Továbbra is kamerán gondolkodok. Van otthon egy f-f. CMOS kameramodulom, analóg videót ad ki, csak egy UHF modulátor kell mellé (Conrad-ban kb. 3-4e) és máris foghatjuk a TV-nken élő adásban a kukatároló valóságshowját. Ha valakit rajtakapunk, print-screen, és bedobjuk minden postaládába a traffipax fotót.
Munkahelyemen a megnevelhetetlen delikvenseknek azt a választási ehetőséget szoktuk felkínálni, hogy vagy észérvekkel vagy akácfa doronggal győzzük meg magatartása helytelen voltáról.
Utána öröm látni az érvekkel meggyőzhető és együttműködővé váló értelmes embereket. :-))
Az Ikonban csak a beazonosításuk a probléma.
Érvekben nincs hiány és dorongot is igen jutányosan tudok beszerezni ... :-))
Kedves Fineszedző! Ha ezt elintézed........ mint Számvizsgáló Bizottsági tag, akkor imába foglalom a neved!!!!! (apropo a trehány lakók átnevelésére nincs valami jó ötleted?)
Bravó-bravó. De nem kérünk a burkolt reklámjaidból. Ha beleolvastál volna a topikba, tudnád, hogy általánosságban elégedettek vagyunk a közös képviselettel. Ahhoz nem kell képzett vegyésznek lenned, hogy rájöhess, kizárt dolog hónapokra szagtalanítani a kukákat. Ugyanis nem csak a tárolóedénnyel érintkező részen büdös a szemét.
Jó gondolat! Azt hiszem ez a számvizsgáló bizottság engedélyével mehet. :) A pontos jogi értékelést megkérdem majd. Szóltam, kérnek árajánlatot ablakra, ha lesz vmi, írok.
Nemrég szórt be egy faszi egy csomó kis cetlit, hogy lakást vennének és egy nő telszáma volt rajta. Kidobtam, mikor láttam, hogy szórja a cetliket, dehát valahogy bejött. Halál fia, aki eladja nekik a lakását!!!! :)
A kukaszag első oka azok a jólszocializált szomszédaink, akik az első kukába(-ra!) teszik rá a szemetüket még akkor is ha az tele van, a többi pedig üres. Attól tartok, hiába tennénk oda ablakot, nem segítene. Csak az említett szomszédok lecserélése, átnevelése, megverése.
A kukatárolónak azt hiszem nyitható a felső ablaka, de legalábbis valami szellőzésre mintha emlékeznék.
Az IKON II-ben egy buktatható ablakot szereltek fel a földszinten a bejárati ablak felső részre, míg az IKON I-ben sajnos ezek fix ablakok, ezért a lépcsőházak földszinti részén így nyáron iszonyú kuka-szag van.
Mit gondoltok nem lehetne kérni a Közös képviseletet, hogy az IKON-I lépcsőházaiban is cseréljék a földszinti fix felső ablakokat bukó rendszerű ablakra?
....vagy ilyet csak közgyűlésen lehet inditványozni?
..........ettől függetlenül igazán odafafigyelhetne mindenki arra, hogy a kukák lehetőleg záródjanak......nem szükséges mindig az első kukát csordultig tömködni, míg a többi üres. Neeeeeeem?
A cikk szerint, a terület déli ( felénk eső ) részén csak lakások épülnek ( nekünk pufferzóna ) , ha lesz is esetleg valami zajos éjszakai hely az Árpád híd felől, azt elsősorban azok a lakások fogják élvezni.
A parkolással tényleg lehet gond, de ezt mondhatták a már korábban a környéken lakók ránk is ... A teremgarázsunk jórészt üresen áll, az autóink meg kint az utcán.
Igen, igen sajnos az enyém is, mielőtt valaki megjegyezné.
Talán javíthatatlan idealista vagyok, de úgy gondolom, nem tartható álláspont az, hogy: Építsenek csak nekünk jó lakásokat, rendes helyen, de azután ott már másnak semmit. Mert az bennünket zavarni fog ...
Annak idején fontolgattam ugyan a beálló vásárlást, de letettem róla.
Nem is maga az ár verte ki a biztosítékot, akármilyen pofátlan is, legfeljebb "kicsit" megemelte volna a részletet, hanem az a mocsokság, hogy még csillagászati illetéket kell rá állam bácsinak fizetni, mert nem lakás céljára szolgál, hiába fért volna bele a teljes összeg amúgy az illetékmentes határba. Illetékre meg nem adnak hitelt ...
