Keresés

Részletes keresés

sziszka4791 Creative Commons License 2013.05.26 0 0 933

érdeklődnék tőletek,hogy a paragi kakasom életkorát hozzávetőlegesen hogy lehetne behatárolni? ? nemrég került hozzám.

a sarkantyúja kb 2,5 cm-es

rozsa1979 Creative Commons License 2013.05.26 0 0 932

Alex1991:Köszönöm, Lilike jobban van.

Ónodon nagyvásár lesz június 6-án megyek, szerzek még japi tyúkot kettőt és hibrideket vagy 8-at. Akkor teljes lesz az állomány.

Ha csak hibrid jércéket szerzek, akkor nem lesz a japik között veszekedés, vagy szokatni kell őket az újakhoz?

Tyúkjaim megszokták a helyüket, tegnap önként betotyogtak az ólba est.  :))))

Kaptam vagy 10 kg napraforgót, fekete apró szemű.Hogy adhatom nekik?

Egészben vagy darálva?

Ha van itthon felezett borsóm (étkezési 3 zacskó), összedarálhatom a kukoricával nekik?

Mivel ők csak kapirgálnak, meg zöldet, kukoricát és búzát kapnak Zeolittal keverve, ma megkezdem a Jolovit kúrát.

Teszek be Lilike tojás szedéséről egy képet, édes nagyon!

Jocó kakas büszkén!

No , nem untatlak benneteket, kellemes hétvégét kívánok!!!

rozsa1979 Creative Commons License 2013.05.25 0 0 931

Bocsika, kétszer ment el a kép!!!

Ez a tyúkólunk,és a szép kertjük.

A  fáktól rosszul látszik a kapirgálódomb.

Majd csinálok még róluk.

rozsa1979 Creative Commons License 2013.05.25 0 0 930

Ők Jocó és Pötyike.

Az előző képen a Taktaharkányi kiskakas és tyúkjai vannak, sajnos kicsik a képek, nem jól látszanak.

Teszek még fel, ha nem bánjátok!

rozsa1979 Creative Commons License 2013.05.25 0 0 929

alex1991 Creative Commons License 2013.05.23 0 0 928

Remélem hamar meggyógyul a kislányod! ami a kakas ajándékozást illeti nézd a jó oldalát ha elül egy tyukicád akár cserélhetsz tojást és abbol teszel alá! és mivel ott fog felnöni nálatok nem lesz verekedés! Fa hát az jó hely tavaly amikor azok a minusz 20 fokok voltak nek egy párocska egész télen ott aludtak csak a ragadozók miatt aggodtam! a szárnyvágás nekem is megy mindig nehogy odalegyenek! és egyetértek Pistivel nem befolyásol semmit!!

Előzmény: rozsa1979 (924)
alex1991 Creative Commons License 2013.05.23 0 0 927

elég ahoz a képminőség hogy szép a kotlós nagyon!

Előzmény: Törölt nick (925)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.23 0 0 926

Szép estét Rózsa!

Szerintem a tyúk szárny vágása nem befolyásólja nagymértékben a kelési arányt.

Nálam is vágva van az összesnek a szárnya és mégis 9 tojásból 8 kikelt,

Előzmény: rozsa1979 (924)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.23 0 0 925

Szia! Köszi))) Az első képen látható kotlóst vettem a csibékkel együtt, de a másik mama alatt már a kakaskám  gyerekei vannak. ) Elnézést a rossz kép minőségért de nagy felbontásba nem tudtam feltenni ide őket!

Előzmény: alex1991 (922)
rozsa1979 Creative Commons License 2013.05.23 0 0 924

Jó estét!

BOCSÁNAT, HOGY TEGNAP NEM JELENTKEZTEM A KÉPEKKEL, DE LILIKE BETEG LETT....

Nem tudom a képet feltölteni...Pedig tegnap ígéret szerint elkészültek.

Szóval az új kis-Petikét elajándékoztam a szomszéd néninek most halt meg a 4 éves japi kakasa, nekem meg mind a kettő állandóan összeugrott.(Petikének lesz saját 6 tyúkja az új helyen.)

Csak tolltépkedésig jutottak, mert mindig közbeavatkoztam, sajnáltam mindkettőt.

Így láthatom a kiskakast néha a szomszédban, hallhatom a hangját.

Ma volt két tojás, mindkettő hófehér. Kaptak a tyúkok szép műanyag tojóládát, menő türkiz színben, szalmával. S hova tojtak, naná, hogy a szalma alá, mentem tojáskereső körútra.

