Keresés

Részletes keresés

brixton Creative Commons License 2005.06.22 0 0 425
Mindig mondtam, hogy az ország javát akarják.:-)))
elemes Creative Commons License 2005.06.22 0 0 424
viszony milyen jól mutat majd a sok új autó a MN címlapján.
Előzmény: Törölt nick (423)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.22 0 0 423
Az lehet, hogy ezt most az ellenzékben levő jobboldal nem helyesli, fölösleges pazarlásnak tartja. De 1 olyan pártról, amelyik a Merjünk nagyok lenni szlogent hangoztatta nehezen elképzelhető, hogy majd puritánabb lesz a trónon.
Előzmény: naiv (417)
kutya17 Creative Commons License 2005.06.22 0 0 422
12646 mrd, akkor ehhez már hozzá van adva a költségvetés jelenlegi hiánya is (ami az egész évi tervezet 80%a), mer különben sok.
Előzmény: elemes (421)
elemes Creative Commons License 2005.06.22 0 0 421
ja, elírtam, 12646.
Előzmény: elemes (420)
elemes Creative Commons License 2005.06.22 0 0 420
a pénzügyminisztérium hivatalos adata szerint május végén 12464 milliárd forint volt a központi költségvetés adóssága. ehhez hivatalosan is hozzáadják az államháztartás még néhány elemét, és hivatalosan nem adják hozzá, de végső soron a költségvetést terheli pár száz milliárd forint "bújtatott" adósság.
Előzmény: kutya17 (419)
kutya17 Creative Commons License 2005.06.22 0 0 419
és ugye a topikcím idővel pontatlanná vált, mert ugye mostanság a GDP 60%-a az államadósság kb, ezért 20ezermrd*0.6=12000 milliárd HUF az államadósságunk
kutya17 Creative Commons License 2005.06.22 0 0 418

www.ksh.hu

azon belül stadat rendszer-> általános gazdasági mutatók-> pénzügyek -> 2.1.7.5 a kp.i költségvetés kiadásai

Ha pedig az érdekel hogy az OM vagy a IHM mire költi a pénzét nézd meg a minisztériumok honlapján az üvegzseb részt.

el van számolva minden fillér

Előzmény: Erzsébeti (414)
naiv Creative Commons License 2005.06.21 0 0 417
A legjobb pillanatban, például erre:

"Index( 2005. június 21., kedd - Alajos, Leila.):

Lecserélte luxusautóparkját
a Köztársasági Őrezred
Tizenhárom A8-as és tizennégy A6-os Audit vettek 501 millió forintért."....
Előzmény: Törölt nick (412)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.21 0 0 416
Én nem azt mondtam, hogy nem tud fillérre elszámolni. Remélem hogy eltud, pont azért amiket te is írsz.
Csak az az egyes bevételek nem kötődnek a konkrét kiadásokhoz.
Nem lehet tudni, hogy tőlem ma levont adót 1 hajléktalan kapja-e meg, vagy a Széchenyi-terv egyik pályázója.
Előzmény: Erzsébeti (414)
1x1 Creative Commons License 2005.06.21 0 0 415

Elméletileg igaz. Gyakorlatilag figyeld a miniszterelnököt, mert ezt ő nyilatkozta. Ő csak tudja, kaphatott róla pár kimutatást.

De legalább a Hitellel kapcsolatos baromságokat nem mantrázod már.

Erzsébeti Creative Commons License 2005.06.21 0 0 414

Hali!

Azért az már régen rossz, ha egy ilyen "cég" mint az állam nem tud FILLÉRRE elszámolni a pénzel.. csak van egy-két "könyvelő" is a csapatban.. egy sima apeh ellenörzéskor miért tudnak tételesen a bevételről és a kiadásról egyenleget hozni? Pedig ott, ehhez képest szinte nem is pénzről van szó, hanem babszemekről...

Én nem látom, hogy egyáltalán szándék lenne arra, hogy bármilyen pénzel el kellene számolniuk... és ez oldalfüggetlen:(

Megette a fene az egészet:(

Erzsébeti

König von der Kommunista Creative Commons License 2005.06.20 0 0 413
Mondjuk én ezt nem értem, milyen erkölcs lehet emögött. A Budapest Airport 200 milliárdot ér, 60-ért elmutyizzák az Apró-klán & co.-nak. A 300 milliárdos kiváló (...)terv már ebből az egy tételből majdnem összejönne, ha nem minden idegszálukkal lopni akarnának.  :(
Előzmény: naiv (411)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.20 0 0 412
Honnan lehet azt tudni, hogy a felvett hitelt, pont mire fordították?
Mivel a pénnzzel a költségvetési hiányt pótolják, sztem eloszlik, jut belőle mindenhova.
Nincsen címke a pénzeken, hogy 1x1 adóját a mezőgazdák támogatására fordítottuk, a felvett hitelt meg XY nyugdíjasnak adtuk.

