Keresés

Részletes keresés

csab_1HD1 Creative Commons License 2003.09.24 0 0 1282
Az ô igényeit kielégíti, ha egy 12 részes W W-2 sorozat a Discoveryrôl felfér 2 lemezre, pont olyan minôségben mint a tv-adás.
Aki ennél többre vágyik az vegyen PCt vagy menjen el dolgozni az HBO-ba
Előzmény: Degeczi (1281)
Degeczi Creative Commons License 2003.09.24 0 0 1281
"másolja a filmeket"

másolni csak PC-n érdemes, egy asztali írón a hang is csak sztereó, és a képminőség is gyatra

Előzmény: csab_1HD1 (1280)
csab_1HD1 Creative Commons License 2003.09.24 0 0 1280
Gyerekek!
Már régen is írtam, de a topic címére a válasz: SEMMILYET!!!
Fater most vett egy DVD rekordert 130-ért Panasonicot, vett egy lejátszót is hozzá, másolja a filmeket (van ilyen csodadobozunk) és a végtelenszer írható lemez annyi, mint 1db SVHS szalag...

Viszlát fos mechanikájú, szemét hangú, sercegô, görbeképű, színtelen de kásás, tompa normalhangú, elállított trackingű, szalagcsipkézô, 6 fejjel inzertáló, monoban audiobubboló, semmitsem kijelzô vaslemezbôl préselt hulladékkupacok!!!

Előzmény: Törölt nick (1279)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.22 0 0 1279
Hagy okoskodjak: MESecam==Midle Europe SECAM ha jól emlékszem a régi időkből...
mm
Előzmény: géza gumikutya (1271)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.22 0 0 1278
Szia!

Nem akarlak letörni, de tapasztalatom szerint a 90-es évek műanyag videóinak a használatnál csak egy nagyobb ellensége van: az állás:-/

A magam részéről úgy általában Philips-et (újra) nem igazán vennék, mert
1) mo-i szervíze 0 (00)
2) letiltották az orig alkatrészek forgalmazását
3) általában a Ph. termékek elektronikai és ergonómiai tervezési minősége embertelen (relatíve a régi Philips nívóhoz képest, de az elvárható minimális technológiai szinthez képest is)
4) gyárilag szarul (már bocs) vannak beállítva

nem folytatom, nem akarom elvenni a kedved!

Szvsz HASZNÁLD és ne add el, mert 1 év múlva még a 20-30-at sem kapod meg érte, amit ma (szerintem - és ha ebben tévedek, mindekit megkövetek! - mert rég jártam erre, de jó fél éve a Sony-król olyan "szépeket" írtak, hogy nem hiszem, nagyot tévednék) megadnak.

Példaként felhozom barátom Thomson 7 (!) fejes HiFi st. a/v dub-os szerkesztős (Tiedhez hasonló árkategória, de ő jó orral 100 körül vette!) amit alig használ (~0) és ehhez képest az én 8-12 órás (film-videó-szerk) átjátszási tevékenységemet érdekes dolgokkal hálálta meg (hang - a kompatibilitás miatt állófejes - <-6dBr, kép a szerkesztéseknél jellegzetes - ahhoz képest, hogy pörgő video-törlőfeje van! - és nagyon kellemes működésbeli meglepetések: mindezt TDK EHG 240 HiFi szalaggal, mellyel elég jó tapasztalataim vanak - és ez a széria speciel nem volt hamisított:-D ).

Üdv és azért sok sikert!

Maus Róbert Péter
mikimaus

Előzmény: zsolt.kov (1277)
zsolt.kov Creative Commons License 2003.09.22 0 0 1277
Sziasztok!
Ha van köztetek, aki ismeri a Philips VR910-es videot, legyen szíves adjon tippet, hogy mennyit ér ez manapság? Az a helyzet, hogy nekem van egy ilyen kb. 1,5 éves és bármily hihetetlen, teljesen új állapotban megőriztem, mert nem azon videoztam, hanem egy szintén Philips TV-kombin. Azért írom ezt pont ide, mert ha meghirdetem, akkor mindenki csak a felszínt látja és csak addig jut el hogy: -Mi? HI-FI stereo video? Ilyet már kapok 30-40 ezerért is. (Na de milyet?)
Nem esik le senkinek, hogy ennek az ára (új) még most is 129.990 Ft. Lásd itt: http://www.lantastic.hu/philips.htm
Szóval nem látom annak értelmét hogy meghirdessem, mert általában kevés a hozzáértő érdeklődő. Én az új ár kb. feléért hajlandó lennék megválni tőle. Minden funkciója működik és mint azt már írtam is teljesen új állapotu. Akár a fedelét is le lehet venni, ha valaki arra kíváncsi hogy mi milyen kopott benne! Ha netán valakit érdekelne, akkor írjon: zsolt.kov@freemail.hu esetleg: 06-30-2678-158 Üdv!
Asszem Creative Commons License 2003.08.21 0 0 1276
És az az egy scart nem input/output? Nem hinném.
Előzmény: géza gumikutya (1275)
géza gumikutya Creative Commons License 2003.08.07 0 0 1275
Hálás köszönet a tippért, a boltban leteszteltem. Tényleg tudja, de végül is az NV-HV60-ast vettem, az előbbit ugyanis nem lehet másik videoval összekötni másoláshoz. (Felvenni csak antennáról tud, 1 db scart van rajta.)
Előzmény: blg (1274)
blg Creative Commons License 2003.08.06 0 0 1274
732-es még van itt. A másik kettő szerintem már kifutott. De nézd meg még egyszer annak a NV-HV50-esnek a beállításait, szerintem azon is kell lenni ilyen beállításnak (Menü -> Funkciók -> TV-rendszer)
Előzmény: géza gumikutya (1273)
géza gumikutya Creative Commons License 2003.08.06 0 0 1273
Köszi az infokat! Tudsz esetleg olyan helyet, ahol kaphatóak ezek a típusok? Ahol idáig körülnéztem, nem rémlenek nekem.

