Keresés

Részletes keresés

levelibeka Creative Commons License 2008.01.31 0 0 8421

Látom mindenki általában csak read-onlyban. :-)

Sajnos nekem sincsenek jó híreim, illetve annyi, hogy nem vagyunk betegek- ami épp elég jó hír. viszont én beteg vagyok, csak nem tudom mi bajom, mert iszonyat - nagyon csúnya kiütéseim vannak-viszketnek, ekcéma szerűség lehet, de egyenlőre fogalmam sincs mitől, de mintha lenne időm orvoshoz menni kideríteni. Azonkívül ez már a kedvemre és mindenemre is kihat, lévén nagyon csúnya a bőröm, ráadásul férjem jövő héten megint külföldre megy, stb.stb.stb. nem is mesélek. De nekem csak ennyi bajom van. :-)))

Quizas, jaj, nem írigyellek kisBulcsúval, bár most Kinga miatt is fáj a fejem, mert korán kezdi, de kiskamaszodik úgy tűnik, már ami a szájalást, és hisztit illeti. :-DDD

Pisko teljesüljön Lora kívánsága. Kinga angyalka lesz, ilyen ruhában - Karácsonyra hozta angyalka, én segítettem neki megvarrni. :-D Vettem már hozzá glóriát és szárnyat is. :-)

Ancsúr, hát nektek is kijut, én már most félek, hogy mi lesz októbertől amikoris én is elkezdek dolgozni napi 8 órában ráadásul. :-(

_PISKO Creative Commons License 2008.01.30 0 0 8420
Sziasztok,
Sománál 1 napig tartott a láz, 3 napig a hasmenés (enyhébb fajta), és mindkettő magától elmúlt. Ki érti ezt...
Farsang: Loráéknál febr. 15-én lesz, és őkegyelme balerinának öltözik. Ahhoz legalább mindenünk van. Remélem, ezúttal Soma nem lesz beteg, mert tavaly nem tudtam emiatt elmenni, és Lora nagyon szomorú volt, hogy csak az ő anyukája hiányzott. No, meg az ikreké, de ők jól elszórakoztatják egymást. Jellemzően az ő mamájuk is tanár. Nem is értem, hogy tudnak szülők munkaidőben elmenni...
A karácsonyfát nálunk is emlegeti a gyerekek. Soma a mai napig mondja, hogy milyen szomorú, hogy elment a karácsonyfa. Lorával meg nézzük a kitett fákat, amik arra várnak, hogy együtt visszamenjenek az erdőbe. Egész meséket képes költeni arról, hogy miket csinálnak, miután visszatérnek. Kész trauma lesz majd neki, ha egyszer megtudja az igazságot:-)
P.
Ancsúr Creative Commons License 2008.01.29 0 0 8419

Ebben az oviban is ki volt írva, csak Zorka nem volt oviban, így nem olvastuk.

A Diane-t a cisztáim miatt kellett szednem, a fejfájás akkor másodlagos volt.

Tegnap fogorvos: Zorka nyelve jó. Nekem a nyitott fogam gennyben úszik, ebből én semmit nem éreztem. Kaptam 4 időpontot, ennyi biztos kell, megpróbálja megmenteni. Vmi koronáról is beszélt.

Kicsit el vagyok kenődve. Szombaton este 9- kor értem haza, vasárnap is dolgoztam, de itthon. A lakást párom hozta rendbe, főzni is ő főzött. Ami jobban zavar, hogy a gyerekekre sincs időm. És ez nem átmeneti állapotnak tűnik.

Mi is beadtuk tegnap nekik, hogy a karácsonyfa visszament az erdőbe. Zorka: egy lábon?! Akkor biztos leesett róla az összes dísz...

Előzmény: quizas (8418)
quizas Creative Commons License 2008.01.26 0 0 8418
Sziasztok,

Piros,
Akkor nem unatkozol mostanában. :-(

Ancsúr,
Nálunk az oviban már egy hete ki van írva, hogy elsején farsang. És én vagyok az ideális szovjet embertípus, aki naponta olvas faliújságot. ;-)

Nagyon jó, hogy van pszichológus is a bölcsiben. Ha már fizettek érte, legalább tényleg jó (mi ezt reméljük a Waldorftól, ha fölveszik kisBulcsút. Ha nem, még két tippünk van).

