Keresés

Részletes keresés

dundalk Creative Commons License 2016.08.19 0 0 5346

ez igy nem igaz. Alapbol nem viszed el az autot mig minden sérülés nincs jelölve .teljesen mindegy milyen kolcsonzio mind átfogja nézni. Es igen nem fognak a parkolóban kísérgetni sem ok sem mas. Utolag nehéz

magyarázkodni elotte kell .

Előzmény: cartranscar (5345)
cartranscar Creative Commons License 2016.08.18 -1 1 5345

A Budget és az Avis sem adja át bérléskor az autókat. Ki sem kisérnek a parkolóba. A kissebb karcolásokat, és egyéb köfelverődéseket sem egyeztet. Visszavitelnél átszörözik, kötekednek és szigoruan vonnak a letétből. Ki vagy nekik szolgáltatva, AVIS_ BUDGET- abszolut nem ajánlom

logisztika Creative Commons License 2016.08.18 -1 1 5344

Elfogadják. Nincs fizetős autópálya.

Előzmény: dfku (5343)
dfku Creative Commons License 2016.08.17 0 0 5343

Sziasztok!

Köszönöm szépen mindenkinek!

Szardínián kell autópályadíjat fizetni valahol?

Illetve nekem dombornyomott kártyám van, melynek bal felső sarkában szerepel a "debit" szó. Ezt ugye el fogják fogadni?

Nagyon köszönöm a sok segítséget!

Kata

logisztika Creative Commons License 2016.08.17 -2 0 5342

Egyébként szívesen!

Előzmény: dfku (5338)
tucsok13 Creative Commons License 2016.08.16 0 0 5341

Mi ma jöttünk ki, miután az összes bérlős oldalt végigböngésztem a wizz oldalán foglaltam, pontosabban telefonon mert Algherot nem lehetett választani.

Alamo/Enterprise volt, Locato a helyi cég akivel szerződtek. Jó az autó, meg vagyunk elégedve, jó volt az ár is, nullázó bizti 16e volt egy hétre. (egy kőfelverődés több)

A kaució 1100 Eur, elég magas, de mivel van hitelkártyánk ez nem szempont.

dundalk Creative Commons License 2016.08.16 0 0 5340

Teljesen jó. A Budget is jó tőlük, mert nincs őrült nagy letét csak úgy 400 euró.

Egyébként van egy "okosítójuk" is a témában: http://www.autoberlesonline.hu/gyik/olaszorszag/

igen kapsz egy visszaigazolást azt kinyomtatva+vezetői engedély+hitelkártya.

Amit itt látsz árat+letét mellett az autó elvihető, ennyi. Ha akarsz további biztosítást is köthetsz ugyan nem kötelező, de szerintem ajánlott. Ha online kötöd, akkor az valahol napi 8 euróra jön ki, ha pedig ott helyben, akkor úgy 25 euró körül mérik naponta.

logisztika Creative Commons License 2016.08.16 -1 0 5339

Jó. Vagy ott a rentalcars.com is. Kifizeted, kapsz egy visszaigazolást, abban nagyjából leírnak mindent. Biztosítás van az árban, kivéve az üvegre és a gumikra. Azt a helyszínen tudsz kötni és ebben az esetben nem zárolnak letéti összeget sem a kártyádon. Létezik még önrész visszatérítő biztosítás is, azt a foglaláskor tudod kötni. Szerintem felesleges.

dfku Creative Commons License 2016.08.16 0 0 5338

Sziasztok!

Egy gyors és szakszerű segítségre lenne szükségem!

Szeretnék autót bérelni

Erre a célra megfelel autoberlesonline.hu felület? Természetesen egy nagyobb közvetítő autóit néztem. Konkréten a Budget-et. Amit árat kodob rá azt fizetem és kész is? Kapok róla valami e-mailt és azt viszem a helyszínen? Természeten biztosítás is kell rá! Azt elég a helyszínen megkötni?

Tudom buta kérdések, de még autót soha nem béreltem!

Köszönöm

Kata

P.Patricia Creative Commons License 2016.08.08 0 0 5337

Kedves Forumtagok!