Este hajtanám be a tyúkokat a helyükre, mind a 3 új eltűnt.

No, keresem a kertben, mikor a férjem megszólalt, hogy a fán gubbasztanak egymás mellett. :)))  .

Szakadó esőben-hulla fáradtan tyúkkergetés-beterelés-nem voltam ideges ááááá...

Pedig tegnap előtt  felére vágtam a  repülőtollaikat, ezek szerint nem eléggé...de félek, hogy megfáznak,vagy ha kotlani akarnak, nem tudják majd a tojást betakarni. De lehet, holnap lesz még kozmetikázás.

ÉLMÉNY EZ A TYÚKTARTÁS, KOMOLYAN.

ALEX1991:Nagyon aranyos tőled, hogy adsz a kisfiúnak tyukicákat.

Én is rájöttem, hogy hiába élek falun, nagyon nehéz japikat kapni, mert senki nem adja el.

Az okára még nem jöttem rá.

alex1991 Creative Commons License 2013.05.23 0 0 923

persze ne értsd félre van olyan japim ami már vagy 3 éves volt mikor hozzám került és kb 6 éve van nálam és ö annyira a kedvencem hogy lenem vágnám de ami nem áll ugy közel hozzám attol megszabadulok vagy tovább adom vagy levágom keresztlányomnak meg én is szeretem! most egy 9 éves kisfuú jött volna hogy nem e adok neki 1 kakast két tyukkal mondtam hogy adok majd a kicsikböl de annyira emlékeztet magamra hogy majd szolok neki és jöjjön válasszon természetesen ingyen! sokszor nekem még pénzért se adtak!

Előzmény: alex1991 (921)
alex1991 Creative Commons License 2013.05.23 0 0 922

nagyon aranyosak! gratulálok!! ezek már ettöl a kakastol vannak?

Előzmény: Törölt nick (919)
alex1991 Creative Commons License 2013.05.23 0 0 921

Köszönöm a tegezés lehetőségét! na akkor a kislányod segít az állattartásban nekem keresztlányom 4 éves ö is imád ott sündörögni! a picicsirkéket szeretettel "gyomrozza"!! de ö szereti a japi levest is tudod majd megkell szoknotok hogy néha talán elengedhetetlen lesz a levágás mert a japik nagyon okosak ahogy mondod olyan lehetetlen helyre tudnak elülni hogy csak azt veszitek észre hogy né miaz a sok kis valami a tyuk körül! persze ezt meglehet oldani továbbadással és máris csökken az állomány!

Előzmény: rozsa1979 (918)
vinbala03 Creative Commons License 2013.05.22 0 0 920

Gratulálok nagyon szépek!

Előzmény: Törölt nick (919)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.22 0 0 919

Sziasztok! Egy két új kép az újoncokról. )

rozsa1979 Creative Commons License 2013.05.22 0 0 918

Igazából a japikat azért vettem, mert olyanok, mint a gyerekek...szépek, okosak.

Sokat lehet nevetni rajtuk, ha figyeljük őket.

Jocó és Pötyike(először érkeztek két hete) igazi kis család.

Nem vágjuk le a japikat, meghagyjuk állománynak.

A hibrideket átvertek és nem hozta a nő , akivel megbeszéltem Miskolcról.Nagyon szomorúak voltunk tegnap, leginkább a kislányom, de a japik megvígasztalták...

Este találtam a neten hirdetést, ma felhívom őket.

A hibrideket levágásra szánnám, átállítom őket táp+termény evésére.

Abból aztán lesz igazi húsleves a beteg gyereknek télen  :) .

Lilikém a kislányom, 6 éves, Balázs a kisfiam, ő holnap 3 éves.

Lilike  felkel korán és kiszórja a takarmányt a tyúkoknak, este segít bezárni őket.

Van, hogy csak bemegy megsimogatni a tyúkocskákat.

El is lettek kényeztetve a japikák.

Jocó meghallja Lili hangját és akkorákat kukorékol, hogy csak na...Lili mindig "lop "a hűtőből túrót.

Ha Pötyike tojást tojik, Lilike plussz magot ad neki cserébe,meg néha csokitortát, ha nem figyelünk :).

Tegnap tarhonyát főztem répával és krumplival a tyúkocskáknak.

Eső után homokozóvödörbe együtt szedjük a csigát, gilisztát ások nekik.