A fogalmazásgátlók újabb mellékhatása? Remek. :-(

A NevTannal nem akarok kekeckedni, végül is jót akarnak, és biztosan igazuk van abból a szempontból, hogy a spanyol nem az anyanyelvem, tehát nem vagyok abszolút hiteles. És az is igaz, hogy ha többet vagyunk "csak úgy" együtt, sokkal kezesebb kisBulcsú. Velem legalábbis. De hazudni sem akarok. Ma apjuk volt a két kisebbel és elmentem vele csellengeni. Én imádok sétálni, ő is szeret "menni", mindig új utakon, belefért, mert a mai tornát már hétfőn letudtam. Apja úgysem szeret sétálni, annyira Csongor sem, Karsa végképp nem bírná ezt a távot (Gazdagrétről fölmentünk a Széchenyi-hegy közelébe, majd vissza is gyalog). De a jövő héten szombaton is torna lesz :-( Talán ezt az egyet elhagynám egy jó nagy séta kedvéért.
Előzmény: Ancsúr (8415)
Ancsúr Creative Commons License 2008.01.26 0 0 8417
Egyre "érdekesebb" ez az egész. Mondd azt, hogy megpróbálod magyarul nevelni, attól megnyugszanak.
Előzmény: quizas (8413)
Ancsúr Creative Commons License 2008.01.26 0 0 8416
Örülök a jó híreknek!!!!
Előzmény: _PISKO (8411)
Ancsúr Creative Commons License 2008.01.26 0 0 8415

Sziasztok! Olvasok naponta, de írni már nincs időm sajnos, pedig szeretnék. Rengeteg a munkám, most is dolgozni készülök.

Nekem 26 éves koromig nem fájt a fejem.  Akkor a Diane 35- től fél évig egyfolytában. Azóta fejfájós vagyok. Főleg a frontok zavarnak. Migrén 2. alkalom volt, a napokig tartó tompa fájdalom gyakoribb sokkal.

TSH eredményem jó lett!!! 75mg- ot csökkentettünk nyáron 60- ra, akkor határérték lett. Majd ősszel 50- re, mégis javult az eredmény. Nagyon örülök.

Csütörtökön du. vettem észre, hogy elfelejtettek szólni, hogy farsang lesz az oviba. Tehát mikor mentem Zorkáért. Szerencsére felkutattak neki egy nyuszifület, de másnap letolt, hogy mindenki anyukája ott volt:-( Én egy percig sem tudtam maradni, elrohantam nélküle, hogy akkor busszal megpróbálok átérni a bölcsis szülőire, ők meg jönnek majd autóval. Persze beértek, 40 percet késtem, Zádor kezdett rémületbe esni. Pszichológus is jött, kibeszélte a harapást, stb. Nagyon hasznos volt.

pbuza Creative Commons License 2008.01.25 0 0 8414

Sziasztok

Itt vagyok, és be nézek néha, de mostanában nem igazán érek rá.

Gőzerővel dolgozom(könyvelek) , mert lassan adóbevallani is kell és itt vannak a mérlegek is. nem szeretem az utólsó pillanatra hagyni őket. Ráadásul egy új terítőt szeretnék húsvátra és azt is ki szeretném hímezni addigra. na ez van. Majd jövök.

Mona? Hogy álltok a papírokkal?

quizas Creative Commons License 2008.01.25 0 0 8413
Sziasztok,

PISKO,

Örülök, hogy jók az eredménynek. Csak így tovább! :-)
Kuki: nálunk még Csongor javulhatna, de nem vészes. Inkább az éjszakai pelenkát kellene már elhagyni...

