Keresés

Részletes keresés

onogur Creative Commons License 2002.02.08 0 0 433
Butaságokat hordassz itt össze-vissza!
1./ A topicot nem Alfalfa nyitotta.
2./ Alfalfa masszív horgyula-fan volt idáig, megrögzött MSZP-s. Nem tudom, miért állt át hozzánk, a liberálisok soraiba.
Előzmény: logoped (429)
logoped Creative Commons License 2002.02.08 0 0 432
Zoffar!
Most meg én értek veled együtt. Valóban a gerinctelenség csúcsa lenne. És a fél világ azon morfondírozna, hogy a magyarok milyen tetű népség.
A lehetősége sajnos ez időtájt fennáll.
És épp ez az ami sok embert egy normálisabb irányba kell vigyen. Szerintem.

Változatlanul érdekelne masszív párthívők hozzászólása a nagykoalíció keltette érzéseiket illetően. Vajon egymás nyakába borulnának?

Előzmény: Zoffar (431)
Zoffar Creative Commons License 2002.02.08 0 0 431
Kedves logoped! :-)
Teljes mértékben egyetértek veled.

Amúgy:
"Mennyire éreznék magukat megalázva masszív párt szimpatikusok, ha ebből az egész adok-kapok dologból nagykoalíció lenne?"
Sajnos a szorongásom egy ilyen koalíció regnálása alatt nagyságrendekkel nagyobb lenne, mint az rajongók önhittségének megalázása kárán érzett - amúgy is inkorrekt - örömem.

Zfr

ps. ekkora mértékű gerinctelenségen csak szomorkodni tudnék - igen csak sajnálnám ezt a szerencsétlen országot

Előzmény: logoped (429)
logoped Creative Commons License 2002.02.08 0 0 430
Ja: centrumpart.hu
Olvasgassatok.
logoped Creative Commons License 2002.02.08 0 0 429
Csillag!
Igen igazad van!
A topic indító /azt hiszem Alfalfa58, csak lusta vagyok megnézni/ masszív FIDESZ katona. Ez különböző írásaiból elég jól kiderült, bár néhány napja még nem voltam ilyen biztos a dolgomban.
És a taktikája abból a szempontból valóban jó, hogy úgy van ahogy Írod. Hú de nyakatekert lett. Egyszerre kettőt járasson le. De magukat normálisnak tartó emberek átlátnak a szitán, És, hogy valóban a FIDESZ fél a C.pártól az kiderűl a kissé lentebb lévő hosszabb beírásom végéből. Olvasd el, tanulságos.

És még volna egy kérdésem. Mennyire éreznék magukat megalázva masszív párt szimpatikusok, ha ebből az egész adok-kapok dologból nagykoalíció lenne?

Előzmény: csillag (426)
logoped Creative Commons License 2002.02.08 0 0 428
Azt kell mondanom, hogy ha valóban tárgyilagosan nézzük a mai magyar helyzetet a MIÉP-nek is van igazsága. De minden párt tud olyan igazságokat felmutatni amelyeket ha nem is szívesen de a többi fél is kénytelen elfogadni. Hogy melyik pártra szavazol az a Te ügyed, ha ezt leírod, majd kapsz érte /vagy nem/.
Gondolom a nemzeti szuveneritás feladása az EU tagságot jelenti. Ha így van én ettől nem félek.
Nézd meg az EU nemzetei milyen jól elvannak, és mind tudja, hogy Ő kicsoda. Mi is tudjuk, hogy magyarok vagyunk, de ezt nem kell szüntelenül a világ tudomására hozni, mint ahogy EU-ék sem teszik.
Előzmény: Törölt nick (425)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.08 0 0 427

Ceterum censeo SZDSZ esse delendam! :)

Előzmény: csillag (426)
csillag Creative Commons License 2002.02.08 0 0 426
Nekem az az érzésem, hogy egyrész a Centrumot akarják lejáratni azzal, hogy az SZDSZ alternatívájának mondják itt egyesek, másrészt egyúttal az SZDSZ-en is rúgnak egyet (szélső)jobbos beírók.

OFF topic:
Az egész politika fórumra jellemző, hogy úgy viszonyulnak a jobboldaliak az SZDSZ-hez, mint Cato a II. Pun háború után Karthagó-hoz. Karthagó két háborút elvesztett, már nem számított semmit, de mégis minden felszólalását úgy fejezte be Cato, hogy "Egyébként pedig Karthagót el kell pusztítani." (Nem emlékszem szó szerint, de ez a lényege)

Törölt nick Creative Commons License 2002.02.08 0 0 425
A dologban mindössze annyi az érdekes hogy én magam is úgy gondolom hogy a különböző politikai ideológiáktól függetlenül mindegyikből kimazsolázva kell gondolkodni és nem szemellenzővel és nem pártkatonaként. Viszont én mégis MIÉP szavazó vagyok igen szilárdan!