Azt hogy mi a jóléti kiadás már fel sem vetem, mert a múltkor még a jólét meghatározásában sem született egyezség itt valamelyik topikban.
Előzmény: 1x1 (409)
naiv Creative Commons License 2005.06.20 0 0 411
A rabló gazdálkodás tovább folytatódik:

"Kezdődik az utolsó nagy állami kiárusítás
Sűrű programja van idénre az ÁPV Rt.-nek
2005. június 20. 8:46

MNO-összefoglaló
Az idei lesz a nagy intézményesített privatizáció utolsó éve. A Mol-csomag eladása nélkül is teljesíteni tudja a 300 milliárd forintos bevételi tervét az ÁPV Rt. A Budapest Airport és az Antenna Hungária magánosításán kívül nagy bevételt remélnek a Földhitel- és Jelzálogbank felének az eladásából is.

Az idei lesz a nagy intézményesített privatizáció utolsó éve- mondta a Népszabadságnak Mészáros Tamás. Az ÁPV Rt. elnöke szerint ez nem jelenti azt, hogy az állami vagyoneladások is megszűnnek,..."

Az utulsó aranytojó tyúkokat is elkótyavetyélik. A szákmányszerző párt lesben áll. De nem ez a fő baj. Hanem az, hogy a zsebre tett pénznek a sokszorosát okozzák kárban.
Nincs még egy ennyire kivéreztetett ország, a két szoclib kormány a jövönket kótyavetyélte el, miközben az adósságunkat az egekbe srófolta.
Wic Creative Commons License 2005.06.20 0 0 410

másrészt én elmegyek munkásőrnek.

:DD

erről lemaradtál... :o)

Előzmény: 1x1 (409)
1x1 Creative Commons License 2005.06.20 0 0 409

"Mintha 1 bizonyos Széchenyi a gazdaság motorjának a hitelt tartotta volna. És ő a példaképe a jobboldalnak. "

Egyszer valamelyik balos azok közül, akik menetrend szerint lobogtatják a Hitelt, olvassa már el, legyen szíves. És ha talál benne olyan pontot, hogy a gazdaság motorja a jóléti kiadások növelése állami hitelekből, akkor egyrészt jogosan próbálják Széchenyire mutogatva megideologizálni a jelenlegi töketlenkedést, másrészt én elmegyek munkásőrnek.

Előzmény: Törölt nick (402)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.20 0 0 408
Sztem a költségvetésben részletesen beszámoltak róla mire akarják fordítani.
Pl 1-re emléxem az 50 fölötti munkanélkülieket segíti azzal, hogy 3 hónapig állja a bérük 70%-át, ha regisztráltak voltak, és részt vesznek a programban.
Valami hasonlót hallottam a pályakezdő diplomások esetében is.

Mondjuk nem lehet az ilyesmit felavatni mint a Szt L. hidat.
Előzmény: BaSand (407)
BaSand Creative Commons License 2005.06.20 0 0 407
Pillanatnyilag mire költi a pénzt a kormány? Mi az a más?
Előzmény: Törölt nick (406)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.20 0 0 406
Ebben egyetértünk.
1 másik topikban olvastam, hogy kb a költségvetés 10%-a fordítódik az adóasságtörlesztésre.
Ez még szerintem kibírható, nem tragikus helyzet.
Az meg hogy magánzsebekbe vándorol, az szóbeszéd addig amíg konkrét vád nincs valakik ellen, ha meg van akkor nyiltan elő a farbával.

Pillanatnyilag az a helyzet, hogy másra költi a jelen kormány a pénzt, és másra költenés a jobboldal, ha nála lenne a kasszakulcs.
De nem biztos hogy fontosabbra. Hét végén átkeltünk az új Szt László hídon, semmi forgalom nem volt rajta, egyedül voltunk, tekintve, hogy út nemigen vezet feléje.
Biztos hogy ez értelmes beruházás volt?
Előzmény: naiv (405)
naiv Creative Commons License 2005.06.20 0 0 405
A hitel nem egyenlő a súlyos eladósodással, és nem egyenlő a hitel pazarló és ésszerűtlen felhasználásával, magánzsebekbe való vándoroltatásával.
Egyébként minden stimmel.
kutya17 Creative Commons License 2005.06.19 0 0 404

