Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2015.11.04 0 0 47505
Rokakoma Creative Commons License 2015.11.02 0 0 47504

Bízom benne, hogy lesz könyv adaptációja is, továbbá   a spin off filmből remélem készül könyv!

Előzmény: bendeguz90 (47501)
NevemTeve Creative Commons License 2015.11.02 0 0 47503

(Amennyire emlékezni vélek, hosszabb mint jó... de már régen volt.)

Előzmény: Törölt nick (47502)
Törölt nick Creative Commons License 2015.11.02 0 0 47502

Neil Mulholland Harry Potter pszichológiája című könyvét olvasta valaki? Nekem már régóta megvan, még nem olvastam el, de tegnap beleolvasgattam, és lehet, hogy ma belekezdek. Jó könyvnek tűnik, érdekes felvetések, gondolatok vannak benne. 

bendeguz90 Creative Commons License 2015.10.23 0 0 47501
GuessLess Creative Commons License 2015.10.12 0 0 47500

Sziasztok

nem tudom, szokás-e még fanfiction-t ajánlani errefelé, most fejeztem be egy nagyon jól megírt, nagyon hosszú sztori olvasását, hát nagyon tetszett. Snape életéről szól, az ő szemszögéből van megírva az egész, kánon-kompatibilis (a gyerekkora, a sulis időszak a Tekergőkkel, a Halálfaló időszak, és aztán a kémkedés, tanárkodás, stb. amit már a könyvekből ismerünk, csak kiegészítve a kánont, szerintem tökéletesen kitöltve a lyukakat). https://www.fanfiction.net/s/7937889/1/A-Difference-in-the-Family-The-Snape-Chronicles  Az eleje kicsit furcsa, hiszen egy teljesen ismeretlen történetet mesél el az író, és kicsit talán túl mugli az életvitelük, ami kirajzolódik, de aztán összeáll csodálatosan kerek egésszé. Szerintem Pitonról még nem olvastam ennyire "karakterhű" fic-et, ami ennyire jól megmagyarázza emocionálisan is az egész embert. Olvassátok el, ha tehetitek :)

Törölt nick Creative Commons License 2015.10.06 0 0 47499

Törölt nick Creative Commons License 2015.09.24 0 0 47498

Tárgytalan. 

Előzmény: Törölt nick (47497)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.24 0 0 47497

Ha még jár erre valaki...

A Főnix rendje végefelé, mikor Umbridge-t beviszik az erdőbe... Harry és Hermione pálcája a banyánál van, akit elvisznek a kentaurok. Mikor kapják vissza és kitől? Nem emlékszem, hogy a könyvben ez a téma előkerülne.

Rokakoma Creative Commons License 2015.09.23 0 0 47496

Köszi, én is erre jutottam.

Előzmény: ---:Jani:--- (47493)
bendeguz90 Creative Commons License 2015.09.20 0 0 47495

Szerintem egyesültek volna.

Előzmény: paskat2 (47494)
paskat2 Creative Commons License 2015.09.20 0 0 47494

Tudom, hogy ez csak gondolat kisérlet, de mi lett volna akkor, ha a Titkok kamrájában Tom Denem-nek sikerül feltámadni?

Lett volna két Voldemort? Egy öreg, meg egy fiatal? Nem hiszem, hogy jól kijöttel volna egymással.

Nézném az arcát az öreg Malfoy-nak, amikor az ifjú Voldi megjelenik, és bejelenti, hogy Ő az vezér. :--)

---:Jani:--- Creative Commons License 2015.09.10 0 0 47493

Nincs, legalábbis a könyvben semmi erre történő utalást nem találni (legfeljebb azt, hogy Harry-nél a Süveg figyelembe vette, hogy nem akar a Mardekárba menni). Persze, miért is lenne, hiszen végül is csak arról van szó, hogy kikkel éli le a diák élete talán legmeghatározóbb hét évét, amibe nincs semmi beleszólása...

