Érdekes, amikről írtok, de egyet nem nagyon értek. Jó, h azt mondod, h első az ügyfél, lelkiismeretesen segítetek neki, nem veritek át és ráadásul még jól is alszol, de ebben nektek akkor hol az üzlet? Mrt ma már senki nem segít (sajnos) az ember két szép szeméért és, ha jól tudom a tanácsadók többsége az ügyfelek után kap csak pénzt, ergo teljesítménybéres. Kíváncsi lennék a véleményetekre a BB új egyenlítő hiteléről, mrt elég sokan írtatok róla eddig a fórumban és a tv-ben is szinte egész nap nyomatják emesét. Tényleg annyira kedvezőek a hitel konstrukciói v van ebben vmi átverés? Egybknt megnéztem a hitelkalkulátort is, ami sztem egész jóra sikeredett. Könnyen lehet kiigazodni rajta és rm az ajánlatok, amiket kidob azok is kedvezőek.
Semmilyen biztosítékunk nincs. Vagy hittel csinálod és akkor nem kerülnek meg az emberek vagy sehogy és akkor felejtsd el.
Ha tanácsot adok és utána a tanácsot megfogadva kikerül,szerinted jobban jár?
Mit gondolsz a hitelügyintézés,meddig tart? Leadom a papírjait,oszt annyi? A legtöbb munka,lobbizás,különböző háttérfeladatok és néha a legkülönbözőbb problémák,amelyeket a banki ügyintézők soha meg nem csinálnának,még azután jön....
Őszintén megvallva,nem hiszek abban a stratégiában,hogy vannak cégek,akik előre kérnek pénzt és még a bankot sem árulják el mindaddig,míg nem adta le a szerződést az ügyfél. Igen,mindig van egy-két palimadár,akit rátudnak erre venni,dehogy mennyiséget nem tud evvel letteni az asztalra,az hótziher.
Mi nem kérünk pénzt és igen,sokszor adunk úgy tanácsot,hogy nem lesz belőle pénzem. No és? Mennyire érdekel ez engem?
Milyen bizalmat lehet kiépíteni avval a módszerrel,hogy előre közlöd egy emberrel,hogy csak akkor adsz tanácsot,ha vele intézed a dolgot? Én elfogadom egyébként,aki így dönt,max nem tudok vele azonosulni.
Mondjuk mi 100%-ban díjmentesen dolgozunk az ügyfelek irányába és az én "megkerülési"statisztikám 100 tárgyalásból max 1 ügyfél. Evvel eléggé jól alszom... :)
Egy normális hiteltanácsadás minimum egy fél óra de elképzelhető,hogy akár egy órát is igénybe vesz. Akár 30-40 dolgon-fontos kérdésen végig kell menjünk,hogy lássuk,neked majd mi lesz jó.
Aki neked itt egy kérdés alapján leírja,hogy melyik a legjobb,no arról az emberről már biztosan tudhatod,hogy köze nincs a szakmához.... :)
Szóval rá kellene szánnod azt a fél órát vagy itt is elkezdhetünk róla beszélgetni ha minden fontos kérdést leírsz ide nekünk.
MartonkaFull, kérdésedre azt válaszolnám, hogy bankja válogatja h hány százalékot fizet a hitelügyintézőknek. Ennek a mértéke függ a közvetített termék típusától (annuitásos v. kombi termék stb.)
Általában 2 csoportra oszthatók a hitelügyintézők, hiteltanácsadók. Vannak azok akik kapnak jutalékot a banktól a közvetített és folyósított ügyletekért + pár százalékot kérnek az ügyféltől is (Ők vannak többségem 2011 január 1-ig.), és vannak akik nem kérnek az ügyféltől csak a banktól kapnak jutalékot. Én az utóbbi csoportba tartozom. Bebiztosítva nem vagyok, ha valamiért meghiúsul az ügylet, akkor dolgoztam vele de nem feltétlenül hiába. Ha kikerül akkor magamba megkeresem az indokot, hisz az csak amiatt lehet, hogy valamit nem úgy csináltam ahogy kellett volna.
Szeretnék kis összegű (mondjuk 100.000 Ft) hitelt felvenni. Fedezet nincs, kezest nem szeretnék. Van egy OTP-s számlám 2 hónapja, és mind 2 hónapban a fizumból 100.000 Ft-ot tettem rá. (Persze használom, nem marad rajt.) A bérem nettó 37 ezer papíron. Az igazi valamivel 100 fölött van, nettóban.
