Keresés

Részletes keresés

Gina0131 Creative Commons License 2018.09.01 0 0 7987

Sziasztok! Szeptember 23.-án utazunk Dominikára,Bécsből Kölni átszállással.Repültünk már sokszor,de átszállással még soha.Azt tudom,hogy a poggyászt nem kell felvennünk és be se kell Kölnbe checkolnunk,de a biztonsági ellenőrzésen át kell mennünk Kölnbe? Ha leszállt a gép milyen táblát kell néznem az átszállásnál? Bocsi a hülye kérdésért,de sehol nem talállom a neten,mindenhol csak azt írják,hogy nézzük a táblát.Kérdezni meg nem igazán fogunk ott tudni,mivel csak magyarul beszélünk. Köszi a segítséget.

Laci_BP Creative Commons License 2018.09.01 0 0 7986

Tripadvisoron van 11 magyar és 3.300 nem magyar vélemény valamint rengeteg utazók által feltöltött kép. 

Előzmény: markiitoo__ (7985)
markiitoo__ Creative Commons License 2018.08.31 0 0 7985

Januárban szeretnék utazni a Riu Republica hotelba. Tudna valaki véleményt mondani ?

Spanyolnátha Creative Commons License 2018.08.31 0 0 7984

Ezen a térképen egész Közép- és Dél-Amerika színes, Afrika és Dél-Kelet Ázsia. Gyanítom, hogy egy ilyen tárgyú térkép 10 évvel ezelőtt is ilyen volt, és 10 év múlva is így fog kinézni, szerintem ezzel felesleges foglalkozni (ez az én véleményem).

Előzmény: harimango (7983)
harimango Creative Commons License 2018.08.30 0 0 7983

itt van friss térkép a vírusról, még mindig jelen van Dominikán. De ezt nektek kell eldönteni, hogy kockáztattok-e/máshova utaztok/eltoljátok néhány hónappal a gyerekvállalást.

https://wwwnc.cdc.gov/travel/page/world-map-areas-with-zika

Előzmény: Dorina1995 (7982)
Dorina1995 Creative Commons License 2018.08.30 0 0 7982

Sziasztok! Oktoberben tervezunk Dominikara utazni. Regebbi cikkekbol(2015,2016) olvastam, hogy ott is megtalalahato a zika virus. Baba tervezes elott allunk. Mennyire ajanlatos igy oda utazni? Valasszunk masik helyet?

elore is koszonom a valaszokat!

Spanyolnátha Creative Commons License 2018.08.27 0 0 7981

A legjobb döntést hoztad! Ha gondolod, írj, tudok adni pár jó tanácsot, mi is ott voltunk februárban.

Előzmény: bulifantahaverok (7980)
bulifantahaverok Creative Commons License 2018.08.27 0 0 7980

Köszönöm a segítségeteket, végül a Now Larimar mellett döntöttünk, már be is csengettem az előleget... nehogy tovább gondolkodjak..:)

Üdv.

P.

stephenx001 Creative Commons License 2018.08.24 0 0 7979
Előzmény: rrzkm88 (7973)
rrzkm88 Creative Commons License 2018.08.23 0 0 7978

Szia

Köszönöm a hasznos infókat/ segítséget.

Mindenképp Októberben szeretnénk menni nászútra, így viszont körbenézek még, mi jöhet szóba...

Előzmény: Spanyolnátha (7974)
huziga Creative Commons License 2018.08.23 0 0 7977

Kedves Spanyolnátha!

Nagyon köszönöm a tájékoztatást, tökéletes rálátást ad innentől kezdve, hogy mely szállodák jöhetnek szóba.

Előzmény: Spanyolnátha (7976)
Spanyolnátha Creative Commons License 2018.08.23 0 1 7976

Szia!

Ezt a seemore FB bejegyzései között találtam. Abban a posztban több szempont szerint is ír a szállodákról, az alábbi az egyik bekezdés. Személyes tapasztalatom alapján azért némi kiegészítést tennék a lentiekhez.

Mi a Now Larimarban voltunk, valóban mérsékelt hullámzással, nagyon jól fürödhető volt. Viszont, a Grand Palladium, Iberostar, Royalton szállodákban megszálló magyaroktól nem ilyen kedvező tapasztalatokat hallottam, sőt, olvastam is, itt is már nem egyszer. Konkrétan be sem tudtak menni a vízbe, akkora hullámok voltak. A lenti bekezdésben szereplő hotelek közül a Now Larimar az utolsó, ami a hullámok szempontjából kedvező partszakaszon van (a Melia és a Paradisus pl. közvetlen mellette van, nagy távolságokra itt nem kell gondolni).