A MIÉP ugyanis se nem jobb se nem bal... De tudom hogy számodra túl radikális, pedig sajna most radikálisnak kell lenni mert radikális ahelyzet is! Épp a nemzeti szuverenitásunk feladáésa előtt állunk, nemzetgazdaságunk megahatározóan idegen kézbe jutott ezek nem mindennapi dolgok eközben a rásadalom és annak értékrendje összeomlott és újraalakulóban van. Forráshiány és ideológiai fogódzók nélkül! Abszolút szellemi zűrzavarban! Nemzetünk tényleg veszélyben van ezért feltétlenül szükséges a nemzeti eszme erősítése!

Ezért MIÉP! És nem Centrum! Számomra...

Viszont összegezve mindent: Hajrá Magyarország!

Előzmény: logoped (424)
logoped Creative Commons License 2002.02.08 0 0 424
Igen épp azokról van szó akik mérsékeltek, nem döngetik a mellüket bármelyik oldalon és úgy gondolják mindkét oldalnak vannak olyan erényei amelyek hasznára válnának a társadalomnak. Szerintem ez kellene az országnak. És politikai megnyugvás.
Köszönöm.
Előzmény: Törölt nick (423)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.08 0 0 423
Világos vilégos én csak az első mondatra reagáltam! Tkp. Téged némileg támogatólag...
Előzmény: logoped (422)
logoped Creative Commons License 2002.02.08 0 0 422
Mit nem értesz?
Lehet, hogy rosszul fogalmaztam?
Aki masszív pártkatona mindegy melyik oldalon az nem fog a Centrumra szavazni. De aki keresi a helyét, mert egyik "nagy" sem megfelelő neki /mindegy milyen okból/ az ebben megtalálhatja a helyét. A hangsúly azon van, hogy jobb és baloldal együtt tud dolgozni benne, tehát ésszerű kompromisszumokat tudnak kötni.
Előzmény: Törölt nick (420)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.08 0 0 421
A centrum tehát éppúgy lehetséges alternatívája a mérsékelt szdsz-eseknek mint az mszp polgáribb szavazóinak vagy ahogy a fidesz liberálisainak...

A radikálisokhoz azonban nem hiném hogy lenne köze de a harmadiksága folytán a a potenciális harmadik erőt keresőkből is vesz el szavazatot - így a MIÉP-től is! Ez már megbocsáthatatlan!

Előzmény: logoped (419)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.08 0 0 420
Ezt most nem értem hisz az egész topik erről szól. Mindenféle volt-szdsz-esek sírják el magukat és keresik az alternatívát. Én nem igen kedvelem a Centrumot (mivel döntően jobboldalról szed el szavvazatokat) nade ha valaki tényleg a Centrum javát akarja akkor nem érzem logikusnak hogy közbe egy potenciális szavazó rétegtől (az SZDSZ polgári szárnyától) csak úgy előre meg akar szabadulni. Ki tudja lehet ez a pár tízezer szavazat juttatja be a Centrumot a házba?

Ezen még nem gondolkodtatok?

Elvégre a Centrum minden irány felé nyitott mindne irányból számít szavazatokra...

Előzmény: logoped (419)
logoped Creative Commons License 2002.02.08 0 0 419
A Centrum nem az SZDSZ alternatívája.

Bizony nem.
Aki tegnap este látta az MTV1-en a választási műsort az már tudhatja, hogy a FIDESZ-é, méghozzá keményen. Engem két mondat ragadott meg különösen:
- jobb és balodali politikusok tudnak benne együtt dolgozni
- nem kormányváltást, hanem kormányváltozást akarnak
Az elsőt nem kell magyarázni, önmagáért beszél.
A második: a kormányzat jelenlegi működését kell megváltoztatni. Tehát az Ő céljuk az hogy befolyásolni tudják a közpénzek hatékonyabb felhasználását, annak átláthatóságát. Visszafogják azt az acsarkodást amely mindkét oldalon folyik, stb.
Tisztességes versenyt, politika mentes igazságszolgáltatást és vidékfejlesztést, önkormányzó önkormányzatokat akarnak.
Kiknek lehet ez jó választás?
Olyan baloldaliaknak akiknek jobbhíjján nem volt másra módjuk szavazni mint az MSZP. Olyan jobboldaliaknak akik csak azért szavaztak a FIDESZ-re mert más MSZP-vel szembeni alternatívájuk nem volt és nem elégedettek a FIDESZ kormány jelenlegi működésével sem. Olyanoknak akik egyszerűen csak jobb politikai légkőrt szeretnének az országban megfűszerezve némi hozzáértéssel. Úgy gondolom ez sokak számára elfogadható. Kupa személye garancia lehet.
Akik olvasták már írásaimat azok tudják, hogy a baloldal mellet kardoskodtam ezidáig itt a fórumokon, azért mert '98-ban a FIDESZre szavaztam és nem voltam elégedett a munkájukkal viselkedésükkel. Arra gondoltam most hogy az MSZP lehet a kisebbik rossz. Igazából azonban az MSZP nekem sem megfelelő. Nos a tegnap látott hallott dolgok alapján engem meggyőztek, én bizony a Centrumra fogok szavazni.

