Keresés

Részletes keresés

wildcow Creative Commons License 2024.11.01 0 0 51888

Perry megmozdult!! 
Most mar megnyugodtam, kezd helyreallni a village rendje igy

Szigi101 Creative Commons License 2024.11.01 0 1 51887
Előzmény: wildcow (51884)
Szigi101 Creative Commons License 2024.11.01 0 0 51886
Előzmény: love cat (51883)
mindenki senkije Creative Commons License 2024.11.01 0 2 51885

erről a második számról (még nem tudom a címét) már az album hallgatása (2x!) közben is és most is a Sigur Ros jut az eszembe, mindig ( = már háromszor :D ) várom, hogy hoppelpippola nyelven énekeljenek benne

wildcow Creative Commons License 2024.11.01 0 0 51884

Roger jol nez ki!
Dallistat nem irod, Szigi? :)

love cat Creative Commons License 2024.11.01 0 0 51883

Gondolod h 3 órás lesz?

❤️

Előzmény: Szigi101 (51880)
Szigi101 Creative Commons License 2024.11.01 0 0 51882

Na, máris nem a Pictures a második, hanem az And Nothing Is Forever.

wildcow Creative Commons License 2024.11.01 0 0 51881

Elo eloben, nem YT eloben :-D
Simon  hogy beterdelt Robert moge abban a bundaban

Előzmény: Szigi101 (51879)
Szigi101 Creative Commons License 2024.11.01 0 0 51880

Akkor ez ma egy teljes, 3 órás koncertnek ígérkezik, kíváncsi vagyok, hogy lesz-e meglepetés, vagy a szokásos Pictures Of You-Burn-Push-slágerblokk vonal lesz az új dalok mellett.

A Secrets HATALMAS meglepetés lenne :)

Szigi101 Creative Commons License 2024.11.01 0 0 51879

hátha ma öncsonkítás nélkül is hallhatod a YT-n keresztül :)

Előzmény: wildcow (51875)
Szigi101 Creative Commons License 2024.11.01 0 0 51878

biztos fázik :D

vagy ő is Porl útjára lépett :D

Előzmény: wildcow (51876)
Szigi101 Creative Commons License 2024.11.01 0 0 51877

Nekem ezt kifejtette valaki, amikor leegoistáztam ezt a szokást, hogy azért csinálják, hogy később emlékeztethessék magukat, hogy ott voltak :D

Én persze abból csak azt hallottam ki, hogy "énénén" :D

Előzmény: mindenki senkije (51874)
wildcow Creative Commons License 2024.11.01 0 0 51876

Jajj hat mi az a fel jaguar Simonon?

wildcow Creative Commons License 2024.11.01 0 0 51875

ahh, fel karomat adnam erre, ha eloben hallhatnam

Előzmény: Szigi101 (51869)
mindenki senkije Creative Commons License 2024.11.01 0 0 51874

Egy úgyamúgy a youtube-on közvetített koncertet mi a frászért rögzítenek a jelenlévők, no pláne FÜGGŐLEGESEN tartott készülékekkel???

Gregor Samsa Creative Commons License 2024.11.01 0 0 51873

A dalcímes tévesztésért valóban kár (sőt, eléggé kínos), de amúgy rendben van a cikk szerintem. Ez a jó az Indexben, szórványosan írnak a Cure-ról, de volt már többször is szó a Joy Division-ről, New Orderről is.

Előzmény: cure_collector (51862)
Szigi101 Creative Commons License 2024.11.01 0 1 51872

Igen, már megy a mennydörgés

https://www.youtube.com/watch?v=_aWDlaxvEZo

Előzmény: Gregor Samsa (51870)
wildcow Creative Commons License 2024.11.01 0 0 51871

Na lássuk akkor, az első benyomások. 
Először is, fura, hogy úgy lesz első, hogy már a többségét hallhattuk, szóval ezen a ponton máris kissé zavarban voltam. Kicsit arra emlékeztetett a helyzet, mint amikor a hőskorban a rongyosra hallgatott , ezerszer átmásolt kalózkazik után végre először hozzájuthatott az ember az eredeti albumhoz: na most, most akkor jól meghallgatom az EREDETIT.

