Vegyél magadnak fáradságot és nézzed meg az egésszében,és probáld is megérteni, nem vallási szempontból, csk ugy vicből a humánus oldalától.Hátha sikerül valamit megértened.Azért nelegyél meglepödve ha ha más kép jön elébed, tudod még 1300 perc hiányzik hogy telejes legyen a kép.
1. 'Televili' mellemnek szegezésével, nem tudom mit kívánsz elérni ...
2. Nem láttam a filmet.
3. Meg szeretném nézni a filmet. (legfeljebb a "perverzen brutális" részeknél, félénk és érzékeny fiúként lehúnyom a szemem :)..)
4. De!
De viszont mindezek mellett, számomra van annyira "neves" Jack Valenti, az Amerikai Mozgóképszövetség (MPA) elnöke; Dean Devlin, A Függetlenség Napja, A hazafi és a Godzilla producere; Peter Bart, a Variety című filmes szaklap főszerkesztője; Michael Novak, az American Enterprise Institute elnöke, mint a megrendelésre szokott módon "dolgozó" Endreffy Zoltán filozófus, katolikus theológus; Iványi Gábor, theológiai tanár, metodista lelkész; Majsai Tamás theológiai tanár, református lelkész; Szöllőssy Ágnes művészettörténész; Tillmann József filozófus ahhoz, hogy utóbbiak befolyásolási széndékukkal ne ösztökélhessenek megtekintés előtti prejudikálásra :(! Pontosabban direkt arra, hogy NE nézzek meg, egy NEKIK NEM TETSZŐ filmet. Tartom magam annyira nagyfiúnak, hogy láttán alkossak higgadt véleményt, a Mein Kampf olvastán sem rohantam haláltábort nyitni városunk valamelyik eldugott szegletében :(.
Ennyi, kedves Csicsi, egyébként is Mel Gibson filmjei mindig is tetszettek, holmi névtelen telaviviek meg nem biztos, hogy különösebben felcsigáznának bármire is. Persze, ha te tudsz hozzá hasonló "neves" személyiségről, arra odafigyelnék :)...
KERESEM AZOKAT A "KIVÁLÓ MAGYAR ÉRTELMISÉGIEKET" akik véleményezték a PESSIOT...
valahol bujkálhatnak,.....de senkiháziak ömlegéseit azt megtaláltam, igy feladom!!!addig mig a Népszabi and The New York Time mond vélemeényt a filmröl addig sem Melnek és az összes keresztény hívönek nincsen oka az agódalomra.EZEK CSAK IJENEK...A magyar filmtörténelemben eddig nem volt példa ennyi jegy-elövételröl.Mel Gibson egy konzervatív keresztény Istenhívő Austral gyerek akire buszke a népe,aki megjárta Holliwood összed szenycsatornáit,és észheztért,elgondolkozott.....(mint ahogy feltette a kérdés önmagának)"TÖBB KELL, HOGY LEGYEN MINT A MOCSKOS FÖLDI ÉLET "!!!!. Egyszerrű a VÁLASZ !!!...ha az ember önmagába néz és öszintén számonkéri saját cselekedeteit, életmodját, erkölcsét... akkor megtalálja magában az Istent vagy a Sátánt.Ez az ami nem conveinál ugy az atheistáknak mint az ultraliberálisoknak......Nincsen szükség egy társadalmra mely erkölcsialapokra van épitve, azt nehéz manipulálni!!!.Ez a film nem csak vallási liturgia,ez társadalaom birálat is, mert a mai napjaink is ennyire kegyetlenek erkölcstelenek mint 2000-évvel ezelött.
