az 1.75 mar elfogadhato (10%-kal gyengebb felbontas, szemmel szinte nem is lathato). az is szamit, hogy a keperzekelo masfelszer akkora, mint amit a mult heten nezegettel.
az optikai zoom tartomany nagyjabol 1-10-ig hasznalhato, ennel nagyobb zoom gyakorlatban semmire sem jo: ha kezben tartod a kamerat, mindenfajta kepstabilizator ellenere be fog mozdulni; ezen kivul ahogy novekszik a nagyitas, kb 8-10-szeres zoom folott a kep elkezd "sotetedni," ami egyebkent teljesen normalis optikai jelenseg, csak ramutat, hogy a nagyon sokszoros zoom lenyegeben parasztvakitas.
keresgeltem teszt videokat az interneten, de a komoly tesztelo oldalak (camcorderinfo.com es hasonlok) inkabb csak az 1000 dollar folotti tartomannyal foglalkoznak. ezert, ha van ra mod, akkor erdemes kiprobalni: csinalsz egy nagyon rovid felvetelt es HDMI kabellel nagykepernyos laposteven visszanezed.
azt erdemes meg megnezni, ha van ra mod, hogy zart terben valo videozasnal hogyan mukodik az autofokusz.
1. mennyire tartja a kep elesseget, ha rovid idore oldalrol valamilyen targy bekerul a kepbe
2. mennyire tartja a kep elesseget zoomolas kozben.
NAGYON ZAVARO tud lenni, ha keszitesz egy felvetelt mondjuk a tortat elfujo gyerekrol, egy rovid pillanatra valaki oldalrol benyul a kezevel, a kamera rafokuszal a kezre, a gyerek homalyos lesz, es a kamera csak lassan, vagy egyaltalan nem talal vissza. ez nem annyira arkerdes, nekem viszonylag draga Sony HDR SR11 kameram van es neha tul okos probal lenni, egy szek karfajara teritett pulover rancaiban felismerni velt egy emberi arcot es ragaszkodott hozza, hogy az lesz eles a kepen. azt hittem, hulyet kapok, vegul manual fokuszra allitottam, az meg csak addig eles, amig a zoom gombot nem hasznalom, utana ujra kell allitania magat... brrr.
a beepitett mikrofonoktol nem erdemes tul sokat varni. hazi videokhoz elegendo a minoseguk.
a Toshibanak van kulso mikrofon csatlakozoja (persze nem rendes okos mikrofonpapucsa, hanem csak egy jack aljzat), ha fontos a hang, plane kulteri felveteleknel, akkor ez lehet szempont a valasztasnal. persze meg kell venni hozza egy kulso mikrofont.
a samsung a tesztek szerint konnyebben kezelheto, kozepes megvilagitasnal valamivel jobb kepet ad, mint a toshiba, es ami szerintem nagyon hasznos: optikai kepstabilizatort tartalmaz (a toshiba csak elektronikus stabilizatort, ami sokkal gyengebb).
a toshibanak valamivel jobb az erzekelo felbontasa, de ezt csak rendes fenyben tudod kihasznalni. van 16 GB belso memoriaja is, ahonnan a videokat USB kabelen tudod attolteni. a samsunghoz mindenkepp kell venni SD kartyat (8 gigas class 10 kartya mar 3000 forintert kaphato), amit csak atraksz a laptopba es kesz.
szoval ha fontos a kulso mikrofon, akkor Toshiba, de egyebkent az optikai kepstab miatt a Samsung.
én elhiszek mindent, de ugyanez a panasonic állítja, hogy a képérzékelő lapja felbontása 1.1 Mpix, miközben a FullHD 1920x1080 = 2.1 Mpix. A különbség persze nem látványos, csak az elvek szenvednek csorbát.
Sziasztok ! Egy kis segítséget kérnénk tőletek mert a Sony DCR-HC20-as kamerámmal gondok vannak és nem igazán találtam ehhez topikot:-( Hova tudok fordulni vagy kihez mert lassaz beleőrülök. Szóval az a gondom röviden h mintha szoftverhibás lenne gyakorlatilag az érintőképernyő nem működik elég gyakran...kalibrálást sem fogadja el, az akksi - igaz hogy a legkisebb - gyakorlatilag 5 percnél többet nem bír.Egyáltalán mintha "vírusos" lenne... MI A SZUTYKOS SZ*rt tudok ezzel kezdeni. 25E vettem igazából nem sok "kilómétert futott". Köszönök minden segítséget....én nehari ha nem jó fórumba írtam. Szép Napot Mindenkinek!