Picit megvilágítva a problémámat: 8+ éve kezdtem használni a régi gépet, anno a boltos nekem vmi ködöset mondott, hogy a MESECAM-tól "jobb lesz a vétel a gyenge adóknál" én sajna ennek nem néztem utána egy rövid ideig és bekapcsolt állásban készítettem jópár felvételt. Viszont olyan gépet akarok venni, ami ezeket is rendesen lejátssza. Hát ennyi...

Előzmény: blg (1272)
blg Creative Commons License 2003.08.06 0 0 1272
Szia

bár nem értem teljesen a problémát (PAL-ban adott műsorokat SECAM-ban veszel fel?? vagy csak a régi felvételeid vannak SECAM-ban?), de az NV-FJ732/632/628-as videókon (amik, azt hiszem az NV-HV50/60 elődei) van olyan beállítás, hogy TV-rendszer, 3 értéke van: AUTO/PAL/MESECAM. Ha ezt átállítod MESECAM-ra, valszeg színhelyesen fogja lejátszani a kazettáidat.

Előzmény: géza gumikutya (1271)
géza gumikutya Creative Commons License 2003.08.06 0 0 1271
Lenne egy kérdésem a tapasztaltabb megfejtőkhöz (de bárki válaszát szívesen olvasom :-) ).

Szóval van egy 8 éves Panasonic magnóm, amellyel rengeteg, nekem kedves felvételt készítettem. Van ezen a magnón egy olyan funkció, hogy MESECAM. Ez elvileg valamilyen Secam-kompatibilis norma kapcsoló (pontosan nem is tudom), a lényeg az, hogy sajna nem(csak) a vételre, de a lejátszásra is kihatással van: ugyanis csak akkor színhelyes a kép, ha olyan állapotban van a kapcsoló (be vagy ki), amilyen állásban a felvétel készült.
Így más magnón az ezzel rögzített, bekapcsolt MESECAM-os felvétel gyakorlatilag fekete-fehér.

Tegnap kipróbáltam az alább említett NV-HV50-est, de sajnos ezen is jelentkezik a fenti gond.

Kérdésem: létezik olyan, most kapható új magnó, aminél ez a probléma nem jelentkezik?

Modigen Creative Commons License 2003.08.05 0 0 1270
Szia csabb_1HD1 és Mindenki!
Kösz a segítséget, de nekem nem jelenik meg az OSD sem, így valami extrém
egyszerü iránymutatás kellene a gép lelkéhez, vagyis egy szervízmenü,
hacsak nem a tunere rossz akkor meg kéne próbbálnom beállítani.
De ha azt mondjátok, hogy nem érdemes belenyúlni én azt is elfogadom.
Köszi előre is: Aveko
géza gumikutya Creative Commons License 2003.08.05 0 0 1269
Ja, természetesen Pana. :-)
Előzmény: géza gumikutya (1268)
géza gumikutya Creative Commons License 2003.08.05 0 0 1268
Sziasztok!

Az alábbi, elég friss modellekről tudtok valamit?
Én az elsővel szemezgetek. Bármi info érdekel.

NV-HV50
NV-HV60

csab_1HD1 Creative Commons License 2003.08.04 0 0 1267
Egyszerű: Menü kinyit, beállítások, VCR beéllításai, OSD:ON ennyi az egész!:)
Előzmény: Modigen (1266)
Modigen Creative Commons License 2003.07.30 0 0 1266
Szia! Hátha nincs mindenki az Adrián és kapok valakitől tanácsot a Philipsem programozzásához.
Köszönöm: Aveko
dongenaro Creative Commons License 2003.07.28 0 0 1265
Kedves CiluHS!!!

