Keresés

Részletes keresés

NattyDread Creative Commons License 2005.09.23 0 0 803
Valóban kontraszelektált voltam, de ez negatív irányban jelentkezett, ha.
Tudnék erről mesélni, csak nem egy nyilvános fórumon ;o)
Előzmény: Törölt nick (801)
NattyDread Creative Commons License 2005.09.23 0 0 802
"Azt gondolom, hogy azok, akik az abortusz betiltásáért tüntetnek, nem a magzatokért tüntetnek, hanem a fiatal nők ellen.

Minden ilyen törekvésben kimondatlanul is ott van az a feltételezés, hogy a nők hülyék, és nem képesek önállóan helyes döntést hozni, ezért kényszeríteni kell őket."

Ennyi erővel tényleg megengedhetné a törvény azt is, hogy a gyerekek döntsék el, hogy öreg szüleiket agyonütik vagy nem, és ha ezt valaki nem akarja, az nem a szülőkért tüntetnek, hanem a gyerekeik ellen.
Ezt senki nem gondolhatja komolyan! És közben sírnak, hogy fogy és öregszik Európa és az ország. Nem baj, mert a küszöbön (sőt a spájzban) vannak már a moszlimok, akiknél pld. a gyerek Allah ajándéka, és eszükbe sem jut végezni vele még születése előtt. És ez nem csak a moszlimokra jellemző, általában a szegényebb népek/kultúrák jobban megbecsülik az életet, és a gyereknek is megadják azt az esélyt, hogy legalább hagyják megszületni. Csak általában tapasztalat, hogy a szegényebbek kevésbé önzőek, jobb szívűek, mint pl. mi errefelé. Pontosan ezért sueretem a cigányokat is.
Az életképtelen kultúra kihal, ennyi.
Anyázás indul, közben én pipázok és megnézem a Zatoichi-t :o]]
Előzmény: Kacsibe (790)
NattyDread Creative Commons License 2005.09.23 0 0 800
Soha nem voltam katolikus, és már nem is leszek!
Nem jött be.
Soha ne akarj orákulum lenni, mert nem fogsz megélni belőle :o)
Előzmény: vizinikk (772)
NattyDread Creative Commons License 2005.09.23 0 0 799
Nem csak szeretném, juttatom is, ha tudni akarod! Szarok rá hogy kinek nem tetszik! A többit a fantáziádra bízom... :o)
Előzmény: AmBesten (787)
NattyDread Creative Commons License 2005.09.23 0 0 798
Az lehet öreg, de én az elsőt még '82-ben, a másodikat '90-ben szereztem, és az ugye nem most volt :o]]
Előzmény: matej nyikolajevics (785)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.09.23 0 0 797
Nekem azzal önmagában semmi kifogásom nincsen, hogy a kat. egyház kinyilatkoztatja az állásfoglalását és kér minden katolikus hívőt, hogy ehhez tartsa magát - végülis ez a dolga. Csak ha lehet a nem katolikus hívőket hagyja már békén, ne szervezzen tüntetést, stb...  és ne szóljon bele a világi dolgokba.
Előzmény: Horog Bele, a Jelölt (789)
Kacsibe Creative Commons License 2005.09.23 0 0 794

Őszintén szólva nem hiszem, hogy ez pártállás kérdése. A vallás természetesen szerepet játszahat, és persze az élethelyzet.

Előzmény: AmBesten (793)
AmBesten Creative Commons License 2005.09.23 0 0 793
Kacsibe,
kétségtelen, hogy az abortuszellenes tüntetéseknek időnként van valami nőellenes vonása, mégsem merném azt mondani, hogy aki tüntet az a fiatal nők ellen tüntet. Ez így túl sommás, inkább azt mondanám: a tüntetők a magzati életet mindennél - a magzatot hordozó nő egyéni sorsánál - is fontosabbnak tartják.

Láttam én már jobboldali, templomba járó családban abortuszt: a férj volt az, aki kikövetelte, mondván ő már öreg ahhoz, hogy újabb gyereke legyen.
Előzmény: Kacsibe (790)
Kacsibe Creative Commons License 2005.09.23 0 0 792

Teljesen egyetértek azzal, hogy minden jóérzésű embernek támogatnia kellene az anya és a magzat emberi méltóságának megóvását. De amíg ezt a támogatást nem foglalják törvénybe, addig az abortuszt se tiltsák be.

