Keresés

Részletes keresés

Rokakoma Creative Commons License 2016.06.16 0 0 12026

Elfogytak a jegyek péntekre a Volt-ra!

Már teltházas a Maiden, nekem pedig nincs jegyem.

raymond aron Creative Commons License 2016.06.15 0 0 12025

Azért az elég szomorú és igénytelen dolog, ha tényleg az a felállás, hogy csupa-csupa rosszul szóló koncert közé néha becsúszik egy-egy jó is.  

Előzmény: Töfi1234 (12019)
t-m Creative Commons License 2016.06.15 0 0 12024

Reméljük Sopronba is minimum így fog szólni.

Előzmény: mepatrik1 (12023)
mepatrik1 Creative Commons License 2016.06.15 0 0 12023

Másfél hete Bécsben nagyon jól szóltak. Láttam már őket egy párszor, és mindig szar volt a hangzás, a Rock In Viennán viszont nagyon tiszta volt az egész. Egyébként pedig életem legjobb koncertje volt, ez a turné eszméletlen, látni kell!

Péter Kállai Creative Commons License 2016.06.12 0 0 12022

Az ország keleti végéből PL Miskolc, Debrecen, Nyíregyháza Nem szervez valaki buszos utazást a Iron Maidenre? Én Debrecenből mennék. 

Töfi1234 Creative Commons License 2016.06.04 0 0 12021

Ja, ez nagyon vicces, de amúgy meg tök érthető.

Rajtuk kívül senki nem repked 8 méteres Eddievel és hangfal hegyekkel. :)

Merkelék meg főleg nem.

van_Persil Creative Commons License 2016.06.04 0 0 12020
Töfi1234 Creative Commons License 2016.06.03 0 0 12019

Hát igen, az a Nova Rock megszólalás lenne az alap.

Meglátjuk.  A Volton elvileg minden adott lesz hozzá, de persze ugye tudjuk, hogy a Szigeten is minden adott volt.

Nem lehet tudni, hogy mi jut el hozzájuk a véleményekből.

Tartok tőle, hogy nem sok.

Bár valamiért mert csak elzavarták az előző embert, tehát elvileg kellett hogy halljanak panaszokat.

Azóta a csupa rosszul szóló koncert közé azért be-becsúszott pár nagyon jó is.

Az igazán megdöbbentő az egyébként, hogy a színpad viszont nagyon szép tisztán szól fent nekik.

Pont az egyik borzalmasan szóló Szigetes bulin hallhattam odafent és befelé tökéletes volt.

t-m Creative Commons License 2016.06.03 0 0 12018

Ez való igaz, de azért azt a NOVA ROCK-os szintet(2011,2014) mindenhol tartani kéne nekik!

Nem tudom a zenekar kap e bármilyen formában, bárkitől visszajelzést (nagyon fontos lenne) a megszólalásukról vagy nem számít?

Előzmény: Töfi1234 (12017)
Töfi1234 Creative Commons License 2016.06.03 0 0 12017

Akarom mondani, azt se hagyjuk figyelmen kívül.....

Töfi1234 Creative Commons License 2016.06.03 0 0 12016

Ja meg azért se hagyjuk figyelmen kívül, hogy a Maiden nóták többségében több hang van, mint az egész Sabbath koncerten összesen. :) Szóval ez sokkal ritkább zene=könnyebben megszólal.

Töfi1234 Creative Commons License 2016.06.03 0 0 12015

Igen, jól szólt, de ez csak egy gitár, nem három, azt azért ne felejtsük el.

Ének is csak egy volt, nem három, ami aztán szintén koszol a Maidennél rendesen.

Mondjuk a lábdob szerintem elég rossz volt, egyáltalán nem rúgott, akárhonnan hallgattam,

de minden más teljesen jó volt. A szólók főleg nagyon jól szóltak.

Meghallgattam leghátulról is az emeltről. Ott már persze nyilván kicsit vékonyabban szólt, meg mosódottabb volt,

de még ott is teljesen rendben volt. Meg lehetne csinálni ezt a Maidennél is, csak egyrészt háromszor annyi munka,

másrészt meg félő, hogy Harris nem hagyja. Meg hát változtatni kellene pár alapvető műszaki dolgon,

amihez mereven ragaszkodnak, pedig már sokkal jobb megoldások vannak.

t-m Creative Commons License 2016.06.02 0 0 12014

Így igaz, nagyságrenddel sokkal de sokkal jobban szólt a Maiden 2014-es vagy bármelyik bulijánál.

Osztály különbség van a Sabbath megszólalása javára. 

Még az AC/DC Arénás megszólalását is űberelte.

Előzmény: feanorthegreat (12013)
feanorthegreat Creative Commons License 2016.06.02 0 0 12013

Tegnap nagyon királyul szólt a Sabbath az Arénában!!! Valahogy nekik sikerült megoldani a csarnok problémát!

Előzmény: Töfi1234 (12004)
Töfi1234 Creative Commons License 2016.05.31 0 0 12012

1.40 körül szokott lenni a nettó játékidő.

