Bocsánat, tudtam előre hogy nem lesz egyszerű a hibajelenséget megfogalmazni.
Szóval...
Kuplung kar behúzva teljesen -> a kuplung nem csúszik annyira hogy levegye a hajtást. Szóval nem lehet üresből egyesbe váltani, mert behúzott kuplungnál is recsegnek a fogaskerekek.
Kuplung nem behúzott állapotban -> csúszik a berúgókar. Ha 1esben betolnám a motort akkoris néha pont megcsúszik a kuplung.
Szinte véletlenszerű az egész, nem értem mi a probléma. Ha bármi tipp lenne nagyon hálás lennék. Remékém most sikerült megértetnem magam, kicsit sajnos késő van:)
A blokk szét lett szerelve, eredetileg meg volt szorulva, a dugattyú meg lett indítva, de a gyűrűk ás a dugattyú is cserélve lett, fúrni nem kellett a motort, persze a főtengely lett még cserélve, ha jól emlékszem, csapágyak, szimeringek, a kuplung viszont maradt a gyári. Egy dologban viszont 100% biztos vagyok, a kuplungja rendesen működött a javítások előtt.
Na ma sikerült is szereznem 5mm-es csapágygolyót. Betettem szépen a helyére. Így már legalább történik valami...
A probléma az, hogy akárhogy állítgazom a bovdent, vagy lent a kiemelő állítócsavarját valójában nem működik rendesen az egész. Ha behúzom a kuplungot tökig, akkor sem csúszik rendesen (recseg is a váltó amikor raknám fokozatba). Ha kiengedem akkor meg még mindig csúszik némileg, pedig hagytam egy pár milliméter holtjátékot.
Ja, és Total 80W-90 váltó olaj került bele tegnap.
Sziasztok ! Délután leltem eme kedves leletre....tud-e esetleg Valaki erről a "Mustang"-nak tűnő motorról több infót ? Köszönöm előre megtisztelő válaszotok.
Köszi a gyors választ! Mindenképpen megnézem majd, leírom majd, hogy mit tapasztaltam. Ez leghamarabb péntekre várható. Kicsit bosszant a dolog, mert nem régen lett olajjal feltöltve a kuplung ház, de gondolom újra használható lesz még az az olaj amit leengedek. Akkor gondolom semmi súlyos hibára nem kell számítanom. Ez gyakori hiba jelenség?
A blokk baloldalára gondolsz ahol az olajbeöntő nyílás is van? A jobb oldalon a fogaskerék rendesen a helyén van. Az utóbbira nem tudom a választ, azt még nem néztem.
Ha nincs rajta a dekni és még se hajtja a főtengelyt akkor nem támaszthat ki a bowden vagy a kiemelő szerkezet. Vedd le a kuplung felöli burkolatot ott lesz a megoldás. Főtengely végén a primer lánckerék anyája meg van húzva? Nem forog el a kúpon?
Tegnap elfelejtettem írni, hogy kuplung dekni nélkül próbáltam beindítani a motort. Amikor rárúgok a kisláncerék közepén lévő tengelyt forgatja, viszont a főtengelyt nem. Most sikerült szereznem egy golyót, amí jónak tűnik. A deknit próbáltam visszatenni, de valahogy ezzel golyóval furán viselkedik, mintha nem menne rendesen a helyére rendesen a dekni, a dekniben lévő kuplung működtető szerkezetben, amiben a gólyó is van és a kuplung bowden át van húzva a karján, ennél nincsen valami rugó , csak a golyó ? Deknivel még nem próbáltam indítani.
A volt Mustangommal én három évig jártam golyó nélkül,és nem okozott semmiféle problémát.Volt olyan motorom is amihez nem volt meg a kuplungpálca,és én gyártottam hozzá láncfűrész reszelőből.Tökéletesen működött mivel elég kemény anyagból van és nem görbül el.Egy darabból állt a pálca és úgy is jó volt.
Kuplung dekni nélkül próbáld meg berúgni, ha akkor se forgatja rendesen nem a valószínű hogy ott a baj. Főleg hogy hiányzik a kis golyó. Amitől pont hogy az ellenkezője történne, nem emelne ki a kuplung..
2T olajos flakon kupakjában van ilyen kivehető kör alakú puha tömítőanyag. Abból vágtam egyet. Többször is felhasználható rugalmas anyagból van, benzint is bírja.