Jó ideig béreltem teremgarázs helyet a kocsinak, de utána úgy voltam, ha vadonatúj korában nem esett baja, az autólopási statisztikákban amúgy élen helyezett lakótelepen, talán itt sem fog. Biztosan előkelőbb dolog a teremgarázsba bekanyarodni és felsétálni a liftig, mint az utcán helyet keresgélni de hát ez van ...
Remélem, hogy annyira nem durvul ell a parkolási helyzet, lehet, hogy ezt újra kelljen értékelnem ...
Na, befürödtünk! Nagyjából sejtitek, mennyire fogunk tudni parkolni négy év múlva, és remélhetőleg éjszakai szórakozóhelyet is üzemeltetnek majd benne! A k_rva életbe!
Egyetértek, magától senki nem fog ingyenes parkolót építeni. Pláne a mi környékünkön nem. Mert Pesthez képest azért elég jól el van látva parkolóval a környék (nem a ház 50m-es környezetéről beszélek, hanem egy kicsit tágabb környezetről). Az Esztergomi utcától a Duna felé eső területen nagyon sok parkoló van, eddig bármikor találtam helyet, ha a ház előtt nem is sikerült. Egyik előző albérletünk a Belgrád rakparton volt, na az horror volt. Itt rossz esetben sétálok 100-150m-t az autóig, ott volt amikor az autó megközelítésénél a bkv is szóbajött... Szóval azt gondolom, hogy a környékünkön az önkormányzat se követel meg túl sok parkolót az új építkezéseknél, mert van elég tér. És így valóban elképzelhető, hogy amikor beköltöznek az új irodaházakba, akkor jelentősen lecsökken a parkolóhelyek száma. Az átmenő forgalom szerintem elsősorban nem az irodaházak miatt fog megnőni, hanem inkább egy új, baromi nagy AL-es építkezés, a Metropolitan miatt. Na ott jó sok lakás lesz, ha csak a tizede annak a forgalomnak nem megy ki a Váci útra, már nagyon durván érezhető lesz a környéken a változás :(.
Nagyjából egyetértek, azzal a kiegészítéssel, hogy szerintem a környékünkön jellemzően nem, addig parkolásra használt, üres területeket építenek be. Ezzel a parkoló terület nem csökken jelentősen, igaz nem is növekszik a fokozódó igényeknek megfelelően.
Véleményem szerint, még mindig jobban járunk az irodaházakkal, mintha lakások épülnének, mert így ellenfázisban leszünk parkolásilag. Hacsak nem olyan workoholic típusú cég települ oda, amelynek az emberei még akkor sem indultak el hazafelé, amikor mi már hazaértünk ...
Egy magasságos hivatal soha nem fog ingyenes parkolót építeni az ügyfeleinek. Oda azért mennek az emberek, mert nincs más választásuk ...
Igen, este már elmennek azok, akik munkájuk miatt parkolnak itt nap közben. Azonban a régi albérletem környéke jó példa arra, mi történik a jövőben. Ami volt üres, parkolásra alkalmas és -használt terület, oda épült néhány irodaház és lakóház. Ezért fizetősé tették, mert sok volt az autó. Az ott lakóknak ingyenes. Csakhogy hiába ingyenes, mert fizikailag nincs már hely. Az ott lakók is kénytelenek több utcányival arréb parkolni ha kicsit később érnek haza!
Amit irodaháznak kötelező építeni, az általában nem elegendő még a saját dolgozóknak sem, hát még az ügyfeleknek. Mivel a metro vonalán van, így ráadásul kevesebb parkolót kötelesek építeni. A belvárosi bevásárlóközpontok - ha azt szándékoznak építeni - parkolói pedig szintén nem ingyenesek, tehát ott sem lehet parkolni.
Ha megszűnik a nyomda, építsenek a terület egyharmadára amit akarnak, másik harmadát parkosítsák be, és egy harmadon építsenek parkolót. Igy legalább lesz hol parkolniuk azoknak, akik az okmányirodába mennek intézni az ügyeiket (és nem parkolhatnak az okmányiroda udvarán létesített ügyfélparkolóban - hehe).
Bonyolult kérdés és szvsz nem is lehet átlátni az összes jövendő hatását.
Disclaimer: A továbbiak szubjektív véleményemet tükrözik, kapcsolatuk az objektív valósággal, akármi is legyen az, nem kellőképpen bizonyított ...
A hétköznap napközbeni parkolási nehézségek nem érintenek, általában mire hazaérek a munkából, már nincsen ilyen gond. A Római parti lakótelepen sokkal nehezebb volt helyet találni, mivel ott nem a hivatásforgalom a jellemző és a többi ottlakó előbb ért haza.
