Keresés

Részletes keresés

digium Creative Commons License 2011.02.24 0 0 2182

helyesen: párazáró 100m-től

Előzmény: digium (2181)
digium Creative Commons License 2011.02.24 0 0 2181

"Kicsapódás, a Bramac fólia, egyik irányból párazáró, a másik irányból pára áteresztő."

Szerintem csak olyan fólia van, ami legfőképp az egyik irányból vízzáró, de mindkét irányból páraáteresztő. Olyan ami a párát csak egy irányból engedi nem hiszem hogy lenne... De tévedhetek, mi a pontos típus? Kíváncsi lennék, hogy mennyi a páraáteresztő képessége (Sd szám) irányonként.

páraáteresztő: 0,02m

párafékező: 1-50m

párazáró: 1000m

Mint látszik, ~5000 szeres az eltérés a párazárás és páraáteresztő között.

Előzmény: vercse2 (2177)
vercse2 Creative Commons License 2011.02.24 0 0 2180

Innen néztem én is a kandallókat csak nem a Suprát ha nem a ZRT+-t.

Előzmény: digium (2179)
digium Creative Commons License 2011.02.24 0 0 2179

"8KW-os kandalló tudom hogy nagy, a számítások szerint 2-3Kw-os kellene, de ilyen folyton égőbe és külső levegős is legyen nem létezik."

Nem olcsó, de van: Supra Taranis (APS technólógia). Állítólag ~2-10kW között szépen lehet szabályozni. A névleges teljesítmlénye 5kW.

A passzívház-kandalló - A folytonégő kandallók oldala
Tűzterek APS technológia - Szabó Kandalló : Kandallók, tűzterek ...

Előzmény: vercse2 (2173)
digium Creative Commons License 2011.02.24 0 0 2178

Azért nem találod, mert el lett írva, nem SWET hanem SEWT (Sole-Erdwarmetauscher).

Előzmény: XPS epito (2168)
vercse2 Creative Commons License 2011.02.24 0 0 2177

Páraelszívó nincsen bekötve pont a zsír miatt.

Kicsapódás, a Bramac fólia, egyik irányból párazáró, a másik irányból pára áteresztő.

Amire figyelni kell, hogy a tető faanyagára ne fújja rá, mert ott a pára időelőtti rohadáshoz vezet.

Tervek nincsenek fent a neten. Nem is tudom hogy én felrakhatom-e, mert a PKC tervezés során aláíratak egy papírt, hogy a szerzői jogok őket illetik. Azaz ha újra úgyan ezt építeném, de az építési engedélyhez másik tervezővel rajzoltatom akkor törvényt sértek.

Előzmény: olvas0 (2175)
olvas0 Creative Commons License 2011.02.24 0 0 2176

hogy ez igy ebben a formátumban miért volt igy jó azt nem tudom, de ha nektek így megfelelő akkor hajrá... mindenestre nagyon érdekelne egy rajz hogy ez hogy nézhet ki igy....

olvas0 Creative Commons License 2011.02.24 0 0 2175

pára még hagyján, de főzések alkalmával a zsír....

Előzmény: XPS epito (2174)
XPS epito Creative Commons License 2011.02.24 0 0 2174

és nem tartasz attól, hogy fagy, vagy kicsapódik a pára a padlásban?

Vagy itt még nem tartotok.

vercse2 Creative Commons License 2011.02.24 0 0 2173

8KW-os kandalló tudom hogy nagy, a számítások szerint 2-3Kw-os kellene, de ilyen folyton égőbe és külső levegős is legyen nem létezik.

Padlás nálam nem fütött és nem szigetelt csak a födém, így a gépészeti helységből a Padlásba fújjuk a kilpéő 14-17 fokos levegőt.

1. A padlás fődémet nem éri közvetlenül hideg levegő. Ha nem megy a gép közel 2-3 fok van  a padláson. Ha megy a gép akkor olyan 5-10 fok között van.

2. A gépészeti helység az északi oldalon van a háznak, PKC40-es fal. Ez nincsen a passzív burokban. Ennek a másik oldalán vannak a szobák, de ez a gépészeti helységgel a PKC25 fallal kapcsolódik.