A jézust alakitó szinész már felakarta adni a szerepét, amikor a belsőénje ellenkezett vele,arra késztette,hogy játszavégig,és ő halgatott rá...legyözte a sátán sugalatát.Mért nem erröl írnak a kiváló szellemiségek???? A sátán és a kajfások ittvannak közöttünk,csak észtere kell venni öket.....Amit MEL GIBSZON alkotott arra Hollywood képtelen lessz az elkövetkezö 2000- évben. Egy furcsa megjegyzés hangzott el a fiatal cinikus Rabi szájából ""KALANDOR FILM""...erre mitlehet mondani.????? Mindenek ellenére ez a film világsiker még akkor is ha ezt elismerik vagy nem a nagy szakértők..Spilberg se merte véleményezni,csupán addig nincsen vélemény mig nem tekeintette meg.Várom nagyon a véleményét.De furcsa hogy a "NAGY MAGYAR" tehetség "JANCSÓ" eddig még halgattott.Talán az ŐŐŐŐŐ véleménye lessz majd hab a tortán.De lehet hogy TGM nekiesik és ir valami baromségot,hogy kine maradjon a szórásból.A magyarság még mindig megmaradt kereszténynek még akkor is ha 50-évi bűn volt.
Nem tudom mi lenne a véleményed, ha egy telavivi rendező vitte volna ilyen perverzűl brutális módon vászonra a Passio-t?
Ugyanis én vettem a fáradtságot, és a fiam által letöltött tízpercnyi rész megnéztem. És amit láttam, nyugodtan mondhatom, nemhogy brutális, hanem perverzűl brutális.
Jó lenne, ha elébb megnéznéd hogy miről beszélsz.
Mert hisz ennek hiányában olybá' tűnik, hogy együtt csaholsz a kutyákkal.:-)
Kicsit kényesebben is vigyázhatnál ilyen irányú jóízlésedre.
A "központi elvárásoknak" mindenkor megfelelni, és lihegve eleget tenni akarók szokott "hada", elkezdte lehúzni azt a filmet, mely esetében ők csak egy szánalmas és halovány pötty, mint vélt nyomaték :(...
A vezérsláger, "természetesen" az antiszemita címke! Hogy a világ számos jelentős prominense leszögezte, miszerint a film nem antiszemita, az ezeket egyáltalán nem zavarja :(....
Erre vártma napokig,... megjelent a népszabi hasábjain a kritika Mel Gibson The Pssion of the Christ-ről...SZENYÁCIÓS!!!! ha külömbet írtak volna,akkor megtagadnák önmagukat.De Mel köszöni szépen a reklámot.Ebben a kritikában van minden,egy oldal kellene, hogy felsoróljam.De az tudható, hogy csak is azt REALIZÁLJA ez a film amit "egyesek vagy többesek" ma nem tartanak illdomosnak.
Egyet lelfelejtettek emliteni,azt hogy mennyivel volt kükömb, vagy talán rosszabb a BEN HÚR??? JA AZ MÁS!!!
SZOVAL itt tulajdonképen nem is azzal volt a baj, hogy a film jó vagy rossz,itt az a baj hogy nem a Hollywoody szallagról jött le.Na persze az is, hogy antiszemita.Ha ez kimaradt volna akkor a kritika nem lenne tökéletes.
Ez a szakszervezet és a MAKOSZ megállapodása!Hol itt a megosztó kormány?
Amikor én a Pepsinél dolgoztam,annyi ihattam és vihettem haza,amennyit akartam!Ez a Kádárék dicsősége volt?Ha téves logikán indulunk el,akkor biztos.
Miló::. erröl nem tudok véleménzt mondani, ide igazán tüzetesebben kellene ismerni a hazai viszinyokat.De ez van ezt kell szeretnetek!!!!
Van ojan is, hogy..OSZTMEGÉSURALKODJ.....
Na ezt figyeld, Lajos bá', nem elég, hogy ezer sarc sújt bennünket, még össze is kell ugrasztani különböző társadalmi rétegeket :(((....
Régi tagkönyvüket speciális kártyára cserélhetik a Pedagógus Szakszervezet (PSZ) tagjai, amelynek igénybevételével számos kedvezményhez juthatnak: többek között bizonyos benzinkutaknál literenként 2, illetve 3 forinttal olcsóbban kapnak üzemanyagot, 10 százalék kedvezménnyel vásárolhatnak könyveket, és ingyen juthatnak internethez.
