..ja...bűncselekmény.....a törvénykönyv hasábjain maximum....legalábbis magyarországon. Gabesz! Te most kire haragszol? Kis hazánkban így mennek a dolgok...a furcsa jelen esetben ez a hiperkorrektség..
valahogy én is úgy vagyok vele mint gabesz...azonkívül annyit szopódtam ezzel az egész lakásvásárlósdival,hogy én már átkoondicionáltam magam a költözésre teljes mértékben...pedig legszívesebben a holdba lőném ki az egész bandát..
Hohohó! Mi az, hogy vesztegetni az önkormányzatot, vagy inkább a szabályos utat járni? A Minron is és az önkormányzat is mindenkit hülyének néz? A vesztegetés bűncselekmény!!! Vagy ez nem zavar senkit?
elég depresszív lett ez a fórum..:)...persze ez nem rajtunk múlott..:(( ..különben lehet hogy meg kell tapasztalnunk a legrosszabbat(már társadalmi szinten..)hogy globál felfogjuk(felfogják..),ez így nem mehet tovább...
A Minronnál a hölgyike azt mondta,hogy az építtető nem akar fizetni az önkormányzatnak...pedig ők is tisztában vannak vele,hogy így könnyebb lenne a dolog!De ők "rendes" úton szeretnének célt érni!
Pestam! Kiugranék én, hisz a szerződés szerint már megtehetném, de kicsit durván szólva, most részben erre a lakásra tettük fel az életünket... Ezért inkább költöznék, és nagyon nem is ugrálhatok. Akármi is van, ezt a használatbavételit nagyon gyorsan ki kell erőszakolni.
OK! Értem. :) Csak az a bajom, hogy, ha van egy jogszabály a garázsok számára, akkor nincs miről egyezkedni. Vagy nem adunk építési engedélyt kevesebb garázsra, vagy utána nem kötünk bele... Ha mégis, akkor az egy jogállamban nem frankó, csak mondjuk a "Lakatlan Szigeteken"...
kit érdekel, h nekik megtérül-e???? h a f.szba ne térülne meg, amikor a lakások felének eladásánál már pénzüknél vannak ezek a köcsögök (és akkor most nem akarok népcsoportokat emlegetni). a jogszabálynak azért jogszabály a neve, mert azt be kell tartani! ezen mit lehet egyezkedni??!! én is megyek akkor az APEH-hez, hogy hát ennyit kellett vna fizetnem, de csak kevesebbet sikerült, egyezzünk már meg...
sztem egyetlen útja van annak, h az önkorm. engedjen, az pedig a vesztegetés, egy. miért tenne engedményt? h utána ő szívjon? a leendő lakók érdekeit természetesen mind a Minron, mind az önk. természetesen leszarja... ez is kétségtelen, kezd szappanopera feelingem lenni, így még szept. végén sem lesz költözés.
én a helyetekben jól megnézném az adásvételit, h mikor lehet kiugrani belőle, és azon nyomban, amikor a feltételek teljesülnek, elküldeném őket az anyjukba, és visszakérném a pénzt... sokat nem fogtok azzal veszíteni, h nem lakhattok ebben a "minőségi" lakóparkban (vagyis annak csúfolt betonrengetegben)
Szia Giuccio! Köszi! Sose gondoltam, hogy egyszer az lesz a kérdés, hogy a ház a szabályoknak megfelelően épült-e vagy sem. Akárki is a hunyó, én augusztusban költözni akarok, és nem ügyvédhez járni, de ha véletlenül nem így lesz, akkor aki hibázott, az nem teszi zsebre... Fogadjunk, hogy az önkormányzatnál senki nem vett az F2-ben lakást?
ez kb. a mai magyar valóság...:( és én már csak rosszabbra számítok, a lejtőn nincs visszaút, a szakadék viszont gyorsan közeleg... (már Románia nyíltan arról beszél, hogy fognak minket lehagyni, és ez be is fog hamar következni)
Nem arról van szó,hogy azért nem építettek annyi garázst,ahány lakás van az F2-ben...Pusztán nem épült annyi,ahány kellett volna,hogy legyen a házban.
Arról próbálnak egyezkedni az önkormányzat és a Minron,hogy ha épül az új ütem,akkor az F2-ben meg nem épült garázsokat majd az új ütem alsó szintjén megépítik az ottani 200 lakáshoz tartozó garázsok mellé.Magyarul 200+74 garázs.