Mivel a gépészeti helység nem fütött és a Passzív burkon kívül van ezért a szobák oldalát védi egyrészt a PKC40-es fal, majd még védi a PKC25-s fal is.(Olyan mintha PKC40-es és PKS 25 falat egymás mellé raknád és ez a szoba fal, cska még közte van a gépészeti helység)

Ezt ha méretezed jóval jobb U értéket ad, mintha 10cm EPS-t raksz a 40-es falra.

Bár ez az energetikusnak is gondot okozott mert a PKC25-s falra most milyen hőmérésklettel számolj, így mi azt 10 fokra vettük, hogy kivülről annyi éri.Ez igazolódni is látszik 10-12 fok van a gépészeti helységben.

PKC válaszfal még a statika miatt is szükség volt, így adta ki a stat számítás.

Igen nm-ben sokat veszítettünk, nagy az eltérés a bruttó és a nettó között de hát ez van sajna.

Előzmény: olvas0 (2171)
vercse2 Creative Commons License 2011.02.24 0 0 2172

Szellőztető KWL-EC 300PRO(Ennek nincs PH minősítése, van nekik PH minősítéses is, de abban nincsen előfűtés, bár ha van talaj regisztered akkor nem is kell.)

SWET a talajregisztere a Heliosnak. Vizes talajregiszter.

A vizes hatásfoka kevesebb a levegősnél, de nem kell a kondenzvizzel és a 4-5 év után a baktériumokkal kinlódni, higénikusabb.

Árban szinte egyezik a levegős rendszerükkel.

Előzmény: XPS epito (2168)
olvas0 Creative Commons License 2011.02.24 0 0 2171

8Kw-os kandalló.... jézusom, ezt ki ondta nektek??? Szerintem most menj el, gyujtsd be csinálj róla videót gyönyörküödj és jól jegyezd meg mert az az a kandalló ami kb sose lesz begyújtva... Tudod milyen marha sok az a 8KW a te házadba? Javaslom olvasd vissza kömkell problémáit a jóval nagyobb házban jóval kevesebb szigeteléssel, távolról sem PHban a kondikazi topikban... Nálam 40es falak vannak, padlóban 15 tetőben 25-30de az 5Kw is sok akkora házban mint nálad. 8kw begyujtod 10perc múlva a helységben garantáltan 40fok fölött lesz a hőmérséklet... ezért nem lett nálam sem kandalló.... sajnáltam is mondjuk, de nem tudnék vele mmit kezdeni...

Kibevezetések: "Harmadik a szellőztető szívócsöve." és hol vezeted ki a levegőt???? ekkora nyomás alatt fogtok élni, vagy ezt hogy gondolta a tervező hogy csak beszivás van?

belső 25ös PKC: ezt én sem értem mi köze a belső pkcnek a külső homlokzat szigeteléséhez :) És egyáltalán 25ös pkc válaszfalakat????? minek? Egy csomó nm ment kárba.... egy átlagos szoba kerülete ~15méter az átlag falvastagság mindenestül 12 az plusz 13 centi 15méteren ami minusz 2négyzetméter az adott szobában.... azért az elég sok... 5szobánál plusz egy kisszoba.... vagy egy fürdő.... Bent volt ez a ház a Háztervek topikban? Rákeresnék.

Előzmény: vercse2 (2165)
olvas0 Creative Commons License 2011.02.24 0 0 2170

már ez is 45cenit ha jól tudom.... :) jól becsomagolták, ez már nem is passzív hanem aktiv :) Nem a helios rendszere SWET hanem a talajregsiztere... :)

Előzmény: XPS epito (2169)
XPS epito Creative Commons License 2011.02.24 0 0 2169

Pár további kérdésem lenne:

Belső falak PKC 25 cm-es fal (így kívülre nem volt szükség még 10cm EPS-re,

Válaszfal hogyan számít bele a külső hőszigetelésbe?

Födém PKC kisfödém +20cm EPS +5cm üveggyapot.

Üvegy gyapot a födém és a gipszkarton közötti légrésbe ment.

Azaz alulról felfelé:

gipszkarton plafon,

5cm üveggyapot

PKC polisztirol födém

vasbeton

20cm EPS

Jól értem?

Hogyhogy ide nem kellett többet rakni, ha a padlóba ilyen sok került?