Előzmény: Rokakoma (47492)
Rokakoma Creative Commons License 2015.09.09 0 0 47492

Sziasztok,

Kicsi lányom kérdezte napokban, a Tűz serlegét olvasva, van e lehetőség a Roxfort-ban házváltásra a diákoknak?

mizomedve Creative Commons License 2015.09.05 0 0 47491

Hét Potteres részhez mondok egy merészet.

Mit számít, ha Harryn van a nyomjel?
Mit számít, hogy törvény bünteti a hoppanálást és nyupszkulcskészítést?

Egyszerű a képlet: Harry kilép a Privet Drive ajtaján, átlépi a küszöböt, hoppanál a Rend egy tagjának házához, mondjuk az Odúba.

Harryt minden bizonnyal kicsapták volna a Roxfortból, de amúgy sem akart már visszamenni.

A kvázi vérdíjat pedig már előre kitűzték a fejére, bujkálnia kellett először Voldemort, majd a hatóságok elől - így is, úgy is.

A nyomjel pedig csak a hoppanálás helyét jelzi, de a megérkezését nem, tehát az Odú rejtve marad.

Előzmény: paskat2 (47485)
Gluckly Creative Commons License 2015.09.03 0 0 47490

szerintem ez is csak egy taktika volt Piton reszerol, hogy ugyanugy kezelte Harryt, mint addig. Nem kis feltunest keltett volna mindenki szamara, ha egyszer csak bekenhagyja ot.... Piton nyilvan nem az az erzelgos fajta, de ha a hozzaallasaban valtozas lett volna, akkor egy ido utan a szemelyisegeben is... talan... Ha hagyja magat, hogy szanalmat, egyutterzest bizonyitson Voldi ellensegevel szemben, akkor ido elott lebukhatott volna... de ki tudja :)

Előzmény: mizomedve (47464)
Gluckly Creative Commons License 2015.09.03 0 0 47489

Nagyon regen voltam itt (kb 6 eve :) ), ugyhogy bocsi, ha mar elhangzott, amit mondtam, mert nem vagyok kepben :)

Ehhez hozzaszolva pedig: Nekem is furcsa volt, hogy ha elvileg nem varazsolhatnak ott, ahol Harry van, addig, amig rajta van a nyomjel, akkor a megerkezok (Mordon, Hermione, Tonks etc) miert voltak "kiabranditva" kiabrandito bubajjal? Mikor megerkeztek levettek magukrol a bubajt. Az is kimutathato? Lehet, hogy nem, de furcsa volt.

A masik, a zsupszkulcsos dolog nekem eszmbe sem jutott... elvileg le kellett volna bukniuk, mert a vedett helyekrol igy mentek tovabb.... de Dumbledore mar hasznalt regisztralatlan zsupszkulcsot, szoval lehet, hogy azokat is o buvolte meg. De akkor megint ott a kerdes, hogy miert nem lehetett akkor egybol Dursleyk-tol utazni a zsupszkulccsal... 

Előzmény: ---:Jani:--- (47486)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.02 0 1 47488
paskat2 Creative Commons License 2015.08.19 0 0 47487

A hoppanálás-hoz vizsga kell, tehát nyílván létezik nyilvántartás, ellenörzés, stb...

Előzmény: ---:Jani:--- (47486)
---:Jani:--- Creative Commons License 2015.08.18 0 0 47486

Engem mindig is érdekelt, hogy ez a tilalom meddig volt érvényben és hogy szereztek neki érvényt. Mi az, hogy megtiltják a hoppanálást? Egyik nap még mindenki hoppanál a minisztériumba, másnap meg kihirdetik, hogy mostantól tilos hoppanálni és mindenkit letartóztatnak? Vagy ez csak a Privet Drive-ra vonatkozott? Nekem ez nem világos. De az viszont igen, hogy az írónéni csak az akció kedvéért találta ki a hét Potteres baromságot. A könyvekből tudjuk, hogy csomó más módon eltűnhetett volna: odamegy hozzá Fawkes, megfogja a farktollát és elteleportálja; vagy, ami a legésszerűbb, odahívnak egy házimanót, aki elviszi. Időnyerővel is visszamehetett volna, és elvitték volna, amikor még nem volt tilos (tudom, tudom, az időnyerőket összetörték, hát persze), vagy egyszerűen csak kisétál láthatatlanná tévő köpeny alatt, elsétál 5 mérföldet és beül egy taxiba. Egy megbeszélt helyen találkozik Mordonnal, kap Százfűlé-főzetet, átváltozik Colin Creevey-vé, és felszáll a Kóbor Grimbuszra. Mordon bemegy, átváltoztatja görénnyé, elviszi a zsebében. Stb. A hetedik könyvet tartom a legerőltetettebbnek az összes közül, itt van a legtöbb plot device, retcon, logikátlanság.