Tényleg nem szeretném, ha megsérülnének....

rozsa1979 Creative Commons License 2013.05.22 0 0 917

Kedves ALEX1991!

Nyugodtan tegezzél.

Megnéztem a képeket, nagyon szép állományod van.Gratulálok a kis japikhoz!!!

Nem szeretném, ha bármelyik kakas megsérülne.

Furcsamód, ahonnan hoztuk, kb.20 nm ólban volt vagy 6 kakas, 4-1 évesekig,és kb.10 tyúk (ebből 2 kotlott).Sérülés mégsem volt egyiken sem.Az udvar negyede volt a mienknek, de ott még 6 kacsával osztoztak a helyen.

Nálunk nagyobb az udvar 25nm2,tele zölddel, kapirgálódombbal,homokfürdővel.

Az ól 4 nm2. Igazán megférhetnének :) .

Ma megpróbálom összeszokatni őket, figyelem, ha nagyon bántják egymást ,vízzel lespriccelem és Petike megy az ólba , Jocó kakas meg a kifutóba a tyúkokkal.

Jocó kakas 2 éves, hófehér, nagy sarkantyúkkal, 2-szer akkora, mint Petike. Ő a kedvencünk.

Petike meg olyan, mint gyerekkoromban édesanyám kedvence....azért vágytam erre a színre.

No, kíváncsi vagyok a mai napra...Este jövök a képekkel és a fejleményekkel .

alex1991 Creative Commons License 2013.05.21 0 0 916

( én 22 éves vagyok Mezőkövesden lakok az állataim nagymamámnál vannak Polgár mellett Újszentmargitán és a Miskolci Egyetemen tanulok) jelen pillanatban 2 japikakas és 16 japityukom van van 3 gyöngytyukom 2 némakacsám és 21 vegyeshasznú tyukom 1 kakassal. 2 japityukom keltett az egyik alatt 7 a másik alatt 8 pipi kelt ma egy ujabb adag jött a világra ök is japik egy 20 tojáson ül szintén japi és egy brahma tyukom holnap költ a vegyesektöl! képeket már raktam ide fel a japikrol! nálam szinte mind máshonnan van és kicsit idöbe telik de megszokják egymást a kakasok akitöl hozta a kakast emlitette hogy sok másik is volt hát mivel együtt nöhettek fel ezést férnek meg de az idegen kakasok mindig összecsapnak egy kis taréj vagy szakáll vézés szokott lenni de nem ölik meg egymást hanem a gyengébb elkerüli az erösebbet ezért gondolom hogy felesleges a különzárás tudom kicsit szivfájditó látvány de minél késöbb kerülnek össze annál késöbb szoknak össze és a keritésen keresztül is képesek verekedni! ha szeretnék hogy mind a két kakasnak legyen párja akkor érdemes különzárni mondjuk egy hónapra hogy a párok megszokják egymást! ez egy kicsit hosszura sikarült! még egyszer sok sikert! továbbá ha még lesz kérdése szivesen válaszolok!

Előzmény: rozsa1979 (915)
rozsa1979 Creative Commons License 2013.05.21 0 0 915

Kedves Alex1991!

(Én Hernádkakon élek. 34 éves vagyok, két kisgyermekem van.

Gyerekkoromban voltak japijaink és tojóink.)

Akitől a japikat vettem, nagyon segítőkész, gyönyörű galambjai, kacsái, nyulai és japijai vannak. Minden jószága háztáji kapirgatós fajta.

A japikat, amit hoztam szép egészséges lábúak, tarajuk, csőrük , gyönyörű.

Nem tetvesek, megnéztem.

Szelíd kis jószágok.

Taktaharkányban van az eladó:Kalmár Zoltán, telefonszámát megadom ha kell.

Kakasa van eladó, hogy tyúkja van-e nem tudom.Tenyésztojásokat is árul.

KÖSZÖNÖM a tanácsot.

Nagyon megijesztett a szomszédasszony, hogy megölik egymást egy ólban a kakasok.

alex1991 Creative Commons License 2013.05.21 0 0 914

sok sikert !! igy akartam nem kérdöjellel! bocsánat a rontásért!!

