Keresés

Részletes keresés

atulaj Creative Commons License 2005.05.25 0 0 593

OFF

Sziasztok.

Elnézést, hogy ide írok, de hátha érdekel valakit

Eladó könyvcsomagok

Megválnék pár könyvemtől, előre összeállított 4-6-8 db-os pakkokban eladók. A fenti linkre kattintva lehet szemezgetni. Van közte pár scifi is.

ON

orcinus-orca Creative Commons License 2005.05.25 0 0 592
:-)))))
the soft cushions Creative Commons License 2005.05.25 0 0 591
jaja, szomoru. arrol nem beszelve, h a hicsik, mint ismeretlen osok sokkal izgalmasabbak voltak, mint az utolso konyv "szomszedunk egy hicsi csalad elektronikus herevedoben" figurai...
Előzmény: orcinus-orca (587)
al-Biruni Creative Commons License 2005.05.24 0 0 590
OK, igyekszem. De nem igerem, hogy elkapkodom :-))
Előzmény: Dohi (589)
Dohi Creative Commons License 2005.05.24 0 0 589
dohi kukac axelero pont hu es a formatum mindegy, csak ki tudjam nyomtatni, esetleg elotte formazgatni. koszi elore is!
Előzmény: al-Biruni (588)
al-Biruni Creative Commons License 2005.05.24 0 0 588
Hova kered oket? Es milyen formatumban?
Előzmény: Dohi (581)
orcinus-orca Creative Commons License 2005.05.23 0 0 587
Tekintve a címet off-topik Pohl: A hícsík krónikái c. könyve (Átjáró-ciklus negyedik része). Még nem végeztem vele, de eddig marha unalmas, rengeteg ismétléssel, és vontatott sztorivezetéssel.

Az Átjáró szerintem nagyon jó volt, de a folytatásokért kár (még a hamadik tetszett valamennyire). Amennyire érdekes karakter volt Robin mint sodródó lúzer kalandor, és amennyire jó volt az újhullámos kettős /külső világ (Átjáró, űr) - belső világ (pszichoanalízis)/ sztorifűzés, annyira érdektelen egy milliomos Robin nyavalygását hallgatni/olvasni....

orcinus-orca Creative Commons License 2005.05.23 0 0 586

Az ártendencia méginkább szembeszökő, ha figyelembe vessük, hogy 2003-ban 12, 2004-től azonban csak 5 % áfa terheli a könyveket.

Tehát nettó (áfa-nélküli) áron: az 1780/2280/2480 valójában 1589/2171/2362. Ezt persze valóban össze kell vetni az oldalszámmal. Azért még nem olyan vészes a helyzet: az Agave árazása messze korrektebb, mint az Ulpius-házé.

Azt is érdemes számításba venni, hogy először be kell vezetni egy írót: erre az alacsonyabb ár is eszköz; majd amikor elfogadott, megkedvelt szerző, akkor lehet profit után nézni. Nyilván Banks mint ismeretlen író első könyve "bevezető áron" került a polcokra. :-)))

Amúgy szerintem ez a topik nyugodtan működhet mint az új és jó megjelenések hírverésére szolgáló felület, ha pedig valakik belemélyednének egy író munkásságába, stb. azok elköltözködnek.

DuDoR Creative Commons License 2005.05.23 0 0 585
De ami ebben igazán súlyos, az ez:
2003/2004/2005 - 1780/2280/2480
Csinos kis tendencia.

Azért nézd az oldalszámot is.
A 2280 majd kétszer olyan vastag, mint az 1780.
Viszont a 2280/2480 tényleg tendencia. :(

De különben az Agave könyvek ára eléggé szolídnak mondható. Nézd meg az Ulpius könyvek "szuper" árait...
Előzmény: Mr_Fusion (584)
Mr_Fusion Creative Commons License 2005.05.23 0 0 584
De ami ebben igazán súlyos, az ez:
2003/2004/2005 - 1780/2280/2480
Csinos kis tendencia.
Előzmény: DuDoR (577)
DuDoR Creative Commons License 2005.05.23 0 0 583
Dudor: ha minden újonnan megjelenő jó SF könyvnek külön topicja lesz, ez a topic miről fog szólni??? :-)

Nem, persze nem kell minden könyvről egy újabb topic.

