Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Whitey Creative Commons License 1999.12.21 0 0 27
Szevasztok,
1.6-os Bravom van. Eleinte sem vettem észre, hogy többet evett volna, de azért vannak ingadozások. Van a kesztyűtartómban egy kis füzet és eddig az összes tankolásnál kiszámoltam a fogyasztást. 6.2 és 8.6 között volt mindig. Most télen mindig 8.2-8.3, nyáron viszont 7.0-7.6 között van.
Ladus,
A Twingo miatt ne tojj be, lejjeb fog az menni! A benzinszintmérő meg úgy van, ahogy itt már említették: nem egyenletesen mutatja a fogyást. Nekem pl. az alsó negyed iszonyú gyorsan elfogy. A visszajelző úgy 7 liter maradéknál kezd el világítani.
Episode1 Creative Commons License 1999.12.21 0 0 26
Ebben igazad van, az en autom is elektromos AC pumpas, es nagyon rosszul turte amikor raontottuk a benzint es uresben inditoztam. 3 x jatszottam el, aztan kimult az AC (lehet mar oreg is volt) de az uj BOSCH AC 45000 penzbe kerult. A szakszervizben (Opel) azt mondtak nem baj ha elfogy a benzin, de amikor elkeztd rangatni, azonnal aljak le es toltsek, mert akkor meg nem teljesen uresek a nagynyomasu csovek, es a onthetem a tartalek benzint. Szoval majdnem kiuritheted, csak ne vard meg amig az utolso csepp is elfogy.

Egyebkent nekem is injektoros az autom, ha orultkodok es porgetem akkor 12 L, ha halalra kimelem akkor 9. Akkor mar inkabb hajszolom.. :)
(Opel Kadett GTE 1.8)

Előzmény: Feri I (20)
Degeczi Creative Commons License 1999.12.21 0 0 25
A bejaratas alatt csiszolodnak ossze szep lassan az alkatreszek. Az elso idoszakban ezert nagyon terhelni sem szabad a motort. Egyebkent manapsag mar olyan is elkepzelheto, hogy nem is engedi a vezerloelektronika.
Előzmény: Ladus (24)
Ladus Creative Commons License 1999.12.21 0 0 24
Feri I ! A Twingo 1149 cm3 és ez már a Twingo 2-es 60 LE és hengerenkénti befecskendezése van. (vagy mi?) Különben mi a technikai hátere annak, hogy egy új autó az elso néhány 1000 km-en többet eszik?
Előzmény: Feri I (20)
konor_ Creative Commons License 1999.12.21 0 0 23
A poen az, hogy nem tudom mikor cserelodtek meg a kabelek. Egyszer szedtuk csak le az osszes gyertyarol, de akkor -meg nem ismerve a gyujtasi sorrendet- megszamoztuk oket.
Allitolag ilyen motornal melegen, pusztan hang es egyeb kulso tunetek alapjan nem konnyu eszrevenni egy-ket rossz helyen levo kabelt. Csak ha mesz vele, erzed, hogy keves az ero.
Előzmény: Degeczi (22)
Degeczi Creative Commons License 1999.12.21 0 0 22
Ja, hat 8 hengerrel konnyu :-)
Nekem annak idejen a Szamaron sikerult egy elosztofedel csere utan a forgasiranyt frankon figyelmen kivul hagynom (OK, persze, hogy meg van jelolve, dehat komoly ferfiembert nem terit el egy kis vacak nyil). Es ha a 4 henger fele nem megy, az mar eleg markans kbseg.
Ma mar ilyen nem fordulhat elo. Nem, nem lettem okosabb, csak most van egy 5. paritas henger is :-)
Előzmény: konor_ (21)
konor_ Creative Commons License 1999.12.21 0 0 21
Nem viccelek...
Indulaskor mindig csak 4-5 henger ment, de 5 perc utan mar mind a nyolc, csak eppen nem adtak le a megfelelo teljesitmenyt. Nem ment az auto, csak evett. Utkozben haromszor alltunk meg gyertyatpucolni..:)
Előzmény: Degeczi (15)
Feri I Creative Commons License 1999.12.21 0 0 20
Ladus! Az uj autok kb. 5000 km.-ig tobbet esznek. Az elso olajcsere a vadi uj autoknal vagy uj motornal 500 km.-nel van,de ez biztosan benne van a szerviz konyvedben. Ha az autod elektromos benzinpumpaval mem tanacsos,hogy kifogyjon az uzemanyag mert tonkremehet. A fogyasztast ugy szoktuk bemerni ha mesz x km.-t es utanna megint feltoltod,ha nem csalnak a kutnal ez a legpontosabb. SZOLI! Rosszul tudod az uj computeres befecskendezos autok sokkal kevesebbet isznak mint a hagyomanyos karburatoros autok. Lehet,hogy Te ultel rosszul bealitott autoban. A Twingo hany literes? Jo autozast! FeriI!(vezeto!)
NaNe Creative Commons License 1999.12.20 0 0 19
freeze flash,

