Szinten a heten lattam egyik kedvenc szineszem, Christopher Lambert legujabb filmjet, az Absolont. Magyarorszagon minden bizonnyal nem kerul moziforgalmazasba a film, de videon minden bizonnyal kijon elobb-utobb. Mivel Christopher utolso filmjei nem voltak tulsagosan magas szinvonaluak (a melypont, a Fegyverek dallama volt) kicsit tartottam ettol a sci-fitol is. Viszont ebben sem kellett csalodnom, korszakalkoto otletekrol szo sincs, de kellemes darab, megbizhato iparosmunka, vegig ebren tudta tartani a figyelmemet:) Egy kolcsonzest mindenkeppen meger. Ugyhogy, varjuk az egyre jobb szerepeket Christopher:)
Ahhoz kepest, hogy eleve csak videora keszult, szerintem sikerult az elso resz szinvonalat megkozeliteni. Ez a film mindenkeppen kellemes csalodas volt szamomra:) Idokozben elkeszult a 3. resz is, remelem ott sem adtak alabb:)
A heten lattam A szovetseg c. filmet, csak meg nem volt alkalmam irni rola.
Kulonosebben nem voltam elragadtatva tole, egy ujabb mesefilm egy rakas effekttel megspekelve.
Sean Connery meg mindig jo formaban van, de azert ennel jobban is kivalaszthatna mit vallal el...
Ez a Hulk szeru figura volt a hab a tortan... Nem tudom, ezt most komolyan godnoltak? Eros deja vu erzes fogott el az atvaltozos jeleneteknel...
Azert az akciojelenetek latvanyosak voltak, igy osszessegeben a film elvezheto maradt szamomra. Mindenesetre jo lenne mar egy komolyabb filmre beulni, elegem volt a mesekbol...
Igen, hallottam rola, de bevallom nem lattam:(
Akkor a mufajteremtot visszavonom, de akkor is egy nagy urt toltott be abban az idoben, azert is lehetett sikeres.
A Punch-drunk love valoban mas lapra tartozik, mint ahogy Anderson tobbi filmje is. Egy egyedi hangu rendezo zsenialis megnyilvanulasai:)
a punch-drunk love valóban kiemelkedően jó film, de messze nem egy kategória a pite féle fekáliás filmekkel. az amerikai pite sorozattal nekem nincs semmi bajom [a harmadikat még nem láttam, de félek tőle, mert ide bűzlik a rókabőr], jókat lehet rajtuk vigyorogni, egy-két karaktert határozottan megkedveltem, másokat nem: a folytatásban amúgy sok olyan szereplő volt, akiknek semmi, de semmi dolguk nem volt a filmben - később biztos nagyon cikinek érezték, hogy aláírták a szerződést.
Nem ertek veled egyet, de azt is megmondom hogy miert:)
Az elso resz egyaltalan nem volt kozepszeru, sot, mondhatni mufajteremto:) Ugyanis, ha jol emlekszem, az volt az elso altaji humorral szorakoztato film. Nos, ezt lehet szeretni is, meg nem is, mindenesetre a kesobbi rengetes klonnal sem nagyon sikerult felulmulni (talan csak a Vad kanokkal, de ez megint izles kerdese...).
Aztan... szerintem egyaltalan nem problema, ha egy vigjatek helyzetkomikumra epul, a lenyeg hogy nevetni lehessen. Es en igenis jol emlekszem, hogy miket nevettem, pl. a Minden6oval ellentetben, ahol utana egy poenos jelenetet sem tudtam visszaidezni:) A karakterek eppen annyira kidolgozottak, hogy szerethetoek legyenek, persze igazi jellemuket mar az elso 2 filmbol nem art ismerni, mire beul az ember a harmadikra.
Igen, az eroltetett mondanivalo kicsit itt is zavaro volt, de egyaltalan nem vittek tulzasba, mint a mar emlegetett Minden6onal.
Hat ugy nagyjabol ennyi. Nem lesz a kedvenc filmem, de a varakozasoknak tokeletesen megfelelt. Ami egy folytatas eseteben mar nagy szo:)
En mindenre valaszolok:) Lattam, meg februarban a filmszemlen. Ezzel mar valaszoltam is, bar gondolom a velemenyemre vagy kivancsi, ugyhogy roviden: lattam mar jobb magyar filmet is:)
Ugye 5 rovidfilmbol all. Schilling Arpad No commentje a legerosebb szerintem, koszonhetoen Michelle Wild-nak (meg kicsit elfogult is vagyok, Schilling Nexxt-je az egyik kedvenc magyar filmem), meg a hangulatanak. Utana jon Torok Ferenc Cipok-je, nekem meg az is bejott, aztan Palfi Gyorgy Taltosemberje mar feluton vagy az agyalagyult baromsag fele, Bodo Viktor Negyedoraja mar az ut haromnegyedenel jar, Mundruczo Kornel A 78-as Szent Johannaja cimu formedvenye viszont mar meg is erkezett a Megalloba:) Azt mar csak elvakult operarajongok, vagy elvetemult muveszfilmesek tudjak befogadni szerintem, raadasul az a film leghosszabb darabja...
Nagyon diplomatikus voltal, megis teljesen vilagosan kifejezted a velemenyedet:) Nem baj, olyan film ugysincs, ami mindenkinek tetszik:) Nekem keves vigjatek jon be, de a Pite-szeriat nagyon szeretem. Es ami nagyon jo meg, nehogy kihagyja barki is, Paul Thomas Andersson zsenialis romantikus komediaja, a Kotyagos szerelem:)
Láttam. A vége katasztrófa, amikor 15 percig kardozgatnak de semmi történés nincs. Meg nagyon el van húzva az egész film. Egy 1 óra 15 percben egy jó film lehetett volna.
Go Kalóz!
dehonnem valaszol ra vki: nem nagyon nezek magyar filmeket, mer nem birom a nihilt amit arasztanak. a valosagban elek, semmi kedvem meg a moziban is ezt atelni 'kikapcsolodaskent'. a vigjatekokat szeretem, de azokat meg inkabb videon, vagy teveben. pl. ez a buszos is erdekesnek tunik, de nem hiszem h beulok ra :)