Fejlemények: A Nevtanban összeültek az okosok, és úgy döntöttek, a fiunknak nincs szüksége fejlesztésre, inkább nekem pszichológiai segítségre. Az előbbivel gyakorlatilag egyetértek (hozzátéve, hogy a mozgásterápia segített rajta, nem a fejlesztő), a másodikba belemegyek, ártani nem árt. És megint előjött a vesszőparipa, hogy a spanyol árt neki. Eszem a zúzáját, négyéves koráig miért nem volt semmi baja tőle!? Mert ha mindig problémás lett volna, elhiszem. De így nem akaródzik. És meg kell mondanom, ha magyarul beszélnék vele, úgy érezném, nem a saját gyerekem, olyan idegen lenne. Ez hülyén hangzik, de közel hét év szokása nagy úr. Nekem rossz lenne.
Előzmény: _PISKO (8412)
_PISKO Creative Commons License 2008.01.24 0 0 8412
Erre tegnap elfelejtettem válaszolni: szóval mi sem vagyunk teljesen túl a kuki-procedúrán: nem húzták fel teljesen, csak elkezdték. Idáig egy kis borsszemnyi rész látszott ki, most meg egy saszlaszőlőnyi:-) De tovább nem nagyon tudom húzni én sem, mert nagyon feszül. Mondjuk nem is nagyon erőtetem, majd a következő műtétnél (ha lesz), megint szólok, hogy kicsit húzzanak rajta.
Előzmény: levelibeka (8393)
_PISKO Creative Commons License 2008.01.24 0 0 8411
Migrén: hát nem is tudom, mióta van. Én mindig is fejfájós voltam, kb. alsós koromtól kezdve. Szerencsére a tényleges migrén az viszonylag ritka, inkább az az enyhébb fejfájás a jellemző, ami azért rossz, mert napokon át van, és hiába szedek be bármit is, nem múlik el.

Szemészeten a Logodi utcában voltunk, ez a Budai Gyerekkórházhoz tartozik. Nekem is úgy ajánlották, és tényleg jók voltak.

"az itteni fejlesztő nem képes vele megtalálni a hangot,"
Ez nem biztos, hogy kisBulcsú "hibája". A szomszédos "normális" iskolában voltál már benn? Lehet, hogy érdemes lenne velük beszélni: nem biztos, hogy nincs hasonló, problémás gyerekük. (na, ezt jól megmondtam:-))

Ma voltam Somával kontroll UH-n, a lelete rendben van. Legközelebb 1 hónap múlva kell visszavinnem, akkor már nem a sebészhez, hanem a saját kezelőorvosunkhoz. Aztán lesz egy jó hosszú pauza, és július közepén dől el, hogy sikerült-e végleg megszüntetni a visszafolyást.
Előzmény: quizas (8410)
quizas Creative Commons License 2008.01.23 0 0 8410

Sziasztok,

PISKO,

Nem hangzik jól ez a migrén. Mióta van?

Szuper, hogy nem örökölték a gyerekek az a görbületet! Hol is nézetted meg?

Suli: nem tudom, mehetne-e normál iskolába vagy ez tilos, de az biztos, hogy az itteni fejlesztő nem képes vele megtalálni a hangot, és délutánonként amúgy is minden nap torna van (kivéve a vasárnapot). Ma fölhívott a pszichológus, hogy menjek be pénteken délre. Mondtam, hogy félkor el kell mennem a gyerekekért, és Karsa velem lesz, de így is jó neki. Gondolom, nem örült a kolléganője "fölmondásának", fogalmam sincs, mi lesz majd.