Van olyan bank, ahol ezek a befizetések alapját képezhetik egy hitelfelvételnek? Olvastam valahol, hogy csak annyit akarnak, hogy jóváírás érkezzen minden hónapban, min. 3 hónapja. Ha decemberben megint beteszek 100 ezret, akkor ez meglesz. De a büdös életben nem fogom tudni igazolni, hogy az a bérem.
Csak van valami bank, ahol lehalásszák azokat az embereket, akik ilyen cipőben járnak! Na én ezt keresem. Segítsetek plííz!
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D Ekkora ökörséget is rég hallottam már, de köszi nagyon jót nevettem rajta :)
Meg az ilyen idetévedt hitelkéréseket is úgy bírom amikor semmit sem árul el csak hogy kell... Olyan mintha egy autós topikba beírnám, hogy autót akarok venni mert kell..
Mellesleg balhaeksoncrowa Te ha jól sejtem akkor egy független Hitel tanácsos vagy? Ez esetben engedj meg nekem egy kérdést, és kérlek lény őszinte: ti ugye kaptok vagyis biztosan kaptok jutalékot a hozott ügyfelek után a kérdésem az lenne hogy ez a jutalék mértéke mitől függ? Gondolom mindenképpen függ a folyósított összegtől, de ez függ a Banktól is? Vagy ezt a jutalékot az ügyféltől kéritek el, és nem a bank fizet nektek? Mivel vagytok bebiztosítva? Tehát Ti csak akkor segítetek Hitelt találni ha már köttetettt egy szerződés vagy egyébként is adtok tanácsot? és ha valaki az adott tanácsok után titeket kihagyva veszi fel a hitelt mit tudtok tenni ellene?
Segítséget szeretnék kérni, úgy néz ki, hogy fel kell majd vennem lakás célú hitelt, határos időn belül, és úgy látom, itt talán tudnátok nekem segíteni, hogy mi a ténylegesen legjobb konstrukció, egy átlagos jövedelem esetén. Olvasgattam a bankok ajánlatait, de mindegyik csak, értelemszerűen, magát fényezi. Előre is köszönöm.
Bocsánat az 56% csak akkor menne ha nem lenne rajta hitel vagy ha az EUR/HUF alapú lenne. A CHF hitel miatt a max. amit adnak rá 45%- törvényileg nem adhat többet.
Törvény szerint csak az új hitelek kihelyezése történhet Ft alapon. Meglevő hitelek kiváltása történhet devizában. A forintosítást én sem ajánlom senkinek csak ha nincs más lehetőség.
Ebben az esetben meg kellene érdeklődni az Ersténél, hogy finanszírozás szempontjából bele férnétek e a plusz pénzzel. Én vidéken ügyködöm így a tapasztalatom az h kb. a forgalmi érték 56% amit adnak (szabadfelhasználás esetében), Pesten ez lehet másképp van, gondolom függ attól, melyik kerületben van az ingatlan.
A másik megoldás a személyi hitel, de mint ahogy írtam is abban a formában ahogy írtad lesz benne buktató.
igazából jó lenne egy hozzáértő hitelközvetítővel megbezsélni a problémát, és tanácsot kérni, minthogy bemenjek a bankba , és sajnos sok helyen az ügyintézpk nem segítőkészek, és ő tőle nyilván nem kérdezhetem emg, hogy hogyan igénylejem a hitelemet, adósságrendezésre, vagy inkább ne valljam be, hogy arra kell, és csak szimplán hitel kellen, és hogy melyik lenne a jobb megoldás:)
nem igazán akaránm megbojgatni a lakáshitelt, mer t nem tudom, hogy jol tudom-e, de ha átviszem másik bankhoz, akkro ft-osítják , és arra adnak hitelt, viszont most az árfolyam miatt nem lenne jo át forintosítani, mert akkro buknék rajta elég nagyot, mert most több mint egy millióval több a tőketartozás rajta. és akkro már az alapján számítjék ki nekem a hitelt, igy meg, ha marad a hitelem , akkro van rá talán némi reménym, h egysdzer jobb is lesz az árfolyam és akrko csükken a tőke is.vagy nem jol gondolom?
Bocsánat nem csak a lakáshitelt kellene másik bankhoz vinni hanem minden hiteled. Persze oda ahol finanszírozási arány tekintetében is megfelel az ingatlan.
hastetheday:"Szerintem olyannal, hogy nem vallasz be egy hitelt, nem érdemes operálni, hisz ha már felvettél egy hitelt akkor felkerültél a BAR listára, ahol vezetnek minden bankkal, hitelintézettel és egyéb pénzügyi céggel kötött szerződést, így valószínűleg még az új hitel felvétele előtt lecsekkolnák, mert ahhoz minden bank hozzáférhet."