No látod. Ha az összes fel lett volna cserélve, akkor túrázás közben nem hogy fogyasztotta, hanem termelte volna a benzint. ;-)

NaNe

Előzmény: freeze flash (18)
freeze flash Creative Commons License 1999.12.20 0 0 18
Bocsi, hogy beleszólok, de a sógorom 3600 Rover-jének /mikor 1x túlélőtúráztunk hazafelé Londonból Ajrópán keresztül/, a nyolc hengeréből kettő fel volt cserélve, egynek meg szakadt volt a kábele. A szerviz után... /Az, hogy a generátort fordítva !!!! kötötték vissza, csak egy adalék.../

Üdv
ff

Előzmény: Degeczi (15)
k_gabika Creative Commons License 1999.12.20 0 0 17
Ladus !
A haveromnak is Renault Fingoja van és az első harmad neki is nagyon hamar lemegy, de a végén jóra jön ki a fogyasztás országút: 4-5 lit, város: 7-9 lit.
Oborzil Creative Commons License 1999.12.20 0 0 16
Dízel rulez, az városban is elmegy 6 literrel.
Degeczi Creative Commons License 1999.12.20 0 0 15
rossz volt a hengerek nyujtasi sorrendje
Ne viccelj, akkor mar az is hatalmas szo, ha egyatalan beindul! De az keptelenseg, hogy ne tunjon fel, hogy vmi hatalmas gaz van...
Előzmény: konor_ (12)
NaNe Creative Commons License 1999.12.20 0 0 14
Az sem mindegy milyen benzint eszik az autó.
Új autóm van, eddig 6-7-szer tankoltam. A fogasztásom 9,5 l átlagban. A legutóbbi tankoláskor (Mol, Hungária körút) 12,5 litert evett a kocsi. Nem hittem a szememnek. A nagy hóban nem volt akkor mint most.
Aztán megin tankoltam és minden helyreállt- ezúttal a bevált kutamnál.
Hiába, vízzel nem megy az autó. Ezzel a MOL-nál 1000 Ft -ot loptak el tőlem a kutasok.

NaNe

MaCS Creative Commons License 1999.12.20 0 0 13
Halihó!

Az a 4,5 azért egy kicsit vad, de az 1,4-es Astra B-m nyáron országúton könnyedén lemegy 5 alá.

Üdv: MaCS

Előzmény: nils (11)
konor_ Creative Commons License 1999.12.20 0 0 12
En a 13-nak mar orulok....
Legutobb 160 km-t 45 literrel tettem meg, igaz kesobb kiderult, hogy rossz volt a hengerek nyujtasi sorrendje.
nils Creative Commons License 1999.12.20 0 0 11
Sziasztok!

Apám az ősszel cserélte le kilenc éves Skoda Favoritját egy három(?) éves, 1.4-es Astrára, 73000 km-rel. Persze, dicsérte az eladó, hogy 4-5,5 literes fogyasztás, gondoltuk, jó az, ha mondjuk 6,5 lesz, de még ennél is feljebb megy, hiába Ecotec-motor, könnyű jobb láb stb. (Pedig esküszöm, hogy kettes fölé is kapcsolunk :-(((( )