Előzmény: paskat2 (47485)
paskat2 Creative Commons License 2015.08.14 0 0 47485

/*

Pius Thicknesse átállt, és alaposan megnehezíti a dolgunkat. Börtönbüntetés terhe alatt megtiltotta a ház rákapcsolását a Hop-hálózatra, úgyszintén zsupszkulcs elhelyezését, valamint a hoppanálást és dehoppanálást.

*/

Mondjuk érdekes, hogy a menekülés után mindenki zsupszkulcs-al megy az Odúba, Gondolom ez kicsit sem volt gyanús.

Előzmény: mizomedve (47484)
mizomedve Creative Commons License 2015.08.13 0 0 47484

Újabb érdekesség, ami nem fér a fejembe.

Miért volt szükség a csodálatos, megtévesztő mentőakcióra, százfűléfőzettel, 7 Potterrel?

Inkább csak felhívták magukra a figyelmet.

Harryn volt a nyomjel, ami a hoppanálást igen, de a zsupszkulcsot nem mutatta ki.

Tehát simán kisétálhatott volna a házból, megy tíz métert és a földről fölvesz egy kocsiban, kő alatt stb. elrejtett zsupszkulcsot, esetleg az éj sötétjében átosonhatott volna a szomszédba az amúgy is Főnix Rend-tag Mrs. Figg-hez, ráteszi a kezét a kulcsra és elutazik az Odúba.

Javítsatok ki, de szerintem csak az akció miatt írta meg Rowling a Hét Potter c. fejezetet.

Előzmény: mizomedve (47483)
mizomedve Creative Commons License 2015.08.13 0 0 47483

Köszi a válaszokat.

Ami a vérfarkasokat illeti, jogos a megállapítás. Ezek szerint a mumus nem veszélyes Lupinra. 

Előzmény: ---:Jani:--- (47476)
bendeguz90 Creative Commons License 2015.08.08 0 0 47482

Colin Farrell is beszáll a Harry Potter spin-offba

A színész egy varázslót alakít majd a Legendás állatok és megfigyelésük filmváltozatában. Tovább »

forrás: Index.hu

paskat2 Creative Commons License 2015.08.08 0 0 47481

Nem az volt a kérdés, hogy hogyan jön ki a 7, hanem, hogy miből gondolta DD a 7-et. Erre volt válasz az idézet.

>> Sosem értettem, hogy DD Főnix madarának tollából készült varázs pálca hogy választhatta DD-t tulajdonosnak.

>Ezt melyik kötetben olvastad, hogy így történt?

Bocs, elírás volt. Természetesen Voldira gondoltam.

Előzmény: NevemTeve (47480)
NevemTeve Creative Commons License 2015.08.08 0 0 47480

> Innen vette DD a 7-et.

Hatot, mármint: egy darabot meg akart tartani magának (a saját testében), és hat HCX-et készíteni. (Egyébként nem volt olyan pillanat, amikor egyszerre lett volna hét HCX.)

> Sosem értettem, hogy DD Főnix madarának tollából készült varázs pálca hogy választhatta DD-t tulajdonosnak.

Ezt melyik kötetben olvastad, hogy így történt?

> 2- Amikor Voldi megtámadta Harryt, akkor csak a lelke maradt meg. Mi lett a pálcájával? És ez hogy került késöbb vissza hozzá?

Nem részletezte az írónéni, ha akarjuk, kitalálhatjuk, hogy Peter Pettigrew valahogy megszerezte és megőrizte afféle biztosítékként: ha V. esetleg visszatérne (és neheztelne valamiért), Peter javára szólna, hogy ő őrizte meg neki a pálcáját.