Varga László, a PSZ elnöke kijelentette: megállapodást kötöttek a Magyar Kamarákért Szövetséggel (MAKASZ) és a Vodafone-nal, így a már meglévő kedvezmények mellett számos új szolgáltatást nyújtanak tagjaiknak. A pedagóguskártyával rendelkezők április 1-jétől egy éven keresztül az Elendernél ingyenesen juthatnak modemes internet-hozzáféréshez, a Matáv ISDN-, vagy analóg telefonvonal-rendelés esetén viszszatéríti a belépési díj egészét, a Molnál literenként két, az Agipnál pedig 3 forinttal olcsóbban vásárolhatnak üzemanyagot. A Főtaxi telefonos rendelés esetén kilométerenként 30 forintos kedvezményt ad a kártyát felmutató tanároknak, az IBUSZ 5 százalékot enged el útjainak árából, repülős utak esetén pedig nem számít fel tranzakciós díjat, míg
a Könyvtárellátó Kht. minden könyvet 10 százalékkal olcsóbban ad a pedagógusoknak.
A Vodafone április 1-jétől kedvezményes „PSZ tagsági csomag”-ot vezet be a tagságival rendelkező tanároknak. A csomag 1800 forintos előfizetési díjat tartalmaz, ami teljes egészében lebeszélhető. Hálózaton belül 15 forintért lehet telefonálni, míg más hálózatba csúcsidőben 30, este és hétvégén pedig szintén
Na de igyszép az élt,benne van minden, ha már ennyire egyszerű szintváltani akkor most nekem vörös tetszik.(fene eszi az izlésemet)
VISZNT ABBAN VAN LOGIKA, HOGY "MIT IS KEZDENE KÖZTÜK" HISZEN Ő KOMMUNISTA.NÉHA KIBÚJIK A SZÖG A ZSÁKBÓL.
Ugy az érdekesség kedvéért.. tegnap volt a mi államunkban (NSW)választás.Az egésszet a felsőiskolás diákok vezették le.GYORSAN ÜGYESSEN és a urnák sem voltal lepecsételve.Csalás árnyéka sem vetödött fel.A pártaktivisták meg kivoltak tiltva a szavazóhelységekböl.Gondolod mivagyunk abnormálisok hogy ennyire bizunk a becsületes megméretésben???
Jajjj, Lajos, csak a kenyér miatt ne vedd fel ezt a 'vallást' ..., esetleg, ha a bor, sör, pálinka :)))....
Eszembe jutott egy rokonom, akit mint jogi osztályvezetőt rendszeresen felkerestek a "központból", hogy D. elvtárs, most már valóban ideje lenne, hogy maga is belépjen a pártba!!! Mire ő minden alkalommal azzal hárította el a "megtisztelő" invitálást, miszerint nem teheti, mit is keresne ott, lévén ő meggyőződéses kommunista :)!
DE MIJOKÁM, MIKOR ADTAM ÉS ARRA HOGY MINEK NEVEZNEK????? Votam én mer minden, ha most kimmunita leszek akkr mivan??? olcsobb lessza kenyér???.OK akkor kommunista vagyok.
Nézem a clipeket a Duna-Tv-n,halgattam a éter hukkámain a Fidesz-MPSZ kongresszusát, gyönaörű környezetben, parádés szereplökkel,profin pergő elöadásban csodálatos közönséggel, szívet melengetöen jó témákkal:irigykedve mint öregharcos modom magamnak,LÉTEZIK EZ OTHON??? azon jár az eszem, IGAZÁN MÉG LÉTEZIK ENNYI HAZÁNKFIA????
Pl.Ha véletlnül összehesonlitom az MSZP Szegedi összejövetellel akkor torz kép kerül a tükörbe.
Szinte lehetetlen párositani Medgyessy és Orbán stilusát, nem is beszélve a tartalomról.
