Az ô igényeit kielégíti, ha egy 12 részes W W-2 sorozat a Discoveryrôl felfér 2 lemezre, pont olyan minôségben mint a tv-adás.
Aki ennél többre vágyik az vegyen PCt vagy menjen el dolgozni az HBO-ba
Gyerekek!
Már régen is írtam, de a topic címére a válasz: SEMMILYET!!!
Fater most vett egy DVD rekordert 130-ért Panasonicot, vett egy lejátszót is hozzá, másolja a filmeket (van ilyen csodadobozunk) és a végtelenszer írható lemez annyi, mint 1db SVHS szalag...
Nem akarlak letörni, de tapasztalatom szerint a 90-es évek műanyag videóinak a használatnál csak egy nagyobb ellensége van: az állás:-/
A magam részéről úgy általában Philips-et (újra) nem igazán vennék, mert
1) mo-i szervíze 0 (00)
2) letiltották az orig alkatrészek forgalmazását
3) általában a Ph. termékek elektronikai és ergonómiai tervezési minősége embertelen (relatíve a régi Philips nívóhoz képest, de az elvárható minimális technológiai szinthez képest is)
4) gyárilag szarul (már bocs) vannak beállítva
nem folytatom, nem akarom elvenni a kedved!
Szvsz HASZNÁLD és ne add el, mert 1 év múlva még a 20-30-at sem kapod meg érte, amit ma (szerintem - és ha ebben tévedek, mindekit megkövetek! - mert rég jártam erre, de jó fél éve a Sony-król olyan "szépeket" írtak, hogy nem hiszem, nagyot tévednék) megadnak.
Példaként felhozom barátom Thomson 7 (!) fejes HiFi st. a/v dub-os szerkesztős (Tiedhez hasonló árkategória, de ő jó orral 100 körül vette!) amit alig használ (~0) és ehhez képest az én 8-12 órás (film-videó-szerk) átjátszási tevékenységemet érdekes dolgokkal hálálta meg (hang - a kompatibilitás miatt állófejes - <-6dBr, kép a szerkesztéseknél jellegzetes - ahhoz képest, hogy pörgő video-törlőfeje van! - és nagyon kellemes működésbeli meglepetések: mindezt TDK EHG 240 HiFi szalaggal, mellyel elég jó tapasztalataim vanak - és ez a széria speciel nem volt hamisított:-D ).
Sziasztok!
Ha van köztetek, aki ismeri a Philips VR910-es videot, legyen szíves adjon tippet, hogy mennyit ér ez manapság? Az a helyzet, hogy nekem van egy ilyen kb. 1,5 éves és bármily hihetetlen, teljesen új állapotban megőriztem, mert nem azon videoztam, hanem egy szintén Philips TV-kombin. Azért írom ezt pont ide, mert ha meghirdetem, akkor mindenki csak a felszínt látja és csak addig jut el hogy: -Mi? HI-FI stereo video? Ilyet már kapok 30-40 ezerért is. (Na de milyet?)
Nem esik le senkinek, hogy ennek az ára (új) még most is 129.990 Ft. Lásd itt: http://www.lantastic.hu/philips.htm
Szóval nem látom annak értelmét hogy meghirdessem, mert általában kevés a hozzáértő érdeklődő. Én az új ár kb. feléért hajlandó lennék megválni tőle. Minden funkciója működik és mint azt már írtam is teljesen új állapotu. Akár a fedelét is le lehet venni, ha valaki arra kíváncsi hogy mi milyen kopott benne! Ha netán valakit érdekelne, akkor írjon: zsolt.kov@freemail.hu esetleg: 06-30-2678-158 Üdv!
Hálás köszönet a tippért, a boltban leteszteltem. Tényleg tudja, de végül is az NV-HV60-ast vettem, az előbbit ugyanis nem lehet másik videoval összekötni másoláshoz. (Felvenni csak antennáról tud, 1 db scart van rajta.)
732-es még van itt. A másik kettő szerintem már kifutott. De nézd meg még egyszer annak a NV-HV50-esnek a beállításait, szerintem azon is kell lenni ilyen beállításnak (Menü -> Funkciók -> TV-rendszer)
Köszi az infokat! Tudsz esetleg olyan helyet, ahol kaphatóak ezek a típusok? Ahol idáig körülnéztem, nem rémlenek nekem.
Picit megvilágítva a problémámat: 8+ éve kezdtem használni a régi gépet, anno a boltos nekem vmi ködöset mondott, hogy a MESECAM-tól "jobb lesz a vétel a gyenge adóknál" én sajna ennek nem néztem utána egy rövid ideig és bekapcsolt állásban készítettem jópár felvételt. Viszont olyan gépet akarok venni, ami ezeket is rendesen lejátssza. Hát ennyi...
bár nem értem teljesen a problémát (PAL-ban adott műsorokat SECAM-ban veszel fel?? vagy csak a régi felvételeid vannak SECAM-ban?), de az NV-FJ732/632/628-as videókon (amik, azt hiszem az NV-HV50/60 elődei) van olyan beállítás, hogy TV-rendszer, 3 értéke van: AUTO/PAL/MESECAM. Ha ezt átállítod MESECAM-ra, valszeg színhelyesen fogja lejátszani a kazettáidat.
