Ebbe a topikba többségében betegek és hozzátartozóik írnak. Sajnos előfordul, hogy a betegeket gátlástalanul kihasználni akaró fórumtagok (csalók) privát levélben különböző hatástalan csodaszereket ajánlanak a topikban megjelenő új betegeknek.
... ITN-ban EMC-t végzünk, a glottist feltárjuk, arytájak épek, sinus piriformisok szabadok, mko. hangszalag felső felszíne ép, bo. Morgagni kampóval a Morgagni tasakot áttapintjuk, kóros eltérést nem találunk. A gégét 0 fokos és 30 fokos optikával is áttekintjük, a subglottikus regio ép, a bal oldali hangszalag alsó felszíne is ép, tu. susp. eltérést nem találtunk, fotodokumentáció is készült.
Epikrízis
Betegünk tu. recti és met.pulm. miatt onkológiai gondozás alatt áll. 1 hónapja fennálló rekedtség hátterében észlelt bal oldali n. laryngeus recurrens bénulás miatt kezdtük kivizsgálni. A 2021. novemberi PET CT bal oldalon parajugularisan fokozott aktivitású nyirokcsomókat írt, emiatt nyaki lágyrész MR vizsgálatot kértünk. Az MR felvetette bal oldali hangszalag térfoglalás lehetőségét kétoldali nyaki lymphadenopathiával. Fizikális vizsgálattal tu. eltérés nem volt látható, ezért gégestátusz pontosítása, EMC elvégzése céljából vettük fel osztályunkra. A műtétet a tervezett időpontban elvégeztük, daganat gyanús eltérést nem találtunk.* Zavartalan postoperatív szakot követően otthonába bocsátjuk. Kontroll vizsgálatra onkológusánál jelentkezzen."
Hat tudod, orom olvasni teged hogy minden akadalyt atugrasz, jojjon akarmi.
Te vagy a hos es a tulelo a szememben, mintha a sors ami sokmindent radmert mint tobszor irtad is, valahogy megis karpotolni akar, moged allni es nem veszni hagyni.
Csak igy tovabb, had legyunk rad buszkek hogy neked sikerult legyozni.
A rakgyogyitas nagy leptekkel fejlodik, ez is be fog segiteni.
Igen. Nem találta a gégész. Altatásban tükröztek, tegnap még vígan voltam, mint a frissen megrakott falusi liba, de most meg fáj a torkom, a mellkasom felsőrésze, illetve köhögéskor a hasizmom. Úgy érzem magam, mint akit műtét közben megpakoltak, mint paraszt a szénásszekeret, csak éppen felülről. Ha lesz zárójelentés, a lényeget mutatom.
Én már ezt tényleg nem értem. Azt mondta a gégész (dr. Müller Edit), hogy a következő lehetséges magyarázat van rá:
1. A Lonsurf 10 napos kúrája máris öli a rákos sejteket, és az első látványos eltűnés ez volt.
2. Lehetséges, hogy a reflux okozta ulcera (kifekélyesdés) gyógyult meg.
3. A bolygóidegen van a daganat, ami nyomja a gége alsó részét, és ezért diszfóniás a hangom.
4. A sok köhögés során a hangszálra ragadt - és ez független a hangszál bénulástól - egy nyákdarab.
Ez utóbbira azért szekeptikus vagyok, mert az MRI akkor mit látott? A takonydarab is látható?
Én magam inkább a 3-as számú esély mellette teszem le a voksomat, viszont a hangom 20-25%-kal erősödött,
így akár az 1-es pont is szóba jöhet abból a szempontból, hogy hat a kemoterápiás gyógyszer.
Hétfőn megyek az onkológushoz, addigra okosabbak leszünk, főleg ha a hangom továbbra is javuló tendenciát mutat.
