Keresés

Részletes keresés

tomachka86 Creative Commons License 2007.07.01 0 0 286

holnap megyek, mert már júliusban utaznék, de a meghívó leveleim nincsenek közjegyzői pecséttel ellátva.

Az egyik Torontoba szól ,ahol egy barátomnál lakom, a másik pedig Montrealba, ahol egy hotelban és mivel egy versenyen fogok játszani, a versenyszervező meghívójával. Szal remélem, megkapom, ha már versenyen is játszom, bár valójában a meghívóim csak arról szólnak, hogy szállást biztosítanak nekem.

sz Creative Commons License 2007.07.01 0 0 285
én vittem, mert dolgozom a suli mellett. de ha a meghívódban szerepel az, hogy vállalják a költségeket a vendéglátóid, akkor nem fontos. ők se hülyék, a diákok általában a szülők pénzéből utaznak ;)

mikor adod be a kérelmet?
Előzmény: tomachka86 (284)
tomachka86 Creative Commons License 2007.07.01 0 0 284

Köszi a választ.. és esetleg azt nem tudod, hogy egy diáklánynak is muszáj igazolást vinnie a bankszámlájáról?

Előzmény: sz (283)
sz Creative Commons License 2007.06.27 0 0 283
ha nem most végeztél (tehát folytatod szeptemberben), szvsz tutira megkapod.
Előzmény: tomachka86 (282)
tomachka86 Creative Commons License 2007.06.27 0 0 282

Sziasztok!

Most, hogy így olvasgattam a fórumot, kicsit megijedtem. Egyetemista vagyok, meghívóm is van, ráadásul tavaly megkaptam az USÁ-ba a vízumot. Ezek után ugye kapok vízumot Kanadába??

Köszi

honeybeee Creative Commons License 2007.06.21 0 0 281
Köszi! Torontóba reppenek és onnan nem messze látogatom meg a barátnőméket Mississauga-ban. Mostmár tutira :)
Előzmény: sz (280)
sz Creative Commons License 2007.06.21 0 0 280
jó utat! merre utazol majd?
Előzmény: honeybeee (279)
honeybeee Creative Commons License 2007.06.21 0 0 279

Sziasztok!

Tegnap intézkedtem vízumügyben és nagyon kellemes meglepetés volt.

Reggel 8:30-kor adtam be, várakozással, biztonsági ellenőrzéssel nem volt cakk-pakk 25 percnél több.

Délután kb. 1 percet töltöttem az épületben mindent egybevéve. Simán megkaptam 6 hónapra, pedig nem voltak a bankszámlakivonaton százezrek, sem extra magas fizetés a munkaszerződésemben és 32 éves egyedülálló nő vagyok, ami erősen beleesik az egyik hozzászóló átal "kritikus"-nak nevezett korcsoportba.

Ezeket csak azért írtam le, hogy megnyugodjanak azok, akik hozzám hasonlóan a negatív véleményektől megijednének, idegeskednének.

Sok sikert mindenkinek és jó utat!

Előzmény: honeybeee (272)
Májki74 Creative Commons License 2007.06.14 0 0 278
Előzmény: Májki74 (277)
Májki74 Creative Commons License 2007.06.14 0 0 277

Sziasztok!

Megírná valaki, hogy mikor van ügyintézés vízumügyben a kanadai követségen?

Köszi előre is.

zinaida Creative Commons License 2007.06.12 0 0 276

Én voltam az a nagyokos, aki megvette előrre a jegyeket.. Igazándiból, munkám során otthon rengeteg vízumot intéztem, és soha nem volt gond (igaz Észak Amerikába nem), csak később amikor elkeztem kitölteni a papirokat akkor esett le, hogy mekkora szívás lesz ha nem kapom meg a vízumot.

De mégegyszer nem csinálom meg. Szerettünk volna menni párromal nászutra egy karib körútra de mivel az USA-bol indul lemondtunk rola. Bőven elég volt a kanadai vízum..

Előzmény: pumacic (274)
mtta Creative Commons License 2007.06.12 0 0 275
háát szerintem a követséget nem az a fele érdekli hogy hogy mész ki.. a visszaút sokkal inkább érdekes:) én mondjuk előre megvettem a jegyet mert így jóval olcsóbb volt és reméltem hogy megkapom a vízumot.:)
Előzmény: pumacic (274)
pumacic Creative Commons License 2007.06.12 0 0 274

Megint sziasztok.

Olvastam, hogy valaki már megvette a jegyet. Én csak rep.jegy foglalással mentem. Bár a Malév szigorított (eddig több hétre előre is lefoglalhattad), most már a lefoglalás utáni 3. napon ki kell fizetned.

Szóval én csak egy foglalási papírt mellékeltem. Úgyis gondolják, hogy ha kimész jegyet mindenképp kell venned. De én előre soha nem mertem megvenni. Bár van valami visszatérítési formula, de ebben nem vagyok képben.

További szép napot mindenkinek.

pumacic Creative Commons License 2007.06.12 0 0 273

Sziasztok.