Lenne egy kérdésem a tapasztaltabb megfejtőkhöz (de bárki válaszát szívesen olvasom :-) ).
Szóval van egy 8 éves Panasonic magnóm, amellyel rengeteg, nekem kedves felvételt készítettem. Van ezen a magnón egy olyan funkció, hogy MESECAM. Ez elvileg valamilyen Secam-kompatibilis norma kapcsoló (pontosan nem is tudom), a lényeg az, hogy sajna nem(csak) a vételre, de a lejátszásra is kihatással van: ugyanis csak akkor színhelyes a kép, ha olyan állapotban van a kapcsoló (be vagy ki), amilyen állásban a felvétel készült.
Így más magnón az ezzel rögzített, bekapcsolt MESECAM-os felvétel gyakorlatilag fekete-fehér.
Tegnap kipróbáltam az alább említett NV-HV50-est, de sajnos ezen is jelentkezik a fenti gond.
Kérdésem: létezik olyan, most kapható új magnó, aminél ez a probléma nem jelentkezik?
Szia csabb_1HD1 és Mindenki!
Kösz a segítséget, de nekem nem jelenik meg az OSD sem, így valami extrém
egyszerü iránymutatás kellene a gép lelkéhez, vagyis egy szervízmenü,
hacsak nem a tunere rossz akkor meg kéne próbbálnom beállítani.
De ha azt mondjátok, hogy nem érdemes belenyúlni én azt is elfogadom.
Köszi előre is: Aveko
Nekem óriási szerencsém van - mert az első videómat is egy éven belül vettem - téged pedig kénytelen leszek helyesbíteni: AZOK a VHS MAGNÓK, amikre rá van írva, hogy SQPB, képesek lejátszani az SVHS-ET szalagokat. Én pedig, aki mindig az első "divat" szerint vásárol, ilyet vettem, egy JVC-t, ami egyben DVD-lejátszó is... Így jelenleg mindkét magnón tudok a másikról felvenni, és a minőség egész jó (hiszen az s-vhs-t csak azért vettem, hogy a régi, 10 éves felvételeket "archiváljam" magamnak), mert rengeteg komoly érték van köztük.... A jelenlegi helyzetben nem csalódtam!!!!
Helló!
Én már vettem de lehet megbántam, segítsetek
Philips VR-101/58 :) újraprogramozásában.
A video nem küldi az OSD-re a Menüt, így nem tudom programozni.
A Szerviz megnézi apróért, de ha tudnám, hogy kell a lelkét újraírni a szervizmenüben, magam is megtenném, ha megmondanátok.
(aveko @ euromail.hu-n ill 203614005-n)
Köszönöm: Aveko
Nem tudom hogy mit értesz videomagnó alatt, de tudod a világ legjobb minőségű felvételeit is most már videomagnókkal, és nem filmfelvevőkkel követik el, igaz, borsos áruk van.
De hogy maradjunk a tárgynál, az SVHS-nek (TBC-vel) jobb a minősége, mint a közformgalmú DVD-nek.
Nem. Az SVHS-ET kizárólag az anyavideón játszható le, még a leírása szerint is. Amúgy érdemesebb felfúrni VHS kazit, és arra SVHS-t venni, de vigyázat, 1 év alatt sokat romlik a minősége, mivel "túlterhelt" lett a szalag.
A QSVHS playback SVHS felvételt játszik le VHS minőségben, de szerintem az ET-t nem viszik...
Non-Interlaced (NI), de ennek több eljárási módja is létezik, nem csak az egyik mező kivétele, hanem egymásba is lehet csúsztatni a kettőt, és akkor tűéles kép lesz belőle, de ez analóg technikával nem tudom, hogy hogyan valósul meg, a TV-k összevissza adják a műsorokat, van amiben (mert ugye az adás interlace) össze van fésülve a két mező, és ugyan interlace az átvitel, de NI minőségű képet kapunk, van, amikor sima I az átvitel, aztán aki digizni akarja, az kínlódhat vele, hogy összefésültesse a mezőket.
Remélem, valami ilyesmire gondoltál, nem valami effektre.
Most tervezem, hogy veszek egy Pana ...930-as s-vhs videót. Kérdésem: Ha SHHS-ET módban, vagyis vhs szalagra történő felvétellel kisérletezem, ez a vhs kazetta lejátszható lesz egy vhs magnón????
Minőség????
Ha meglesz a végleges írható DVD szabvány akkor mindennek nagyot fog esni az ára.
Ez leginkább a VHS/SVHS videók és kazettákra lesz igaz.
Mikor a cd-író tömeg termék lett akkor a normál magnó kazetták is estek /elsősorban a drága metal és CrO2-k/
Reméljük ez itt is be fog következni, de szerintem egy SVHS 240-s kazi akkor is legalább 2000 Ft lesz.
Sziasztok!
Meg tudja valaki mondani hogy milyen technikanak hivjak mikor a az elkeszult video kepeben csak minden masodik sor latszik es hogyan lehet elkesziteni?
OFF2:
kicsit ironikus, h pont az ún. "zöld PC"-k (amelyek el tudtak aludni ha nem használják őket) megjelenésével nőtt meg a PC-k fogyasztása is, mert ezzel együtt jött a készenléti módban lévő ATX-es táp, s a monitor sem a PC-táp kapcsolt kimenetéről kapta többé a tápot, hanem készenlétbe került az is