A legelső meghallgatás után nem tudtam nem kitekinteni a DM Memento Morijára, legalábbis abban az értelemben, hogy egy eléggé hasonló élményt okozott: ez egy olyan közösségi élmény, ami akkor hasit a legjobban, ha egyedül éled meg.
Képzavar? Igen, tudom, de tényleg így éreztem elsőre. Szóval van itt egy album, olyan tartalommal, ami nagyon személyessé válhat, a saját körülményeinktől függően, attól függően, hogy mennyi élettapasztalattal a hátunk mögött hallgatjuk, és, hogy ha értek már, akkor milyen szintű veszteségek.
Szóval nálam ez az érzelmi része brutálisan betalált, és valószínűleg emiatt máris elfogultabb vagyok, mint lettem volna 10-12 vagy akár 20  éve - és nálad is teljesen más lesz, ha éppen egy olyan korszakodban vagy, amikor még kisebb gyereket nevelsz, és még életben van minden szeretted, vagy nem mentek el mellőled örökre az igazi barátok.

A hivatalosan kiadott Alone és A Fragile Thing ugye még korábban kijött, arra egy kicsivel több időt kaptunk így az emésztésre. 

Az Alone-ról írtam akkor, aki szeretné újra olvasni, tessen ide lapozni: 
https://soulflowers.blog.hu/2024/09/26/visszatert_a_sotetseg_the_cure_uj_dala_16_ev_varakozas_utan 

And Nothing is Forever 
A koncerteken is tetszett már, vártam, hogy kijöjjön hivatalosan is. Találtam új hangokat benne a koncerteken hallottakhoz képest, ami jót tett ennek a dalnak. Szép, mély, őszinte és elgondolkodtató szöveg.

A Fragile Thing
Egyre inkább tetszik, ahogy minél többször hallom. Reménytelenség, tehetetlenség, sebezhetőség, vágyakozás arra, hogy felélesszük azt, ami már elveszett. Rétegzett kétségbeesés, és ráébredés a fájdalmas valóságra, hogy nem tudja újraépíteni a hidat már a két ember között keletkezett szakadék felett.  A zene, amit emellé a szöveg mellé kaptunk, jól passzol. Segít  felszállni  erre a vonatra. Ahogy elindult, szomorúan, komoran, nem rejteget semmit abból a reménytelen vágyódásból, amiről Robert énekel, és a refrén ritmusával valahogy eléri azt, hogy elfogadjuk és méltóságteljesebben viseljük az egészet.

Warsong
Hello Reeves!
Igen, halljuk, hogy itt vagy, nagyonis. 

Ahh, ez a sor nagyon rendben van: 
I want your death
You want my life
Élet és halál, két egymásnak ellentmondó dolog, és mégis ugyanazt fejezi ki ezekkel a szavakkal Robert. Színtiszta Robertizmus.

Drone:Nodrone

Mivan?? Most komolyan, mi történik itt?
David Bowie és a Korn törvényen kívüli szerelemgyereke, akit titkon nevelgettek évek óta, hogy aztán egyszer csak hirtelen The Cure legyen belőle.  
Te, ahogy rám rúgja az ajtót ez a basszus rögtön az elején, de konkrétan úgy, hogy nem is a fülemmel hallom a ritmusszekciót, hanem a torkommal. Kissé még fojtogat is, de mégis valahogy afféle jó módon. Valahogy ilyennek tudnék elképzelni egy pszichedelikus , dühös rettegést.
Korn mama szigorúan nem ereszt, aztán érkezik Bowie papa, és egy kicsit fellélegezhetünk, és máris előugrik a Never Enough-os - Wrong Number-es kamasz, Robert, meg az ő útkeresése.
Szép kis család ez.

I Can Never Say Goodbye
Az előbbi torokrúgás után jól esik egy kis ismerős nyugodt szomorúság

All I Ever Am
Wow.
Az volt itt az első wow, a link mögött olvasható, még a száraz, zene nélküli változatról 
https://soulflowers.blog.hu/2024/10/28/all_i_ever_am_egy_belso_labirintus 