Az irodaházaknak, bevásárlóközpontoknak és hasonlóknak kötelezően létesíteniük kell valamiféle saját parkolót. Az, hogy jó lenne-e vagy sem ilyesmit vagy irodaházat építeni az már nem számít, miután az érintett terület rendezési tervét jóváhagyták. A Váci út átmenő forgalma már más tészta. Egyelőre még úgy tűnik, hogy ennél sokkal rosszabb nem lehet. Pedig dehogynem ... :-((
Az nem lensz hátrány, ha a volt Szikra Lapnyomda lepukkan épülete helyére valami értelmesebb létesül.
Ha kellőképpen zsúfolttá válik egy környék parkolási szempontból, kiterjesztik rá a fizető parkolási övezetet, "lakossági kérésre" :-)). A helyi lakosok "szimbolikus" áron vehetnek bérletet. Hogy ez jó-e nekünk, az már más kérdés ...
A fórumozók által felhozott összes egyéb probléma ( aminek személyesen csak egy részét tartom indokoltnak ) ellenére úgy gondolom, hogy az eddigi nyolc olyan lakás közül, amiben felnőttként legalább egy évig tartózkodtam a jelenlegi előtt, egy sem léphet az Ikon Ház kihült nyomába sem.
Nem értem, miért lenne jó a bevásárlóközpont, üzleti negyed és hasonlók.
Autóval már így sem könnyű nap közben parkolót találni, így még több embernek válik célpontjául a környék és még zsúfoltabban leszünk.
Nekem épp ezért a kerület rendezési terve sem tetszik, amely szerint végig irodaházakat akarnak építeni a Váci úton. Ugyan az lesz, mint jelenleg a belvárosban van: nagy átmenő forgalom, plussz a parkolót keresgélők egerészése.
Van itt némi félreértés szerintem. A "nem is olyan tökéletes", meg az előző post-od közt elég lényeges az eltérés. A mostanival egyet lehet érteni, mert tökéletes épület (ház, lakás, nyaraló, garázs, bevásárlóközpont, iskola, kórház, lovastanya, kutyaól, stb.) még valószínűleg nem épült a Földön, pláne nem egy tökéletes helyen. Ettől még egy publikus fórumon nem írom meg a saját tulajdonomról, hogy így sz@r, meg úgy rossz. Mert teljesen hüjje nem vagyok :). Lehet, hogy két hónap múlva (úgy, hogy ezt most még csak nem is sejted) akármilyen okból is el kell adnod a lakásod. Te örülni fogsz neki, hogy két hónappal előtte egy olyan helyen fikáztad, amit a gugli első helyen dob ki? Ráadásul olyan erős jelzőkkel és olyan "uff, én beszéltem" stílusban, amik a felvetett problémákhoz képest messze túlzók. Nekem ez volt a problémám a post-oddal.
Mi ide vettünk lakást, így a "cigány" módjára még akkor is dícsérjük, ha nem is olyan tökéletes. Ellenben én ismerek az IKON-házban olyan lakót, aki 1 évvel ezelőtt talán nem vette volna meg második tulajdonosként az északi fekvésű lakását (jóval drágábban mint amiért mi vettük!!!), ha mindezzel amit korábban leírtam, tisztában van.
Hogy valami jót is mondjak.
1. ....az általm leírtak ellenére én szeretek itt lakni.......és ez FONTOS
2. nemrégiben hallottam, hogy 3-4 éven belül egy üzleti negyed épül a jelenlegi Szikra Lapnyomda helyén és annak környezetében, lesz nagy zöld terület bevásárló központtal ........és ez mindenképpen tovább fogja javítani a közérzetünket.
