Ez így van. Legalábbis amiket tévében adtak náluk, azok legtöbbje agyon voltak nyirbálva. Pl az enyveskezű végén, mikor van a verekedés, meg a lövöldözés az elhagyatott gyártelepen, kész röhej volt. Jó kis hosszú jelenet, viszont ott csak úgy ugráltak a képkockák, megvágták a vagy 5-6 perces jelenetet úgy 1-2 percre.
Közbe megvan nekik is a teljes verzió, csak a tévé kivágta.
Ami náluk valóban vágott volt, az a Bulldózer, vagy 12-15 perccel kevesebb változathoz csináltak anno szinkront. Így is adták ki náluk Blu-Rayen.
Az nagyon vicces, mikor a főnöknek beszorul a szarva, és nem tudja kihúzni a fejét. És mond is valami ilyesmit, hogy 'beszorult a szarvazatom'. Pontosan már nem tudom felidézni, mert rohadt rég láttam.
Hamarosan ideje újranéznem, ez amúgy is kamaszkori kedvencem, még VHS-ről láttuk vagy 12szer.
A napokban a Mozi+ Bujtoros szinkronokkal adta a Piedone filmeket!!!!! Azthittem, rosszul hallok. Erre nem volt példa a televíziózás történetében az elmúlt 20-23 évben! Az afrikábant adták csak a Kránitzzal, mert ahhoz csak az létezik tudomásom szerint. 80-ban is feliratosan láttam az állami csatornán.
Eddig a Kránitzzal adták orrba-szájba a másik hármat minden csatornán a 21.századtól kezdve, már az ember könyökén is kifolyt! Ennyi idő kellett, mire rájöttek, melyik szinkron a jó szinkron.
Igen, megnéztem a zöld szinkronoldalon, ott is azt írja, hogy csak egy szinkron van az afrikábanhoz, akkor csak nem én vagyok a láma.
Mondjuk a Piedone Hongkongban legelején volt egy kis furcsaság. Mintha ott kipótolták volna a szinkront, mert ott biztos hogy nem az első változat szólt. Pedig a hivatalos DVD-ken rajta van ez kicsi rész is, és a HD verzión is megtalálható. Lehet nekik is rajta van mind a két szinkron, és megszokásból a Kránitzzal indították el, aztán észbekaptak, és gyorsan átváltottak a Bujtorra! Gondolták csak nem veszik észre, én viszont rögtön kiszúrtam a csalafintaságot.
Egy ekkora filmet nem láttál még??? Ez hihetetlen. Pedig ha jól tudom, Te sem vagy éppen kezdő e témakörben.
A Bulldózer stábja feliratozva volt a mozikban,és a moképes vhs kiadáson is feliratozva van a stáb. Pár hónapja a vaterán is árulta valaki ezt a verziót, csak valaki elhappolta előlem. A 80-as évek végén meg is vettük,de elkallódott, mikor vidékről felköltöztünk Pestre a 2000-es évek elején. Lehet,a szállítók nyúlták le. Elvileg már van olyan, aki megcsinálta magának HD-ra a stábkiírást, magyar hangokkal meg egyebekkel,ahogy az egykor volt..... Én is kapcsolatba léptem az illető személlyel, de nem adja oda, így kénytelen leszek magam megcsinálni. Csak még átkell magam rágnom a feliratszerkesztésen, mert már marha rég csináltam, még a DVD-s korszak sűrűjében...
Visszatérve a topik fősodrához, nekem az egyik legjobban tetsző filmjük a "Kincs, ami nincs". Amikor ui. azokat kétbalkezes kalózokat elintézik, ott egyszerre annyi bunyó meg pofonosztás van benne, mint öt másik bunyós filmjükben együttvéve... ! ;-)) Szétesik a kunyhó, darabokra törik minden, a kalózokat összevissza verik, és az egyiknek még a vaskardját is apró darabokra tördeli Charlie (Bud Sp.):>>
A kalózfőnök jön a karddal Charlie felé... .. .
-- Ereszted el!
A vaskardot három darabra töri Charlie.
-- De hát a... .. (...az acélkardom, akarta mondani a kalóz, csak a döbbenettől ez már nem jött ki a torkán.)
-- Nesze... ! ;-)) -- És visszaadja neki puszta kézzel darabokra tördelve!
-- Jaaáááááá aaaáááj!!! :-((( -- Nekimegy a gongnak, az megkondul, a kalóz meg a földre hullik mint a zsák... . (Utána a társai segítik üggyel bajjal felállni... .)
Ennél a jelenetnél mindig a hasamat fogom a nevetőgörcstől... !!! ;-)))
Van ettől jobb is, csak azt Walsh (Bud Spencer) mondja, akkor, amikor elmennek jelentkezni rendőrnek, és a rendőrparancsnok firtatja a gyanús múltjukat, hogy miféle verekedés miatt hagyta ott Kanadát, és "próbált szerencsét itt" (vagyis inkább szökött át ide, az USA-ba), akkor olyan ártatlan arccal feleli, egész nyugodtan:
- Ahá, szóval te vagy Wilbur Walsh. Itt az áll, hogy kiutasítottak lopás, garázdaság, és a hatóságokkal való szembeszegülés miatt!"
- Azt mondta, hogy Kanadából, uram?
- Igen, itt ez áll, Kanadából!
- Igen, igen, ja igen, már emlékszem! :-)) Őöhh, favágóként dolgoztam arrafelé, magányosan. Tudja, egyetlen "barátom" a fejsze volt, mindig egyedül a fák és a farkasok között, folyton csak a munka... . Őöööhhh, így aztán szombat esténként bementem a városba,.... .. "mókázni" egy kicsit, a pohár és a "tyúkok" mellett.... .. . Öőöhhh,.... ilyenkor előfordul, hogy vita támad... . Maga is tudja, hogy megy az???
Sziasztok! A segitségeteket kérném, az összes filmek közül egyet nem sikerül megnéznem, mert sehol nem találom, a cime: Bosszú El Passóban, avagy A pirinyó, a behemót és a jófiú. Évek óta vadászom, de ezt az egyet még angolul sem találom, a múltkor valamilyen jogi tilalom miatt nem tudtam megtekinteni
Az "Én a vízilovakkal vagyok"-ban az az egyik legjobb jelenet -- talán a épp a legjobb! -- , amikor az Ormond-ék meghívására tett "baráti ebédelés" úgy végződik, hogy Tom és Slim úgy rendezik a dolgot, hogy a végén hajszál híján a saját oroszlánjaikkal etetik meg őket (Ormond-ékat)!! ;-)))
Na igen. És nemcsak ez benne a vicc, hanem hogy Ormond emberei még égetik is magukat azzal, hogy azután még van kedvük visszadumálni, hogy Tom meg Slim elverték őket!... :-D ;-D Amikor valaki egyszerre hülye és beképzelt.., és úgymond égeti magát... !;-)))