Előzmény: alex1991 (913)
alex1991 Creative Commons License 2013.05.21 0 0 913

Szép jó estét! vannak még eladók és olyan szép tarkák? igaz elöször a képeket nézem meg meg persze az idő is nagy úr! Na hát a kakasok azok már csak ilyenek védik saját tyukjaikat én mindig hagyom öket verekedni egyszer majd megunják és általában a gyengébb fel is adja és menekülöre fogja az erösebb egy kicsit zavargatja még utánna de egy idö után megférnek de azért a zavargatás marad ha közel kerülnek egymáshoz! jó lehet a másik kifutó de egyébként mind a két kakas " felfog" egy tyukot általában azok egymást amik már amugy is összeszoktak tehát amiket most hoztak ök lesznek egy család és ami volt az is családot formál ha nagy az udvar felesleges szerintem másik kifutóval bajlódni! remélem mások is irnak és segitenek ha velem nem értenek egyet!! sok sikert? egyébként megkérdezhetem hová valósi?

Előzmény: rozsa1979 (912)
rozsa1979 Creative Commons License 2013.05.21 0 0 912

Jó estét!

Nagyon szépek a japik amiket hoztam,(holnap este lesz fotó is) csak összeveszett  a két kakasom.

Az új (gyönyörű, mint Himuré)-Petike külön lett választva.Jelenleg lefedett ládában a szerszámoskamrában alszik.

Van arra esély, hogy nagyobb sérülések nélkül megszokják egymást?( A szomszédasszony szerint megölik egymást...)

SEGÍTSÉGETEKET kérem, nem szeretném ha összeverekednének, mert félek, valamelyiknek baja esik. Arra gondoltunk, az új kakaska 2012.decemberi születésű-holnap bennmarad az ólban, kap kaját és vizet.

Este apa csinál neki új külön kifutót.Kap egy tyúkocskát -kettecskén lesznek.

Ti olyan okosak vagytok-szerintetek mit tegyek?

Józsi kakashoz Lilike lányom ragaszkodik-nekem is a szívemhez nőtt, hófehér, végtelenül szelíd.

Az új kakaska fiatalabb, még sarkantyúja sincs, de nagyon életre való és gyönyörű.

Ahol vettük, ott is volt több kakas, mégis él mindegyik.

TANÁCSOTOKAT ELŐRE IS KÖSZÖNÖM SZÉPEN!!!!

Rózsa.

cucu123 Creative Commons License 2013.05.21 0 0 911

Sziasztok!

Hátha tudtok segíteni... ennek a fórumnak köszönhetem jávai csapatomat. Kérdésem mennyiért lehet eladni naposan, illetve ugyanekkora testű sima tarajú törpét. Most kelt egy pár darab és lenne vevő. Sőt tojást is akarnak tőlem, de nem tudok árat...

Tudtok segíteni?

alex1991 Creative Commons License 2013.05.21 0 0 910

üdvözlöm! én nagyon várom a képeket a taktaharkányi japikról én is elakartam menni de mindig közbejön valami! sok sikert hozzájuk!!!

Előzmény: rozsa1979 (909)
rozsa1979 Creative Commons License 2013.05.21 0 0 909

JÓ REGGELT!

Ma megnövekedik a baromfi állományunk.

Délután hoznak 10 kettőshasznú hibridet(ők ugyan nem törpék, bocsi az off-ért) és este megyünk Taktaharkányba 1 japi kakasért és 3 tyúkért.

Holnap lefotózom, ha megengeditek, beteszem ide a képeket.

Olyan izgatott vagyok, alig várom, hogy itt legyenek!!!!

Törölt nick Creative Commons License 2013.05.20 0 0 908

Semmi gond! )))

Előzmény: rozsa1979 (907)
rozsa1979 Creative Commons License 2013.05.19 0 0 907

HIMUR-Ezer bocsánat, hogy elírtam a nevedet!

Nagyon szépek a  fotók!!!!

vinbala03 Creative Commons License 2013.05.19 0 0 906

Sziasztok, köszönöm mindenkinek!

ez-Ben Creative Commons License 2013.05.19 0 0 905

:) Üdv. Vinbala03 !

Mindig szép, különlegesség számba menő madarakat vonultatsz fel. De az is különlegességnek számit, hogy Te is pont azon a településen laksz, ahonnan Fruzsink a topikot nyította.

( Mégha az óvodában más is volt a jeled - gratulálok !:)

Előzmény: vinbala03 (900)
rozsa1979 Creative Commons License 2013.05.19 0 0 904

Hinur!

Köszönöm szépen!

Türelem, rózsát terem!!!Várni tudok nagyon jó lesz augusztusban is!

Gyönyörűek a tyúkocskák, kakaskák.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!