Világos, nem is várja el tőlünk senki, hogy 1 év alatt visszaadjuk, de megtehetnénk

nem, sajnos nem tehetjük meg

kutya17 Creative Commons License 2005.06.19 0 0 403
igen, szerintem se olyan nagy a gond mint ahogy a Fidesz mondja de helyes gazdaságpolotikával sima lenne az EURO bevezetése. 0% körül államházt. hiány és tartós GDP növekedés
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.19 0 0 402
Világos, nem is várja el tőlünk senki, hogy 1 év alatt visszaadjuk, de megtehetnénk.
Ezért a helyzet nem tragikus.

Mintha 1 bizonyos Széchenyi a gazdaság motorjának a hitelt tartotta volna. És ő a példaképe a jobboldalnak.

És az adósság felfutásában jelentős szerepet játszott a hirtelen kamatemelés az infláció elszabadulásától valófélelem miatt, ami kb annyira volt megalapozott mint az amcsik Irak elleni támadása.
Előzmény: kutya17 (399)
naiv Creative Commons License 2005.06.19 0 0 401
Súlyos tévedés.
Minden harmadik ledolgozott magyar munkanap adósságtörlesztésre(kamat) fordítódik.
Ezt nem lehet egy éves nemzeti jövedelemből megfinanszírozni.
Előzmény: Törölt nick (398)
kutya17 Creative Commons License 2005.06.19 0 0 400
amúgy meg roppant egyszerűen meg lehet oldani a problémát, pozitív államháztartási mérleget kell produkálni, 'oszt kész. Akkor nem megy 60% fölé, mert ugye a GDP meg fölfelé megy remélhetőleg
kutya17 Creative Commons License 2005.06.19 0 0 399
visszaadhatnánk csak 1 évig nem lenne nyugdíj, családi pótlék, fejlesztési támogatások meg egyéb apróságok
Előzmény: Törölt nick (398)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.19 0 0 398
Szerintem nem a teljes adósságot kellene emlegetni, hanem az éves törlesztési kötelezettséget, mert az terheli a mindenkori költségvetést.

Amikor felvettük a lakáshitelt, akkor az összeg több mint 10 évi jövedelmünk volt, és mégis belevágtunk.
Ehhez képest az, hogy az ország hitele akár 1 évi bevételből is visszaadható lenne számomra nem tűnik borzasztónak.
naiv Creative Commons License 2005.06.19 0 0 397
Index, Vasárnapi újságból idéz:

"Lejtőn

A jegybank elnöke szerint az elmúlt évek gazdaságpolitikai hibái vezettek oda, hogy Magyarország hátrányosabb helyzetbe került a nemzetközi piacokon, mint korábban volt. Ezt jelzi, hogy a Standard and Poor's hitelminősítő intézet kétszer is leminősítette Magyarországot, amire az elmúl tíz évben nem volt példa. Járai szerint az euró bevezetése szempontjából a legutóbb az EU-hoz csatlakozó országok között az utolsó helyre csúszott vissza Magyarország, és a versenyképesség szempontjából a középmezőnyben van.

A befektetőkben egyre inkább az a kép alakult ki, hogy Magyarország lassan lefelé csúszó pályára került - mondta, megjegyezve azonban, hogy "nagyon nagy probléma nincs" hiszen a gazdaság az idén 3 százalék körüli ütemben fejlődik, sőt a 3,5 százalékot is elérheti. A csatlakozó országokkal összehasonlítva azonban ez mégis viszonylag rossz ütem - tette hozzá. Megjegyezte azt is, hogy az EU jövőre az ideinél gyorsabb gazdasági növekedésre számíthat, ami Magyarország számára is optimizmusra ad okot e tekintetben.

A külföldi eladósodás nagyon gyors növekedését az egyik legnagyobb problémának nevezte az MNB elnöke. "A külföldi eladósodás szempontjából abba a kedvezőtlen helyzetbe került az ország, mint amelyben a kilencvenes évek közepén volt" - mondta Járai Zsigmond emlékeztetve arra, hogy 2001-ben kétmilliárd euróra csökkent az ország nettó külföldi adóssága, ami mostanra elérte a 25-30 milliárd eurót."
Előzmény: fakalap99 (387)
naiv Creative Commons License 2005.06.16 0 0 396
Tipikus, tárgyi alapokat nélkülöző, demagóg (kommunista típusú) megjegyzés.
Előzmény: Daikini (395)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!