MEGKAPTAM!!!!!!!! Köszönöm mindenkinek aki szorított.

Szóval, délelött mikor odamentem, rendesek voltak az őrők és az ügyintéző is (bár kb. 2 perc volt, amikor beadtam a papírt).

Délután mikor visszamentem, voltak vagy 20-an a váróban, fiatalok, idősek, házaspárok vegyesen. Volt időm megfigyelni őket, hiszen érkezési sorrendben mehettünk csak a pulthoz. Volt aki megkapta, sokat hívtak interjúra, sőt olyan is akinek még nem készült el a papírja, de olyan is aki nem kapta meg. Tehát vegyes volt a társaság. Viszont volt egy új élményem, (amivel remélem soha nem találkozom) beláttam az interjúszobába. Hát, mit mondjak, én azt hittem ez egy kisebb szoba, ahol egy asztalnál "beszélgetnek" veled. De ez meglepő volt. Mikor behívták az egyik lány, kinyitották az ajtót és kb. egy mosdóhelységnyi szoba volt székkel ÜVEGFALLAL, ami természetesen az ügyintézőtől választ el. Tisztára mint egy börtönös filmben, csak az hiányzott, hogy én is és te is ráragd az üvegfalra a kezed. Kiábrándító, mintha te lennél a bűnöző. Ezen nagyon meglepődtem. Dehát át kell menned a kapun, a táskámat is kivesézték, mit gondoltak hogy pisztoly van nála??

Bár aki már utazott ki, annak nem mondok újat, de a gépen kitöltött papíron is mégkérdezik van e nálad fegyver. Nem minta már ott tök mindegy lenne...

Végül is azt nem tudom, hogy a lány megkapta-e, de sokáig volt bent.

Én fél évre kaptam meg, és végül is egyszerit kértem. Gondolhatjátok madarat lehetett velem fogatni.

honeybeee Creative Commons License 2007.06.11 0 0 272
Hajjajaj, elolvastam néhány hozzászólást és nem vagyok feldobva!
Megvettem a repjegyet augusztusra és még nem intéztem vízumot. A szitu az, hogy pont most fogok munkát váltani - ezt a repjegy vásárlásakor még nem tudtam - és hát pont próbaidőn leszek augusztusban. Az új munkáltató jó fej, OK a szabi, de ezek után nem tudom mire számíthatok a követségen. Egyedülálló 30-as csaj, épp munka váltás után.... Kíváncsi vagyok, mi lesz.
Springfield01 Creative Commons License 2007.06.11 0 0 271

Már 4x megkaptad, azaz 4x néztek utánad és szavaztak neked bizalmat!

Nem lesz gond 5x-se szerintem.

Ilyennel nem foglalkoznak miért járkálsz ki annyit...van aki már 25x volt kint és akkor mivan? :-) Minnél többször voltál kint és jöttél vissza, annál jobbak az esélyeid!

A többszöri igénylése igen kényes. Én mondjuk a helyedben már a második után kértem volna többszörit amikor még böven volt idöd a suliból. A többszörivel nagyon kukacosak. Elsősorban életkor függő szerintem mint már irtam. Minnél idősebb vagy annál jobb :-) függ attól pl:  ki a meghívó, mivel foglalkozik kint, milyen rokoni vagy baráti kapcsolatban vagytok, (pl ha vállalkozó, lehetséges hogy tud adni munkát illegálisan stb...)

Mivel a sulidnak vége, igy már fent áll a veszély hogy esetleg nem jössz vissza, mert kint lezsíroztad már az állásod. Kell egy nagyon jó referenciás munkahely jó keresettel itthon.

Én a helyedben megint egyszerit kérnék.

Majd ha már régebb óta van fix állásod akkor adnám be a többszörit.

Na arra meg ne számits hogy kérdőre vonja miért csak egyszerit kérsz mindig! :-)

Ez nekik csak jobb, többször fizetsz. :-)

Lényegében már mindegy mert ma délelőtt beadtad :-)

Kiváncsian várom az eredményt!

Előzmény: pumacic (266)
mtta Creative Commons License 2007.06.11 0 0 270
Szia! Én drukkolok Neked! Remélem megkapod! Végül többszörit vagy egyszerit kértél? :)
Előzmény: pumacic (269)
pumacic Creative Commons License 2007.06.11 0 0 269

Sziasztok.

Ma reggel adtam be a papírjaimat. D.u. megyek érte. Szorítsatok nekem.

Köszönöm

pumacic Creative Commons License 2007.06.06 0 0 268

Szia.

Köszönöm az infot, szerintem is „tök” mindegy milyet kérek, bármibe beleköthetnek. Hétfőn adom be. Megjött a meghívóm is, minden papírom egyben, a munkáltatóim is, majd meglátjuk. A múltkoritól annyiban különbözik csak, hogy már nem lesz sulipapírom, ugyanis aug-ban (amikor mennék) már befejezem a sulit. (ha a tanárok is úgy akarják)...