Megnyitottunk Bed&Breakfastunkat Algheroban 1,5 km re a hófehér homokos Maria Pia strandtól! Tágas 2-3-4 ágyas szobák saját mosdóval, hűtőszekrénnyel, légkondival és tv-vel felszereltek. A házhoz játékokkal ellátott kert, ingyenes parkoló és nagyméretű terasz is tartozik. Árak: 25-50 euro / fő / éj. Érdeklődni a patricia.petretto@gmail.com emailcímen lehet.

tucsok13 Creative Commons License 2016.07.22 0 0 5336

Köszi a beszámolót, mi tavaly voltunk és pont ugyanígy jártunk, akár szóról szóra én is írhattam volna ezt :)

Mi is megbántuk a hajóbérlést mert a 4 évessel a "kiúszunk a partra" nem volt opció és bár a hajózást egyébként élveztük nem tudtunk kikötni a partok nagy részén.

Aztán az uram fellelkesült, szerzett télen egy tengeri hajó vizsgát Horvátországban, majd utána volt gyakorlaton is, így idén talán már ki is tudunk kötni. Vagy rábeszélem egy szervezett hajótúrára :)

Előzmény: Liliath_86 (5334)
Liliath_86 Creative Commons License 2016.07.22 0 0 5335

Egy kis helyesbítés.

A benzin nem 30 liter volt a csónakba, hanem 30 Euro-ba került.

A lényeg, hogy tele tankkal kapod meg és a visszavitel után tankolják ismét tele. Ezt akkor kell fizetni.

Előzmény: Liliath_86 (5334)
Liliath_86 Creative Commons License 2016.07.22 0 0 5334

Sziasztok!

Mi most jöttünk haza Szardíniáról és mivel nekem is nagyon sok kérdésem és bizonytalanságom volt az úttal kapcsolatban ezért megosztom Veletek a tapasztalataimat. :)

Mi az első pár napot Rómában töltöttük, (oda repülővel érkeztünk) aztán Civitavecchia-ból indultunk komppal Olbiába. (Grimaldi Lines)

A jegyet a kompra itt foglaltam: http://www.ferryto.co.uk/

Mivel az oda vezető út közel 8 órás ezzel a komppal, ezért foglaltam kabint, de nagyon sokan ezt nem teszik meg, hanem ott alszanak, ahol helyet találnak. (ebben az esetben csak fedélzeti jegyet kell venni)

Mire lefoglaltam a kabint már csak 4 ágyas volt, visszafele pedig én is csak fedélzeti jegyet vettem, mivel akkor már csak kb 5-6 órát vesz igénybe az utazás.

A jegy így 2 főre 180,40 Euro volt, gépjármű nélkül.

Civitavecchia kikötőjében a Chek-in közvetlenül a hajón történik. Mi bementünk az utascsarnokba és csak közel egy órás sorban állás után derült ki, hogy a becsekkolás a hajón történik.

Mi Szardínián béreltünk autót, én a Hertz-et választottam és a Hertz olasz oldalán foglaltam le egy Fiat Panda-t. A foglalás költsége 3 napra kb 60 ezer Ft, ebben csak az alapbiztosítás volt benne, a magasabb szintűt a helyszínen kell megkötni.

A srác az autókölcsönzőben nagyon kedves és segítőkész volt, elmondott mindent, amire érdemes figyelni.

A helyszínen úgy döntöttünk, hogy nem kérünk extra biztosítást a kocsira, mivel nem változtatott volna a Deposit mértékén, így 200 Eurot zároltak a kártyáról.

(a bérléshez dombornyomott kártya szükséges és annak a nevén kell lennie a kártyának, aki vezetni fogja az autót. Ha ez nem így van, még akkor is van lehetőség egy plusz sofőrt bevenni a szerződésbe, kb 10-15 Euro/nap áron)

A bérautót az átvételkor ajánlott körbefényképezni (kívül-belül), nehogy a végén félreértések legyenek a korábban okozott károk miatt.

A közlekedés kint elég érdekes. Az indexet nem nagyon használják, a körforgalmakban egyáltalán nem, valamint az elsőbbséget sem úgy adják meg, mint ahogy itthon.

Tényleg oda kell figyelni, mert nagyon könnyen megtörik az autót. (hála égnek nekünk nem volt semmi gond. :) )

Ami pedig a motorcsónakkölcsönzést illeti.

Cala Gonone-ban rengeteg kis bódé van, akik ezzel foglalkoznak, de szezonban érdemes előre lefoglalni a csónakot. (mi egy nappal előtte foglaltuk le, de akkor már csak 1 csónak állt rendelkezésre)

Külön jogosítvány nem szükséges a csónak vezetéséhez, elég egy minimum B kategóriás jogosítvány.