De egy olyan szerző, aki a magyar sf "piacon" már több könyvvel is jelen van, azért megérdemel egy önálló topicot.
Előzmény: ketchikan (582)
ketchikan Creative Commons License 2005.05.23 0 0 582
Dudor: ha minden újonnan megjelenő jó SF könyvnek külön topicja lesz, ez a topic miről fog szólni??? :-)
Előzmény: Dohi (581)
Dohi Creative Commons License 2005.05.21 0 0 581

picit off, de keresek ket arthur c. clarke novellat: an ape about the house es robin hood f.r.s. (vagy: saved! by a bow and arrow)

koszi!

DuDoR Creative Commons License 2005.05.21 0 0 580
Csináltam egy új Banks topicot, szerintem folytassuk ott.
DuDoR Creative Commons License 2005.05.21 0 0 579
Csináltam egy új <a href="http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9124737&la=44426608" target="_blank">Banks topic</a>ot, szerintem folytassuk ott.
DuDoR Creative Commons License 2005.05.21 0 0 578
Ahogy így elnézem egymás mellett a három borítót, úgy tünik, a harmadik, az EP borítója sikerült a leggyengébbre, nem?
DuDoR Creative Commons License 2005.05.21 0 0 577
Hátha valaki nem ismeri miről beszélünk...

A játékmester IAIN M. BANKS: A játékmester
Kiadó : Agave Könyvek
Terjedelem: 347 oldal
Kiadás éve: 2003
ISBN: 9638636126
Ára: 1780 Ft

Sötét háttér előttIAIN M. BANKS: Sötét háttér előtt
Terjedelem: 570 oldal
Kiadás éve: 2004. május
ISBN : 963 864 833 3
Ára: 2280 Ft

Emlékezz PhlebasraIAIN M. BANKS: Emlékezz Phlebasra
Terjedelem: 550 oldal
Kiadás éve: 2005
ISBN: 9637118152
Ára: 2480 Ft
Dohi Creative Commons License 2005.05.20 0 0 576
tudjuk :) en legalabbis. eddig egyhez volt szerencsem es nagyon tetszett. tovabbi ketto var olvasasra a kozeljovoben.
Előzmény: RogerWilco (574)
Meskóta Creative Commons License 2005.05.20 0 0 575

Sziasztok!

Láttam, volt itt szó Tad Williams Másvilág könyveiről. Nem tudtok magyar honlapot hozzá?

köszi

RogerWilco Creative Commons License 2005.05.20 0 0 574
Csak érdekesség - azt tudjátok, hogy Iain M Banks ír "rendes" irodalmat is Iain Banks néven? Az "M"-et a scifire tartogatja.

http://www.iainbanks.net/
Gundark Creative Commons License 2005.05.19 0 0 573
A rendszerhajót aláirom, hogy eredeti. De az orbital... Esetleg Larry Niven Gyűrűvilág :)
Sezlony Creative Commons License 2005.05.19 0 0 572
A drónok valóban jó ötlet volt - végleg el lehetett szakadni a szokásos négerrabszolga-klisétől, ami a roborokra jellemző volt a klasszik scifiben.