Pont erre gondoltam. Volt neked egy csúnya fertőzésed. Megszűnt a fertőzés, eltűnt a "térfoglalás" (húú de utálom ezt a szót). Nem is volt biopszia? Persze, miből lett volna, ez csak költői kérdés volt:) Örülök, hogy nem találtak semmit. Megint 1:0 neked. A sokadik 1:0. Ezt tartsd továbbra is. Következő lépés?
A következő a helyzet, és előre bocsátom, ilyn a világon nincs, és most már tényleg elmehetne már nyugdíjba a szakálmakál.
Szóval ugye eddig volt toroknézés három hete. Diagnózis: bal oldali hangszálbénulás.
Következő héten MRI. Diagnózis: gége mögött és alatt térfoglalás, bal oldali hangszálon rizsszemnyi kidudorodás.
A mai napon volt a gégetükrözés. Diagnózis: Hová lett a cuccos?
Mert hogy eltűnt bakker. A hangom ugyan továbbra is diszfóniás, de hogy mitől, és ki n,últa le a rizsszemet a hangszálamról, az a húszmillió forintos kérdés mellett, még az évszázad rejtélye.
Állítólag már a NASA, a CIA és a Moszad is vizsgálódik. A NEAK és a TEK iratokat foglalt le.
Az Egészségügyi Minisztérium pedig a hétvégén n,ilatkozatot ad ki az ügyben.
Amit olvastam róla, nem tűnik vészesnek, és majd a biopszia kideríti, mi ez. Karácsonyra túl leszel rajta. Addig is izgulok érted. Ha már tudsz, írd meg, mi volt, jó?
Még nem tudom. Holnap kell hívnom az osztályt, hogy adjanak rá időpontot. Aztán altatóorvos, majd háziorvos, gyógyszerek és EKG. Aztán labor, majd a műtéti idő előtt két nappal kórlap írásra be kell mennem a kórházba.
Megtörtént a fül-orr gégészeti kontroll. Altatásos műtét lesz, amelynek során biopszia is történik, illetve megnézik, hogy mi a fittyfene van a hangszálamon. Jelenleg nem tudta megmondani az orvos, pedig még fiberoszkóppal is belenézett.
Csodálom kitartásod, és életszeretetedet! Én Édesanyám kapcsán kerültem ebbe a topikba, és a legsötétebb napokban is az adott reményt, hogy "Latens" mindent leküzdött! Győsztes vagy! Az is mardasz! Harcolj, mutass példát! Péladkép vagy!
Ne haragudj, nagyon rossz eredménye lett, amit írtam, én viccnek szántam, de rosszul sült el, hiszen tudom, hogy annyi, de annyi van. Félreértettél és én vagyok a hibás, hülyén fogalmaztam. Dehogy kételkedem benne, hiszen láttam hosszú időn keresztül, hogy mi történik veled. Ne haragudj rám, buta voltam, nem gondolkoztam. Persze, hogy elhiszem, hogy amit leírsz, az úgy van. Hiszen láttam rengeteg eredményedet, és le is írtál sok mindent. Mégegyszer kérlek bocsáss meg az ostoba viccemért. Nagyon sajnálom, nem így akartam.
"Bocsánat érte, de úgy gondolom ezt a gyűjteményt kicsit túlzásba vitted:)"
Nem vittem túlzásba. Természetesen ha kívánod, felteszem egy fájlmegosztóra az összesített zárójelentést, és számoljuk meg együtt. De végül is tökmindegy, hogy most 35 vagy 42, mert nem az számít. A lényeg, hogy még itt vagyok, még van erőm - bár egyre kevesebb, mert hidd el, baromira nehéz évekig úgy élni és harcolni valami ellen, hogy még a szomszédod is pont az a fajta ember, aki leszarja, hogy mi történik Veled. Nem beszélve arról, hogy bár megtanultam vízszintesen hányni - na az sem könnyű -, megtanultam magam ellátni, de bizonyára jobb életminőségem is lehetett volna, ha hat éve az akkori élettársam nem dob ki a rák miatt. De ezt m,ár asszem taglaltuk régebben. Nem várok én sem szánalmat, sem bármiféle sajnálatot, csak azt várom el, hogy amit leírok, azt hidd el, a valóságot takarja. Sosem hazudtam, ebben az esetben miért tenném?
