Amúgy miért tartod a legjobbnak az UA-t? Nálam az UA a megadeth mindenkoron legötlettelenebb, legszétesettebb anyagának jelképe. Egy teljesen új felállás össze nem állt szerzeménye.
Bazz, át fogom neveztetni bloggá fórumot, ha ilyen aktívak vagytok.:))) Mellesleg BOLDOG KARÁCSONYT MINDEN DETH-FÓRUMOZÓKNAK!
Egyre várósabb ez az állítólagos új album: az eddigiekből ítélve tényleg érdekes lesz az anyag, mert mintha a srácok még mindig nem tudnák merre induljanak el, miközben már zajlanak a felvételek javában: vissza az old-school thrashez vagy sötétebb, kísérletezősebb, dallamosabb anyag, vagy mindez egyszerre. Ehhez jön adalékként, hogy most kiadói nyomás sincs rajtuk, mivel szakítottak a gyalogkakukkal, s még nincs új kiadójuk sem. Beszarás! :))))
Látom nagy a pezsgés. Nesztek egy igazi kis kuriózum a hőskor utolsó hónapjaiból (én legalábbis imádom ezt a számot, bármennyire is csak töltelék a Crypticen. Több ilyen jöhetne a mai bulikon, slágerek magasról le.....va):
Gondolom megkérték a jegyszedő Marika nénit, hogy ugyan filmezze mán' le őket onnan hátulról a telójával, mert ott mégis milyen jó a rálátás a színpadra. Mellesleg ebből is lesz koncert DVD a turné után ugyanúgy, mint a RIP esetében. Még szerencse, hogy a megadeth nem nosztalgia-zenekar (legalábbis Mustaine szerint)
igen, ez annyira gagyi, hogy már fáj! nem hiszem, h nincs egy k. saját videós stábjuk, de az élő példa szerint tényleg nincs. jó, minden koncertre a megadeth nem engedheti meg magának, h legyen, mint a legnagyobbak, de ha már 20 éves évforduló, meg a turné is erre van felépítve, akkor legalább enniyt megtehetnének.
Azért ez hihetetlen, hogy a megadeth hivataos honlapjára 2012-ben egy telefonnal készített ócska minőségű felvétel kerüljön fel a CTE-ről a headline kellős közepébe.
Hááát, tekintve hogy a magyarországi rajongótábor nem túl népes (szerintem legalább a fele itt a fórumon is megtalálható) ezért üzletileg inkább a "rohadtul-nem-éri-meg-lefordítani-kiadni" kategriába tartozhat a könyv. Arról már nem is beszélve, hogy Mustaine önéletrajza bárminek tekinthető, csak épp hitelesnek nem. Szerintem a nagynéném többet tudna róla mondani, ő mindenkiről mindent tud atól függetlenül, hogy 3 házzal odébb lakik, vagy épp a galaxis másik végén.
Nekem inkább kellemes csalódás. Mustaine-t ismerve azt hittem, hogy ilyen helyen csakis az ő képei lehetnek kifüggesztve, kezdve a pelenkás képekkel...
hát, nem nagyon tétlenkedik az öreg. bár, gondolom érezte ő is, hogy a th1rt3en egy olyan lemez volt, amihez az alapnyag fele, már korábbról megvolt. csak össze kellett "dobálni". érzésem szerint most megint együttesként vannak/lesznek stúdióban, amire már régóta nem volt példa. remélem ez a végeredményben is meg fog mutatkozni. (amúgy a th1rt3en-el végül elég jól sikerült megbarátkozni, egész hallgathatóvá érett nálam is.)
az otthoni családi képpel nincs is semmi baj, szerintem tökre rendben is van, de a stúdióban nekem egy kicsi sok, öntömjénező, egoista. ráadásul akkora képek, mint egy traktor. a stúdió albumok borítói még ötletesek is, de nem hiszem, hogy a fennmaradó üres helyeket ne tudták volna valami kreatívabb dologgal kitölteni. jó, tudom, nem az én próbatermem! :)
Bár Mustaine saját magát politikai zeneszövegírónak szereti feltünteni (ami nagyjából jól is hangzik), de az ilyen kijelentések max egy blikk színvonalat idéznek. Obama rendezte meg? Naná, ki más! Ő képezte ki a függöny mögött a srácot. Az pedig, hogy egy idegen országban árulkodik a saját elnökéről nálunk is bevett szokás.... Mustaine tényleg egy igazi hülye. Inkább zenéljen, azért fizetjük.
Ha a fényképek látványa doppingolja, akkor nincs baj. Nálnk is van otthon családi kép a falon.