Majd ha születik egy olyan törvény, hogy apuka köteles minden körülmények között a fizetésének x%-át, de legalább a mindenkori nettó minimálbér 60%-át a gyermek számára kifizetni havonta (ha nincs jövedelme vállalja át az állam, vele meg dolgoztassák le közmunkában), akkor utána lehet beszélni az abortusz betiltásáról.

Az egyoldalú szabályozás azért nem elfogadható, mert a teljes terhet és a teljes felelősséget a nőkre hárítja - és ezzel valóban súlyosan sérül az egyenjogúság.

Törölt nick Creative Commons License 2005.09.23 0 0 791
na, inkább nem mondok semmit !
Kacsibe Creative Commons License 2005.09.23 0 0 790

Őket többnyire meg lehet kérdezni arról, hogy akarják-e ezt az életet, és ha igen, akkor még mindíg nem jemlenti azt, hogy bárkin élősködnének. Ellenben egy magzat senkitől nem kérte az életet, önmagában életképtelen, és a szülésig gyakorlatilag az anyja testében élősködik (bármennyire is csúnyán hangzik ez a szó).

Ami a csirkés hasonlatot illeti: a három hónapos magzat értelme nem éri el a csirkéét (bár, ahogy te is írtad, már valamennyit érzékel).

Azt gondolom, hogy azok, akik az abortusz betiltásáért tüntetnek, nem a magzatokért tüntetnek, hanem a fiatal nők ellen.

Minden ilyen törekvésben kimondatlanul is ott van az a feltételezés, hogy a nők hülyék, és nem képesek önállóan helyes döntést hozni, ezért kényszeríteni kell őket.

Előzmény: NattyDread (756)
Horog Bele, a Jelölt Creative Commons License 2005.09.23 0 0 789
Súlyos bűnnek tekinti az abortusztabletta szedést a katolikus püspöki kar Népszabadság Online, 2005. szeptember 23. 12:00 A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) szerint súlyos bűn az abortusztabletta használata, mert a tablettával emberi életet oltanak ki.

"Kötelességünk felhívni a katolikus hívők és minden jó szándékú  ember figyelmét arra, hogy ennek a szernek a használata valódi  magzatelhajtás, ezért ugyanolyan erkölcsi megítélés alá esik, mint  minden más művi abortusz" - hangsúlyozza a konferencia az MTI-hez  pénteken eljuttatott közleményében.

Az MKPK szerint mások életének tisztelete és védelme nem  relativizálható, és "az abortusz-tablettával egy önmagát megvédeni  nem tudó emberi életet oltanak ki. Ezért ennek használata is súlyos  bűn".

"Az emberi élet Isten különleges ajándéka, amelyet védenünk kell  a fogantatástól a természetes halálig. Minden embernek Istentől  kapott természetes joga van az élethez" - mutat rá.

A katolikus püspöki konferencia szerint "a tablettákkal  elvégzett abortuszok egészségi, lelki és társadalmi következményei  beláthatatlanok".

Felhív minden katolikus hívőt és jóakaratú embert, hogy  áldozatkész szeretettel siessen a súlyos válsághelyzetbe jutott nők  segítségére, felkínálva a személyes és intézményes gondoskodás  minden módját, hogy a megfogant emberi élet méltó körülmények között  világra jöhessen és nevelkedhessen.

Szeptember 15-én Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti  érsek egy Szombathelyen tartott bioetikai konferencia előadójaként  szintén azt hangsúlyozta, hogy a legújabb genetikai kutatások  eredményei is azt erősítik meg, hogy az emberi élet a fogantatás  pillanatától kezdődik, ezért a magzatot, annak emberi méltóságát már az első perctől fogva védeni kell. 

