Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.09.22 0 0 3345
igen, egy tepsi. de a cukor rengeteg, azt sztem felezd
Előzmény: vjannus (3344)
vjannus Creative Commons License 2006.09.22 0 0 3344
Szia!

Ez a mennyiség 1 adagra elég csak nem ( 1 "tepsi" )?, mert gondolkodok rajta ma megcsinálom
Előzmény: kyra42 (3339)
Zitka Creative Commons License 2006.09.18 0 0 3343

Formát a KIKA-ban is lehet kapni. 1990 ft, múlt héten láttam a b.őrsiben.

Előzmény: zsborg (3341)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.09.17 0 0 3342
forma: vasedény, vagy pécsett tudok lelőhelyet mondani.

stahl:
Citromos madeleine

Hozzávaló:
2 db tojás, 10 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg liszt, pici só, 10 dkg felolvasztott margarin
Előmelegítem a sütőt 190 fokra. Aztán felütöm a tojásokat, majd hozzájuk teszem a cukrot, és robotgéppel 3-4 perc alatt alaposan habosra keverem őket.
Amikor már szép habos, a liszthez hozzákeverem a csipet sót, majd a tojáshabhoz reszelem a citrom héját. Ekkor előveszek egy fakanalat és széles mozdulatokkal a tojáshabhoz forgatom a lisztet, végül hozzáforgatom az olvasztott margarint is. Ezzel el is készült a sütemény tésztája.
Ekkor vékonyan kivajazom a madeleine formákat, majd a tésztával együtt beteszem őket a hűtőbe fél órára.
A pihenő idő leteltével a tésztát kiskanállal kiadagolom a formákba és 190 fokon 10-12 perc alatt aranybarnára sütöm őket.

nlcafe:

Madeleine

Hozzávalók:
4 tojás
15 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
késhegynyi szódabikarbóna
13 dkg vaj
13 dkg rétesliszt
a formák kikenéséhez zsír vagy sütő spray
Elkészítése:
Az egész tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral és a szódabikarbónával fehéredésig keverjük. A puha, de nem olvasztott vajat apránként beledolgozzuk, végül a lisztet beleszitáljuk. Kicsi kagylóformákat vékonyan kizsírozunk vagy sütő-spray-vel a belsejüket befújjuk, és annyi tésztát töltünk mindegyikbe, hogy a feléig érjen, mert a tészta sütés közben megnő. A formákat tepsibe ültetjük, és 200 fokos sütőbe tolva 10 percig sütjük. Utána a lángot 180 fokosra mérsékeljük, és a tésztát tűpróbáig, de csak aranysárgára sütjük. A tészta széleit még melegen, késsel meglazítva a formából rácsra vagy deszkára csúsztatjuk, úgy hagyjuk kihűlni. Fémdobozba zárva egy hétig is friss marad.
Előzmény: zsborg (3341)
zsborg Creative Commons License 2006.09.17 0 0 3341
Bocs, lehet, hogy nem ide kellene irnom, de fogalmam sem volt, hogy hová. Madlen receptet és formát keresek, gyakorlatilag nulla eredménnyel. Segitsetek!
Előre is köszi.
ZsuR Creative Commons License 2006.09.12 0 0 3340
Igen - fele a tesztaba, fele a tetejere diszitesnek.
En tettem egy adagnal az egeszet a tesztaba, kicsit tomottebb lett, de nagyon finom. A kovetkezonel csak a felet tettem bele - ugy a teszta konnyebb lett, es meg mindig kellemes kokuszos ize volt. Nem tettem a tetejere kremet - muffinkent ettuk.

Errefele nagy a cupcake orulet most, meg eskuvoi torta helyett is csinaljak :))!

