"Kicsapódás, a Bramac fólia, egyik irányból párazáró, a másik irányból pára áteresztő."
Szerintem csak olyan fólia van, ami legfőképp az egyik irányból vízzáró, de mindkét irányból páraáteresztő. Olyan ami a párát csak egy irányból engedi nem hiszem hogy lenne... De tévedhetek, mi a pontos típus? Kíváncsi lennék, hogy mennyi a páraáteresztő képessége (Sd szám) irányonként.
páraáteresztő: 0,02m
párafékező: 1-50m
párazáró: 1000m
Mint látszik, ~5000 szeres az eltérés a párazárás és páraáteresztő között.
Kicsapódás, a Bramac fólia, egyik irányból párazáró, a másik irányból pára áteresztő.
Amire figyelni kell, hogy a tető faanyagára ne fújja rá, mert ott a pára időelőtti rohadáshoz vezet.
Tervek nincsenek fent a neten. Nem is tudom hogy én felrakhatom-e, mert a PKC tervezés során aláíratak egy papírt, hogy a szerzői jogok őket illetik. Azaz ha újra úgyan ezt építeném, de az építési engedélyhez másik tervezővel rajzoltatom akkor törvényt sértek.
hogy ez igy ebben a formátumban miért volt igy jó azt nem tudom, de ha nektek így megfelelő akkor hajrá... mindenestre nagyon érdekelne egy rajz hogy ez hogy nézhet ki igy....
8KW-os kandalló tudom hogy nagy, a számítások szerint 2-3Kw-os kellene, de ilyen folyton égőbe és külső levegős is legyen nem létezik.
Padlás nálam nem fütött és nem szigetelt csak a födém, így a gépészeti helységből a Padlásba fújjuk a kilpéő 14-17 fokos levegőt.
1. A padlás fődémet nem éri közvetlenül hideg levegő. Ha nem megy a gép közel 2-3 fok van a padláson. Ha megy a gép akkor olyan 5-10 fok között van.
2. A gépészeti helység az északi oldalon van a háznak, PKC40-es fal. Ez nincsen a passzív burokban. Ennek a másik oldalán vannak a szobák, de ez a gépészeti helységgel a PKC25 fallal kapcsolódik.
Mivel a gépészeti helység nem fütött és a Passzív burkon kívül van ezért a szobák oldalát védi egyrészt a PKC40-es fal, majd még védi a PKC25-s fal is.(Olyan mintha PKC40-es és PKS 25 falat egymás mellé raknád és ez a szoba fal, cska még közte van a gépészeti helység)
Ezt ha méretezed jóval jobb U értéket ad, mintha 10cm EPS-t raksz a 40-es falra.
Bár ez az energetikusnak is gondot okozott mert a PKC25-s falra most milyen hőmérésklettel számolj, így mi azt 10 fokra vettük, hogy kivülről annyi éri.Ez igazolódni is látszik 10-12 fok van a gépészeti helységben.
PKC válaszfal még a statika miatt is szükség volt, így adta ki a stat számítás.
Igen nm-ben sokat veszítettünk, nagy az eltérés a bruttó és a nettó között de hát ez van sajna.
Szellőztető KWL-EC 300PRO(Ennek nincs PH minősítése, van nekik PH minősítéses is, de abban nincsen előfűtés, bár ha van talaj regisztered akkor nem is kell.)
SWET a talajregisztere a Heliosnak. Vizes talajregiszter.
A vizes hatásfoka kevesebb a levegősnél, de nem kell a kondenzvizzel és a 4-5 év után a baktériumokkal kinlódni, higénikusabb.
8Kw-os kandalló.... jézusom, ezt ki ondta nektek??? Szerintem most menj el, gyujtsd be csinálj róla videót gyönyörküödj és jól jegyezd meg mert az az a kandalló ami kb sose lesz begyújtva... Tudod milyen marha sok az a 8KW a te házadba? Javaslom olvasd vissza kömkell problémáit a jóval nagyobb házban jóval kevesebb szigeteléssel, távolról sem PHban a kondikazi topikban... Nálam 40es falak vannak, padlóban 15 tetőben 25-30de az 5Kw is sok akkora házban mint nálad. 8kw begyujtod 10perc múlva a helységben garantáltan 40fok fölött lesz a hőmérséklet... ezért nem lett nálam sem kandalló.... sajnáltam is mondjuk, de nem tudnék vele mmit kezdeni...
Kibevezetések: "Harmadik a szellőztető szívócsöve." és hol vezeted ki a levegőt???? ekkora nyomás alatt fogtok élni, vagy ezt hogy gondolta a tervező hogy csak beszivás van?
belső 25ös PKC: ezt én sem értem mi köze a belső pkcnek a külső homlokzat szigeteléséhez :) És egyáltalán 25ös pkc válaszfalakat????? minek? Egy csomó nm ment kárba.... egy átlagos szoba kerülete ~15méter az átlag falvastagság mindenestül 12 az plusz 13 centi 15méteren ami minusz 2négyzetméter az adott szobában.... azért az elég sok... 5szobánál plusz egy kisszoba.... vagy egy fürdő.... Bent volt ez a ház a Háztervek topikban? Rákeresnék.
már ez is 45cenit ha jól tudom.... :) jól becsomagolták, ez már nem is passzív hanem aktiv :) Nem a helios rendszere SWET hanem a talajregsiztere... :)
na ez szupi, ez pont jó, ez érdekel majd engem(jövőre számlaügyileg-ha nem leszek túl indiszkrét... Sana valamiért wulfin se írt be konkrét adatokat sőt még senki akinek PHja van... ). Azért pontosíts légyszives amennyire lehet... a PKCnek van pár mérete... 25,30,35,40... és mennyi a szig a padlóban? Mennyi a tetőben? Hányan fogjátok lakni?
Látvány folytonégő kandalló: 8KW szellőztetővel szétvezetve a szobák között. (ez még nincsen készen)
Kiegészítő fűtés 1db 2KW-os Nobo
HMV AP napkollektorok+éjszakai áram.
Gáz és egyéb fűtés nincsen.
1 szintes, 130nm.
Hőkamerás méréshez 24 fokot kellett belülre biztosítani, ezt Noboval+hőszivattyúval+egy kinai 2Kw-os hősugárzóval 1 nap alatt sikerült felfűteni mikor kint -15fok volt, (belső hőmérséklet 15 fokról indult ), 4 napig tartottuk melegen a mérés előtt a hidegekben.
Még nem lakott az épület így más adattal nem tudok még szolgálni.
Hőkamerás méréskor -6 fok volt kint.
Nyílászárók műanyag, PH minősítettek, kivétel a bejárati ajtó, és a gépészeti ajtó.
A bejárati ajtó árban horror lett volna PH minősítéssel, ezért az előszobában van egy átmenő kilincses PH minősített erkély ajtó és a belépés zsilipelten történik.
Előszoba, gépészeti helység a passzív burkon kívül van.
Fal áttörés 3db helyen van 1 a villanynak minden vezeték itt lép ki.
Második a külső levegős a Kandallónak.
Harmadik a szellőztető szívócsöve.
Több áttörést nem engedélyeztünk a légzárás miatt.