Nekem óriási szerencsém van - mert az első videómat is egy éven belül vettem - téged pedig kénytelen leszek helyesbíteni: AZOK a VHS MAGNÓK, amikre rá van írva, hogy SQPB, képesek lejátszani az SVHS-ET szalagokat. Én pedig, aki mindig az első "divat" szerint vásárol, ilyet vettem, egy JVC-t, ami egyben DVD-lejátszó is... Így jelenleg mindkét magnón tudok a másikról felvenni, és a minőség egész jó (hiszen az s-vhs-t csak azért vettem, hogy a régi, 10 éves felvételeket "archiváljam" magamnak), mert rengeteg komoly érték van köztük.... A jelenlegi helyzetben nem csalódtam!!!!

dongenaro

Előzmény: CiluHS (1262)
Modigen Creative Commons License 2003.07.28 0 0 1264
Helló!
Én már vettem de lehet megbántam, segítsetek
Philips VR-101/58 :) újraprogramozásában.
A video nem küldi az OSD-re a Menüt, így nem tudom programozni.
A Szerviz megnézi apróért, de ha tudnám, hogy kell a lelkét újraírni a szervizmenüben, magam is megtenném, ha megmondanátok.
(aveko @ euromail.hu-n ill 203614005-n)
Köszönöm: Aveko
CiluHS Creative Commons License 2003.07.27 0 0 1263
Nem tudom hogy mit értesz videomagnó alatt, de tudod a világ legjobb minőségű felvételeit is most már videomagnókkal, és nem filmfelvevőkkel követik el, igaz, borsos áruk van.

De hogy maradjunk a tárgynál, az SVHS-nek (TBC-vel) jobb a minősége, mint a közformgalmú DVD-nek.

Előzmény: 1HD1 (1260)
CiluHS Creative Commons License 2003.07.27 0 0 1262
Nem. Az SVHS-ET kizárólag az anyavideón játszható le, még a leírása szerint is. Amúgy érdemesebb felfúrni VHS kazit, és arra SVHS-t venni, de vigyázat, 1 év alatt sokat romlik a minősége, mivel "túlterhelt" lett a szalag.

A QSVHS playback SVHS felvételt játszik le VHS minőségben, de szerintem az ET-t nem viszik...

Előzmény: dongenaro (1259)
CiluHS Creative Commons License 2003.07.27 0 0 1261
Non-Interlaced (NI), de ennek több eljárási módja is létezik, nem csak az egyik mező kivétele, hanem egymásba is lehet csúsztatni a kettőt, és akkor tűéles kép lesz belőle, de ez analóg technikával nem tudom, hogy hogyan valósul meg, a TV-k összevissza adják a műsorokat, van amiben (mert ugye az adás interlace) össze van fésülve a két mező, és ugyan interlace az átvitel, de NI minőségű képet kapunk, van, amikor sima I az átvitel, aztán aki digizni akarja, az kínlódhat vele, hogy összefésültesse a mezőket.

Remélem, valami ilyesmire gondoltál, nem valami effektre.

Előzmény: Relax (1256)
1HD1 Creative Commons License 2003.07.21 0 0 1260
lejátszható, ha rendelkezik kvázi svhs funkcióval, vagyis le tud játszani svhs kazit. minôség=fos de mást ne is várj egy videomagnotol
Előzmény: dongenaro (1259)
dongenaro Creative Commons License 2003.07.15 0 0 1259
Kedves VIDEO-TUDOROK!!!

Most tervezem, hogy veszek egy Pana ...930-as s-vhs videót. Kérdésem: Ha SHHS-ET módban, vagyis vhs szalagra történő felvétellel kisérletezem, ez a vhs kazetta lejátszható lesz egy vhs magnón????
Minőség????

dongenaro

TamiBT Creative Commons License 2003.07.14 0 0 1258
Ebbe a tipusba erdemes beruhazni: NV-HS880 Panasonic Super-VHS ? Valaki pro-Kontra, muszakilag, tudasilag, szerkezetileg, tartossagilag? :)
MeliZoli Creative Commons License 2003.07.05 0 0 1257
Ha meglesz a végleges írható DVD szabvány akkor mindennek nagyot fog esni az ára.
Ez leginkább a VHS/SVHS videók és kazettákra lesz igaz.

Mikor a cd-író tömeg termék lett akkor a normál magnó kazetták is estek /elsősorban a drága metal és CrO2-k/
Reméljük ez itt is be fog következni, de szerintem egy SVHS 240-s kazi akkor is legalább 2000 Ft lesz.

Előzmény: Asszem (1247)
Relax Creative Commons License 2003.07.05 0 0 1256
Sziasztok!
Meg tudja valaki mondani hogy milyen technikanak hivjak mikor a az elkeszult video kepeben csak minden masodik sor latszik es hogyan lehet elkesziteni?
Asszem Creative Commons License 2003.06.25 0 0 1255
Akkor félreértettem. A nyersanyagra gondoltam, nem a műsorosra...
Előzmény: harpokratesz (1248)
division by zero Creative Commons License 2003.06.24 0 0 1254
Na ez az ATX baromság késztetett egy kapcsolós elosztó beszerzésére :-)
Előzmény: Degeczi (1253)
Degeczi Creative Commons License 2003.06.24 0 0 1253
OFF2:
kicsit ironikus, h pont az ún. "zöld PC"-k (amelyek el tudtak aludni ha nem használják őket) megjelenésével nőtt meg a PC-k fogyasztása is, mert ezzel együtt jött a készenléti módban lévő ATX-es táp, s a monitor sem a PC-táp kapcsolt kimenetéről kapta többé a tápot, hanem készenlétbe került az is
Előzmény: Degeczi (1252)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!