Szerintem is elég durva légifolyosóról, meg pocsék hangszigetelésről beszélni. Igaz ugyan, hogy az autók zaja behallatszik, ami forgalmas időszakokban zavaró tud lenni, és éjszaka is lehet hallani halk dübörgéseket és időnként beszédfoszlányokat, de ezen kívűl nyugodtnak mondható a környék. Mi is a belvárosból jöttünk régi bérházból vastag téglafalakkal, ott még jobban áthallatszott a szomszéd. Szóval költözz ide, próbáld ki:)
Szerintem is osztani kell párszor szasztok! hozzászólását. 1. Nappal hangosabbak a szellőzők, de akkor az alapzaj is elég nagy. Nekem egyáltalán nem tűnik zavarónak, pedig mindkét oldalon van fülem. :) 2. A repülőzaj végkép észrevehetetlen, igaz, én pár szinttel alacsonyabban lakok. :) Erről saját füllel is könnyen meggyőződhettek, ha vártok pár percet a ház mellett, mert valóban erre húznak el, szoktam látni az ágyamból a gépeket. Csukott ablak mellett lehetetlen meghallani, amúgy is alig. 3. A lakások hangszigetelése jobb, mint az átlag, de messze jobb lehetne. Egyrészt valóban nem értem, hogy ha tényleg mészhomok tégla-kőzetgyapot-mészhomok tégla a lakáselválasztó fal, akkor miért jönnek át a hangok. Egyszer átfúrok a szomszédba, vajon nem csak egy sor mészhomok tégla-e a választófal. Szóval, a tapasztalatom, hogy a beszéd átszűrődik, de nem érthető, gyereksírás átjön, gondolom a házasélet örömei is, de ez nálam nincsen. Tehát a léghangok átszűrődnek. A gond a testhangokkal van, tehát amikor a hangforrás érintkezik a fallal. Itt van gond, mert a ház szerkezetét teljesen egybeöntötték. Így hiába a sok-sok tágla fal, a betonpillérek és a födém szanaszét vezeti a hangot. A beígért úsztatott födém nem készült el. Ennek eredménye, hogy az erőteljesebb lépések lehallatszódnak, vizes zajok áthallatszódnak. Persze, korántsem annyira, mint egy panelben, és ebben sem rosszabb a ház, mint az átlag, de itt többet vártunk. Ha úsztatott födém lenne, és a pilléreket is okosan rögzítik, akkor igazán nagyon csendes lenne a ház. Így csak jobb, mint az átlag. Ehhez a lakást egy este hallgassátok meg, amikor mindenki otthon van.
Viszont: bár kicsit irodaházas, nagyon szép kívül-belül, és nem vanilia színű, mint a legtöbb újépítésű. Minden működik, a ház térelosztása jó, és a lakásoké is jobb, mint az átlag. Nem veszik körbe nagy házak, már a harmadikról egész messze el tudsz látni. Nagyon kevés hibával készült. Azt hiszem 1-2 lakással volt zavaró gond a 140-ből. Azért is jó, mert nem sok új építésú lakás van a környéke, ami vonzaná a forgalmat. A déli lakásokból látszik a tüzijáték!
Köszi az értékes hozzászólásokat; a fórumok átolvasásával és a környék bejárásával kezdtük a lakásprojektet, így maradt fent a rostán az IKON-ház, és valóban, ezenkívül még 2-3 lakópark, amelyek szóba jöhetnek. Lényeg a lényeg, hogy az Újlipótváros ezen részét nagyon szépen kipofozták, felüdülés ilyen házakat látni a szürke panelek között, olyan, mint egy oázis a sivatagban :) Szóval valós személyek vagyunk a párommal, és komolyan gondoljuk.:))
...és nagyon nem értem meg azt, aki el akarja riasztani azt, aki a házba költözne, ezzel nyilvánvalóan csökkentve a saját tulajdonának értékét is. (És ez még akkor is igaz, ha dundika26 postja történetesen több ház fórumán is megjelent, tehát nem biztos, hogy valódi személy...)
Komolyan nagyon sajnállak, hogy neked ennyire rossz élményeid vannak a drága pénzen megvásárolt lakásoddal kapcsolatban.
Mi nagyon szeretünk a házban lakni, a légkondik zúgása különösebben nem érdekel, nem is hallom meg, egyáltalán nem olyan hangos. Különben is, ha nem lenne, akkor a Váci út zaját hallanánk :-))
Légifolyosó gyakorlatilag az egész város felett van, bárhova mész mennek a repülők, ilyen a nagyváros...
Szomszédokat nem halljuk zavaróan, mivel társasházban lakunk, mondjuk nyilvánvaló, hogy valamennyire igen.
Mindent összevetve én azért nagyon megértem azt, aki a házba szeretne költözni :-)
Első felindulásból elkövetett gyors hozzászólás után kifejteném bővebben:
Ami az 1. és 2. felvetést illeti: Szerintem a ház környéke az egyik legnyugodtabb a Váci út menti, a Róbert Károly Körúttól beljebb eső részek közül. Sajátossága, hogy évek óta költöznek ki innen a cégek és egyre tisztább lakóövezetté válik, irodaházakkal a szélein. Korábban ipari telephely volt a ház alatti telek ugyanúgy, mint a Riverside és a Viza-ház esetén - szerintem mindenképpen jó irányba változnak a dolgok. Budapest nagyváros, tehát tökéletes nyugalmat még egy zárt udvarra néző földszinti lakásban sem kap az ember: oda is eljut valamennyi zaj.