Előzmény: ribizli (3338)
kyra42 Creative Commons License 2006.09.12 0 0 3339
Mostanában szinte csak kókuszos-csokis mufli sül nálunk. Nem is igazi muffin recept, hanem eredetileg egy kavart tészta tepsibe. Először furcsának találtam, de isteni. :)

1 tojás
30 dkg cukor (de kevesebb is elég)
2 kis doboz tejföl
10 dkg kókuszreszelék
20 dkg liszt + 1 csomag sütőpor

A tojást a cukorral jól kikeverem, a többit a fenti sorrendben hozzákeverem.
10 dkg csokikockát szoktam még belerakni és mehet a sütőbe.
(Eredetileg sütés után kellene a csokit olvasztva a tetejére kenni és kókuszreszelékkel díszíteni, de beledobni gyorsabb. :)
ribizli Creative Commons License 2006.09.12 0 0 3338
ZsuR, biztos, hogy 50 dkg, azaz 0,5 kg kókuszreszelék kell a muffinba? Kicsit soknak tűnik...
ribizli
Előzmény: ZsuR (3337)
ZsuR Creative Commons License 2006.09.12 0 0 3337
Kremsajtot porcukorral osszekeverni es sok-sok kokuszreszeleket a tetejere. . .

Koszi az iroert!
Előzmény: ribizli (3335)
CornFake Creative Commons License 2006.09.12 0 0 3336
en olyat csinaltam,ember megorul erte:D
sortesztaba rantottam csirket, (sorteszta az palacsintateszta csak viz helyett sorrel es tejjel) a vegen majat martottam bele hogy kisutom,de voltak ilyenkis maj-morzsak:D
gondoltam egyet,azt beleszortam es meg akaram borsozni,de az oroltbors megszaladt,szal jo borsos lett,meg egy fel sutopor ment bele,es annyi liszt hogy suru legyen.ezt muffinformaba tettem,sajtot reszeltem ra es be a sutobe 25percre :D
3 ora alatt elfogyott nehany sor tartsasagaban:D
jah es arra jottem ra,hogy a joghurtos muffinteszta nem ragad a papirba,nekem legalabis :D
ribizli Creative Commons License 2006.09.12 0 0 3335
A buttermilk író magyarul, és az itthoniaknak mondom, hogy Intersparban lehet kapni. :)
Köszi, épp ma kívántam meg egy jó kókuszos muflit, ki fogom próbálni! Milyen mártást vagy mázat ajánlanak hozzá egyébként?
ribizli
Előzmény: ZsuR (3334)
ZsuR Creative Commons License 2006.09.12 0 0 3334
Sziasztok muffinosok! Hoztam egy receptet - eredetileg "cupcake", mert lehet kremet tenni a tetejere - de en nelkule csinaltam mar parszor, nagyon finom! Nem szarad ki, es lehet torta formaban is sutni.

Az adag eleg nagy (24), lehet felezni - vagy a felet fagyasztani.

Kokuszos cupcake
3 csesze liszt
1 kaveskanal sutopor
1/2 kaveskanal sutoszoda
1/2 kaveskanal so
5 tojas
35 dkg vaj
2 csesze cukor
1 1/2 vanilia extract
1 1/2 mandula extract
1 csesze aludttej? kefir? (buttermilk)
1/2 kg kokuszreszelek

Kremsajt a tetejere
Melegitsd elo a sutot 180 fokra.
Keverd habosra a vajat a cukorral es ovatosan, egyenkent add hozza a tojastokat es a vaniliat, mandula kivonatot.
Ovatosan add hozza a lisztet, aludttejet felvaltva, aprankent - csak amig osszekeverodnek, nem kell habosra verni.
Add hozza a fele kokuszkevereket.
Kanalazd a kevereket a kivajazott formakba, susd 25-30 percig.
Hutsd le, es a tetejere kenjel kremsajt kremet, majd szord meg boven kokuszreszelekkel.

Kremsajt krem:
20 dkg kremsajt,
1 csesze porcukor,
1 kaveskanal vanilia extract
Keverd ossze alaposan.
(Van aki tesz bele 20 dkg vajat is - nekem ez sok, nem szoktam).
Orso-borso Creative Commons License 2006.09.12 0 0 3333

Lányok!