"Minden egyes all inclusive hotel vagy szállodalánc rendelkezik tengerparttal, de nem mindegy hogy az a part merre néz. Válasszuk szét a több mint 40 kilométernyi partszakaszt. Playa Juanillo, Playa Blanca, ezek a partok vannak a legközelebb a Karib-tengerhez, itt viszonylag keves hotel van, Club Med, Westin, Tortuga Bay. Az elso viszonylag ismert szakasz a Cabeza de Toro a Dreams, Catalonia , Natura Park és Belive hotelekkel, a part viszonylag nyugodt egész évben meleg, korallzátony veszi körül, hátrány az algásodási idöszak a nyári hónapokban. Gyerekeknek nagyon ajanlott. Bavaró szakasz a következö hotelsor, Barcelo, IFA, Melia, Paradisus, Now es Secret hotelek talahatóak ezen a részen, ugyanolyan adottságokkal rendelkeznek mint a Cabeza de Toro partszakasz, gyerekeknek ajánlott. Innentöl kezdve a szárazföld észak fele fordul és a part kelet fele fog nézni, arra az irányba ahonnan az uralkodó szélirány érkezik, innentöl kezdve már hullámosabb partokkal talalkozhatunk, szélerösségtöl függöen a part lehet nyugodtabb illetve hullámosabb is. Az összes hotel amit nem soroltunk fel az mind ebbe az irányba néz. mindettöl függetlenül a téli idöszakban ezek a partok is nyugodtak, elönye hogy az algásodasi idöszak ezeket a partokat korlátozottan érinti , az összes viziparkkal rendelkezö hotel ezen a partszakaszon talalható."

Előzmény: huziga (7975)
huziga Creative Commons License 2018.08.22 0 0 7975

Kedves Utastársak!

Januárban szeretnénk Dominikára utazni 2 felnőtt, 2 gyerek.

11 évvel ezelőtt nászúton voltunk a Majestic Colonial Punta Cana-ban, felejthetetlen élmény!

Ezúttal a Karib-tengeri részre mennénk, mert az Atlanti-óceán meglehetősen hullámzik. Ám az imént olvastam itt a fórumon, hogy a Punta Cana-i részen is van nyugodtabb része az óceánnak.

Tud valaki ebben segíteni és szállodát ajánlani?

Köszönöm!

Spanyolnátha Creative Commons License 2018.08.22 0 0 7974

Szia!

Fakultatív: dominicantravelinfo.com (magyar nyelvű is).

A Barcelo a nem hullámos partszakaszon van, tehát hullámok OK. Tripadvisoron rengeteg vélemény, fotó van, érdemes nézegetni.

Inviától csak olcsóbbat találsz. Araamu travel, Amazon Travel, Ruefa.hu(mi pl. ezzel utaztunk). Adnak több hotelre többféle ajánlatot, különböző repterekkel(Bécs, Bp.) pár emailt megér szerintem. Azok az árak, amik a kalkulátorokban vannak, pláne az Inviáé, felejtősek.

Október nem ideális. Olcsó, de nem véletlenül. Esős, hurrikános. A víz felkavarva (messze nem türkiz színű), szemetes, alga és tengeri fű, nagy hullámok, és akkor a hurrikán még oda sem ért....

Nem véletlenül olcsó ez az időszak. Mi februárban voltunk. Decembertől áprilisig érdemes utazni. Lehet, hogy pár százezerrel drágább, de 1-2 milliónál az a 200 ezer Ft már bőven egéri, hogy álmaid utazása ne egy csalódás legyen. Legalábbis, én így gondolkodtam (és most is).

Jó utat Nektek!

Előzmény: rrzkm88 (7973)
rrzkm88 Creative Commons License 2018.08.22 0 0 7973

Sziasztok

Október közepén-végén tervezünk eltölteni 10 napot (nászút) Dominikán.

Kiszemelt hotel: Barcelo Bavaro Palace

Mivel Dominika és fórumszűz vagyok ezért, lenne jópár kérdésem a tapasztaltabb fórumosokhoz:

Hotel: Viszonylag új legyen, tiszta, jó étkezés, több medence...

Hotel tengerpartja: Fürödhető legyen (ne a leghullámosabb rész legyen), és mivel szeretünk sznorkelezni, ezért jó lenne, ha lenne korallzátony.

