"Ők elfogadták azt, hogy itt, kicsiny, maradi hazánkban ezt még senki nem bizonyította be, hogy a törzskönyvezett gyógyszerekhez hasonlóan működik egy homepátiás készítmény, ezért egyszerűen nem működik."
A "kicsiny, maradi hazánkat" nyugodtan lecserélheted "kicsiny, maradi világunkra..."
"Engem mindig egy dolog képeszt el ilyenkor - miért van az, ha én németül, franciául és angolul tudok, akkor az illető országbeli ismerőseim teljesen mást állítanak."
Hát, talán azért, mert a német, francia és angol az ő anyanyelvük, így jobban el tudják dönteni, hogy tényleg tudod-e? ;)
A hülyeség hülyeség akkor is, ha magyarul, németül, vagy akár ótibetiül írják...
Mert egyesek szerint csak egy képzett homeopata nyilatkozhat a homeopátiáról ;)
"Amugy komolyan mondjátok már meg, hogy ha ennyire egyértelmü a dolog, akkor mi van azzal a sok orvossal a világon, aki mégis alkalmazza? Mi van azzal aki oktatja az orvosoknak? Ezek képzetlenek, megtévesztettek, hülyék, csalók, hiszékenyek vagy micsodák (orvosokról beszélünk!)??"
Igen. Kb. ebben a sorrendben. Nem lesz attól valaki szupermen, hogy elvégzi az orvosi egyetemet. Sőt!
Elengedhetetlen a szakosodás. Logikus, hogy egy gyógyszerkutató nem fog tudni úgy műteni, ahogy egy sebész, egy sebész nem diagnosztizál úgy, ahogy egy körzeti orvos, és egy körzeti orvos nem ért annyira a kémiához, mint egy gyógyszerkutató (trendekről beszélek, vannak kivételek).
És a homeopátiát általában azok tanulják, akik praktizálnak: egyben ők azok, akik leginkább eltávolodtak az elméleti alapoktól, valamint a tudományos módszertantól.
Nem azért, mert rossz orvosok, hanem mert nem ez a dolguk.
Viszont emiatt "sebezhetőbbek" a homeopátiával és egyéb csodamódszerekkel szemben.
Minden orvos azt akarja, hogy minél több betegét, minél hamarabb meggyógyíthassa. Nincs meg a megfelelő szkepszis, hiszen ki kisérletezne a betegein?
S mivel az eredmények, visszacsatolások teljesen szubjektívek, így a módszer hatékonyságáról alkotott vélemény is torz marad.
(Egyébként, és ez már tényleg csak magánvélemény, én nagyon kíváncsi lennék egy olyan szociológiai felmérésre, ahol a homeopátiát választó orvosok gyógyszertan és kémia-jegyeit hasonlítanák össze az évfolyamátlaggal - a hipotézisem szerint kimutatható lenne az eltérés... ;))
Csak az az igazság, hogy míg az asztrológiát sokan sokféleképp magyarázzák addig egy adott homeopátiás készitményt mindig ugyanarra a betegségre alkalmaznak.
"Tehát 215 év alatt egy olyan világméretű, tévedésen alapuló hipotézis alakult ki, rengeteg követővel aminek valójában semmi alapja?"
az asztrologia is tobb ezer eve fennall, rengeteg kovetoje, noha semmi alapja nincs. emberek szazezreinek jelent meg Szuz Maria szemelyesen. es meg sorolhatnam a vegtelensegig, 1 millio felett van az UFO-k altal elrabolt emberek szama.
Ez a kinin eset ugye 1790-re datálható? Tehát 215 év alatt egy olyan világméretű, tévedésen alapuló hipotézis alakult ki, rengeteg követővel aminek valójában semmi alapja?
Hát mit mondjak, azért elég életképes teória.
Gondolom most jön részedről az emberi naívság.:)
Egy érdekesség,
erőteljes allergiámra 2 évig csak telfastot szedtem, és nagyon örűltem, hogy lecsökkenti a tüneteket. Aztán 2003 nyarától használok mellé homeos cseppeket(mert azért nem merem megkisérelni a gyógyszer elhagyását:)) és érdekes módon sem a szénanáthának sem a kötőhártya gyulladásnak nincs még nyoma sem.
Ez azért több mint furcsa. Nem?
Ha nem indiszkrét a kérdés a SOTE-n milyen szakon végeztél?
Hát vesszek meg ha nem sote-t olvastam alább... Tudd be ezt a 8 általánosomnak.
Mi ennek a továbbképzésnek a pontos neve? Sote vagy bme? A sote-n csak családorvosoknak szoló homeopathiás képzést találtam. Tehát te a sotes homeopatiás képzést végezted el?
Kicsit oszlasd el a félreértést...
Lacika, megint nagy a szád. Dr. Bencze István. És most mi van?
