Keresés

Részletes keresés

stonedrop Creative Commons License 2002.03.13 0 0 270
Akkor még egy jópár évig nem lesz :)))
Technikailag szerintem már most megtudnák oldani, hogy mindenki csak azért fizessen ami érdekli. De nem azért multi a multi, hogy a vevő érdekeit helyezze a sajátja elé.
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.13 0 0 269
jupíszím nem volt, nincs és nem is lesz, míg a csomagozást be nem szüntetik.
Előzmény: stonedrop (268)
stonedrop Creative Commons License 2002.03.13 0 0 268
A TV 11 a UPC hálózatán fogható.
OFF
Pécsre nem járok, de a kerületben újabb két gusztusos jobbos grafitit láttam.
ON
Előzmény: Törölt nick (267)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.13 0 0 267
ja persze, mert a masik oldal szuzkislanyok gyulekzete. gondolom, szuzies artatlansagukban dekoraltak ki pecsen a fidesz plakatokat halalfejekkel es naci szimbolumokkal. na, de ez politika, helye itt nincs, nem igaz, kedves stonedrop? szoval nem kellene belekeverni, arra ott van a polforum, nemdebar?
Előzmény: stonedrop (249)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.13 0 0 266
nem csak a bartokat, de allitolag az egesz tetenyit is fel akarjak.
Előzmény: Gianmarco (251)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.13 0 0 265
hogy lehet ezt a tv-t fogni?
Előzmény: stonedrop (256)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.13 0 0 264
melyik bikszádis voltál? mert azért az nagyon nem mindegy...
Előzmény: BGy (260)
Gianmarco Creative Commons License 2002.03.12 0 0 263
Üdv!

Ezen ott volt innen valaki, ha igen, tudna egy összefoglalót írni?

Előzmény: BGy (257)
stonedrop Creative Commons License 2002.03.07 0 0 262
Esetemben ez nem a pártnak, hanem a személynek szól.
Előzmény: Törölt nick (261)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.07 0 0 261
Sajnos ma ilyen a kampány
Előzmény: stonedrop (259)
BGy Creative Commons License 2002.03.07 0 0 260
A Leiningenről eszembe jutott, milyen nagy ellentét volt annak idején a Bikszádisok és a Leiningenesek között. Tiszta West Side story... :-) Én Bikszádis voltam, és hivatalból le kellett nézni a Leiningeneseket, de hogy miért, azt sosem tudtam meg. Aztán mindenki nagy megrökönyödésére a XI. kerületi Tanács egyszercsak összevonta a két iskolát egy igazgatás alá ! :-) Ellenségekből hirtelen testvérek lettünk, de a gőg azért még sokáig megmaradt, aminek ezután az volt az alapja, hogy az összevont iskola igazgatója a mi igazgatónőnk lett. A Leiningen igazgatója csak helyettesi besorolást kapott.

Van köztetek volt Leiningenes ?

Előzmény: BGy (257)
stonedrop Creative Commons License 2002.03.07 0 0 259
Nem kampányolni akarok, csak felhívtam rá a figyelmet, hogy a polgármesternőnk nem tud viselkedni.
Előzmény: Törölt nick (258)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.07 0 0 258
És ki jobb nála? (Csak azt ne mondd, hogy bárki. Nyilván van jelölted...)
Előzmény: stonedrop (256)
BGy Creative Commons License 2002.03.07 0 0 257
Most kaptam a hírt, hogy az 1-es villamos nyomvonaláról lakossági fórum lesz ma 17 órakor Leiningen utca 27-35. szám alatti Budai Speciális Szakiskolában.
stonedrop Creative Commons License 2002.03.07 0 0 256
Mindenkinek ajánlom, hogyí nézze a TV11-en az önkormányzati üléseket. És aki Juhos Katalinra szavazott vagy szándékozik szavazni, az gondolkozzon el rajta kit illet a szavazatával. Ez a nő egy 10 éves kislány szinvonalán vihácolja végig az általa elnökölt ülést. Ez még a kavéházban a kis barátnőivel elmegy, de ott azért nem illene így viselkedni. A parlamentben is ezt fogja csinálni?