(igaz, ide utólag is lehet pakolni könnyebben)

Hogyan van a talpszelemen, szarufák hőszigetelése megoldva?

Előzmény: vercse2 (2167)
XPS epito Creative Commons License 2011.02.24 0 0 2168

Mikor lesz a következő bejárás? Merre felé van a ház?

Milyen vastag az xps lap az ajtó alatt? A tetejére csak simán ráburkoltatok?

Mi is a Helios rendszered? Csak mert SWET néven nem találtam semmit, ezért gyanítom, hogy KWL lehet?

Bocs a sok kérdésért :))

Előzmény: vercse2 (2162)
vercse2 Creative Commons License 2011.02.24 0 0 2167

Számügyileg: PKC Platinum 40 fal.

Belső falak PKC 25 cm-es fal (így kívülre nem volt szükség még 10cm EPS-re, meg a statikai miatt kellett)

és 10cm-es Ytong.

Aljzat 2x25 cm EPS100

Födém PKC kisfödém +20cm EPS +5cm üveggyapot.

Üvegy gyapot a födém és a gipszkarton közötti légrésbe ment.

Tetődölés szög 35fok.

Ablakok, Déli,Nyugati, Keleti oldalon, Északi oldalon nincsen.

A ablakok 70% fix nem nyitható, 30%-uk a déli oldalra esik.

Üveg U=0,5W/m2K, ablak keret U=0,82-92W/m2K közöttiek.

Erkély ajtó U=1,08W/m2K

Fal PKC EMI szerint  u=0,11-0,12W/m2K

Előzmény: olvas0 (2166)
olvas0 Creative Commons License 2011.02.23 0 0 2166

na ez szupi, ez pont jó, ez érdekel majd engem(jövőre számlaügyileg-ha nem leszek túl indiszkrét... Sana valamiért wulfin se írt be konkrét adatokat sőt még senki akinek PHja van... ). Azért pontosíts légyszives amennyire lehet... a PKCnek van pár mérete... 25,30,35,40... és mennyi a szig a padlóban? Mennyi a tetőben? Hányan fogjátok lakni?

Előzmény: vercse2 (2165)
vercse2 Creative Commons License 2011.02.23 0 0 2165

Még nem PH, de cél a minősítés, épülő félben van.

Falak, födémek PKC.

Szellőzés: Helios +SWET talajregiszter

Fűtés: levegő-levegő hőszivattyú  5KW

Látvány folytonégő kandalló: 8KW szellőztetővel szétvezetve a szobák között. (ez még nincsen készen)

Kiegészítő fűtés 1db 2KW-os Nobo

HMV AP napkollektorok+éjszakai áram.

Gáz és egyéb fűtés nincsen.

1 szintes, 130nm.

Hőkamerás méréshez 24 fokot kellett belülre biztosítani, ezt Noboval+hőszivattyúval+egy kinai 2Kw-os hősugárzóval  1 nap alatt sikerült felfűteni mikor kint -15fok volt, (belső hőmérséklet 15 fokról indult ), 4 napig tartottuk melegen a mérés előtt a hidegekben.

Még nem lakott az épület így más adattal nem tudok még szolgálni.

Hőkamerás méréskor -6 fok volt kint.

Nyílászárók műanyag, PH minősítettek, kivétel a bejárati ajtó, és a gépészeti ajtó.

A bejárati ajtó árban horror lett volna PH minősítéssel, ezért az előszobában van egy átmenő kilincses PH minősített erkély ajtó és a belépés zsilipelten történik.

Előszoba, gépészeti helység a passzív burkon kívül van.

Fal áttörés 3db helyen van 1 a villanynak minden vezeték itt lép ki.

Második a külső levegős a Kandallónak.

Harmadik a szellőztető szívócsöve.

Több áttörést nem engedélyeztünk a légzárás miatt.

PH minősítés remélhetőleg szeptemberre elkészül.

Előzmény: olvas0 (2164)
olvas0 Creative Commons License 2011.02.23 0 0 2164

lehetne róla pontosabb paramétereket kapni???? Akkor ez most PH?

nm? Fal szig? Padló szig? Tető szig? nm? dec, jan? m3 gáz, vagy alterantív fűtési költésg? Kw?

esetleg link a reerenciához?

THX!

