilyen eredetien megformálni, és eljátszani nem semmi feladat! Mondhatni Ed újra a toppon!
A Tobe apját alakító David Morse ismét tanúbizonyságát adta annak, hogy mennyire remek karakterszínész (lásd még: Nincs alku, Halálsoron) Ő egy keménykezű apát formál meg, de nem felejti el azt sem, hogy aggódó, és szerető is legyen egyben, így szerencsére nem esik át túlzottan a ló túloldalára!
A film gyengébb pontja talán a két fiatal testvérpár Tobe (Evan Rachel Wood) és Lonnie (Rory Culkin), akiket a közös jelenetekben a „nagy öregek” (Norton és Morse) szinte lemosnak a pályáról, s így nehezen mutathatják meg színészi kvalitásaikat. A sztori érdekes, elgondolkodtató, és megvan benne az a valami, amitől egy film igazán jó lesz, nevezetesen a HATÁSA ránk, nézőkre! Azok előtt, akik még nem látták a filmet, nem akarom lelőni a poént, de meg kell említenem azt a részt, melyben Harlan felkel az elhagyatott tanyán, zenét hall kintről, majd kimegy miközben mulatozó emberekkel találkozik. Szerintem ez az egyik legzseniálisabb jelenet, nemcsak a megvalósítása miatt, hanem azért is, mert egy pillanatra mi is elhisszük, hogy szereplőnk megtalálta azt a társadalmat, amely befogadja, és akikkel úgy élhet, ahogy mindig is szeretett volna.
Végül: A film valószínűleg jóval gyengébb lett volna Norton és Morse erőteljes alakítása nélkül, így azt üzenem a kedves rendező úrnak (David Jacobson), hogy köszönje meg nekik ezt a filmet… jó sokszor!
Értékelés: 8/10
Tudom, hogy ezt már nagyjából tudjuk...de azért mégis... :)
Hátsérülést szenvedett Edward Norton új filmje, a The Painted Veil forgatásán. A színészt ledobta egy ló, miközben a William Somerset Maugham regényén alapuló romantikus dráma egyik jelenetét forgatta.
Norton azt állítja, a szerencsétlen baleset következtében három helyen is eltörte a hátgerincét. A John Curran rendezte filmet teljes egészében Kínában forgatják, és a színész az egyik jelenet felvétele előtt éppen egy lovon vágtázott, amely azonban sajnálatosan ledobta.
„Igen, valóban jól megjártam az egyik lóval. Három csigolyám is eltört a hátgerincemen” – nyilatkozta a 37 éves színész az AP Radio Newsnak egy nemrégiben készült interjú során. „Úgy éreztem, mintha a hátam kificamodott volna, de úgy gondoltam, semmi komoly. Csak akkor vettem észre, hogy komoly a sérülés, amikor Hongkonba értem. Kiderült, hogy eltört a tízes, tizenegyes és tizenkettes csigolyám a hátgerincemen” – tette hozzá.
Norton – akit az Amerikai história X és a Legbelső félelem című filmekben nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelöltek, és 1999-ben emlékezeteset alakított Brad Pitt oldalán is a Harcosok klubjában – most már jól van: a pihenés, a masszázs és az úszás segített neki helyrejönni.
A The Painted Veil című filmben Edward Nortonon kívül Naomi Watts és Liev Schreiber is játszik. A Warner Independent gyártásában készülő műnek Norton és Watts egyben a producerei is. A William Somerset Maugham regényén alapuló történet az 1920-as évek Kínájában játszódik, és egy előkelő származású nő, középosztálybeli kutatóorvos férje és egy másik férfi közt bonyolódó szerelmi háromszögről szól. Mivel a férj több figyelmet szentel kutatásainak, mint feleségének, a nő viszonyba keveredik valaki mással. Miután erről tudomást szerez, a férj bosszúból egy távoli, kolera sújtotta területre viszi feleségét. A regény alapján már 1934-ben is készült film, Greta Garbo főszereplésével.
Szerintem erős 8-as. :) De lehet, hogy nektek merőben más lesz majd a véleményetek. De én szeretem az ilyen kicsit elvont filmeket. :) 990 Ft-ot fizettem érte, az xpress.hu rendeltem meg és személyesen mentem be a filmért, s így nem kellett postaköltséget fizetni. Egyébként tudom ajánlani őket, mert már több filmet is rendeltem tőlük (Harcosok klubja) úgyhogy tapasztalatból tudom , hogy megbízhatóak! :)