Így viszont attól fél a Minron,hogy annyi garázs nem fog elkelni,mert a lakók (esetleg azok is,akik más épületben laknak) nem fogják megvenni mind a 274 garázst...és mivel ez nem kifizetődő,ezért nem is akarja a cég megépíteni...mert érzése szerint felesleges...Nah...erről egyezkednek,hogy valami komprumisszumot kössenek ebben az ügyben,mert az önkormányzat a használatbavételi engedélyt ehhez kötötte!
Annyi információval szolgálhatok,hogy az önkormányzatnál az illetékes építésügyi osztályon a Centrál Park ügyében Balassáné Járai Éva az illetékes.Nála tudsz érdeklődni,de elvileg szabadságon van...:-(
Nekem azt mondták a jövő héten lesz,de mindenestre utána kérdezhetsz...hátha.
Ha felhívod az önkormányzatot és kéred,hogy kapcsolják őt,akkor talán felveszi...
Ha a XIII. kerületnek ilyen szabályzata van (ami helyes is), akkor az valószínüleg rendeleti formában kelt, tehát JOGSZABÁLY. Olyan nincs, hogy a Minron, vagy akárki nem akar annyi garázst építeni, mert attól fél, hogy nem tudja eladni. Ez egy hülyeség, akárki mondta is. Ez nem egyezkedés, meg egyéb lósz@r kérdése. Én se fizessek pl. adót, mert attól félek, hogy másra majd nem marad pénzem? Megint csak DUMA... Végleges használatbavételi engedélynek meg nincs jövőbeni feltétele, azt meg lehet adni most vagy nem...
Most érdeklődtünk az ügyvédünknél...aki elmondta,hogy lehet amire megkapta a ház az építési engedélyt,nem aszerint építkeztek,és így mivel nem olyan lett,amilyenre az önkormányzat megadta,ezért köthetnek most bele az engedélybe.
Sajnos benne van a pakliban az is,hogy az önkormányzat a hunyó.
Üdv! Tud valaki egy nevet és telefonszámot az építésügyi hatóságnál? Előre is nagyon köszi! Egyébként a garázsok számának az építési engedélyben, illetve a jóváhagyott tervekben is benne kellet lenni. Ha a megépített garázsok száma azzal megegyezik, akkor most nem lehet erre hivatkozni. Ha nem egyezik meg, és netalán a Minron a hunyó (amire jelenleg gondolni sem merek), akkor viszont háború lesz... K-ra elegem van már a szarakodásból... A pénzünkkel szórakoznak!
szerintem itt nem feltétlenül a 'polgár jenő hivatal' tehet róla. gondolom ezeket a szabályokat régebben lefektethették.. csak mondjuk minron bácsi vagy tudomisén nem tartotta be... mostmár csak azt kéne megtudni, hogy milyen tervek kivitelezésére kaptak engedélyt... elvileg azt kellene betartaniuk, hogy jól sejtem
ez mondjuk elég fura, akkor hogyan kaphattak építési engedélyt? vagy más tervekre kapták azt? hogy a francba történhet ilyen? nem hiszem, hogy ez a rendellenesség nem tűnt fel eddig senkinek sem (önkormányzat, bankok meg tudomisén)... hááát ez gyönyörű!
..nna akkor most bassza meg a 'polgár hívatal' a jó édes anyját!!! Mit képzel ez a sok bürokratikus perverz barom??!!Mit játszanak ezek más idejével s pénzével????!!! jogszábályok meg a jogszabááályok...meg a rendeletek.....komolyan kifordul a belem ettől az egésztől:(((
Mi ma voltunk a háznál...és tényleg eltűnt a buszmegálló!:-)
Ez jó dolog,viszont ahogyan az előttem lévők is írták,sajnos így az emberek leültek a lépcsőre és ott várták a buszt!:-(
Ez így annyira nem pozitív,tehát az én véleményem is az,hogy a buszmegállót vissza kell helyeztetni az ideiglenes helyére!
A KÖVETKEZŐ FONTOS DOLOG A HASZNÁLATBAVÉTELI ENGEDÉLY!!!
Ezzel kapcsolatban vannak hírek:
Telefonáltunk a Minronnak,ahol a hölgy elmondta,hogy akik ebben illetékesek,sajnos szabadságon vannak,tehát emiatt kell "szív...nunk!:-(
Viszont ezt azt hiszem már mindenki tudja!