És a FIDESZ rettenetesen fél a Centrumtól. Erre cáfolhatatlan bizonyítékok vannak.
- a pénzügyminiszter megszüntette a C.-ban lévő pártok állami támogatását /ez ugye azt jelenti, hogy ellehetetleníteni vagy elhallgattatni akarják őket/
- a Legfőbb Ügyészség minden lehető módon akadályozta a C. párt bejegyzését, így az vidéken lett bejegyezve.
Nos ezek után aki úgy gondolja tud még józanul gondolkodni és a napjait nem a másik oldal fikázásával hanem egészséges tevékenységekkel akarja tölteni az gondolkodjon el a fentebbi két mondaton.

Előzmény: Zoffar (408)
alfalfa58 Creative Commons License 2002.02.08 0 0 418
Ez egy szabad ország. Mindenki annyit röhög, amennyit akar.

Mi SzDSz-esek mostanában kevesebbet röhögünk.

Előzmény: csillag (417)
csillag Creative Commons License 2002.02.08 0 0 417
alfalafa58, mint SZDSZ-es! Hadd röhögjek!
pityukavagyok Creative Commons License 2002.02.08 0 0 416
Szándékosan, esetleg hivatalból vagy ennyire naivan demagóg?
Előzmény: epdm2 (413)
alfalfa58 Creative Commons License 2002.02.08 0 0 415
1. Hát a kristálytiszta rációra épűlő érvrendszer neked smafu? Látszik, hogy nem is értesz meg bennünket, SzDSz-eseket.

2. Mi nem vagyunk mucsaiak, és nekünk nincs lábszagunk (azért figyelmeztetlek, ez utóbbi állításom igazolásának vannak kockázatai). A mi 5000 értelmiségink pedig egyszerűen tévedhetetlen. Nekünk, SzDSz-eseknek nincsenek korrupciós ügyeink (ha nem hiszed, kérdezd meg Tocsik Mártát). A kezünk tiszta - még akkor is, ha időnként gyönge nők annyira beleütik az orrcsontjukat, hogy az rögvest eltörik. Bőröndjeink is - immár tizenkettedik éve! - rendben be vannak csomagolva. Nincs olyan levél, amit mi SzDSz-esek alá ne tudnánk írni.

3. Velünk SzDSz-esekkel a Centrum Párt csak nyerhet. Sokat. Rettenetesen sokat.

Belátod?

Előzmény: Zoffar (411)
bmg Creative Commons License 2002.02.08 0 0 414
Láttam én is az Aktuális különkiadását.
Pusztai beszéde ok (bár nem értek sok mindenben vele egyet), de az a másik fazon nagyon gyenge volt, pártállástól függetlenül. Annyi marhaságot mondott, hogy az borzasztó.
Pusztai hozta a szokásos kissé agresszív, keménykedő stílusát, ami nekem nem igazán szimpatikus. Ők azok, akikre soha nem fogok szavazni.
Előzmény: epdm2 (413)
epdm2 Creative Commons License 2002.02.08 0 0 413
Tegnap Balóval beszélgetett Puszati Erzsébet, meg egy kerszténydemokrata figura a centrumból.

Pusztai erzsébet, még csak OK, ő mindössze a parlamenti űléseken változtatna + egészségügy, de a másik faszi kijelentette, (az Mszp után), hogy Magyarországon félnek az emberek, és ez nem szabad, hogy így legyen. Ma divat lett félni. Mondja már meg valaki, hogy mitől fél! Eseteleg a "gyűlöletbeszédtől", amit a ballib emleget, miközben ők alkalmazzák?

pityukavagyok Creative Commons License 2002.02.08 0 0 412
alfafa!