A 3. felvetésre azt tudom írni, hogy a hangszigeteléssel alapvetően nincs gond. Az épület kivitelezése ebből a szempontból is jó minőségű. Az ajtó a gyenge pont, de azon könnyen lehet segíteni (korábban többször is leírtam, hogyan.) A falak hangszigetelése rendben van, a léghangok terjedését jól gátolják. Hozzám még nem szólt át a szomszéd, hogy vegyem halkabbra a hangcuccot, pedig néha már én sem hiszem el, hogy nem zavarja. Egy alkalommal hallottam az ő buliját, de gondolom, hogy azon a 80-as téglafal sem tudott volna segíteni... Házasélet? Minden lakást laknak körülöttem, de soha nem hallottam semmit. Talán nem olyan hevesek... ;-) A testhangok (kopogás) elleni szigeteléssel korábban nekem is voltak problémáim. Érdekes módon nyári időszakban, a nyitott ablakok mellett nem zavar a dolog. Dicséri a nyílászáróinkat, hogy csak az ősz-tél-tavasz időszakban jönnek ezzel a kérdéssel kapcsolatos hozzászólások; akkor valóban az hallatszik legjobban. Természetesen a nagy téli csendben meghallani azt is, ha pl. valaki kiabál a gyerekkel, de ezt nem rónám fel a ház hibájaként, mert csak halk hangfoszlányok jönnek át. Egyébként a zajszint relatív: Ha egy időre cserélnék egy Váci úti vagy Teréz körúti lakástulajjal, akkor én biztosan szenvednék, számára pedig megváltás lenne az az időszak. Faluban lakó szüleimnél viszont én érzem meg, hogy mennyivel csendesebb tud még lenni az éjszaka...
Veszélyes dolog ez a fórum. Panaszkodunk egyet és tudtunkon kívül rögtön elriaszthatjuk néhány eladni szándékozó tulajdonostársunk vevőit. Annak idején a projekt kiválasztásakor be sem mentem addig az értékesítési irodára, amíg nem dobtam néhány "Angyalföldi Lakásépítő probléma" típusú keresést a netre és meg nem nyugodtam, hogy megbízható céggel állok szemben. Ha én gondolkodnék ebben a házban lévő lakás megvásárlásáról, ugyanígy járnék el "Ikon-ház zaj" vagy "Ikon-ház probléma" kifejezéseket használva.
Huh, szerintem ennyire nem borzasztó a helyzet. Legalábbis az én lakásomból hallgatva. Az "A" lépcsőház az Esztergomi útra néz, ott nincs a szomszédban nagy légkondi. A repülőket csak ritkán hallani, engem annyira nem zavar. A hangszigetelés pedig annyira nem rossz. A lakások között két sor tégla van és közte üveggyapot. Ennél jobbat csak akkor kapsz, ha házat építesz és a telekszomszédod háza legalább néhány tíz méterre van. A lift pedig saját betonszarkofágban közlekedik, így éjjel sem hallani még a surrogását sem. Szerintem az IKON-ban nagyságrendekkel jobb a szigetelés, mint a társasházakban általában. Szerintem csak az ajtók hangszigetelése rosszabb az elvárhatónál.
Valóban nagyon megnyerő külsejű az IKON-ház, azonban ajánlom Nektek, hogy olvasgassatok bele a korábbi levelezésekbe.
1. A ház mindkét oldalon az irodák szellőző rendszere által elég nagy zajhatásnak van kitéve. (jelenleg éjszakára ez a probléma már orvosolva lett , de nappal ugyanolyan zajosak a szellőzők.)
2. Egy légifolyosó van a ház felett, ami az északi fekvéső lakásoknál a nyári időszakban, -amikor éjszakára is nyitva vannak az ablakok- nagyon zavaró lehet.
3. A lakások hangszigetelése kritikán aluli. .....pl házasélet zajai simán-szimplán áthallatszanak a szomszéd lakásokba (ez nem csak az én tapasztalatom)
Ne haragudj, nem akarom ezzel elvenni az IKON-házban való lakásvásárlási kedveteket, csak gondoltam egy kicsit reálisabbá teszem a képet.
Nagyon irigylünk Benneteket, hogy a Ikon Ház lakói lehettek! :) A környéket bejárva úgy döntöttünk, hogy szeretnénk mi is a lakóközösséghez tartozni. Ehhez kérjük a segítségeteket! Keresünk a házban egy 40-50m2-es emeleti, világos, erkélyes lakást. Mi a Belvárosban élünk, ami sok szempontból nagyon előnyös, viszont most már vágyunk egy kis nyugalomra, ezért szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy amennyiben tud a fent említett paraméterekkel eladó lakásról, azt írja meg nekünk akár privátban is. E-mail: keresek.dudorka@gmail.com