Kérem szavzzanak! hi-hi-hi (és mindezt iszonyú idétlen vihogással)

Klammeraffe Creative Commons License 2002.03.06 0 0 255
Mi van kedves kelenföldiek?? Süllyedni hagyjátok a topicot?
stonedrop Creative Commons License 2002.03.01 0 0 254
A Bornemissza tér környékén van valami hajléktalan szállás. Ennek "köszönhetően" nagyon elszaporodtak a környéken a hajléktalanok. Nem tudom miért kell ilyen félig kertvárosi övezetbe hajléktalanokat telepíteni. Vigyék őket a 8ba. Onnan nem lógnának ki.
Előzmény: Klammeraffe (253)
Klammeraffe Creative Commons License 2002.02.28 0 0 253
Bocs, az előbb véletlenül elküldtem befejezés nélkül. Még azt akartam írni, hogy ma, úgy du. 2 körül vmi nagy rendőri razzia volt, épp a Quality-ban voltam, amikor ott egy román cigány házaspárt igazoltattak. De a parkolóban is minden gyanús hajléktalant/mozgóárust körbefogtak. Nem tudom, mit v. kit kereshettek, de volt vagy 10-15 rendőr kint. Kíváncsi vagyok, hogy ezt a bizonyos lakókocsi-panziót vajon észrevették-e... Pár hete ugyanitt a tűzoltók voltak kint, gondolom befűthettek és a füstre a piacosok riadóztatták őket.
Na, esti mese :-) egyelőre befejezve, kíváncsian várom a véleményeteket.
Előzmény: Klammeraffe (252)
Klammeraffe Creative Commons License 2002.02.28 0 0 252
Sziasztok!

Egy kis lokálpatriotizmust hoznék elő, ha nem bánjátok. Már több mint 12 éve élek itt Kelenföldön, az Etele-Tétényi-Andor-Fehérvári bűvös négyszög közepe táján. :-)
Amit konkrétan említeni szeretnék az a híres-nevezetes Kelenföld városközpont. Mit tudtok róla, nem akarják esetleg felújítani? Ráférne már... Mi van most pl. a mozival? A legtöbb általános iskola rendezvényterem gondokkal küzd, az meg ott áll üresen. HAgyják lepusztulni Vagy már nincs így? De a többi üzlet, piachoz kapcsolódó bazársor (ott az árkádok alatt) is elég szomorú látvány. Aztán a Match melletti kis üzletek. Úgy örültünk, mikor azokat megnyitották, lett végre Porst, bababolt, stb. Aztán meg lehet nézni most: a bababolt helyén becsületsüllyesztő játékterem van, a kis ruhabutik helyén mindjárt zálogház nyílik, meg ott a talponálló is. :-( Hát nem éppen azt a közönséget vonzzák ide az ilyen jellegű létesítmények, amire szükség lenne... Tudom, az üzletek tulajdonosai valszeg nem válogatnak, annak adják bérbe, aki megfizeti. Nem tudjátok, magántulajdonoshoz tartoznak ezek, vagy az Önkormányzathoz? Na még egy kis negatívum: nem tudom, jártok-e kocsival a piacra, Matchba. Hétről hétre egyre több lakókocsi pöffeszkedik ott a parkolóban, ma 9-et számoltam. Ezek szerint bárki leállíthatja itt mondjuk egész télre a lakókocsiját _ingyen_??? Kettő már tavaly is ott állt - a hétvégi MDF piacon szoktak ezekből árulni. De honnan lett a többi 7? Ráadásul az egyikről konkrétan tudom, hogy hajléktalanok laknak benne. Na ez is egy jó kis téma. Egyre többen kószálnak a kocsik között. Néha vettem is egyik-másik szerencsétlennek 20 deka meleg pogácsát, v. vmi meleg italt. (Pénzt nem szeretek adni). De újabban azzal jönnek, hogy "majd vigyázunk a kocsijára, míg vásárol". Na ettől marhára meg tudok nyugodni, gondolhatjátok...

Gianmarco Creative Commons License 2002.02.28 0 0 251
Üdv!

Igen, BB felújítása egy "jó kis cirkusz" lesz, már én is "nagyon várom".
Másik topicon is volt már róla szó, ennek igazságtartalmát nem tudom, hogy a főváros azért nem akarja felújítani a külső szakaszt, mert szerinte az a XI. ker. tulajdonában van. Na mármost az én tudomásom szerint a tömegközlekedési útvonalak a főváros tulajdonát képezik. ???