A lényeges része ennek az,hogy a papírokat már beadták,de egy dolog van,ami miatt nem "akarják" megadni a használatbavételi engedélyt!
Arról van szó,hogy a XIII.kerületnek van egy szabályzata,miszerint minden újépítésű társasháznak annyi garázzsal kell rendelkeznie,ahány lakás van.(magyarul:minden lakáshoz tartozzon egy garázs).
Ezzel csak az a gond,hogy az F2 épületében 142 lakás van,viszont csak 64 darab garázs.
Nah...szóval emiatt nem akarják kiadni a polgármesteri hivatalban az engedélyt!:-(
Úgy tájékozódtam,hogy most emiatt megy a huza-vona!Minden papír megvan...de emiatt még szerintem egy ideig várnunk kell.
Legalábbis annyit tudok,hogy a polgármesteri hivatal azzal a feltétellel adná ki az engedélyt,ha a következő ütemben az elmaradt 74 garázst az építtető megépíti az A-G épületben.Viszont mivel attól tartanak,hogy az nem fog elkelni,ezért erre nem igazán hajlik a Minron.Emiatt megy az egyezkedés,de eddig nem született eredmény!Szóval...továbbra is marad a várakozás...:-(
mondjuk az volt a ...sz, aki ezt így "tervezte", sztem a diplomáját csak vette, mert nálunk a lakásban is oan megoldások vannak, ami ép ésszel fel nem fogható... nemhogy mérnökivel...
nem hiszem, hogy ennek az átépítésnek lenne realitása... talán ez a legköltségesebb, legidőigényesebb és legkörülményesebb megoldás. Egyébként meg arra is van példa, hogy a sima házfalhoz is odapiszkítanak.
reggel épp írni akartam, h a köv. lépés az "ülőhelyek" megszüntetése... valszínű át kell építeni az egész árkádos részt, ha jót akarunk :((
akkor majd ha eszembe jut, lenézek későn is az árkádba... el lehet onnan őket űzni! nekem van is sejtésem melyik bagázs az, ott szoktak a Béke téri park szélén meg a templomnál is lenni, lehet azok, de tök mindegy, takarodni fognak!!
Én éjjel 12 és fél egy között értem haza tegnap, akkor 3 db csöves partyzott a trafóház mellett. Nem kötöttem beléjük, mivel rajtuk és rajtam kívűl nem nagyon volt más a környéken, ennek ellenére amikor láttákl, milyen megvetéssel nézek rájuk akkor nem éppen kedves mosolygós arcot vágtak a dologhoz.
Erre csak az a megoldás, ha átrakatjuk a megállót. (vagy létezik egy utopisztikus lehetőség is: megváltoznak az emberek:-)))) Egyébként engem az marhára nem érdekelne, ha valami kultúrált mókus leül az árkádos részre, ha nem szemetel, nem zárja el az utat stb... nincs is azzal semmi gond. De ezek az emberek sajnos nem ilyenek.
..tegnap megcsodáltam a környéket a "BUSZMITTUDOMÉNMICSODA" nélkül...háát...egyfajta ambivalens érzés kerített hatalmába...üröm volt az örömben a jártányra várakozók látványa...a hülyébbjei ott ücsörögtek a kövezeten,a HÁZUNK KÖVEZETÉN!!...mint valami kibaszott varjak vagy szárnyas patkányok(galamb)....de a kevésbé marhák is ott lézengtek a fedett rész alant..úgyhogy lesz itt még bosszúság:(((...és isten látja lelkem...ez nem telhetetlenség....ez vágyódás a kúltúrkörülmények után úgy majd húsz tetves évvel a rendszerváltás után...(kicsi elragadtattam magam...bocs..)
Szerintem meg nincs kizárva hogy megéljenek. 1. a bankok mindenhol megélnek :) 2. mivel itt a környéken elég sokan megfordulnak nagy a valószínűsége, hogy minden banknak akad vevőköre.
szerintem így kisebb a rablás veszélye... több őr is van egy helyen. mondjuk nem tartom valószínűnek, hogy mindhárman megmaradnak egy helyen. előbb-utóbb kinyirják egymást. olyat sem lehet nagyon látni, hogy egymás mellett 3 fagyis is megéljen.... itt sem megy szerintem másképp