Az eladó balf@szsága miatt eladó egy csomó muffinpapír. Elküldtem ma anyut a Husztipakk boltba. Az más kérdés, hogy a sima kifelé forduló peremű muffin papír helyett mintás mignon papírt vett. Hát istenem. Ezt használhatjuk muffinhoz is. De az eladó állította, hogy egy csomagban 6 db papír van (pedig 100) és mivel 200 db-ot kértem, 20 csomagot adott el. Az megint más kérdés, hogy 20 x 6 sem 200 db. Na mindegy. Szóval van 20 csomag normál nagy méretű, rózsaszín csíkos papírom, amiből 18 csomagot szeretnék elpasszolni. Egy csomag ára 264 Ft és 100 db van benne. Budapest Bosnyák tér - Örs vezér tér tengelyen tudom átadni.

Lehetőleg e-mail-re írjon, akinek kell.

Köszi

ribizli Creative Commons License 2006.09.12 0 0 3332
chilii volt szíves egy nagyon klassz táblázatot közzétenni a Stahljuci topikban a muffinok alap-hozzávalóiból, ezt egyszerűsített formában ide is berakom:

Egyszerű/extrákkal (12 db-hoz)

25/20 dkg liszt
2 púpozott tk sütőpor
10-15 dkg cukor (fehér, barna, por, nád, vagy méz)
15-20/20 dkg tejtermék (tejszín, tejföl, joghurt - helyettesíthetők egymással)
8 dkg zsiradék (vaj, olaj, margarin)
2 tojás (vagy csak fehérje)
0,3-0,75 dl folyadék (likőr, pálinka, bor, gyümölcslé, tej, író)
30 dkg extra (gyümölcs, zöldség, aprított diófélék, magok, csoki)

Hajrá! :)
ribizli
csilla597 Creative Commons License 2006.09.05 0 0 3331

Szia!

Szerintem is fincsi a sós muffin! Én felkockázott gépsonkát és füstölt sajtot szoktam beletenni, 12 db-hoz 10-10 dekát. De fetával is isteni!

Előzmény: Miss Sawyer (3327)
pregina Creative Commons License 2006.09.04 0 0 3330
Igen, a sós muffinok is nagyon finomak, és persze azt is az izlésednek megfelelően állithatod elő. Nálunk mondjuk inkább a sós fogy el jobban, mint az édes, ezért inkábbb azt szoktam csinálni. Én legtöbbször vmi sonkát vagy szalámit rakok bele, kukoricát, és sajtot! De néha olyat is szoktam, amibe bab van ( azért csak néha mert én nem szeretem a babot, csak a család :D de ha ők ezt kivánják....:D ). 
t3v3d3s Creative Commons License 2006.09.03 0 0 3329
a füstölt sajtos az tuti. A zöldségesek köretnek jók (felvágva guszták), magában nem esszük. A sonkás is finom, de mivel a sósak magukban nemigen fogytak, leszoktam róluk.
Nerdy Creative Commons License 2006.09.03 0 0 3328
én sajtosat szoktam!
Miss Sawyer Creative Commons License 2006.09.03 0 0 3327

Sziasztok!

Én is imádom a muffinokat. Ha tehetem mindig ilyet sütögetek. Főként csokisat, meg mindenféle gyümiset.

Csináltatok már husos muffint? Én még nem mertem kipróbálni pedig egy raklap receptem van a sós muffinokra. Finomak?

t3v3d3s Creative Commons License 2006.09.03 0 0 3326
akkor a sütőd rossz :-) pláne, ha a 3320-as hsz-edben írtak szt tényleg "fél óra", míg bemelegszik. Ráadásul nem fejezted ki magad túl egyértelműen, a 3322-es hsz-edben azt írtad, légkeveréses ÉS cserélgetni KELL. Légkeverésesen csak a kenyér meg néhány kelt tészta nem lesz annyira jó, mint a nélkül, de muffinhoz pl. tökéletes.