Tovább elemezve: Kovács,Lendvai,Szili,Gyurcsány,stb, mentalitását idesorolom akkor irtozatos nagyok a távolságok a két tábor között, ugy felfogásban mint erkölcsben.
Ha csak azt vesszük alapul, hogy a két rendezmény végén egyiken az internacionálét választok, és énekelték, és ha valakik ezt válsztották, akkor megdöbbentő,megdöbbentő hogy ez 14-év eltektével még létezik.Akkor felmerül a kérdés ismér::: milen magyarok ezek????MERT CSAK EGY FELBOJGATOTT GYÜLÖLKÖDŐ ORSZÁGBAN LEHET IGAZÁN NYUGOTTAN VOLT KÉMEKNEK,BESÚGOKNAK PÁRTTITKÁROKNAK,TSZ-ELNÖKÖKNEK és közben a szakmát nagyonis kitanult utodaiknak erre lehetösége!!!!!.
Pedig igen sok becsületes !! igen aljasúl megvezetett jobb sorra érdemelt balos szavazók vannak....., HÁT NEM LÁTJÁTOK, NEM ÉRZITEK,HOGY (csak is)ARRA KELLETEK hogy országunk szinte végleges megosztottságára használnak benneteket?????Azért, hogy a poziciojukat megtrtva lehúzzák a megmaradt bört is a hátatokról!!!
Természetessen nam a bebetonozott balosoknak szeretnék üzenni,azok ugy is menthetetlenek!! hanem az értelmesebbeknek,mert vannak sokan...higgyetek egy öreg jobbosnak!!!! és egy icuri-picuti JOBBRA ÁT!!!MERT HA EZ IGY MEGY TOVÁBB NEM LESSZ ITT SE BOBB SE BAL SE SEMILYEN MAGYARORSZÁG.
Itt van a legfrissebb hir a részetekre.Nincsen kedvem forditgatni, már álmosvagyok. Igy is megértitek..
US President George W Bush will hold an intense week of Middle East crisis talks in April with Israel's Prime Minister Ariel Sharon and the leaders of Egypt and Jordan, the White House said.
In what the White House called consultations "with key Middle East leaders," Sharon will visit Washington on April 14, two days after Bush hosts Egypt's President Hosni Mubarak at his Texas ranch. Jordan's King Abdullah will hold talks at the White House on April 21
Jajj má, Ánti, idézgecc itt, meg izélgecc ....
Jól tudhatnád te is, hogy ezek a galád enszesek mind egy szálig fontoskodó és bajkeverő ántiszemetek, akik meg akadékoskodnak velük, földjüket és hazájukat védő hős hazafiak :))....
Ugyan nézz már a térképre, hol van Tel Aviv, és hol van Jeruzsálem :)..., szerinted hol a "központ", és a külképviseletek hol találhatók :)?
(Na én húzok innaj (csak tunnám, hova ..), mer gyönnek megin próbabrüsszeli lenácisozók, meg fasisztásozók, oszt nem lesz megállásunk megin egy idejig :(.....)
Furcsán hangzik ez tölem.. de Thürnert becsülön,hogy miért??? mert ragaszkodik az elvéhez, nem paktál le senkivel,az hogy kommunista az egy dolog, de sokkal több becsülettel rendelkezik mint a mai front runer politikusainak az egyszer biztos..Egyedül kimert állni a korháztörény érdekében.Külömben egy szuper-inteligens ember. Na most én is vörös lettem?????
Az ENSZ bírálja Izraelt segélyszervezetek akadályozása miatt
2004. márc. 27., 07:28
Az ENSZ nyilvánosan bírálta Izraelt amiatt, hogy nem engedi be Gázába a világszervezet szakosított intézményeinek és a segélyszervezeteknek a munkatársait. Az ENSZ szerint a segélyszervezetek valamennyi járművét visszafordították az Izraelt a Gázai övezettől elválasztó erezi átkelőnél, s a karni átkelőnél sem engedték át a segélyszállítmányokat. A világszervezet közleményében hozzátette: az ENSZ megérti Izraelnek a biztonsági helyzettel kapcsolatos aggályait, de felrótta, hogy az ENSZ tisztségviselői hiába próbáltak tárgyalni a tel-avivi kormánnyal a probléma rendezése érdekében, erőfeszítéseik eredménytelenek maradtak.