_PISKO Creative Commons License 2008.01.23 0 0 8409
Rólunk: tegnap voltunk szemészeten, és úgy tűnik, egyikük sem örökölte a szaruhártya-görbületemet, szerencsére. Lora biztosan nem, Soma meg vsz, hogy nem. Bár állítólag ez később is előjöhet, de ez a ritkább eset. Lorának kifejezetten tetszett a vizsgálat, és Somával sem volt gond.
Lorát amúgy nem vittem óvodába tegnap meg ma, mert hétfő du-n hőemelkedése volt, és nagyon elkezdett folyni az orra, és tüsszögött.. Semmi komoly, csak 37.1, de gondoltam, biztos, ami biztos. Az Oscillotól és az Allium Cepától aztán egész szépen rendbe jött, úgyhogy holnap. vsz. már el is viszem. Somának is egész szépen helyre jött az orrfolyása, csak el ne kiabáljam...
_PISKO Creative Commons License 2008.01.23 0 0 8408
Semmi esély nincs arra, hogy "normális" iskolába tudjon járni, és mellette foglalkozna vele délutánonként fejlesztő pedagógus?
Előzmény: quizas (8404)
_PISKO Creative Commons License 2008.01.23 0 0 8407
Jaja, nekem is ilyen tüneteim vannak: szinte mindig a jobb oldalon fáj a fejem, mintha a tarkónál beleszúrnának valamit, és a szemgolyónál jönne ki. Volt, hogy annyira lüktetett, hogy kénytelen voltam egy kendővel nagyon szorosan összekötni a fejemet, mert úgy éreztem, menten szétreped. Nekem ez az egy szokott bejönni. Biztos a sötét szoba és a fekvés is segítene, de ahhoz kéne még egy ember, aki közben vigyáz a gyerekekre...
Előzmény: Ancsúr (8402)
_PISKO Creative Commons License 2008.01.23 0 0 8406
:-(((
Én elhatároztam, ha legközelebb mandulaműtétre megyünk, csak az I. sz-ra viszem őket, mert 11-re az összes gyerkőc készen volt. Ott egyszerre 3-4 gyerek van egy napra beírva, és délután haza is lehet menni. Mondjuk ez utóbbi az orrmandulára igaz, a garattal nem tudom, mi a helyzet...
Előzmény: Törölt nick (8399)
_PISKO Creative Commons License 2008.01.23 0 0 8405
Bölcsességfog: nekem úgy vannak, hogy felül és alul is kinn van a fele. A másik fele nőtt a 7-esek alá.
Petefészek: egyáltalán nem fáj, ha nyomkodom, egy picit. Az orvos simán kitapintotta, mert jóval nagyobb volt a normálisnál. Az antibiotikum fele már elfogyott. Kedden lesz eredmény, kíváncsi vagyok, mit fog mondani a rákszűrésre és a hormonvizsgálatra.
Előzmény: Ancsúr (8396)
quizas Creative Commons License 2008.01.22 0 0 8404
Sziasztok,

Ancsúr,
Én meg a migrént sajnálom. Ilyenkor jövök rá, hogy milyen sok nyavalya van, ami (eddig) elkerült... Most érzed ezt először?

Nem lehet könnyű Zádorral, sem Monának Norbival. Én egyelőre hallgatok, a dackorszak a két nagyobbamnál kimaradt (na kisBulcsú az utóbbi két évben nagyon behozta ezt - bár most kifejezetten együttműködő velünk, hazsnál a Gordon meg a sok szeretetnyelv- alkalmazás). Karsánl meg talán nem jött el az ideje? Szóval csak olvasok és jegyzetelek.

A Kincskereső egyébként teszett, hangulatos kis iskola. De tényleg nincs sok esélyünk, ezt éreztették velem. De ennyi erővel meg is mondhatnák, hogy nézze, szinte teljesen biztosak vagyunk abban, hogy ez a kisfiú nem ide való, ne nagyon számítsanak arra, hogy fölvesszük. Mikor én állítottam, hogy emiatt nem nagyon számítunk arra, hogy fölveszik, ők mondták, hogy nem, nem, dehogyis, ők nem ezt mondták, csak hogy alaposan el kell gondolkodniuk rajta, meg hogy nehéz, felelősségteljes feladat az iskolaválasztás.

Nekünk tetszene a Waldorf, én teljesen meg lennék elégedve, ha oda bekerülne és ha beilleszkedne ott. Szóval nem vagyok letörve, csak hát tényleg macera. Ha "normális" gyerek lenne, beiratnám a sarki suliba, mert vannak jó tanítók, oszt kész. Kényelmes lenne, olcsó... De ez van.

