Egy kísérlet: Bölcs az az ember, akit mások annak nyilvánítanak. (azaz mások elismerése adja a bölcsesség tényét) Gyakorlatias definíció, mert a "mások" egyszerű végigkérdezésével ellenőrizhető, eldönthető - azt nem állítom, hogy teljesen leírná a lényeget.
És őt mi alapján válaszottad mint elfogadható kívülről jövő tudást? (megjegyzem, abszolút nem értek az asztrológiához, csak érdekel, hogy mi alapján döntöttél)
"léghólyagocskákban ez az átalakult gáz elektrizálja a felületet. Egy dohányosnál ez éppen a kátrány miatt bevonódik, ezért nála ez az energiaelőállítás lecsökken. Ezért is nehezebb a légzése."
Ezt ugye csak összecsaptad, azért ily kusza? Szóval azért nehezebb légzése, mert az energiaelőállítás lecsökken? Nem azért mert a légzőfelület csökken le és mellesleg még mindenféle gyulladásos reakció is nehezíti a dolgot, váladéktermeléssel? A tüdőben a parciális nyomásoknak megfelelően történik a gázcsere, emlékeim szerént diffúzióval. Ami passzív folyamat, ha mond ez valamit.
Ez roppant érdekes. Ez azt jelenti, hogy ha egy őserdőben állatok közt felnövő, semmit sem tanuló, teljesen civilizálatlan férfi elvégzi a ti légzőgyakorlataitokat, attól már bölcs lesz??? Fura.
"Csak kár, hogy nem a mi oldalunkon állsz, és hogy a diplomád és a tudomány tévedhetelenségébe vetett hited miatt elég beképzelt vagy."
Nem hiszek a tudomány tévedhetetlenségében, sőt, semmit sem hiszek el egy az egyben, igyekszem meggyőződni a tényekről én magam.
A tudomány nem tévedhetetlen, folyamatosan fejlődik, de ha valami újat (illetve az eddigi tapasztalatokkal ellentéteset) állítasz, akkor azt alá kell támasztanod, meg kell indokolnod.
De ez nálad nincsen, csak állítasz valamit (a mazdaznanra, Hanischra, vagy Harryra hivatkozva), aztán ha nagyon sarokba szorítanak, akkor visszatáncolsz.
"Akkortájt a tudomány még egyáltalán nem állt magas szinten."
Mi ? Az 1930 -as években ?
Akkor a tudomány már jóval előrébb volt, mint a mazdaznan, pl. ismerték a tüdő szerepét..
"Várjál, nem írtam, hogy a CO2-O2 gázcsere nem igaz."
Még szerencse. Azt hittem, azt is kétségbe vonod.
"Tehát a tudomány félig helyesen tudja a működést."
Megnyugodtam. Gondolom TE helyesen tudod (szemben a Tudománnyal..)
"De energiatermelés is folyik azáltal, hogy a léghólyagocskákban ez az átalakult gáz elektrizálja a felületet."
1.) A tüdóben nincs "átalakult gáz". Ott CO2 van és O2.
2.) Nem elektrizál semmilyen felületet, egyátalán, nincs olyan kifejezés, hogy elektrizál, legfeljebb elektrolizál, energetizál, gerjeszt, indukál, stb.
Hát be. De azt hiszem végülis amíg valamelyikünk el nem kezd önmagára és/másokra veszélyesen pl. dühöngeni, addig voltaképp teljesen mindegy, hogy ki kit lát őrültnek.
Gondolom ez azért van, mert nő vagyok, és a bal oldalon csak két tüdőlebenyem van :) Nem tudtam, hogy a pasiknak ettől szignifikánsan eltér az átlagos tüdőlebenyszámuk a bal oldalon :(
A m. szerinta tüdő energiaközpont, és jöhetsz holmi CO2-O2 gázcserével, meg anaerob glikolízissel, meg mitokondriummal, az csak a gonosz műve, meg bedőltél a gyógyszerlobbinak, stb.
Egy nő csak a spiritualitását (intuícióját) tudja magas szintre fejleszteni, mivel a bal (magnetikus) oldalon csak 2 tüdőlebeny van – ez a biológiai magyarázat.
Ennek igazán örülök :) Már csak azt kéne tudni, hogy a mazdaznan közösség mégis miből gondolja, hogy az a víz, amiből először kicsapatja az oldott sókat, majd utána hozzáadja őket, még mindig desztillált.
nagyon jól kell ismernem magamat, ehhez a Mazd. Önfiagnosztika és az asztrológia ad létfontosságú útmutatást.
Ezek vezetnek el a belső felismerésekig, amiket említettél? (tehát hogy önmagunkból hívjuk elő a tudást) Vagy a légzés-táplálkozás-mirigyápolás hármassága?