Lajos Bátyám örülök, hogy ismét közöttünk üdvözölhetlek!!!
"Thürmereeeeees" :(((((.....?????????????
Most én vagyok vörösözve :((?? Na, ezt még nem próbáltátok rám sütni, de marha jól hangzik :)))).
Csak ott vagyok nagy dilemmában, vajh' hozzászólásom mely része minősül most annak?
A másik: lehet, hogy én telt vagyok, a Laci meg Kövér, nekem mégis haza, azaz az Ibihez húz a szívem (Tóth Kálmán & Vízügy), ő a miénk bajaiaké :)!!!
Csicsikém édes, előbb toppolom én a vérerest, mint a thürmerest :))....
Tudod Csicsi, nincs az a szájbaqrt politika és politikus, ki meg tudná az agyamat annyira bolondítani, hogy ne legyen önálló véleményem, önálló gondolataim, én egyik ideológiai szarhalmazását se nyálazom és magolom ahhoz, hogy reális kép alakuljon ki előttem bármiről is, különösen ami a zajló szaros életünket illeti :(....
ELSZABADULTAK A POKOL KAPUI!! HAMAS!!!!
Ezek nem kukoricáznak, ezeknek nincsen mit veszteni!!!
Sikerült helikopterröl kilöt rakétával neggyilkolni egy tolószékes, nyomorék öregembert.
Valóban páratlan haditett.Különössen akkor amikor a világ legerösebb hadserege akinek szintén világ legerösebb nagyhatalma a szövetségese és még a világ legjobb kémhálozatával is rendelkezik.Valóban páratlan haditett!!! """rendkívüli nagy politikai lépésről van szó""", a rekordok könyvébe illik a dolog. Páratlanul és rendkívül elhibázott lépés volt. Rendkívül elhibázott, mert Yassin sejk holtában még több zsidó halálát fogja okozni, mint életében. Ujjonghatnak most nemcsak a cionisták, de az antiszemiták is, mert a poklok kapui szabadultak el, a terrormerénylet következményei beláthatatlanok lehetnek ha a józan ész beragad..
Három dolog fogott meg ebben az esetben:::
1,Fel sem fogják az Izraeli tettesek, hogy náci atracitást követtel el ami ellen körömszakatáig harcolnak.
2,Hány ártatlan zsidó és nem zsidó áldozatokat fog ez az eset követelni.
3,Miér van arra szükség hogy a háború demoklesz kadja lebegjen középkeleti régíóba.
Sharon azt állitotta Yassin sejkről, hogy zsidok megölésére szólitott fel, csak azért hogy zsidók.Dicséretes hogy legalább tudja mi is a rasszizmus,csak az a kár hogy meghamisitja az igazságot Yassin nem azért szolitott fel a zsidók elleni harcra mert zsidók, azért mert azok birtokolják országukat!
A terrorizmus elleni harcal nem lehet indokolni ojan cselekményt,amely a terror escaládósát eredményezi, ez még olaj a tüzre.YASSIN MEGÖLÖI SOK SOK ZSIDÓT ÉS ARABOT ITÉLT HALÁLRA.
Mit jössz ezzel a szokásos Thürmeres Munkáspárti dumáddal.
Te is tudod, hogy Dávid Ibolya egy könyvben leírtak alapján állította a 70-30%-t, amelyre Kövér László megfelelő választ adott.
Minden esetre tényleg furcsa, hogy pont az elmult időszak kormányának egy prominens tagja állít olyant, amiről hivatalból tudnia kellet volna.
Én elhiszem, hogy nem mindenki ért focihoz, de kínos dolog rájönni arra, hogy valakinek azért van feje, hogy a szép színes kalapok jól mutassanak rajta.