Eddig egy Sony TRV900-as kamerát használtam, ezt szeretném most leváltani... Az alap A keret kb 150 E ft, a kívánalmak: hobby célú felvételkészítés változatos körülményekkel, amibe belecsúszhat némi esküvői videózás is. Tehát fontos lenne, hogy kevés fényben se jöjjön zavarba a kamera és egy ilyen hosszabb eseményt is végig bírjon az akkuja. Mókusvakító funkciókra nincs szükségem (bazinagyzoom, gps stamp, beépített projector, stb... videofény - van külön külső led lámpám)
Az azonnan eszembe jutott tipusok: Panasonic V700 és sony HDR 250-260... Mindkettőnek vannak számomra előnyös és bizonytalan tulajdonságai is...
A sony-nak sokkalta jobb az energiamenedzsmentje, tovább bírja az akkuja, cserébe kisebb optika, ccd ami a kevésfényes viselkedést rontja...
A panasonicnak, szép nagy Cmos lapkája van, emiatt jobb kevésfényes tulajdonságot gondolok hozzá, - ha jól vettem ki viszont elég riasztó akkuidőket találtam...
Dolgoztam mindkét gyártó termékeivel, mindkét kezelési felülettel tudtam azonosulni, így ez a vetület döntetlen...
Szóval némi támpontra lenne szükségem a döntéshez... Egyéb javaslatokat is meghallgatok mert nem látom át a teljes kínálatot...
Lehetséges, hogy jól ráfaragtam. Vettem egy Panasonic NV-DV10000 típusú asztali DV/miniDV magnót. Pár kazettára történő felvétel után vettem észre, hogy LP felvétel esetén kockásodik a kép. A hivatalos hazai Panasonic szerviz egyik szakemberével váltottam pár e-mailt aki azt mondta, sajnos kopott a fej és nem gyártanak már, nem lehet rendelni. És hamarosan SP-ben is jelentkezik a kockázódás. A készülék mechanikája nagyon jó, mert az egy DVCPRO broadcast stúdiómagnó mechanikája, csak a fej az szimpla DV fej.. Mit tanácsoltok? Tudtok valami tippet, hogy be lehetne szerezni ilyen fejet, használt, de ép, nem agyonkopott állapotban? Uram bocsá', valahol elfekvőt? Vagy másik pana miniDV kamera feje is használható?
Vagy be kéne csomagolni a cuccot, (péntek óta van meg) és elállás keretében visszaküldeni a feladónak? Interneten rendeltem és a feladó (hifibazár) üzemeltetője biztosított a tökéletes műszaki állapotról. Szóval fussak köröket, - nem szívesen válnék meg a magnótól - és lenne megoldás, vagy kár a gőzért?
Eladó Panasonic SDR-H80 videokamerám! Nem volt használva csak ki lett próbálva , mindene meg van. Nagyon jó állapotú. Részletekért írj, kérdezz és válaszolok! :)
Na igen, az egy másik kérdés, hogy kamerázni tudni kell .....
Nekem is megvolt a tanuló-időszak, amíg a rengeteg apróságra megtanultam figyelni, na de ennek eredményeképpen olyan antaztikus felvételeim vannak azóta, hogy sokan csodálkoznak.
Kb igy néz ki egy olcso, de jol felszerelt kamera külsö mikrobemenetekkel.
szinte látom magam, amint a hétvégi kiránduláson előkapom a hátizsákból, és a gyerkőcök savanyú arccal néznek: "mi meg azt hittük, hogy te hozod a vizet..."
A kamerahang sokkal bonyolultabb dolog, mint azt sokan hiszik - még a gyártok is - és tisztességes hangot nem olyan egyszerü kapni - söt
jaj, az nagyon vicces, amikor az operatőr szuszogásától alig hallani, amit a 2-3 méterre levő emberek mondanak :-))) ez egy sanyo mini kézikamera, csak azért nem zavar, mert egyébként 1 méterig vízálló.