Ami viszont már érdekesebb hír: "Johnny K. is arriving tomorrow to start pre-production on our new record. This should be a very interesting record. =)"
Amiért hozzászólok: biztos van Testament topik is, de lusta vagyok megkeresni. A 2012-es Testament album beszerzése mindenkinek kötelező. Fasza anyag lett, jobb, mint a 2008-as (az sem volt rossz, csak olyan lapos, felejthető). Hallgatni, mert kikérdezem! Jófajta thrash.
kíváncsi lennék kinek mi a véleménye arról, h mustaine szerint obama rendezte meg a denveri tömegmészárlást. :)
persze, még akár igaza is lehet, /sosem fogjuk megtudni az igazat, még ha így is van/ de azért így "nekimenni" egy amerikai elnöknek... szerencséjére ott ezzel nagyon nem foglalkoznak. (ha a cár országában mondaná ugyanezt, már ő is ott ülne talán a vádlottak padján 2 évet kapva, mint az a punk lánybanda nemrég.)
amit viszont nem értek, hogy miért kell mindezt egy szingapúri koncerten közölnie, akkor már miért nem saját hazájában, amerikai közönség előtt teszi "mr. big mouth"?
más:
van fent a hivatalos honlapon egy kép Vic's garage-ról, mondván, h készülnek a dél-amerikai turnéra. ez még rendben is van. amin viszont egy jót nevettem, h végül is saját próbatermükről van szó, aminek a falán hatalmas méretű saját arcképek találhatók a zenekar 4 tagjáról... nem tudom, nekem nagyon mao ce tung-osnak hat az egész. persze azt eddig is lehetett tudni, h mustaine egoista nem kicsit, de hogy ennyire...? ez nagyon meglepett! egyéb vélemény?
A CTE hangzását természetesen úgy értem, hogy az original releasé, a remasterelt hányadék viccnek is rossz. Hihetetlen nagy bukta volt szakmailag ezeket a remastereket kihozni, meg egyes részeket újra felvenni. Ennél rosszabbat Mustaine nem is csinálhatott volna, a banda szétesett, de legalább az eredeti albumkokat is elszarta mocskosul. Inkább hagyta volna meg tisztességben az albumokat a rocktörténelemnek és az emlékeknek, vagy ha már remasterelt, adták volna ki az eredeti albumokkal párhuzamosan, nem pedig helyette.
Nekem a CTE a kedvenc albumom. Persze zeneileg, technikailag, üresjárat-nélküliségben a RIP sokkal jobb (csak hát az a fos, kásás, analóg hangzás, relatíve gyenge vokál ne lenne), ezt viszont a letisztultsága, a hangzása, kiegyensúlyottsága, vokálja miatt szeretem. Állatira bejön ez a hangolókkal ellenőrzött, tökéletesen kiherélt, fémesen csillogó, steril hangzás. Persze a hangzás és a keverés messze nem hibátlan, de mégis nagyon állat, kár, hogy nem próbálkozott más zenekar is ilyesmi hangzással, de még csak utánzással sem nagyon.
Abban egyetértek a cikkel, hogy a címadó dal túl poppos. Szerintem a High Speed Dirt, a Psychotron is töltelék, de előbbit a jó hangzás miatt (főleg a végén az a blúzos belassítás atomkirály, de a szóló sem semmi), az utóbbit a jó riff és Marty-szólók miatt szerettem meg. Ezen kívül még a Architecture of Aggression volt az, amit kicsit mindig is laposnak találtam, de hallgatható, bárcsak minden albumon legfeljebb ilyen "gyenge" számok lennének. Ez a lemez mindig is alapmű lesz, örökzöld klasszikus, akár csak a RIP. Poppos íz is bejön, abszolút nem lettek tőle nyálgépek. Sok nem rocker ismerősömnek mutattam ezt az albumot, és azt tapasztaltam, hogy első hallgatásra oltárira tetszett mindenkinek (hurrá, milyen dallamos, tiszta hangzás), de aztán ahogy kimegy a poprágó aromája (a dallamok és a vokál mögé látnak), visszamarad a fémes íz, egyből visszaköpték, hogy pfujj, ez túl kemény nekik, ilyet ők nem, hőjj.
Én is a CTE-vel ismertem meg a bandát, majd nem sokkal rá Youthanasia jött, aztán haladtam visszafelé a régi anyagokhoz. Akkor még nem jelent a CW, meg beszerezni is nehezebb volt a cumót, ha az embernek nem volt ilyen zenét hallgató ismerőse.
Elolvastam a Talicskáék fekete albumára emlékező cikket is (linkelve volt a CTE-s cikk alá), azzal nem értek egyet. Nem vagyok ellene, még most is előszedem, de szerintem a fekete albumot erősen túlértékelik. A 83-88-as albumok messze időtállóbbak, az idő be fogja bizonyítani. A CTE keresztben-hosszában veri.
s4tch-nak meg még egyszer kösz a Duke Nukem Theme-t, oltári nyakizomlázat lehet tőle kapni. Mellé mostanában Panterával zörgetem a dobhártyáim, az is mekkora klasszikus már. Faszom már, hogy mostanság nincsenek ilyen zenék, csak az igénytelen szarság, meg húgy megy. Legfeljebb egy-két legendás banda ad még ki lemezt, de azok sem emlékezetesek.
jó a cikk, meg persze a lemez is! 20 éve... kemény! én ezzel ismertem meg őket, sőt igazából 15 évesen ez volt életem addigi legsúlyosabb metál zenéje, amit hallottam. cimborától egyből kértem is el a kazettát átmásoláásra. :)))
azért az tényleg elgondolkodtató, és sokatmondó, hogy tényleg ezekben az években (plusz még Youthanasia) működött a zenekar egységes csapatként...