Te Irtad hogy mekkora élmény. Ergo élvezettel figyeled állatok szenvedését.
S aki másként gondolja, azaz nem élményként éli meg az szerinted inkább maradjon otthon. Hmm...azt gondolom nem kérdés hogy a hiba kinek a készülékében van ;-)
A kakasviadal már a nevében is megmondja, hogy az ember mit várhat tőle. Akit nem érdekel, aki reszket, akit sokkol, akinek rémálmai vannak mindentől, mert annyira érzékeny annak ez nem való. Annak az utazás sem való. Senki nem mondta rajtad kivül, hogy a kakasviadalra "élvezkedni" megy bárki is - de ha te egy kakasviadalon élvezkedni szeretnél... nos, az sokmindent elmond a fejedben dúló háborúról...
Azért kellene otthon maradnia mert nem érdekli, esetleg visszataszítónak tartja a kakasviadalt? Én sem nézném meg, talán érdemes lenne megfontolom a tanácsodat?! :-B
Párhuzamot vonni a kultúra iránti nyitottság és a kakasviadalon való élvezkedés között egyenesen röhejes.
A kakasviadalt az érzékenyebbeknek én sem ajánlanám, voltam már többször is, én nem vagyok ellene, elfogadom, hogy a kultúra része, de pl. barátnőmet nem vinném. Ami szerintem sokkoló lehet, azon kívül, hogy gyakorlatilag 5 percenként hullanak a kakasok, hogy némelyik meccs elhúzódik, és láthatóan a legyengült kakasoknak már eszük ágában sincs egymásnak menni, mégis kényszerítik őket, míg az egyik meg nem döglik.
Mi számodra sokkoló a kakasviadalban? Magában a kakasviadalban semmi sokkoló nincs max az, hogy ha elmegy az ember egy külön erre a célra épített 2000 fős "stadionba/csarnokba" (én Cebuban voltam) és ott mondjuk 1500 ember eszeveszetten fogad, szurkol, kiabál, örjöng. Ez furcsának tünt nekem is, pedig világszerte jártam focimeccseken, derbyken dél-amerikától kezdve, európán keresztül itt-ott, ahol közel 100.000 voltak egy-egy meccsen és nem alig ezren, mégis ennyi szenvedélyt mint egy kakasviadolon tapasztaltam azt focimeccsen sehol nem láttam a világban. Ez az élmény nem sokkoló, egyszerűen csak kultúrális sokk, aminek átélése minden utazó egyik alapcélja egy-egy csavargás alkalmával. Ha nem vagy annyira nyitott és befogadó, hogy más kultúrák sokszinűségét nem fogadod be/el és azokat a te szűk értékrendeden keresztül itéled el/meg - jobb ha otthon maradsz.
A kakasviadalt azt óvatosan ajánlanám, családi programnak gyerekkel semmiképpen. Tudom, hogy az élet része, de sokkoló lehet - csak, akinek bírják az idegei az ilyet, az menjen...
6 db normal eu kiallast talaltam, ez Alona beach (nehany volt boracayon is, de nem szamoltam meg)
persze hoztam konvertert es elosztot is
MPH-ugranak az ilyenekre es az ongyujtokra, a 2 kezi siman belelefer, fasza a repter
Chocolate Hills-nel a kilato szetesett, ezert a legjobb resze epitesi tormelekkel fotozhato, bar lehet, hogy ez is kozismert
alona beach lenyegesen olcsobb es nyugisabb, mint boracay
tagbilaranban londont es nyc-t is felulmulo modon vagnak hajat, 120PHP-ert
az otthon tervezettnel (internet, beleertve ezt a kivalo topikot is) lenyegesen olcsobb minden, foleg a kozlekedes/transzfer
Manillaban nekem az erkezesi oldalon valtottak a legjobban, de mindenhol valtanak es a feherek a kartyakat is dugdossak
vasarnap a kakasviadal napja, errol sem olvastam itt, motorosok ismerik a helyeket (allatvedok, foleg a delfinnen es whale shark-al uszkalok kimeljenek)
nagyon becsuletes, uzletileg korrekt es jo humoru az egesz orszag, talan rossz marketinggel
vettünk telefonhoz is és dugaljat is a Manila Terminal 4-en, míg vártuk a csatlakozást. 100 illetve 150 peso volt. És jól kihasználtuk, mert nélkülük semmire sem mentünk volna, pedig vittem.
köszönöm szépen a jókívánságokat, és örülök, hogy egy ilyen veterán is olvassa az írásaim. mindent megteszek azért, hogy nekem is lehetőségem legyen több időt eltölteni egy-egy országban. még az sincs kizárva, hogy annyi idős koromra nekem is sikerül.
a homok kurva sok helyen jo, majd egyszer eljutsz ilyen helyekre is, csak iparkodnod kell
szerinted... viszont ez engem nem nagyon erdekek
te vagy, aki szerint jersey manhattan es aki szamos orszagot pl. ezt is lezavart par nap alatt?
en nem igy utazom, szoval valoszinu nem vagyok a celkozonseged, viszont a leirasod alapjan nem is nekem keszitetted a facebook oldaladat es a kiegeszitoket, amit uriemberkent nem is minositek (azert mosolygok, de jol csinalod es "igeny" is van ra) + nem is minuszollak sehol
Phanganon sokat voltunk, 7 éjszakát ha jól emlékszem, kétszer nem voltunk ugyan azon a parton, szóval sokat megnéztünk. Sokkal tisztább a víz és puhább a homok szerintem Boracayon.
phanganhoz képest százszor jobb, szebb volt nekünk boracay. egy apró fűszál sem volt a vízben/parton, és tényleg fehér apró korallszemcsés volt a "homok". ennyit változott volna 2.5 hónap alatt?
boracay tele van tengeri fuvel/moszattal/zold gecivel, ez csak nekem tunt felt, fotokon nem lattam?!
green beach ez igazabol, nem white...the
annyira nem zavar, mert nekem kurva olcso, a main road tuloldala kifejezetten szorakoztatato, de messze nem alom beach, meg SEA-ban sem (regen phangan, mostanaban perhentian siman veri)
ma ertem boracayra, utana alona, szoval jol esne a nyugi
a cebu pacific-et leszolok, pedig probaljak ki mostanaban, teljesen jo
100 perc boven eleg volt, dubai erkezessel, a kaliboi atszallashoz manilaban
kedvesek, csomag miatt nem basztatnak, 1 nap alatt, 2 gepem kesett 90 percet
eleg egyszeru volt nem Southwest csomagot veve eljonni station3-ig, nyilvan kicsit olcsobb is igy, meg nem tereltek a szlavokkal, akik miatt mar a kurvak is Natasanak hivjak magukat
Elnézést, ha mostanában volt róla szó, eléggé össze-vissza van netem, nem sokat voltam fent, szóval: Kalibóról van-e nemzetközi járat esetén terminal fee? Júliusban nem volt, de amilyen tömeg van most Boracayon, nem lepődnék meg, ha most szednék, hatalmas biznisz lehet. Siargaon is pl szedtek 200 pesót, máshol viszont nem.
Lassan véget ér a fülöp szigeteki utam, majd teszek fel képeket némi beszámolóval, ha valakit érdekel!