Attól még, mert valaki hitelt vesz fel nem kerül egyből BAR listára. Ahhoz 90 nap és minimálbérnek megfelelő tartozás szükséges. Tartozás alatt a nem fizetést értem.
"Szerintem olyannal, hogy nem vallasz be egy hitelt, nem érdemes operálni, hisz ha már felvettél egy hitelt akkor felkerültél a BAR listára, ahol vezetnek minden bankkal, hitelintézettel és egyéb pénzügyi céggel kötött szerződést, így valószínűleg még az új hitel felvétele előtt lecsekkolnák, mert ahhoz minden bank hozzáférhet."
Meg kérlek szépen arra,hogy ilyen épületes baromságokat ne írkálj ide,mert ebbe a fórumba nem azért jönnek az emberek,hogy egy piacról szedett Lidi néni információi alapaján valaki félrevezesse őket.
1- Nézz utána,valaki miért kerül fel a Bar (KHR) listára. (90 napon túli mindenkori minimálbért meghaladó tartozás miatt....
2- Az előző hozzászóló nem új hitelt szeretne,hanem összevonni a meglévőket,hogy evvel csökkentse a havi törlesztőit.
Elvégezve néhány számítást úgy gondolom, az Ersténél már nem kapnátok az ingatlanra több pénzt a mostani finanszírozási arányok alapján csak magas finanszírozással, aminek az igazolható jövedelmek miatt nem feleltek meg.
Úgy gondolom megoldást az jelentene ha a lakáshitel miatt tudnátok CHF ben maradni és átvinni a hitelt másik bankhoz/pénzintézethez.
Vagy amit Te is írtál, személyi kölcsön, másik bankszámla de az abban a formában ahogy leírtad csak 50 % ban lesz jó megoldás. Ha ezt választod megírom azt is mi kell a másik 50% hoz.
Szerintem olyannal, hogy nem vallasz be egy hitelt, nem érdemes operálni, hisz ha már felvettél egy hitelt akkor felkerültél a BAR listára, ahol vezetnek minden bankkal, hitelintézettel és egyéb pénzügyi céggel kötött szerződést, így valószínűleg még az új hitel felvétele előtt lecsekkolnák, mert ahhoz minden bank hozzáférhet. Én új hitelt nem vennék fel ezek mellé. Lehet hogy abszurd amit mondok, mert gondolom 160 ezer nettóból 79 ezer törlesztés mellett nem hiszem hogy akad megtakarításotok, de ha mégis, akkor érdemes ezzel az egyenlítő hitel kalkulátorral kiszámolni, hogy ha új hitelt nem is, de legalább a meglévő hitelek futamidejét mennyire lehet rövidíteni.
Arról van szó, hogy hitelket szeretnék kiváltani, vagy adósságrendező hitellel vagy szabadfelhasználásúval, nem tudom hogy működik.
Hitelkártyát és személyi kölcsön szeretnék kiáltani, sajnos nagyon sok a havi törlesztő,és nehéz fizetni, ezért arar gonodltam, hogy ingatlnafedezetre felvennék 1,5 millió ,-ftot.
Viszont a lakáson lakéshitel van. Én ugy gondolnám, hogx 11milliót érne, bár ki tudja manapság...de teljesen felújított budapesti 64nm-es lakás, ezen van 6miélió hitel most a chf miatt, különben nem lenne, csak olyan 4,8 :S...
szóval kíváncsi lennék, hogy bele férne-e, illetve nem szeretnéám másik banknál kiváltani a lakáshitelt, hanme arra godnoltam, hogy az Ersténél, ahol vban a lakáshitel ott próbálnék még kérni 1,5millliót.
Nem tudom, hogy bele férne-e még ez az összeg:S
Sajnos papíron nem vmi fényes a keresetünk , nem vagyunk bejelentve teljesen, nekem netto 100e, a férjemnek nettó 60ezer papíron. Ebből lejön a lakáshitel olyan 63ezer, illetve az Ersténék van a szemékyi kölcsön, ami havi 16ezer, viszont nem tudom, hogy az jelentene-e valamit, hogy ebből az új hitelből , kfizetném a személyi hitelt, és akkor az a törlesztés máris nem lenne..nem tudom, hogy ezt a bankkal meg lehetne -e előre bezsélni. ...