stika Creative Commons License 1999.12.20 0 0 10
Sokáig volt 1,6-os Ladám, most egy 1,6-os Bravom van. A Lada kb. 2,5 l-rel fogyasztott többet. Vagy pl a 650-es kispolák annyit fogyaszt, mint egy 1 l-es Corsa. Azért ez már valami, ugye?
Előzmény: SZOLI (9)
SZOLI Creative Commons License 1999.12.20 0 0 9
Érdekes dolog ez a fogyasztás.
Az autógyárak milliárdokat költenek fejlesztésre, de látszólag a gépkoscik fogyasztása egy decit sem csökken. Injektor, számítógép vezérlés, anyámtyúkja, és mégis 8-10 liter körül eszik egy középkategóríás autó most is és 10 évvel ezelőtt is. És nem erősebbek vagy gyorsabbak ezek a kocsik mint a régebbiek. Talán szebbek, de ez csak izlés kérdés, talán környezet kímélőbbek, talán. ???
stika Creative Commons License 1999.12.20 0 0 8
Ezt a sztorit szavahihető barátomtól hallottam, mégis alig akartam elhinni. Egy csaj panaszkodott, hogy az 1 l-es Corsája sokat fogyaszt, úgy 15 l körül. A barátom mondja, hogy az lehetetlen, biztos lyukas a tank. Végül beült mellé és kiderült, hogy a csajszi kizárólag kettesben közlekedik, mert igy még el is tud indulni, és a megengedett 50-nél is jól megy a kocsi. Meg főleg azért, mert így nem kell a váltóval foglalkozni. Állítólag valaki azt monta neki, hogy 60-nál kell harmadikba tenni. Ami országúton, álló rajtnál igaz is...
Törölt nick Creative Commons License 1999.12.20 0 0 7
Ja, a lényeget lehagytam: a 4.5 liter eleinte 6 liter körül volt. Minden autónak kell egy kis "bejáródás", az első pár ezer km alatt jelentősen csökkenhet a fogyasztás.
Törölt nick Creative Commons License 1999.12.20 0 0 6
Szerintem kiürítheted a tankot teljesen - feltéve ha van nálad tartalék benzin. Ugyanis _betolni_ nem szabad.
(Egyébként, egy Matiz 4,5-5 litert eszik, saját tapasztalatok alapján)
Ladus Creative Commons License 1999.12.20 0 0 5
Kösz mindenkinek. Némileg megnyugodtam.
Eoryakos ! Katalizátoros autónak úgy tudom nem szabad teljesen kiürítenei a tankját, nemdebár?
Toms Creative Commons License 1999.12.20 0 0 4
SZVSZ egy Twingonak nem szabad 8-8.5 liternél többet fogyasztania, még városban sem.
Eclipseboy_ Creative Commons License 1999.12.20 0 0 3
Ladus!

Csatlakozok az előttem szólókhoz. Általában a benzinmérő teletanknál, ill majdnem üres tanknál lassan mozog, középtájon viszont belendül és ez becsapós lehet. Tankold tele a gépet és akkor számold ki a fogyasztást. Én is megijedtem elösször, aztán kiderült, hogy csak 8-9 litert eszik.

eoryakos Creative Commons License 1999.12.20 0 0 2
Gratulálok az autódhoz! Az új autók mindig többet esznek. Az első 1000-2000 km-en érdemes kímélően hajtani, aztán lecserélni az olajat. Főleg az első tankolás fogyhat el nagyon gyorsan. Ezen kívül szinte minden autónak becsapós a benzinmutatója. Egyszer, miután figyelted a fogyást, ürítsd ki teljesen, hogy tudd, mihez kell tartanod magad (legyen nálad tartalék)! Akkor majd megtudod, mi az, hogy 1/3-ot leesett. Sok sikert!

Ákos

Előzmény: Ladus (-)
uprow Creative Commons License 1999.12.20 0 0 1
Készülj fel, hogy lehetséges!
Csak késöbb fog beállni a normál, de az se lesz kevés!
stika Creative Commons License 1999.12.20 0 0 0
Az üzemanyagszint mérő nem mindig pontos, ill. lineáris, bár legtöbbször az elején szokott kevesebb fogyasztást mutatnii. Tankold ujra tele, akkor megtudod.
Ladus Creative Commons License 1999.12.20 0 0 topiknyitó
A hétvégén vettünk egy új Renault Twingo szgk-t. Sikerült 160 km belerakni a hétvégén és a telitankról (40l) az üzemanyag kijelzo (a Twingoban digitális)egy harmadnyit(!) zuhant. Ez kb 12l fogyasztásnak felel meg. Kérdezem Toletek, hogy ez lehetséges egy új autónál (bejáratás) avagy már kórósnak tekintendo?
UI.: Természtese nem várom el, hogy 0 litert fogyasszon. :-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!