Ha 9-kor már színpadon lesznek, akkor alig csúszik össze a két program,

de valószínűleg be fogják várni a Maiden végét.

Juve1984 Creative Commons License 2016.05.31 0 0 12011

Akkor megnyugodtam, csak az zavart be, hogy az elvileg szemben lévő másik nagyszínpadon 22:30-kor kezdődik a Magna Cum Laude koncertje, de ha nem üti egymást a kettő, akkor tőlem akkor kezdődik, amikor akar :)

Trooperoby. Creative Commons License 2016.05.30 0 0 12010

Meg aztán utána már minek is bármi?...:)

Előzmény: t-m (12009)
t-m Creative Commons License 2016.05.30 0 0 12009

Ugyanannyit mint a többi helyen.

Program tábla szerint 21:00-kor kezdődik és 00:10-ig nincs semmi más.

Előzmény: Juve1984 (12006)
Töfi1234 Creative Commons License 2016.05.30 0 0 12008

9-kor kezdenek és csak éjfél után jön a következő zenekar azon a színpadon,

szóval aggodalomra semmi ok.

Töfi1234 Creative Commons License 2016.05.30 0 0 12007

Szerintem biztos, hogy rendes főműsor lesz, mint máshol.

Nem szoktak fesztiválon sem kevesebbet játszani.

Juve1984 Creative Commons License 2016.05.30 0 0 12006

Sopronban mennyit fog játszani a Maiden?
A beosztás szerint 1 óra 20, vagy 1 óra 30 perc, de a korábbi állomásokon nagyjából 2 óra a műsoridő.
Hogy is van ez?

Rokakoma Creative Commons License 2016.05.26 0 0 12005

OK, simán!

Előzmény: seventh7son (11992)
Töfi1234 Creative Commons License 2016.05.19 0 1 12004

Szabadtéren valóban sokkal egyszerűbb hangosítani, kivéve ha szél van. A termekből pedig általában a nagyon kicsi és a nagyon nagy a legrumlisabb, de persze mindenre van ellenpélda. Ez nagyban függ az akusztikai kezeléstől, ami gyakran teljesen hiányzik, vagy rossz. 2-300 teremben már biztosan dolgoztam és hát sajnos a 90 % elég rossz. Jelentős részük pedig kifejezettem borzalmas és teljesen alkalmatlan a hangosításra. Meg persze az egész megszólalás nagyon függ attól is, hogy honnan hallgatja az ember. Főleg ezeknél a mai, kis felületű, subos cuccoknál.

A Pecsás Accept számomra hallgathatalan volt, annyira éles volt a gitár, akárhová mentem.

Kint a büfében meg tök szólt jól. Legutóbb a Barbában viszont iszonyat jól szóltak, bárhonnan néztem. A Pecsa amúgy nem egy rossz terem. Ha ért hozzá az ember, akkor ott jól meg lehet szólalni, de a Barba Negra egyértelműen jobb. Az Aréna már nehéz ügy, a mérete miatt. A Maiden egyértelműen rosszul szólt. Én egy Dreamen voltam ott régebben és messziről hallgatva borzalmas volt, pedig közelről tök jónak mondták. Voltam már ott nagyon jól szóló koncerteken is amúgy. Pl. a Paul McCartney és a Slayer nagyon jól szólt, de a Satriani sem volt rossz. ACDC-t nagyon dicsérték, de azt nem láttam. Szóval nagy a szórás.

A nagy slágereket meg azért kell játszani, mert a közönség egy jelentős része életében először van Maiden, vagy Metallica koncerten, így ők nyilván azokat is hallani akarják. Nekem sosem az 5-6 kötelező dnótával van bajom, hanem azzal, hogy az összes többi lehetne sokkal változatosabb és izgalmasabb. Ebben a Metallica eléggé rendben van szerintem, mert ott szinte bármi előkerülhet, amit valaha írtak. Koncert előtt szokták összepróbálni az aznapi műsort és tényleg sosem tudni, hogy mi kerül elő. Kb. arról van szó, mintha a Maiden, csak úgy hirtelen előszedne egy Alexandert, vagy To Tame A Land-et, vagy akármelyik sosem játszott dalt. Ezeket én is nagyon hiányolom.

kukeckeee Creative Commons License 2016.05.18 0 0 12003

én csak azt nem értem, hogy a pecsába az Accept miért szólt tökéletesen amikor az sokkal kisebb mint a sportaréna. Illetve a 3 Dream Theater koncertem is mind kitűnően szóltak. Azt gondolnám sokkal egyszerűbb egy fesztiválon jól szólni ami ugye nyílt, vagy egy nagy helyen mint a sport aréna tekintve, hogy nincsenek olyan közel a falak. De nem értek hozzá, lehet kisebb helyen egyszerűbb jól szólni. Ami érdekes nekem 2 éve az arénába nem szólt jól a maiden. Sima állójegyem volt, annak a kategóriának a közepén állhattam. Édesapámnak is ilyen jegye volt, ő viszont a kiemelt állóhelyet elválasztó kordonnál állt közvetlen és aztmondta neki úgy szólt mintha egy Dream Theater koncert lenne. Fura :D