A csónakbérlés egész napra 160 Euro volt, plusz 30 liter volt a benzin, amit a végén tankoltak bele. A csónakhoz adtak napernyőt és hűtőtáskát is. Hideg élelmet vinni kell, mert az öbölben semmi nincs, WC sem.

A csónak átvételekor tartanak egy rövid oktatást, hogy melyik a fék/gáz, hogyan tudsz sebességet váltani, hogyan kell lehorgonyozni, hogyan kell kivenni a propellert a vízből stb., de ez kb 5-6 perces volt, szóval a legtöbbet úgyis kint lehet megtapasztalni a tengeren.

Ami fontos, hogy a csónakkal a legtöbb partra nem lehet kimenni, le kell horgonyozni a parttól x méterre és be kell úszni.

Egy két olyan part van, ahol a nagyobb hajók is kikötnek, ott lehetőség van kimenni a partig, de a propellert a végén ki kell emelni a vízből, majd a hajóval vissza kell menni és le kell horgonyozni. Tehát csak arra van itt is lehetőség, hogy kipakolj a csónakból a partra, ott hagyni a csónakot nem lehet.

Az öböl nagyon szép, változatos a part, egy egész napot rá kell szánni, talán még az is kevés rá, ha mindent meg szeretnél nézni és napozni is szeretnél.

Én személy szerint megbántam, hogy olyan opciót választottunk, ahol te vagy a csónak vezetője, mert rengeteg barlang volt, ahova nem mertünk bemenni, mert féltettük a csónakot.

Az éttermekben az árak elég magasak, minimum 2-szerese az itthoni áraknak, a legtöbb étteremben egy 0,2-es cola 3 Euroba kerül.

(példaképp egy panini 3,5-4 Euroba kerül, egy tészta kb 15 Euro, a pizzának is hasonló árfekvése van)

Vannak szupermarketek is, ahol az árak hasonlóak a magyar árakhoz, de még itt is drágábbak egy kicsit.

Röviden-tömören ennyi. :) (ezek a legfelkapottabb kérdések, így csak az ezekhez kapcsolódó tapasztalatokat írtam le) :)

Mindenkinek jó nyaralást és kellemes időtöltést! :)

Juci67 Creative Commons License 2016.07.13 0 0 5333

Szia! Mi augusztus végén megyünk egy baráti társasággal. Szeretném megkérdezni, hogy kb. milyen árak vannak a szigeten? Főleg az éttermi árak érdekelnének. Köszönöm előre is.

Előzmény: bornew (5305)
Juci67 Creative Commons License 2016.07.13 0 0 5332

Szia! Sajnos véleményt nem tudok mondani, mert augusztus 25-én megyünk oda, amit le is foglaltunk már. Ha utána utaznátok, szívesen megírom a tapasztalatot.

Előzmény: svarcne (5318)
abdul2 Creative Commons License 2016.07.12 0 0 5331

Általában csak a parkoló szint 4 emelet;) 

Előzmény: tucsok13 (5328)
abdul2 Creative Commons License 2016.07.12 0 0 5330

Az a kompösszeg ne tévesszen meg, az speciális út a két sziget között és ha jól rémlik csak 2 társaság bonyolítja ott az egyórás utakat, ráadásul a Moby csak szezonban (szeptember középéig). 

Szárazföldről már nincs nagy áreltérés a Moby és a Sardinia Ferries között. 

Előzmény: mokaur (5327)
bornew Creative Commons License 2016.07.11 0 0 5329
:-)))Voltam olyan hülye és a teljes összeget írtam!!!! Ennyiért utaztunk négyen: 2 felnőtt és 2 gyerek. Na meg a kocsi, ugyebár!
tucsok13 Creative Commons License 2016.07.11 0 0 5328

Mi repülővel megyünk, így személyes tapasztalatom komppal nincs de kolleganőm most pénteken megy és ők reggel indulnak komppal (tán Livornóból?) és 2-re érnek oda. Azt mondta nem foglalt semmi extrát mert állítólag a kompon van medence, mozi, bevásárlóközpont.. és ez a Moby. Hát, ha így van akkor talán ezért drága. Nekem eddig a komp azt a kompot jelentette amivel pl Máltáról átmentünk Gozo-ra vagy a Horvát szigetek és a part közt jár..

mokaur Creative Commons License 2016.07.11 0 0 5327

Köszi! Hű az nagyon drága a másik kompos cég oldalán 300 euróért láttam. Tavaly Szardíniáról Korzikára átmentünk és akkor láttuk, hogy a Moby a legdrágább.