Ancsúr Creative Commons License 2008.01.22 0 0 8403
Sajnálom!
Előzmény: quizas (8400)
Ancsúr Creative Commons License 2008.01.22 0 0 8402

Pisko!

Lehet, hogy a születés kötelez?

Ma jöttem rá, hogy lehet, hogy migrénes leszek. Decemerben volt egyszer, hogy fájt a bal szemgolyóm pár napig, picit be is volt duzzadva. Azt hittem, hogy Zádor éjjel megütötte. De nem, tegnap ugyanez kezdődött, féloldali fejfájással, hányingerrel. Azóta is tart.

Ancsúr Creative Commons License 2008.01.22 0 0 8401

Módosítok: megkergült Zádor is. Nem tudjuk öltöztetni sem.  Ha kihisztizi, hogy adjuk rá pl. a zoknit, ahogy odamegyek, sikít, hogy nem kell zokni...STB. STB.

Tegnap ráadásul megharapott egy kisfiút a bölcsiben. Tény, hogy a kisfiú egész nap piszkált mindenkit, Zádor végül törlesztett a többiek helyett is. De miért pont ő?

Volt egyébként kb. januártól romlás a viselkedésében, remélem lassan elérjük a mélypontot. Lehet, hogy a bőre is ezért csúnyult vissza:-(

Előzmény: Mona73 (8394)
quizas Creative Commons License 2008.01.22 0 0 8400
Sziasztok lányok,

Megjöttünk a Kincskeresőből, szülői vizit, kaptunk 20 percet. Nem kecsegtettek, szerintük kis létszámú osztály kell kisBulcsúnak. De a közelünkben nem is biztos, hogy indul, és ha nem veszik föl a Waldorfba, cipelhetjük máshova, ha egyáltalán. Mert a Bizottság csak jóváhagy, nem kijelöl. Illetve talán megvétózhat sima osztályt. meglátjuk.

Na mindegy, áprilisig még sokszor rágódom úgyis ezen. De valószínűleg a Kincskereső nem fog visszahívni. :-(

Megyek tornáztatni.
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.22 0 0 8399

Sziasztok!

Pisko, nagyon örülök, hogy viszonylag zökkenőmentes volt Somának a kórház!

Mi a mandulaműtétnél jártunk így: étlen-szomjan vártunk délután fél4-ig, Balázs 2-kor rosszul lett a kiszáradástól és epét hányt, de még akkor sem engedték, hogy igyon. Mondjuk én voltam a hülye, mert a szobatársunkat itatták rendesen műtét előtt, sőt, nekem is engednem kellett volna pár kortyot.

Petefészekgyula, méhszájseb :-(

quizas Creative Commons License 2008.01.21 0 0 8398
Sziasztok,

Ma kisBulcsúnak fölmondott a fejlesztő pedagógus. A fiam unalmasnak találta a feladatait, nem akart együttműködni, a nő próbálta fegyelmezni. Ő adta föl.
Egy programmal kevesebb...
Ancsúr Creative Commons License 2008.01.19 0 0 8397

Milyen nagy már!!!!

Zádor most éppen megint szinte meztelen, ez a szórakozása mostanában, hogy mindent levesz magáról. Persze a bölcsiben csak alvás előtt teszi ezt:-)

Előzmény: Mona73 (8395)
Ancsúr Creative Commons License 2008.01.19 0 0 8396

Úgy voltak felette fogaim, hogy feküdtek mélyen az ínyben a bölcsességfogak. Tehát kinőttek, de nem látszódtak. Neked máshogy van?

Mikor lesz Somának eredmény?

Majd a saját mászkálásodról is írjál még részleteket, még aggódom. Ha Te nyomkodod magadnak, akkor is fáj?

Előzmény: _PISKO (8388)
Mona73 Creative Commons License 2008.01.18 0 0 8395

Itt a lényeg, hogy ő távirányitja a tv-t!!!
Mona73 Creative Commons License 2008.01.18 0 0 8394
Sziasztok!