Előzmény: paskat2 (47478)
paskat2 Creative Commons License 2015.08.07 0 0 47479

1- Sosem értettem, hogy DD Főnix madarának tollából készült varázs pálca hogy választhatta DD-t tulajdonosnak.

2- Amikor Voldi megtámadta Harryt, akkor csak a lelke maradt meg. Mi lett a pálcájával? És ez hogy került késöbb vissza hozzá?

paskat2 Creative Commons License 2015.08.07 0 0 47478

/*

– Hát igen... – mondta tétován Denem. – Most már csak azt nem értem... ez csak úgy

eszembe jutott... hogy tulajdonképpen mire elég egyetlen horcrux? Csak egyszer lehet széttörni

a lelket? Nem válik erősebbé, aki még több darabot csinál? Teszem azt, mivel a hét a legerősebb

mágikus szám, mondjuk, hetet...

*/

Innen vette DD a 7-et.

Előzmény: paskat2 (47466)
---:Jani:--- Creative Commons License 2015.07.29 0 0 47477

"Jól gondolom, hogy ezzel azt kockáztatja, hogy a gyerekek előtt átváltozik és megtámadja őket?"

Nem, hiszen még ha csak a látványa változtatná is át, akkor se teliholdat lát ott, csak egy ábrázolást a mumustól. A tényleges égitest nincs fenn olyankor. Ennyi erővel egy telihold fényképétől is át kellene akkor változnia.

---:Jani:--- Creative Commons License 2015.07.29 0 0 47476

"A hatos részben azt írják, a hoppanáláshoz az kell, hogy a saját tengelye körül körbeforogjon az ember."

Érdekes, amit írsz. A hatosban nem írják, hogy kötelező lenne forogni, ebben biztos vagyok. Az oktató arra utasítja ugyan a diákokat, hogy forduljanak meg a sarkukon és úgy próbáljanak hoppanálni, de az, hogy ez szükséges a hoppanáláshoz, explicite sehol nincs leírva. Ugyanakkor most nem jut eszembe olyan eset a könyvekből, ahogy egy szereplő úgy hoppanált, hogy ne pördült volna meg, így végül is lehet, hogy tényleg csak pördülésből lehetséges. De például amikor a hatos könyv legelején együtt hoppanálnak DD-ral, akkor nem írja, hogy megpördülnének. Én mindig úgy gondoltam, hogy nem feltétel a pördülés, csak úgy szokták valamiért.

"Jó lenne, ha valaki leírná pontosan, mert pár dolog nem tisztázott (kell-e pálca hozzá, vagy sem, mekkora a hatósugara)"

A hatósugárral kapcsolatban nem tudok nyilatkozni (állítólag JKR egy interjúban azt mondta, hogy minél messzebbre akar az ember, annál nehezebb), de hoppanálni csak pálcával lehet, ez egyértelműen kiderül (mint ahogy repülni is (Voldi és Piton)). Az animágia az, amihez pálca se kell. Ami azt illeti, ha abban az univerzumban élnék, tuti megtanulnám az animágiát, érdekes egy dolog. 

"Lupin ugyebár vérfarkas. Nem vagyok a téma szakavatottja, valaki avasson be, hogy az átváltozáshoz elég csak a telihold látványa, vagy ténylegesen teliholdnak kell lennie."

Szerintem teliholdnak kell lennie. Számomra ez mindig egyértelmű volt, így működik a vérfarkasság. Egyrészt tudjuk, hogy minden hónapban átváltozott, tehát nem csak akkor, amikor telihold volt ÉS tiszta volt az ég, másodszor meg hogy működne másképp? Jön egy felhő és visszaváltozik? :)

A filmben igaz, hogy csak akkor változik át, amikor meglátja, de ez szerintem dramaturgiai fogás. Mindig is idegesített amúgy a háromban az az elképesztő mennyiségű plot device a végén (Lupin nem issza meg az italt, FF-ot nem kábítják el, a patkányt nem hozzák vissza egy invitóval, stb).

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!