Te mért adod ki magad SZDSZ-esnek?
Csak bele kell olvasni néhány topikba és azonnal kiderül hogy számodra a Fidesz az Isten!
Vagya esetleg azért akarsz szavazókat elcsábítani az SZDSZ-től, hogy a Centrumot erősítve a Fidesz azzal léphessen koalícióra a MIÉP helyett?
Lám-lám! Keresitek a szalonképes kiutat!
Ez dícsérendő!
Ha most hasonlítanék rátok, akkor azonnyomban nyitnék egy ellentopikot a következő címmel:
Válaszd a Centrumpártot a Fidesz helyett!
Ez ugyanis racionálisabb alternatíva.
Ezentúl gondolj magadra, ha az álnok, ármánykodó és mocskolódó kommunistákat szidod, mert Te sem vagy különb!

Előzmény: alfalfa58 (410)
Zoffar Creative Commons License 2002.02.08 0 0 411
Alfa! Ezt az ÁLMOT kinek a nyomora szülte? :-)))

Zfr

Előzmény: alfalfa58 (410)
alfalfa58 Creative Commons License 2002.02.08 0 0 410
...a Centrum nem az SZDSZ alternatívája...

1. Nem a fenét. Nekünk SzDSz-eseknek a Centrum Párt az egyetlen reális alternatíva.

2. Pártunk parlamenti bejutásának esélye zérus.

3. Az MSzP-be persze beolvadhatnánk, és a hátukon bevitethetnénk magunkat a palamentbe.

4. Ámde az MSzP mellett mi SzDSz-esek csak csicskások lehetnénk - úgy, mint 1994-1998 között a koalíciós kormányban.

5. Ráadásul a Gyula ismét velünk, SzDSz-esekkel vitetné el a balhét.

6. Viszont ügyesen lenyúlhatjuk a Centrum hamvas ártatlanságát, ha mi SzDSz-esek a Centrum Pártra szavazunk, és meghatározó befolyást érünk el benne.

Előzmény: Zoffar (408)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.07 0 0 409
Rokonszenves a látásmódod. Ez a naiv báj azonban veszélyessé is lehet. Nehogy túl nagyot huppanj amikor felébredsz!
Előzmény: Sir_Gallagher (407)
Zoffar Creative Commons License 2002.02.07 0 0 408
E-eee. Nem igazán. Az SZDSZ - ha jól megfigyeled - mindig a centralizáltság és a kizárólagos hatalomgyakorlás ellen lázadozott. Anno - amiért most lejáratott pártnak tekintik - az azért volt, mert kommunistázott és mégis részt vállalt a Demokratikus Chartában. Amiért kommunistázott, az azért történt, ahhoz az időszakhoz képest a lázadásuk tárgyát a korábbi kommunista állampárt/pártállam testesítette meg.

A Centrum ilyen szempontból merőben más - inkább kiegyező politikát folytat - nem komcsizik és nem nácizik.

Zfr

ps. a Centrum nem az SZDSZ alternatívája.

Előzmény: Törölt nick (403)
Sir_Gallagher Creative Commons License 2002.02.07 0 0 407
Ugyan mivel járatta le magát? Én liberális vagyok a konzervatív fajtából. Csak az SZDSZ képviseli a liberális értékeket, jó a kormányprogramja és szeretem a politikusaikat. Nekem ennél nem kell több. A Centrum úgy 5-6 éven belül lehet akár a legnagyobb konzervatív párt is. Ehhez sok szerencsét kívánok, de én maradok mindörökre SZDSZ-es.
Előzmény: Törölt nick (403)
alfalfa58 Creative Commons License 2002.02.07 0 0 406
OK. OK.

Hát én is pontosan így gondolom: szavazzunk mi SzDSz-esek a Szadeszra, és ezért ikszeljük be a Centrum Párt kockáját a szavazólapokon!

Előzmény: Sir_Gallagher (402)
Zoffar Creative Commons License 2002.02.07 0 0 405
"Ezekkel a gondoaltokkal nincs semmi baj - csak üresek, semmik."
Pont ezért jó - ideológiailag. Pragmatikus és ideológiamentes. (Legalábbis jobb- és baloldalt illetőleg.)

Gazdaság szempontjából pedig pontos adatok nélkül x%-okat ígérgetni blöff kategória.

Zfr

Előzmény: Törölt nick (400)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.07 0 0 403
Nem érzed a korszellemt! Már nem az SZDSZ a Neked való hanem a Centrum! Most ezzel lehet bizonyítani mennyire européer vagy! Az SSZDSZ sajnos lejáratta magát...
Előzmény: Sir_Gallagher (398)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!