A világ egyediségét és ötleteit tekintve a Sötét háttér előtt szerintem messze nagyvonalúbb volt, a szolipszistákon behaltam, az Ötszázalékos háború ismét csak egy birodalmak összecsapnak-klisé lerombolása volt, ileltve megnnyi apróság sorakaozott fel, amitől színesnek és érdekesnek találtam mindvégig a regény világát.
Előzmény: Mr_Fusion (571)
Mr_Fusion Creative Commons License 2005.05.19 0 0 571
Hogy ne merüljünk el teljesen a szőrszálhasogatósdiban, de témánál maradjunk... :)

Nekem a Játékmester-ben leginkább talán a mesterséges entitások ("drónok", a hajók AI-jai) viselkedése, és a hozzájuk való viszony tetszett, eléggé egyedinek éreztem ezt a megközelítést.
Volt bennük valami laza nemtörődömség, valószínűleg a halhatatlanságuk és "emberfeletti" képességeik miatt, ezzel együtt viszont nagyon is ember módon tudtak viselkedni, valahogy mint egy jóindulatú "nagyobbik testvér", aki segít az öccsének az erejét meghaladó feladatokban.
De a rendszerhajók meg az orbitálok is elég hatásos ötletek voltak. Nem is tudom, mikor találkoztam utoljára ennyire karakteresen egyedi világgal.
orcinus-orca Creative Commons License 2005.05.18 0 0 570
Kis segítség a szövegértelmezés nehéz feladatához:

Az Emlékezz...-ben nem a Játékmesterre utaló jeleket kerestem, ilyet nem is írtam. Arról volt szó, hogy milyen időrendben játszódik a két regény (ebben akkor még bizonytalan voltam), ill, hogy szerintem bármely sorrendben ill. önállóan is olvasható.

Nem kértem, hogy idézz a könyvből. Ellenkezőleg, miután elismerve, hogy nem emlékszem pontosan, elfogadtam a te meglátásod.

Számon kértem azonban azt, hogy mondandómat megcsonkítva egy gondolatot csak félig idéztél be, ezzek kiforgatva amit mondtam.

Miután azonban az eredeti kérdés tisztázódott (a kiegészítést kösz), ezeket a fentieket betudom egy átmeneti felületességnek, és részemről ennyi.

DuDoR Creative Commons License 2005.05.18 0 0 569
Az Emlékezz...-ben nem vettem észre.

Az EP-ben nem is igazán érdemes várni utalást a Játékmesterre, hiszen előbb íródott az EP, mint a J. (Persze az is előfordulhat, hogy egy szerző előre "elképzeli" több ugyanabban a világban játszódó műve történetét, és emiatt könnyedén tud a korábbi könvveiben utalásokat tenni a későbbi művekre, de Banks lapcsán ilyenről még nem hallottam, olvastam.)

A Játékmestert újra meg kéne néznem, erre a mondatra nem emlékszem, de elhiszem. Amúgy azt is írtam, hogy "Néhány támpont a hadihajók lehetnek ez arra utal, hogy az Emlékezz korábban játszódik"- szóval lehet idézni, de akkor mindenre kiterjedően.

Igazából én jobban szeretem, ha az ilyen fórumokon minkenkitől a saját szavaival megfogalmazva olvasom a hozzászólásokat, nem pedig idézgetéseket szeretnék olvasni. Márcsak azért sem, mert az idézések olyan "hivatalos" kinézetűvé teszik a csevelyt, ami nem igazán az, amit egy ilyen fórumtól elvárok.

De mivel kérted, megkerestem neked az idevágó szöveget, márcsak azért is, mert a Játékmestert mindig szívesen a kezembe veszem, és ez egy jó apropó erre. :)

Tehát:

Játékmester, 102. oldal

"Miféle hajó ez?
Egyik régebbi "Gyilkos" osztályból való ÁTE, ami még az idirani háborúból maradt ránk. Az elmúlt hétszáz évben mélyraktározáson volt, úgy hat évtizedre innen. Korlátozó Tényezőnek hívják."

Játékmester, 118. oldal

A Korlátozó Tényező a "Gyilkos" kategória 50017-es számú hajója volt az Általános Támadási Egységen belül, és mint ilyen egyike volt az utolsóként épített gépeknek. Ezeket hétszázhatvan évvel korábban készítették, az idiráni háború végefelé, amikor az űr-konfliktus már a vége felé közeledett. Elméletileg az űrhajó aktív szolgálatra is be volt osztva, de egyszer sem került komolyabb veszélybe."