(MTI)

vakmerőn s hivatlanul Creative Commons License 2005.09.23 0 0 788
Ittend mintha a tabletta elleni felháborodás megett valami olyasféle indíttatás látszana mutatakozni egyes keresztényi értékeken felhorgadt, felebaráti szeretettől olyannyira eltetelt (furamód főleg hímnemű) váteszek részéről, hogy amennyiben már egyszer fölcsináltatta magát ámde nem akar szülni az a r. k. (NEM római katolikus) akkor legalább FÁJJON A GYALÁZATOSNAK!
AmBesten Creative Commons License 2005.09.23 0 0 787
Nem értem.
Mit szeretnél a szervezetedbe juttatni, amit nem enged ez az általad megkérdőjelezett demokrácia?
Előzmény: NattyDread (782)
spooler Creative Commons License 2005.09.23 0 0 786
http://www.reggel.hu/index.php?apps=cikk&cikk=23266 Halott csecsemő a Vas megyei Iváncon [2005.09.23 12:56:55] Munkahelye fürdőjében, Iváncon szeptember 22-én reggel F. G. gondozónő megszülte életképes kislányát és nylonban tekerte, amikor a már fürdő nőre egy másik ápoló rányitott. Újraélesztették a babát, ám kórházban meghalt.(szl)
matej nyikolajevics Creative Commons License 2005.09.23 0 0 785
ez a sok diploma.... hajjaj, nagyon felhígult a felsőoktatás:-(
Előzmény: NattyDread (777)
NattyDread Creative Commons License 2005.09.23 0 0 784
Idézd, mire gondolsz!
Előzmény: luisen (769)
NattyDread Creative Commons License 2005.09.23 0 0 783
Idézd, ami nem tanúskodik erről!
Előzmény: luisen (769)
NattyDread Creative Commons License 2005.09.23 0 0 782
Ebben az ún. "demokráciában" még azt is meghatározzák, hogy mit juttathatsz a szervezetedbe! Honnan veszed ezt a rendelkezési jogot?
Előzmény: vizinikk (768)
NattyDread Creative Commons License 2005.09.23 0 0 781
"Csak mosolyognak azokon akik pl. helytelenítik a fogamzásgátlók használatát azzal az ürüggyel hogy amit Isten adott azt el kell fogadni..."

A fogamzásgátlásról nem beszéltem. A hentelés NEM az!
Előzmény: L.A. (767)
NattyDread Creative Commons License 2005.09.23 0 0 780
Az biztos, pl. a nők szerepét is az egyházban :o( Pál apostol nem engedte meg az asszonynak, hogy a férfit tanítsa. Innentől kezdve nem csodálkozom semmin a hölggyel és felekezetével kapcsolatban :o(
Előzmény: L.A. (767)
spooler Creative Commons License 2005.09.23 0 0 779
navaze.
Előzmény: NattyDread (777)
spooler Creative Commons License 2005.09.23 0 0 778
Azért lehet, hogy most, így is lenne némi katartikus hatása egy csoportosan elkövetett nemi erőszaknak...
Előzmény: vizinikk (771)
NattyDread Creative Commons License 2005.09.23 0 0 777
Nem minden orvost (ahogy az a szövegkörnyezetből is kiderül), csak azokat, akik képesek megtenni ezt az aljasságot!
Egyébként sokminden akartam lenni, de orvos soha. Mérnök vagyok, két diplomával.
Előzmény: vizinikk (766)
Mantequilla Creative Commons License 2005.09.23 0 0 776
vizinikk 771.
Előzmény: Mantequilla (775)
Mantequilla Creative Commons License 2005.09.23 0 0 775
És ez is...
matej nyikolajevics Creative Commons License 2005.09.23 0 0 774
ez jó:-))
luisen Creative Commons License 2005.09.23 0 0 773
számítógépes játékok révén csiszolt fantáziával és érzelemvilággal.
vizinikk Creative Commons License 2005.09.23 0 0 772

kis, katolikus legényegyleti sulinetes, komolytalan élettapasztalattal.

:-)

Előzmény: luisen (770)
vizinikk Creative Commons License 2005.09.23 0 0 771

Legyenek javaslataid! Ne légy gyáva nyuszi, aki csak a háttérből sejtet, de nyíltan nem mer. Ennyire futja csupán

Én nem szoktam előírni másoknak, mit is kell tenniük, de legyen, te akartad.... :-)

Következő életedben szüless nőnek, menj át este a Vérmezőn vagy a Majorban, - garantáltan átmegy rajtad néhány ott héderező hímnemű, aztán az így szerzett magzatod tarts meg, és hordd ki egy olyan pólóban, hogy legfőbb érték a magzati élet...  mert így, biztonságos 1. kezdődő személyi számmal számodra nincs tétje a dolognak.

Előzmény: Édy Endre (639)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!