Nálam ezzel a dallal nagyon megfordult a dolog azzal, hogy először csak olvastam. Fura érzés, de most valahogy a zenét hallgatom hozzá a vershez, és nagyon bejövős így. Nincs 24 órája, hogy kijött, és máris meghallgattam vagy... sokszor. Próbáltam megtalálni benne, hogy mi az ami ennyire megragadott benne ... Most kezdem kapizsgálni. 
Szóval itt van ez a súlyos, komor, mély értelmű szöveg, és a kissé fenyegető dobok már rögtön az elején, majd a vidámabbnak hallatszani akaró gitár, a könnyedebben lebegni próbáló billentyűk néha , és akkor minderre rájön Robert könnyednek tűnni akaró vokálja. Tudod, olyan az egész, mint amikor sírsz, mert valami fáj, megkérdezik tőled, hogy jól vagy? Nyilvánvaló módon nem, de azért azt válaszolod egy könnyes mosollyal, hogy persze, minden rendben, csak hagymát pucoltam. 
Az egész olyan ambivalens. Könnyed, lebegő, lebegtetett ambivalencia, ez jellemzi ezt a dalt. Poignant beauty, szép szomorúság, érzelmi paradoxon. Tényleg egy labirintus az egész.
Pff, én teljesen kész vagyok tőle.

Endsong
Igen, ez jó. Mély, nehéz, szeretjük.

Összességében nekem bejön az album, bár még emésztenem kell. Ha egyetlen szóval szeretném jellemezni: retrospektív.

Említik itt sokan a párhuzamokat mas albumokkal, hát jó, legyen, ha már mindenképpen hasonlítani akarunk: 
Ha a Disintegration a szakrális himnuszok gyűjteménye,, egy érzelemviharokból álló utazás, kék, lila és fekete színekben, amit egy halk fehér fátyol borít, akkor a SOALW a retrospektív balladák hajója, mely az ezt megelőző 13 albumnyi élettapasztalatot hordozza, miközben úszik bele a naplementébe. Egy fekete-fehér naplementébe. Fátyol nélkül.

Gregor Samsa Creative Commons License 2024.11.01 0 1 51870
Szigi101 Creative Commons License 2024.11.01 0 0 51869

A mai soundcheck: 

Just Like Heaven
M
Secrets
Play for Today
A Fragile Thing
Warsong
Drone:No Drone
I Can Never Say Goodbye
All I Ever Am
Endsong
Alone

Eskü', lesz Secrets :))

Őrült kacsa a zebrán Creative Commons License 2024.11.01 0 0 51868

"Both (CD) discs + the Stereo Mix on the Bluray are mastered by Matt Colton.
The Immersive Mix on Bluray is mixed by Oli Morgan and Robert Smith and mastered by Oli Morgan @Abbey Road."

Na, most Matt Colton baszta el újabban a Bronski Beat újrakiadást (téglára faragta). Asszem a CD kiadás akkor felejtős.

Ráadásul a BD sztereó mixet is ő jegyzi, hogy baszódna meg...

"Discogs says that the Standard black vinyl is also mastered by Showell and the marbled vinyl by Grundman. Could be an error on the hype sticker."

Akárhogy is, a vinyl kiadások közt kell keresni a megoldást.

Előzmény: Őrült kacsa a zebrán (51819)
Őrült kacsa a zebrán Creative Commons License 2024.11.01 0 0 51867

:))))

Előzmény: Szigi101 (51865)
Őrült kacsa a zebrán Creative Commons License 2024.11.01 0 1 51866

Tűpontos ezüstérem. Like! :)

Előzmény: wildcow (51843)
Szigi101 Creative Commons License 2024.11.01 0 1 51865

"Kiemelte a váratlan popslágert, a Drone című számot, de a Nodrone című dalt is –"

Jesszus

Előzmény: cure_collector (51862)
Szigi101 Creative Commons License 2024.11.01 0 1 51864

Torrent áruházban már kapható.

Előzmény: cure_collector (51863)
cure_collector Creative Commons License 2024.11.01 0 0 51863

közben átkonvertáltam pár dalt instruba, elég jók:-)) 

fel van valahova töltve az instru cd valahova?

cure_collector Creative Commons License 2024.11.01 0 1 51862
Szigi101 Creative Commons License 2024.11.01 0 1 51861

Azt állítja... mint tudjuk, képtelen hazudni :D

Előzmény: mindenki senkije (51859)
mindenki senkije Creative Commons License 2024.11.01 0 1 51860

Hát ugye... ahol valami ingyen van, ott te vagy az áru :D

Előzmény: Őrült kacsa a zebrán (51848)
mindenki senkije Creative Commons License 2024.11.01 0 0 51859

Tehát tuti lesz?

Előzmény: Szigi101 (51857)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!