Fakultatívok: Több lehetőséget is találtam itt, elvileg ez tiszta.

A terv az, hogy láblógatós-strandrolós nyaralást szeretnénk, 1-2nap fakultatív progival kiegészítve.

Kérdés1:

A leírtak alapján jó lehet Nekünk a Bavaro Palace vagy van jobb ötletetek?

Kérdés2:

Inviától kértem/kaptam eddig árajánlatot, van esetleg olcsó és jobb utazási iroda?

Kérdés3:

Olvastam jót és rosszat is az Októberi időjárásról.. Ugye nem járunk úgy, hogy kimegyünk és 10napot szakad az eső?

Előre is köszönöm a tippeket/segítséget.

Gibs Creative Commons License 2018.08.18 0 0 7972

Mi tavaly novemberben voltunk ugyanígy, 1 hét Bayahibe és 1 hét Grand Palladium. Minden szavaddal egyetértek. Sokkal jobban tetszett a karibi oldal és fele annyiba (sem) került, persze nem all inkl. ellátással.

Előzmény: eeeszter (7971)
eeeszter Creative Commons License 2018.08.17 0 0 7971

Mi idén és tavaly télen utaztunk, először Bayahibere, utána Bavarora. Biztosan sokat számít a szerencse is, de a karibi oldal nagyságrendekkel jobban tetszett. A víz, a part, az időjárás sokkal jobb, nyugodtabb volt, Punta Canan szinte be sem tudtunk menni a vízbe a szél és a hullámzás miatt. Egyébként a Grand Palladiumban laktunk, arról csak jót tudok mondani, nagyon klassz szálloda.

szabojozsi1964 Creative Commons License 2018.08.17 0 1 7970

Szia!
Mi februárban voltunk a 2 fiunkkal (22 és 11 évesek) a Now Larimarban. Az általad leírt szempontoknak tökéletesen megfelel a szálloda, fantasztikusan éreztük magunkat. Tiszta, a kert extra, kaják nagyon rendben, szórakoztatás az egyik legjobb a sok-sok hotel közül, ár-érték arányban az egyik legjobb hotel Bavaron (Tripadvisor). Nem lopnak, nem nyúlkálnak a széfbe az alkalmazottak, nincs semmi kellemetlen meglepetés, csak felhőtlen szórakozás.

ÉS, ami még nagyon fontos: a mögött a bizonyos természetes korallfal mögötti partszakaszon van, ahol a hullámzás ( a korallfal miatt) minimális, a hoteltől északabbra ennek a falnak vége, jóval nagyobb hullámok vannak mindenfelé. Ez bizony nagyon nem mindegy. A repülőn hallottuk visszafelé magyaroktól, hogy a Grand Palladium, Iberostar hotelekben alig tudtak bemenni a vízbe, akkora hullámok voltak.

Egy biztos, gyönyörű 12 napunk volt persze, ez azért köszönhető Daninak és Esztinek (már nem Seemore, szerencsére)

dominicantravelinfo.com/hu     https://www.facebook.com/utazzdanivaladominikaikoztarsasagba/

Ha kérdésed van, örömmel segítek (van pár saját tapasztalatból szerzett hasznos infóm :D), írhatsz privátban is.

Előzmény: bulifantahaverok (7969)
bulifantahaverok Creative Commons License 2018.08.14 -1 0 7969

Embertársaim segítsetek ! Januárban szeretnénk Dominikába utazni, és szálloda választás előtt vagyunk. Középkorú pár egy 14 éves kistini sráccal. Extra elvárásaink különösen nincsenek, nyilván tiszta, kényelmes szoba hármunknak, normális fürdőszobával, bútorokkal, klímával. Talán az extra a használható wifi, mert a fiam anélkül nem működik....

Nyilván minden, amit ezen felül nyújt (jó kaja, kedves személyzet, jó medencék, gyönyörű tengerpart, stb.) annak is örülünk, szóval jöhetnek az ötletek.  Guide-unk, programok már előre megvannak, azt köszi, nem kérünk.

Jelenleg az alábbi szállodák kerültek képbe :

Bavaro Princess All Suits

Catalonia Bavaro Resort

Now Larimar

Majestic Colonia Punta Cana

Melia Caribe Tropical

Minden segítséget előre is köszönök !

Péter

huziga Creative Commons License 2018.08.12 0 0 7968

Kedves Bea!

Igaz lassan 11 éve lesz, de 2007 decemberében 2 hetet töltöttünk ebben a csodálatos szállodában.