Előzmény: bgly (248)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.28 0 0 250
Elnézést, ha off, de idekivánkozik. Apám Kelenföldön született. Én többféle, sok kölcsönlakásban és albérletben laktam a 70-es 80-as évek fordulóján a Körtér közelében. Mindig nagy szerelmi tagédiák botlottak belém (a sajátjaim.) Amikor máshol laktam nem, csak mindig ott. Azok a szerelmeim is arra laktak. 1990-ben lakást vehetem volna, jót és nagyot és olcsót arrafelé. De a fentiek miatt máshol vettem kicsit és drágát és nem jót. Azóta semmiféle tragésiám nincs. A fentiek okát és magyarázatát nem értem.
stonedrop Creative Commons License 2002.02.28 0 0 249
Eddig két politikai tartalmű graffiti volt a környékünkön. A Gyula hol a pénz? és a Fidesz az ország jövöjéért! De most megjelent a Ne szavazz a demagogh pufajkásokra! is. Ez utóbbit nem biztos, hogy pontosan idéztem, mert még friss.
Érdekes módon mindegyik ugyan attól az oldaltól származik. A másik oldal nem csúfítja el a saját lakókörnyezetét.
bgly Creative Commons License 2002.02.27 0 0 248
Nemsokára kezdik a Bartók Béla út feltúrását!
Halogatták már vagy 20 éve.
Mit szóltok hozzá, hogy csak a vasúti hídig, (Tétényi útig) akarják megcsinálni!
Szerintem, ha egyszer már nekifognak, akkor a templomig kéne megcsinálni, és akkor egészen az Etele térig lehetne jó úton közlekedni. (A Somogyi utat már tavalyelőtt megcsinálták!)

Bagoly

Gianmarco Creative Commons License 2002.02.25 0 0 247
Üdv Nektek!

Talán kicsit későn fedeztem fel ezt a topicot, de engem is érdekel, hogy merre fog jönni az 1-es vili, ha átjön a Szoftmányosi hídon, bár erről már folytattunk eszmecserét a Hogyan javítanál Bp. közlekedésén c. topicon.
Az Újbuda előző számában azt ígérték, hogy ismertetik a 6 változatot és megírják, hogy melyik fog megvalósulni, de csak azt a 6 lehetőséget mutatták be, ami szerintem már mindenkinek a könyökén jön ki, úgylátszik döntés még nem született.
Úgy látom, itt a 2-es és 5-ös variáció a menő, bár nekem az az 5-ös kicsit furcsának tűnik, ugyanis nem teljesen értem, hogy a Hamzsabégi út BB úton kívül eső szakaszán mégis hova tennék, ui. ez az út a buszgarázs után nem sokkal "elfogy", hacsak nem a nagyvasúti vágányokra vinnék rá, bár ezt erősen kétlem. :-))) És akkor még lehetne építeni egy vadi új végállomást is, a pu. és a Budaörsi út közé, ja és ahhoz természetesen valahogy még által köllene hozni a vilit a pu. alatt/felett. Ez nagyon macerásnak tűnik, szóval én ezt nem támogatom.
Nekem a 4-es tetszene, tehát a Hamzsabégi után a 19-49 társaságában jönne az Etelére. Ez lenne a legrövidebb és talán a leggyorsabb is, bár az való igaz, amit itt olvastam, hogy az Etele úton a legnagyobb a népsűrűség. Nem tudom, a 103-as busznak mekkora a forgalma az Etele úton?
Ja, és nem tudom, hogy a Bártfai utcás verzió kinek a fejéből és milyen alapon pattant ki, mi a létjogosultsága egy gyorsvillamost egy 30 zónás utcába behozni, úgyhogy ezt szerintem is el lehet felejteni.

További vélemények?

stonedrop Creative Commons License 2002.02.20 0 0 246
Városrészek:

---------------------------------------------------------------

Albertfalva
Kondorosi út a Solt utcától -
- Duna folyam - Hosszúréti-patak -
- MÁV hegyeshalmi vonala -
- Solt Utca a Kondorosi útig.
Dobogó
Budaörsi út a Kőérbergi úti aluljárótól -
- Lapu utcai aluljáró -
- Dobogó út - Balatoni út -
- Poprádi út- Kőérbergiút a Budaörsi útig.
Gazdagrét
Rétköz utca a Gazdagréti úttól -
- Nagyszeben út - Budaörsi út -
- Gazdagréti út a Rétköz utcáig.
Gellérthegy
Hegyalja út a Budaörsi úttól -
- Sánc utca - Orom utca -
- Citadella sétány - Verejték utca -
- Kelenhegyi út - Szent Gellért tér -
- Bartók Bála út - Móricz Zsigmind körtér -
- Villányi út - Budaörsi út a Hegyalja útig.
Hosszúrét
Nagyida utca a Hosszúrét utcától -
- Gazdagréti út - Budaörsi út -
- Hosszúréti utca a Nagyida utcáig.
Kamaraerdő
A főváros határa - Kőérberki dűlő.
Kelenföld
Villányi út a Budaörsi úttól -
- Móricz Zsigmond körtér -
- a MÁV Hegyeshalmi vonala -
- Duna folyam - Kondorosi út -
- Solt utca -Kelenvölgyi határ-sor -
- Nagyszőlős utcai aluljáró -
- Budaörsi út a Villányi útig.
Kelenvölgy
Kelenvölgyi határsor - Solt utca -
- a MÁV Szákesfehérvári vonala -
- Méhész utca - Ringló utca - Péterhegyi út -
- a MÁV Hegyeshalmi vonala a határsorig.
Kőérberek
Repülőtéri út - Kőérberki út -
- Kétvölgyi utca - Balatoni út -
- Hosszúréti patak - a XXII. kerület határa -
- Meggyvágó utca - a Főváros határa.
Lágymányos
Móricz Zsigmond körtér - Bartók Bála út -
- Szent Gellért tér - Duna folyam -
- a MÁV Hegyeshalmi vanala -
- Fehérvári út a körtérig.
Madárhegy
Törökbálinti út a Rupphegyi úttól -
- Hosszúréti utca - Budaörsi út -
- Rupphegyi út a Törökbálinti útig.
Nádorkert
A XVIII. század második felében megtervezett és
kialakított -korának híres- közparkja.
Lágymányosi híd - Budafoki út - Hengermalom út.
Batthyányi József hercegprímás 1799-ben József
nádornak ill. utódainak adományozta a területet.
Őrmező
Lapu utcai aluljáró - Budaörsi út -
- a MÁV Hegyeshalmi vonala -
- Dobogó út a Lapu utcai aluljáróig.
Örsöd
Budaörsi út - Kőérbergi út - Poprádi út -
- Balatoni út - Kétvülgy utca - Kőérbergu út -
- Repülőtéri út - a Főváros határa.
Péterhegy
Dobogó út - Péterhegyi út - Horogszegi határsor -
- Hosszúréti patak - Balatoni út.
Pösingermajor
Kakukkhegyi erdősor - Kakukkhegyi út -
- Írhás árok - Törökbálinti út - a Főváros határa.
Sasad
Farkasréti tér - Érdi út - Németvölgyi út -
- Hegyalja út - Dayka Gábor utca - Brassó út -
- Budaörsi út - Nagyszeben út - Rétköz utca -
- Gazdagréti út - Nagyida utca - Törökbálinti út.
Sashegy
Hegyalja út - Kálló esperes utca - Hegyalja út -
- Budaörsi út - Brassó út - Dayka Gábor utca.
Spanyolrét
Törökbálinti út - Rupphegyi út - Budaörsi út -
- a Főváros határa.
Tabán
Sándor Móric lépcső - Ybl Miklós tér -
- Duna folyam - Kelenhegyi út - Verejték utca -
- Citadella sétány - Orom utca - Sánc utca -
- Hegyalja út - Czakó utca - Gellérthegy utca -
- Pásztor lépcső - Dózsa György tér.

Előzmény: ARIBOY (245)
ARIBOY Creative Commons License 2002.02.19 0 0 245
Igen?Én úgy tudtam,hogy Kelenföld már a Kosztolányi Dezső tér és környéke is!
Előzmény: stonedrop (244)
stonedrop Creative Commons License 2002.02.19 0 0 244
Természetesen aki tud segítsen. De a Kosztolányi nem Kelenföld, hanem Lágymányos.
Előzmény: ARIBOY (243)
ARIBOY Creative Commons License 2002.02.18 0 0 243
Hellosztok Kelenföldiek!

A Danubius Rádió honlapjának vendégkönyvében olvastam a következőket!Ez ugye bár Kelenföldel is kapcsolatos.Részlet a hozzászólásból:"
Felado:doncarlo3@uboot.com ...Megkérem aki tudd segitsen két ismerősöm felkutatásában/az egyik a 11.ker.ben lakott!/...A második-SZEMÁN MÁRIA 1983-85 között Budapesten 1114 a Kosztolányi D.tér 10.szám alatt lakott.Gyógyszermérnökként dolgozott
Budapesten 1964-65-ös születésü Mária.Lehetőleg emailes és SMS válaszokat kérek amiért nagyon hálás lennék...Tel:0043-699-11312757 "
Hát ennyi az üzenet!És ugye ez kapcsolódik a témához,hisz Szemán Mária Kelenföldön lakott!

AsztalosB Creative Commons License 2002.02.05 0 0 242
Sziasztok Kelenföldiek!

Én is a 2.-ra szavazok, bár ha minden igaz azt is fogják megvalósítani, mert azt támogatják leginkább.

Előzmény: BGy (228)
stonedrop Creative Commons License 2002.02.04 0 0 241
Orosz villamos nincs Bp.-en, talán soha nem is volt. Az UV (47-es stb.) és az Ipari csuklós (4,6-os) magyar, a Tátra (18-as) cseh.
A lányok nem hozzánk jönnek hanem a hegyre a gazdagokhoz.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!