Egy másik dolog amit nem értek, ezt nem csak a Maidennél hanem minden zenekarnál. Aztán lehet megköveznétek, de én nem tenném bele azokat a dalokat amiket már 5565565656x játszottak. Mindenki tudja mire gondolok :D egy Metallicánál sem értem meg, magyar szinten pedig az Ossiánnal van ilyen problémám. Annyi nagyszerű dal lenne amit szinte sosem játszottak, akik pedig igazán szeretik őket lehet, hogy pont ezeknek örülnének ( mint én ), nem pedig azoknak amit minden koncerten "kötelező" eljátszani.

dekopir Creative Commons License 2016.05.16 0 0 12002
Töfi1234 Creative Commons License 2016.05.15 0 0 12001

Fesztiválon nem lehet komplett saját cuccal turnézni, mert nem megoldható.

Nem is kell amúgy, mert szinte a világ összes pontján rendelkezésre állnak ugyanazok a borzalmasan drága cuccok.

Jó, persze Nepálba, vagy Észak Koreába nyilván vinni kellene mindent,

de most Európáról és Amerikáról beszélünk főleg.

Ezeknél az 50-100 milliós cuccoknál sokkal fontosabb az, hogy hogyan vannak telepítve és beállítva,

mint az, hogy saját, vagy sem.

Az elterjedt gyakorlat manapság az, hogy viszik a saját keverőt és a saját embert, aki be van idomítva.

Van hogy a keverőember nem a legjobb, de az is gyakori, hogy a zenekar a gyagya és alapvető műszaki dolgokat nem

hajlandók elfogadni és hülyeséget csináltatnak az embereikkel.

Ilyenkor persze egy valóban jó hangmérnök küzdeni szokott, mert tudja, hogy igaza van,

de nyilván van az a pénz, amiért bárki befogja a száját.

Ez vezet aztán sokszor a rosszabb koncert, vagy épp stúdió megszólalásokhoz.

Sosem fogjuk pontosan megtudni, hogy mi és hogyan történik náluk,

de elég sok tapasztalatom van már ahhoz, hogy nagyjából el tudjam képzelni.

Az sem mindig szükséges amúgy, hogy saját keverőt hozzanak.

Amióta digit pultok vannak, elég ha bekérnek egy ugyanolyat, mint a saját és viszik az összes beállítást egy pendriveon.

Ma már soha nem a cuccon múlik a dolog ezen a szinten, hanem az embereken.

Ha valami rosszul szól, akkor ott valaki rossz döntéseket hoz.

Akár úgy, hogy nem megfelelő embereket választ, akár úgy, hogy ökörséget csináltat velük.

A Népstadionos Metallica számomra és sok más embernek is például borzalmas volt.

Az idióták úgy lőtték be a subokat, hogy a szemközti lelátón jó vastag legyen.

Emiatt lent a VIP szektorban semmit sem lehetett hallani egy 50Hz-es folyamatos búgáson kívül

és meg lehetett tőle bolondulni. Ezzel elefántot is lehet ölni, csak hogy érthető legyen a dolog.

Azon kívül pedig a lábdob trigger folyton kihagyott, mert szarul volt beállítva,
így a lábak véletlenszerűen szólaltak meg a sűrűbb részeknél. Totál amatőr munka.

t-m Creative Commons License 2016.05.11 0 0 12000

Ez így van, de azért reménykedjünk.

A 2011-es és a 2014-es Nova Rockon szólt kivállóan a Maiden. -ott mitől jó??????

Komolyabb zenekar adhatna valamit a megszólalásra. 

Saját cuccal kellene turnézni (mint az AC/DC) és máris megoldódna.

Előzmény: Töfi1234 (11998)
murray Creative Commons License 2016.05.11 0 0 11999

manapság már minden gyengén és főleg halkan szól. múltkor slash, hát éppen elmegy .

scorpions is. megjárta.

utolsó hangos koncertem a MET volt a múltkor a népstadionban. no. az jó vót. lábdob a gyomromban

Töfi1234 Creative Commons License 2016.05.11 0 0 11998

Sajnos rengeteg kókler dolgozik a szakmában és nem csak itthon, hanem nyugaton is.

Szóval az sem garancia semmire sem, ha a zenekar hozza magával a saját emberét.

Komolyabb nyugati zenekar mindig saját emberrel és saját keverővel megy,

aztán mégis ritkán látni jól szóló koncertet. A Maidennél meg sajnos főleg.

t-m Creative Commons License 2016.05.10 0 0 11997

Reméljük idén nem így lesz.

A Szigeten is nyugat európai szintű jó, kiváló cucc van mégis nagyon gyengén szólt a Maiden mind kétszer.

Úgy , hogy nem csak a cuccon múlik, hanem rengeteg összetevője van. Továbbra is bízom a jól megdörrenő minden kritikát kiálló kitűnő szintű hangosításba.

Előzmény: dekopir (11996)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!