"Az általános orvosok és belgyógyászok 76,9 %-a "nagyon gyakran, gyakran vagy alkalomadtán" homeopatikus szereket ír fel."
Én pedig "nagyon gyakran, gyakran, vagy alkalomadtán" jövök be hétvégén dolgozni.
Ha belevetted volna a "sohá"-t is, akkor kerek 100%-ra jönne ki.
Ha hozzáteszed, hogy a Marplan Intézet egy homeopata szövetség bízta meg ezzel a "felméréssel", és kerek 13 (!) orvost kérdeztek meg, az máris árnyalná a képet.. :-)
szerinted egy homeopata szervezet oldaláról beidézett szövegről elvárható, hogy ne a H.-t támogassa..? :)
Mit gondolsz, pl. egy sátánista szövetség honlapján milyen írások vannak..? :)
(legközelebb azért fordítsd. le, nem nekem, hanem sokan vannak, akik nem értik a német szak(?)szöveget ;-)
"Hozzánk mi jut el? Amit egyes idióták jónak tartanak és lefordítanak."
Manapság szinte minden szakcikk angolul van. Mindegyik tudományágban.
Nincsen "Nagy Testvér", aki cenzúrázná a cikkeket.
Dr.Feelgood:
"Megjegyzem, a homeopatia is szerepel Randi 1 millio dollaros felhivasaban, eddig nem jelentkezett erte senki."
Na ez az !
Ha működne, vagy bárki bizonyítani tudná, miért nem aratják le ezt az 1M dolláros babért, amivel beleverhetnék az első szöget a modern orvostudomány koporsójába, he ?! ;)
A másik topicban (Vegetáriánus vagyok?) is veszettül bizonygattad, hogy az alkímista aranycsinálás (bronz hevítésével) működik. Megcáfoltuk, leírtuk, hogy mit véltek annak idején az alkímisták aranynak (az olvadékból kivált rézszemcséket).
A homeopátiánál is jól tudjuk, hogy Samuel Hahneman a kinin túladagolásától miért lett lázas, és ebből hogy jutott egy téves következtetésre..
Tehát egy homeopathia tanfolyamon anyagszerkezettant tanitottak? Csakhogy jol értettem-e...
Ugye nem gondolod hogy leirom valakinek a nevét ide? De a monogramját megkaphatod. B.I. Amugy NEM az érzéstelenitésre használta. Fájdalomcsillapitás és a homeopathia kapcsolatáról mit tanitottak nekes 4 kreditért?
szerinted egy homeopata szervezet oldaláról beidézett szövegről elvárható, hogy ne a H.-t támogassa..? :)
Mit gondolsz, pl. egy sátánista szövetség honlapján milyen írások vannak..? :)
(legközelebb azért fordítsd. le, nem nekem, hanem sokan vannak, akik nem értik a német szak(?)szöveget ;-)
"Hozzánk mi jut el? Amit egyes idióták jónak tartanak és lefordítanak."
Manapság szinte minden szakcikk angolul van. Mindegyik tudományágban.
Nincsen "Nagy Testvér", aki cenzúrázná a cikkeket.
Dr.Feelgood:
"Megjegyzem, a homeopatia is szerepel Randi 1 millio dollaros felhivasaban, eddig nem jelentkezett erte senki."
Na ez az !
Ha működne, vagy bárki bizonyítani tudná, miért nem aratják le ezt az 1M dolláros babért, amivel beleverhetnék az első szöget a modern orvostudomány koporsójába, he ?! ;)
A másik topicban (Vegetáriánus vagyok?) is veszettül bizonygattad, hogy az alkímista aranycsinálás (bronz hevítésével) működik. Megcáfoltuk, leírtuk, hogy mit véltek annak idején az alkímisták aranynak (az olvadékból kivált rézszemcséket).
A homeopátiánál is jól tudjuk, hogy Samuel Hahneman a kinin túladagolásától miért lett lázas, és ebből hogy jutott egy téves következtetésre..
"Valamely tudor bizonygatta éppen ehelyütt, hogy kémiailag nem magyarázható a homeopathia, hiszen nincs hatoanyag, csak informácio... Vagy a vegyész ilyenhez is ért?"
Ez a kémiai anyagszerkezettan.
4 kredites tárgy amúgy, de ezt Te persze nem tudhatod, bár masszőrként nyilván jobban meg tudod ítélni, hogy mit tudnak a vegyészek, biokémikusok, gyógyszerészek, orvosok, mint ők maguk.
Itt azonban nem az alkalmazásról vitázunk, hanem a müködési elvről... Ilyen esetben, döreségemben azt várnám el, hogy aki állit valamit az tudja is miről beszél. Márha igaz Azul érvelése, miszerint a gyógyszervegyész egyben homáopathia-szakértő is...