Előzmény: bornew (5315)
bornew Creative Commons License 2016.07.08 0 0 5326
Bocsánat, most látom csak, hogy abdul már válaszolt a kérdésre:-).
bornew Creative Commons License 2016.07.08 0 0 5325
Szerintem igen, ki kell választanod, milyen szállást szeretnél. Széket ne foglalj!!!! Semmi értelme!!!!
Előzmény: star-flower (5322)
star-flower Creative Commons License 2016.07.08 0 0 5324

köszönöm szépen :)

Előzmény: abdul2 (5323)
abdul2 Creative Commons License 2016.07.08 0 0 5323

Igen, de könnyen tudsz végső árakat nézni és kihozza gyorsan a total összeget.

Széket egyáltalán nem javaslom, felesleges pénzkidobás, akkor inkább hálózsák/polifoam a folyosón, fedélzeten, székpadokon... A székek nagy teremben vannak (kb. 30-50db) és nem lehet teljesen hátradönteni.

Ágy pedig kabin lesz, nagy eltérés nincs árban, hogy 2-3-4 fő (mert egy kabin úgyis) és abban sem hogy ablakos/nem ablakos/nagy ablakos...

Előzmény: star-flower (5322)
star-flower Creative Commons License 2016.07.08 0 0 5322

Kedves gyakorlott kompozók, nézem a moby oldalán az árakat, segítsetek, jól értem-e? Az alapár az emberke alatt van és ahhoz adódik még, a szék vagy az ágy?

trollcsi Creative Commons License 2016.07.07 0 0 5321

most voltam egy hetet Torre Vado-ban, meg bringával át Torre Pali, nagyon klassz!

Előzmény: tucsok13 (5314)
tucsok13 Creative Commons License 2016.07.07 0 0 5320

Pugliára gondoltam, Szardíniára megyünk augusztusban. És nem annyira starndolás mint csatangolás :)

Hogy miért nem a wizz oldalát nézem? Nem néztem én semmit, csak jött.. még nem tudok foglalni mert a nagyfiam "megosztásban" van ex-el és van egy kis kavarodás a hetekkel. Amíg nem tudom hogy páros  vagy páratlan lesz a hétvégén nálam szeptembertől addig nem tudom megnézni hogy mikor tudunk utazni. Szóval egyelőre csak érnek az ingerek aztán ha összeáll a kép akkor lecsapok rá. Általában a wizz klub akcióit szoktam foglalni, meg mivel fél Amerikát booking-wizz akcióban utaztuk végig (a szállás árából 10% visszajár) szerintem nem is nagyon kell majd ráfizetni :)

Előzmény: abdul2 (5319)
abdul2 Creative Commons License 2016.07.07 0 0 5319

Puglia vagy Szardínia? :)

Szardínián voltam már az október 23-ai héten, akkor már rövidek voltak a nappalok (este 6 után már sötétedett ott is), de időjárásban májusi idő volt.

Pugliában október legelején voltam, szuper idő, 30-32 fok, kellemesen meleg tenger. Nyaralós volt teljesen, de délebben is van jóval. De volt gyors zápor is.

Puglia szerintem jobban vállalható október közepén, ha nyaralás a cél és nem a mászkálás. De rövidebb nappali fényre készüljetek mindenképpen.

Ja, és miért nem a wizz oldalát nézed közvetlenül?

Előzmény: tucsok13 (5317)
svarcne Creative Commons License 2016.07.07 0 0 5318

Kedves fórumozók!

Szertném megkérdezni Tőletek,hogy Algheroban a La Sirenetta apartmanban járt e már közületek valaki?Sajnos kevés véleményt találtam a neten és mind 2014 es.Viszont a Booking kinálja.

Köszi

tucsok13 Creative Commons License 2016.07.07 0 0 5317

Október közepére most 18e Ft a retúr jegy a pelikan.hu-n, most jött hírlevél. Akkor még érdemes vajon?

Előzmény: abdul2 (5311)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!