Előzmény: vercse2 (2162)
olvas0 Creative Commons License 2011.02.23 0 0 2163

elnézést, bocsánat, fejből írtam.... :) Rád pont nem emlékeztem :) és a teljesség igénye nélkül írtam :)

Előzmény: Törölt nick (2161)
vercse2 Creative Commons License 2011.02.23 0 0 2162

Küszöbök alatt toktoldó van műanyagból. 

A toktoldók alatt egy 1mx40cm-es xps tábla van. (1m az ajtó szélessége)

Xps és a toktoldó között Illbruck dagadó szalag.Kivül belül oldalt Illbruck párazáró szallag.

(tudom van már 3 az egyben Illbruck szalag is, de az árban 2szeres, mint a párazáró és a duzzadószallagjuk.)

Mindegyik ajtó 15cm-es műanyag toktoldóval lett kérve, hőhidak elkerülése véget.

Amúgy referencia ház, így negyed évente megnézhető minden.

Pont múlt héten volt ház bejárás és előadások, a Helios referencia háza.

Előzmény: XPS epito (2160)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.23 0 0 2161

A sokadikat csinálom, hogyhogy nem kerültem bele a listába!

Negatív diszkrimináció.

Előzmény: olvas0 (2151)
XPS epito Creative Commons License 2011.02.23 0 0 2160

Hogyan van a balkon ajtó, bejárati ajtó alján a hőhíd kiküszöbölés megoldva?

Meg a polisztirol megvédve a letaposástól?

Előzmény: vercse2 (2158)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.23 0 0 2159

Hááát téleg profi! Naon gazdag profi!

De a wulfiné akkor is tetszetősebb megoldás ha má egyszer szorjuk azt a pénzt:-)

Előzmény: XPS epito (2157)
vercse2 Creative Commons License 2011.02.23 0 0 2158

Nem én találtam ki, ha nem a PKC tervezője.

Amúgy szerintem bárkinek terveznek, és tavaly volt akció is hogy a tervezési díj bizonyos %-át visszaadták a PKC elemek vásárlásakor.

A tervezési ár fix volt náluk és tartalmazza a tervezést, hőtechnikai számítást, statikai számítást.

Amit nem tartalmaz az a gépészeti tervezés.

Előzmény: XPS epito (2157)
XPS epito Creative Commons License 2011.02.23 0 0 2157

na ugye, hogy profi :)

hybrid sávalap lemezalap kombo

Előzmény: Törölt nick (2156)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.23 0 0 2156

Elnézésedet kérem téleg félre értettem!

Viszont akkor a te kivitelezésed nem egy normál pénztárcás kivitelezés.

Tök szupi hogy ennyit tudsz áldozni egy házikó energiatudatos építkezésére.

Én ha tehetném a legvastagabb ytongól építenék házat magamnak(nem tehetem)

Előzmény: vercse2 (2155)
vercse2 Creative Commons License 2011.02.23 0 0 2155

félre értetted:

Zsalukőre ment 8cm vasalt beton, ebből álltak ki 15-20cm-es vasak erre ment az ytong.

Az ytongra jött 15cm vasalt beton.

Ebbe furtak bele és mentek a 3m-es vas szálak bele a PKCfalnak, amik végig futnak a PKC elemeken.

A PKC fal a 15cm-es szerelő betonról indult.

Előzmény: Törölt nick (2154)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.23 0 0 2154

Nekem itt a vasak az ytongból a vicces! Mert az már mekkorát fog statikailag. Bocsi de minek. Ytongba indító vas!

Lerakták az ytongot a lemezre vagy az alapra. Kifurkálták, beleütötték a vasakat és visszavágták Ytongig

Rárakták a pokit és kifurkálták Ytongba és az Ytongba beletolták a vasakat egy 15-ös keskeny sávban. Minek?

Megnyugtatásként?

Előzmény: vercse2 (2153)
vercse2 Creative Commons License 2011.02.23 0 0 2153

EPS Kivitlezési utmutató:

"technológiai fólia a cementpép lemezek közé folyásának megelőzésére."

Miért kellene a vasnak végig futnia teljes hosszában?

Jelnleg ~1500 PKC ház van és egynél se volt még probléma.

Előzmény: Törölt nick (2150)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!