Előzmény: orcinus-orca (568)
orcinus-orca Creative Commons License 2005.05.17 0 0 568

Az Emlékezz...-ben nem vettem észre.

A Játékmestert újra meg kéne néznem, erre a mondatra nem emlékszem, de elhiszem. Amúgy azt is írtam, hogy "Néhány támpont a hadihajók lehetnek ez arra utal, hogy az Emlékezz korábban játszódik"- szóval lehet idézni, de akkor mindenre kiterjedően.

DuDoR Creative Commons License 2005.05.17 0 0 567
Én mondjuk nem fedeztem fel, hogy előbb játszódna, mint a Játékmester. A közös elem, azaz a Kultúra kb. ugyanolyan fejlett (bár az Emlékezz...-ben viszonylag keveset tudunk meg róla). Néhány támpont a hadihajók lehetnek

A Játékmesterben azt olvastam, hogy Korlátozó Tényezőt az idiri háború végefelé építették, és valódi harci érintkezésben már nem vett részt. A háború után 700 évig pihentették, és a Játékmester kíséretére vették elő.

Vagy nem ugyanazt a könyvet olvastuk?
orcinus-orca Creative Commons License 2005.05.17 0 0 566

Elolvastam a Banks-könyvet. Hát, igen. Kaland kaland hátán, de jó. Szerencsére a karakterek érdekesek (korlátolt, soviniszta főhős :-)), valamint nekem tetszett, ahogy egy rasszista, vallási fanatikus civilizációhoz csatlakozó zsoldos vélekedik a Kultúráról (mai napi rejtvény: találjuk meg ennek bármiféle erkölcsi vagy logikai alapját :-))

Szóval ha az ember túlteszi magát azon, hogy a "barlangot betöltötte a lézerfegyverek hangja", akkor egy érdekes művet olvashat.

Én amúgy inkább a Játékmesterre szavazok.

----------

Én mondjuk nem fedeztem fel, hogy előbb játszódna, mint a Játékmester. A közös elem, azaz a Kultúra kb. ugyanolyan fejlett (bár az Emlékezz...-ben viszonylag keveset tudunk meg róla). Néhány támpont a hadihajók lehetnek (ez arra utal, hogy az Emlékezz korábban játszódik, ugyanakkor az ÁKE-k továbbfejlesztése a Játékmesterben nem szerepel, tehát itt fordítva is lehetne. Nem tudom, az mennyire releváns, hogy Banks előbb írta az Emlékezz...-t.

Szerintem bármely sorrendben olvasható.

Az azonban érdekes modellkísérlet lehet, hogy ki melyik oldara helyezkedik az idiri-Kultúra konfliktusban akkor, ha már olvasta  Játékmestert, azaz ismeri a Kultúrát, és akkor, ha még nem. Illetve hogy szimpatikusnak találja-e a Kultúrát egyáltalán :-)))

ketchikan Creative Commons License 2005.05.15 0 0 565

Az Emlékezz Phlebasra előb játszódik, mint a Játékmester. Pont azért a Játékmester volt az első, amit az Agave megjelentetett, mert jobbnak itélték az Emlékezz Phlebasnál...

És nem számít az időrend...

Előzmény: orcinus-orca (564)
orcinus-orca Creative Commons License 2005.05.13 0 0 564
Mint SF irodalom rendben is van: Banks tud írni. Ezt a könyvet is jól írta meg, ha a maga helyén kezeljük. Én valóban a másfajta SF-et szeretem: nem tud érdekelni, hogy egy kalózcsapat tagjává vált alakváltó százhúsz oldalon keresztül kalandozik egy orbitálon. Nem viszi előre a cselekményt, nem szól a karakterről, nincs mondanivalója, stb. Ettől persze még lehet izgalmas. Nem akarom leszólni ezt a fajta kalandos scifit, de nekem kevés - bármit is jelentsen ez. :-)))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!