Illetve nem is tudom mi a jó megoldás ilyenkor, bevallani, hogy hitelkeet akarok kiváltani, vagy inkább csak kérjek szabadfelhaznsnálásút szimplán, és nem be vallani , hogy hitelket akarok kiváltani? mivel a hitelkártyák más banknál vannak, akkor mi lenne, ha mondjuk nem vallanám be?
VAgy másik lehetőságkánt gondoltam arra, hogy személyi hitelt veszek fel, pár hónapig másik bankhoz utlataom a fizetésemet, ahol nem látszódik semmi hitelem, és ha nem vallanám be, hogy van lakáshitelem is és egyebek, a bankok tuddják egymás ügyfeleit ellenőrizni?
Bár inkább jobban ragaszkodnék az ingatlanfedezethez, emrt jóval kevesebb a akamata, csak hát félek, hogy máűr nem tudom beterhelni a lakást, és gondolom sok múlik az értékbecslésen, és hát azt előre ki kell fizetni, és ha nem kapom meg a hiteltm az bukta.
Szerintetek egy hitelközvetítő tudna segíteni könynebben hitelhez jutni, igazábül megoldást szeretnék találni, de félek egyedül nem mennék sokra. illetve tanácstalan vagyok abban, hogy milyen hitel lenne a legfelelőbb és könnyebben tudnék hozzájutni..köszönöm előre is.
Prof kollega kiválóan összeszedte mi alapján lehetséges kiválasztani a számodra megfelelő és a másik része (a bankok által vizsgált követelményrendszerek) alapján,hogyan is kellene elkezdeni tájékozódni.
Valóban nem annyira egyszerű. Amit megfigyeltünk az elmúlt években az az,hogy leszámítva azokat az ügyeskedő szerencsevadász közvetítőket,akiknek valóban nem az állt a fókuszukban,hogy az ügyfeleknek a normális konstrukciókat adjanak még mindig a legjobb választás,ha megkeresel egy számodra elfogadható és szimpatikus-megbízható tanácsadót. Ahogy említette a kollega van esélyed arra,miután végigjártad a 20 bankot,hogy belefuss a te feltételeid alapján a legjobbat kapd de pont ugyanannyi,hogy nem.
Bármely(hangsúlyozom bármely) kereskedelmi bankba ha eltöltesz egy órát az ott ügyeskedő értékesítő minden módszert és praktikát el fog követni annak érdekében,hogy az ő bankját és termékét a legjobbnak állítsa majd be a piacon. Ez 100%. Még akkor is ezt fogja tenni,ha ő maga is tisztában avval,hogy ez nem így van. :)
Teszteld le! Válassz ki 3 bankot(mindegy,hogy melyiket) és mondd el a tapasztalataidat.
A másik dolog,amiért nem hiszek az egybankos modellben az a következő. Nagyon ritka,szinte fehér holló az a banki értékesítő,aki olyan lelkiismeretesen és felkészülten végig kérdezi az összes lehetséges felmerülő "háttérdolgot" amelyen a hiteled múlik. No.... itt szoktak a problémák bekövetkezni.
Mondok példát erre. Bemegy vidéken a jóember és meg akar venni egy nem túl jó állapotban lévő kis parasztházat. Neki tetszik,szerinte tök jó,csak baromira nincs tisztában avval,hogy a bankoknál milyen jelenlegi ko. (elutasító kritériumok) vannak a fedezettel szemben. A banki értékesítő egyrészt érdektelen,másrészt sokszor hülye és elővigyázatlan(tisztelet a kivételnek) és símán megrendeli az értékbecslést anélkül,hogy tájékozódott volna,jó lesz-e a banknak. Kijön a becslő,5 nap múlva szól a bank neked,hogy hááááááááát sorry,sajnos nem fogadjuk a házat el fedezetnek. Jah...mi lesz a 32.000 Ft-al? Azt buktad,sajnáljuk..... :)
Ez egy volt a sok probléma közül,amit mi közvetítők látunk a majd mi megmutatjuk,nem kell nekünk hitelközvetítős emberek történeteiből.
A számodra megfelelő hitel függ: -- a lakás helyétől (város/vidék), -- a lakás méretétől, -- a lakás jellegétől, -- a lakás értékétől (nem csak amennyiért te vetted, hanem amennyiért a bank fedezetként elfogadja), -- a jövedelmi helyzetedtől, -- az önerő nagyságától, -- a felvenni kívánt hitel összegétől, -- az életkorodtól, -- kis részben meglévő pénzügyi termékeidtől. Nagyjából ezek alapján tudja a piacon jártas tanácsadó megkeresni a számodra megfelelő hitelt.