Na, hogy ontopik is legyek, az Orso-borso féle mokkás muffin az tényleg jó.
Előzmény: Törölt nick (3325)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.03 0 0 3325
Kevésszer használom a légkeveréses funkciót, mert kiszárít. Akkor meg végképp nem, ha sós és édes egyszerre sül. És nem tartom magam hülyének.
Előzmény: t3v3d3s (3324)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.09.02 0 0 3324
Már bocs, de légkeverésesben hülye, aki cserélget, vagy rossz a sütője. Nekem 3 nagy tepsi fér be egymás fölé egyszerre, és mivel nagyobb mennyiség, kicsit tovább sül, mintha egy tepsit tennék be, de nem kell cserélgetni. Fokhagymás kaját egyszer sütöttem sütivel együtt, kár volt. Egyébként snassz, ósdi gáztűzhelyben is lehet egyszerre két tepsit tenni egymás fölé, de azt tényleg meg kell cserélni félidőben.
Előzmény: Törölt nick (3322)
Nerdy Creative Commons License 2006.09.01 0 0 3323

nekem régen gáz-gáz volt, de én ezt jobban szeretem

tudom, hogy lehet cserélgetni, csak az macerás, gondolni kell rá

:-))))))))))))))

Előzmény: Törölt nick (3322)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.01 0 0 3322
b.meg, 200 ezerért légkeveréses, de ha még egyszer lakást veszek, és még egyszer konyhabútort csináltatok, ezzel együtt tűzhelyet is választok, hát gáz felül, gáz alul lesz.

"azaz érzésem, hogy akkor a felső alulról az alsó felülről nem sül meg úgy ahogy én szeretem," Lehet cserélgetni, sőt, kell is.
Előzmény: Nerdy (3321)
Nerdy Creative Commons License 2006.09.01 0 0 3321

légkeveréses??

az enyém olyan, de még valahogy sosem rektam bele egyszerre többet

azaz érzésem, hogy akkor a felső alulról az alsó felülről nem sül meg úgy ahogy én szeretem, de ezt csak gondolom

Előzmény: Törölt nick (3320)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.01 0 0 3320
egyszerre sütöm! Így gazdaságos, nemigaz? Egymás mellett csak vagy sós, vagy édes dolgok vannak, ha ugyan elférnek, de egymás alatt, miért ne? Nem veszik át egymás szagát vagy ízét. Igaz, mondjuk disznótorost nem tennék bele, mert ha mondjuk a kolbász bőre kipukkad...de a rakott zöldségeknél vagy krumplinál nincs ilyen veszély.
Előzmény: Nerdy (3319)
Nerdy Creative Commons License 2006.09.01 0 0 3319

aha, értelek

egymás után sütöd őket, igaz??

nekem is villany van, én szeretem, és jól is süt

nem tudok tippet adni, hogy most hol kaphatsz, de ha látok valahol szólok

szerintem is nagy a normál, ez a kicsi sokkal praktikusabb

Előzmény: Törölt nick (3318)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.01 0 0 3318
befér 4 is...van már egy 6 darabos, de nem szeretem. túl nagyok a muffinok, nem igazán sül át, túl sok a süti egy embernek...de kénytelen voltam megvenni. no majd csak lesz vmi. egyébként villany sütőm van és egyszerre legalább 2-3 félét sütök, akár rakott krumplit sütivel együtt, mert fél óra, mire bemelegszik, és igy baromi drága.
Előzmény: Nerdy (3317)
Nerdy Creative Commons License 2006.08.31 0 0 3317
2 db-t vegyél, a éppen befér a tűzhelybe, és az úgy már gazdaságos!
Előzmény: Törölt nick (3315)
Nerdy Creative Commons License 2006.08.31 0 0 3316

jaj, nem emlékszem, de normális ára volt, nem volt drága

és nagyon jól működik

persze, mostanra eléggé csúnya lett, de hát elég sokat használom

Előzmény: Törölt nick (3315)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!