Hatalmas területen elhelyezkedő létesítmény lélegzetállító kerttel körülvéve. Mi nászúton voltunk, óceánra néző lakosztályban laktunk.

Az ételek akkor nagyon ízletesek voltak, azóta is visszasírom a dominikai carbonarat:-)

Az Atlanti-óceánban sokat nem fürödtünk, mert mindig nagyon hullámzott. Ezért is volt fantasztikus érzés a Saona-szigeti kiránduláson részt venni, hiszen az a Karib-tengernél fekszik. Nyugodt, kristálytiszta víz, csodás környezet.

A szállodán kívüli terület üres, nincs sétálási lehetőség. Részt vettünk még a Santo Domingói városnézésen, illetve úsztunk delfinekkel a Manati Parkban.

Az időjárásra nem volt panasz, csuda barnák lettünk az itthoni télben, igaz átéltük a trópusi esőt is, mindössze egyszer.

Jövő januárban tervezzük, hogy visszalátogatunk Dominikára, de a Karib-tengeri részre. Van 2 gyermekünk, miattuk fontos, hogy tudjanak lubickolni.

Az elmúlt 11 év alatt biztosan változott a szálloda, a Tripadvisoron naprakész infókat találsz szerintem.

Előzmény: Bea Daku (7967)
Bea Daku Creative Commons License 2018.08.05 0 0 7967

Sziasztok!

Erdeklödnek hogy valaki jart e mar a Majestic Cooonial Punta Cana hotelben?

Ha igen, milyenek voltak a tapasztalatok?

elöre is köszi,

Bea

tibiche Creative Commons License 2018.07.30 0 0 7966

tiborvincze@seznam.cz

Előzmény: huesz81 (7965)
huesz81 Creative Commons License 2018.07.30 0 0 7965

Szia Tibiche!

Ha gondolod adj egy emailcímet szívesen írok

Előzmény: tibiche (7964)
tibiche Creative Commons License 2018.07.29 0 0 7964

Köszi szépen az infot..... írhatnál többet a tapasztalataidról.....

Előzmény: huesz81 (7963)
huesz81 Creative Commons License 2018.07.28 0 0 7963

Szia tibiche!

1 liter rumot, illetve tömény alkoholt lehet kivinni az országból/fő

En Brugál XV t ajánlom 7,5 dl - s nagyjából 20 dollar

Szivart különböző áron és csomagolás an lehet venni, de a parton a legdrágább, de tudok jó minőségű szivarokat olcson🙂Ha gondolod írj privátban. 

Előzmény: tibiche (7961)
tibiche Creative Commons License 2018.07.28 0 0 7962

Sziasztok ,szertném kérdezni :van valakinek valami tapasztalata a Viva Wyndham Dominicus Beach Oceanfront Bungalow -val kapcsolatban????

tibiche Creative Commons License 2018.07.28 0 0 7961

2019február végén megyünk Dominikára üdülni ,és lenne néhány kérdésem:

Mijen áron és mennyit lehet kivinni az országból vámmentesen Rumot....... és mennyiért lehet vásárolni..... kávét...... szivart.......

Előzmény: seguraviudas (7798)
Klaudi Bodó Creative Commons License 2018.07.28 0 0 7960

Sziasztok, augusztus 22.-én repülünk Dominikára, a Riu palaca bavaro-ba. Kérhetnék egy-két véleményt a hotelről? A testvér hoteljeiben is szabadon lehet járkálni, és a medencéket használni? Szórakozási lehetőségek milyenek? Disco van?

Előre is köszönöm a válaszokat.

zsergel Creative Commons License 2018.07.25 0 0 7959

Szia, Este mindenki ott ül a színháznál és netezni próbál, akkor nagyon nehéz, néha esélytelen a netezés. De reggel vagy napközben nem volt probléma. Amúgy fizetős net is volt, de nem gondolom hogy jobb lenne, mint a színháznál egy kevésbé zsúfolt időszakban.

Szerintem nagyon jó ár/érték arányú hotel. A tematikus vacsikra mindenképp menjetek nagyon finomak főleg a mexikói és a francia :) Jó nyaralást

Előzmény: Gitka72 (7956)
huesz81 Creative Commons License 2018.07.16 0 0 7957

Szia Gitka! 

Úgy tudom az internet fizetős. A hotel kertje szépen karban tartott, és nemrég adtak át új blokkokat. A személyzet kedves, az étel változatos. Ha további kérdésed van szívesen válaszolok, az email címem nyilvános

Előzmény: Gitka72 (7956)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!