Vagy te utána mész, minden bankba bemész (egy-egy pénzintézet több fiókjába is), és vonsz egy nagy átlagot. Lehet, hogy belefutsz a számodra legjobba, de az is lehet, hogy nem.
Erre a kamatadós dologra eddig nem is gondoltam :) De tényleg igazad van. Hát érdekes, akkor mindenesetre érdemes lehet kicsit még kapirgálni a témát, aztán ha nem derül ki valami kavarás, akkor még jó is lehet.
Esetleg annyit tudok meg elkepzelni, hogy mivel a megtak. hajlandosagu embereket celozzak meg, ezert kisebb atlagos kockazattal szamolnak (1. mert az ember habitusa is jelzi, hogy mennyire veri el a penzt 2. mert a szamlan levo penzt azt az esetleges elmaradaskor - nem olvastam, de nem elkepzelhetetlen - beszedhetik a hitelhez 3. mert ha gyrosabban fogy a hitel - mar volt egyenlites -, akkor nem kell egybol problemazni a kesesen, az "eredeti" menetrenden belul maradhat ugy is, ha csak kamat + kktg szerezheto be). Aztan lehet, hogy nincs igazam, most a konstrukcio gondolatabol kovetkeztettem csak.
Az egyenlito hitel, mint irtad is, uj. Tehat aki a megjelenesekor kezdte rogton a hitelet intezni, meg az sem valoszinu, hogy fizetett volna eygetlen petakot is vissza... Az egyenlito hitelben az egyetlen atveres az, hogy csak a kamatot engedik el, de a kktg-et nem, tehat ha nem lenne az elotorlesztesnek dija, akkor jobb lenne a megtakaritast egyenlitesre gyujtogetes helyett elotorleszteni. Ja es igazabol a megtakaritasod kamata nagyreszt az amit elengednek (nem kamatozo szamlan kell addig tartsad). Jo otlet a kamatado megsporolasa, sot mint otlet zsenialis, de annyit azert nem er penzugyileg, mint amennyire a marketingmaszlag probalja beallitani. Tehat CSAK ezert nem erdemes valasztani valoszinuleg. Mas kerdes, hogy amugy a THM-je mennyire jo a tobbi bank tobbi termekehez viszonyitva, ezt viszont en nem tudom, mert nem ismerem a piacot.
A segítségeteket szeretném kérni. Én egy egyedülálló, 33 éves nő vagyok és szeretnék új lakásba költözni. A lakást már ki is néztem, csak ugye nem meglepő módon hitelfelvételre szorulok a finanszírozás terén. Próbáltam utánanézni a piacon, hogy milyen hitel típusok vannak, milyen feltételekkel jelenleg, de nem igazán sikerült kiigazodnom. Kicsit bonyolult számomra, ahogy ezek a cégek megfogalmazzák az ajánlatukat, meg ugyebár ott vannak az apróbetűs részek is. Egyik barátnőm ajánlotta ezt az újfajta egyenlítő hitelt, hogy ennek kedvezőek a feltételei, és az oldalon egy hitelkalkulátorral mindent ki lehet számolni. De láttam voltak, akik negatív véleménnyel voltak erről, így kicsit elbizonytalanodtam. Akkor jelen esetben mit tudtok ajánlani, hol érdemes most hitelt felvenni? Van valakinek tapasztalata erről az egyenlítő hitelről?Minden választ nagyon köszönök, mert jelen esetben nagyon tanácstalan vagyok.
Szóval akkor nekem melyik érné meg szerinted? Mert nem akarom hosszabb távon sem fizetni a törlesztést, de azt se szeretném ha eget vernék a kifizetéseim. Pl a bb Egy.hitel kalkulátort nem egészen értem, annak a használatában tudsz segíteni, vagy valaki?
Üdv! Igen eléggé siettem mikor írtam kicsit stresszes vagyok elnézést kérek az érthetetlenségemért. Arról van szó, hogy van már egy meglévő hitelem amit kiszeretnék váltani egy másik hitellel aminek kedvezőbbek a feltételei, hogy ne kelljen őrök életemre tartoznom a banknak illetve ne csússzak a törlesztővel mert akkor az még több idő, még több pénz és még több stressz. Viszont tegnap sikerült át gondolnom ezt az egészet és olvasgattam párdolgot nem tudom, hogy ez az egyenlítő hitel miféle dolog, de elkezdett érdekelni, bár mintha azt olvastam volna, hogy ezzel csak a futam idő rövidíthető le?