Szoríts nekem, és ti is kedves fórumozók.

További szép napot.

Előzmény: sz (267)
sz Creative Commons License 2007.06.05 0 0 267
dönts belátásod szerint :)

ha egyszerit kérsz, azt mondhatják:
itt van ez az ember, folyton egyszerit kér. eddig megkapta, de lehet, hogy félre akar vezetni minket és most akar kanadában maradni sunyi módon.

ha többszörit kérsz, azt mondhatják:
eddig nem volt biztos a dolgában, de már megkapta négyszer a vízumot, volt is kanadában ennyiszer. felmérte a terepet, de majd most vállal munkát illegálisan és hazajár néha.

ha már megkaptad februárban és haza is jöttél, szerintem jó eséllyel pályázol. tény, hogy kemény tél volt az év elején, így az indoklásod stabil lábakon áll szerintem. sok sikert!
Előzmény: pumacic (266)
pumacic Creative Commons License 2007.06.05 0 0 266

Sziasztok.

Előre is elnézést, régen voltam a fórumon. Leveleiteket olvasva kicsit elszontyolodtam. Már 4x voltam kint, legutóbb febr-ban és akkor kellett vízumot igényelnem, amit meg is kaptam. Kiutazástól számítva 2 hét mulva hazajöttem. Csakhogy újra meg szeretném próbálni, ugyanis februárban kemény tél volt térdig érő hóval, hóviharokkal....stb. Szóval szinte semmit nem tudtunk megnézni. Jövő héten próbálnám meg. Csakhogy most akkor melyiket?? Az egyszerit, vagy a többszörit?? Szívem szerint az 1x-it jelölném, (ha máskor akarok menni majd megkérem újra), de ha már ennyiszer voltam, beleköthetnek hogy miért nem a többszörit??? Kész idegtortúra az egész.

Szerintetek??

Köszönöm

Springfield01 Creative Commons License 2007.06.03 0 0 265

Mondtam a sulisok megkapják.

Gratula!

mtta Creative Commons License 2007.05.31 0 0 264
köszi! El se hiszem hogy ilyen szerencsém van.:D És hogy most két évig utazgathatok ha lesz lehetőségem és pénzem:D
Előzmény: zinaida (263)
zinaida Creative Commons License 2007.05.31 0 0 263
Gratula !!! 
Előzmény: mtta (262)
mtta Creative Commons License 2007.05.31 0 0 262

húú hát én ezt el sem hiszem.:D fél 11 előtt 3 percel estem be a követségre úgyhogy épphogy le tudtam adni. ÉS megkaptam!:D:D::D Se interjú se semmi. Többszörii belépés 2009ig mert akkor jár le az útlevelem. :D

Én mindenre számítottam csak erre nem. Azt hittem h vagy elküldenek vagy legalább rendesen kikérdeznek hogy mit is akarok én ott. Annyira boldog vagyok!:D Még az amerikai lesz egy kör futás. De ez legalább megvan és ha azt nem kapom meg akkor se dől össze a világ.:D

Előzmény: zinaida (261)
zinaida Creative Commons License 2007.05.31 0 0 261
Ok ! Majd azért számolj be mi volt !
Előzmény: mtta (260)
mtta Creative Commons License 2007.05.31 0 0 260

na ebben igazad van. Igazából bárkire rá lehet fogni hogy kint akar maradni és igazából ezt bárki meg is tehetné. Bár ha én ki akarnék költözni akkor a legális utat választanám....

Most indulok leadni... Drukkoljatok! :S

Előzmény: sz (259)
sz Creative Commons License 2007.05.31 0 0 259
én vittem másolatot az indexről. egyébként meg mi van akkor, ha valakinek kettes átlaga van a műegyetemen? akkor nagyobb valószínűséggel marad kanadában? sehogy se tudod bizonyítani, hogy hazajössz - csak úgy, ha már megkaptad a vízumot, elutaztál, majd hazajöttél.

szeretnénk menni jövő nyáron is, de akkor meg mondhatják azt, hogy eddig azért voltál huszonéves korod ellenére négyszer kanadában, mert feltérképezted a terepet és most akarsz illegálisan letelepedni.

párom már végzett az egyetemen, nekem van még pár évem belőle, viszont vannak ott rokonaim, ezért annyira nem aggódom.
Előzmény: mtta (258)
mtta Creative Commons License 2007.05.30 0 0 258
az indexet is be kell vinni? az a jó hogy én is el vagyok csúszva mert az előző félév egy nagy szívás volt. meg most mit érdeklik a jegyeim? mindjárt kitalálják h 4es átlag alatt vízumot se adnak? :D:D:D
Előzmény: sz (252)
mtta Creative Commons License 2007.05.30 0 0 257
hmm ez nem is rossz ötlet. sőt annyiból meggyőző is lesz mert nekem a diplomához két felsőfok kell szakmai nyelvvel kiegészítve. és az egy árva középfokúmmal még nem mondanám h a helyzet magaslatán vagyok. :D
Előzmény: zinaida (253)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!