Pisko!
Örülök, hogy túl vagytok rajta.
Én az ilyen esetben a házi disznózsírt tudom ajánlani!
De tényleg. Annál tisztább nincs.
Már hónapok óta csak azt használom Norbinál, mert egyik krém sem jött be.
Mert ugye most van az az időszak hogy nem engedi magát tisztába tenni, sőt le is tagad mindent. Igy bizony előfordul, hogy mire vagy rátudom beszélni, vagy megunom, és elkapom, addigra a "süreje" már ki is csipte a posiját. (itt ne órákra gondoljatok, hogy addig hagyom, és még is)
Ilyenkor bekenem neki disznózsírral, meg még egyszer, és semmi nyoma nincs.
Ezért is tudom ajánlani erre is. Attól mégjobban csúszik is a dolog.

De most két napja hagyja magát. Öltöztetni is.
Viszont, enni már csak ugy hajlandó, hogy ő egyedül. Semmi segítséget nem fogad el.
Se kanálnál, se villánál. Ennek baromira örülök. Nem is hittem hogy ennyit számit az, hogy nem nekem kell vele bohockodni, hanem ő egyedül eszik. Tök jó. :)))

Nőgyogyihoz én sem jutottam el még egy laza "lyuk vizitre" pedig mióta is halogatom?? Ugy 2 éve! Jézus! Na most hogy ti is elmentetek erőt veszek magamon és elballagok!

Piros!
Gyógyultok???
levelibeka Creative Commons License 2008.01.18 0 0 8393

PISKO, jaj, örülök, hogy jól vagytok, és szerencsésen véget ért a tegnapi napotok. Szegény Soma, nálunk is Kristófnak még hátra van a procedura -kuki- de félek is tőle, olyan nehezen lett megbízhatóan szobatiszta, és nem is olyan rég óta. Kornélnak nagyon le van tapadva egyenlőre, félek is, hogy nehogy szűkülete is legyen - apájának volt állítólag - pedig van esély rá, de még egyenlőre majd kencével próbálkozom.

Quizas, kúpot azért kaptam, mert valami gombát találtak a rákszűréskor, de nem részletezték. Bár a mai napig nem érzek belőle semmit.

Előzmény: _PISKO (8392)
_PISKO Creative Commons License 2008.01.18 0 0 8392
Az volt a helyzet, hogy Soma volt a legidősebb:-( Tehát még csak szemrehányást sem tehettem, miért nem kerültünk előrébb...

Igazság szerint nekem még sose volt petefészek-gyulladásom, így nem tudom, mik a tünetei. Most napi 3 Dalacint szedek (ez valami antibiotikum), ettől jobbnak kell lennie.

Melyik fejfájás-ambulanciáról hallottál jókat? Mert van néhány, ha jól tudom. Ez még nem jutott eszembe, de megpróbálom. Idáig mindig letudtam azzal, hogy "családi örökség"...

Soma ma nagyon sokat sírt a kukija miatt. Azt hittem, az a baj, hogy tegnap megkatéterezték, és azt már a másfél hónappal ezelőtti kontrollon is elég rosszul viselte. Szóval megkuksiztam, és láttam, hogy hátrahúzták a bőrt. Még a műtét előtt én kértem az orvost, hogy nézze meg, nincs-e valami gond, mert sehogy sem boldogulok vele. De azt nem mondta, hogy meg is csinálták. Majd ha Soma engedi, akkor megnézem, mennyire csinálták meg, de amennyit láttam, már az is nagyon nagy haladás az eddigi helyzethez képest. Most persze iszonyat nehezen pisil, meg állandóan mondogatja, hogy fáj. Kamillázom, és Neogranormonnal kenegetem. Van még valami, ami használ?
És sajnos este elkezdett folyni az orra, és 37,8 a hője :( Lehet, hogy elkezdődött nálunk is az influenzás időszak. De legalább a műtéten túlvagyunk ...
Előzmény: quizas (8391)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!