Bocsánat érte, de úgy gondolom ezt a gyűjteményt kicsit túlzásba vitted:) Ami a megnemnevezett műsorban való részvételt illeti, ezt neked kell eldönteni. De ha csak egyetlen egy embernek is segítséget, reményt adsz, már az is nagyon sok. Nagyon erős vagy és hiszel benne, hogy van még út, és ezt már egy párszor bebizonyítottad. Szerintem tedd meg. Nem kell celebnek lenned ahhoz, hogy ezt megtedd, de nem is vagy senki. Pláne nem 377. :)
Ez nem kérdés, bár már sajnos híre ment, hogy mekkora "túlélő" vagyok, ugyanis ma délután megkeresett egy producer, hogy szerepelnék e az egyik, eddig még meg nem nevezett TV meg nem nevezett műsorában, mert a tudomására jutott - vajon honnan a pitliből? -, hogy ha a rákos nyirokcsomókat is beleszámítjuk, már 40 felett járok, és Ő ezt nem hiszi el. Felsoroltam Neki:
Egy prosztata (primer dagi volt, a sugárkezelés hatott. Azóta némi inkontinenciám van, de a bré áll).
Egy végbél (ez is primer volt, a több lefelé már áttétek halmaza).
Kettő máj (a fele eltávolítva).
Nyolc bal tüdő (ezek még daganatok, a bal tüdő eltávolítva).
Három jobb tüdő (ezek felszívódtak).
Egy hasnyálmirigy.
Egy mellékvese (eltávolítva).
Számos mell-, és hashártya (utóbbit a dupla sérvháló miatt nem lehet szám szerint beazonosítani).
Egy aorta pulmonális ablak.
Három felső, kettő közép-, és négy alsó parajuguláris nyirokcsomó.
Hat paraaortcus nyirokcsomó.
Nyolc baloldali tüdő (ebből egy nyirokcsomó, a többi kötegelt nodulus daganat).
Egy baloldali hangszál (ez még csak térfoglalás, de a rossz nyelvek szerint ez dagit jelent).
Minimum egy a garat mögötti nyirokcsomó (még ez sem bizonyított egyértelműen).
És azt szeretnék, hogy beszéljek a túlélési technikámról, az eddigi kezelésekről, illetve azok mellékhatásairól, valamint inspirációt adjak azon betegeknek, akik szintén daganattal küzdenek.
Hja, és természetesen először küldjem el a megadott e-mail címre a különböző zárójelentéseket is, hogy ez nem az évszázad átverése. Kértem 3 nap gondolkodási időt, és megadtam - persze előbb megkérdeztem, hogy szabad-e? - az onkológusom nevét, elérhetőségét. Ez hétfőn jár le.
Mivel nem vagyok celeb, csak egy háromszáz hetvenhetedik senki, így nem tudom, hogy bevállaljam e? Főleg, hogy ugye perpillanat kissé nehezen tudnék hosszan beszélni tekintve, hogy továbbra sincs hangom. Főleg a "g", az "m", az "n" és a kettős mássalhangzók okoznak gondot.
Bocs, kissé hosszúra sikeredett, de a lényeget leírtam.
Hétfőn megyek a gégészetre. Aztán 13.-án vérvétel, majd másnap onkológus. És 15.-én folytatódik a Lonsurf terápia. Aztán valamikor február végén PET-CT. Remélem,az már mutat javulást!
Neked volt valami fertőzésed, nem is akármilyen. Ebben az esetben a lymphadenopathia azt jelenti, hogy a fertőzés következtében ott valami (nyirokcsomó, hámszövet) feldagadt. Ez nem jelent egyértelműen daganatot, szerintem. Nem a gépemről írok, így nem látom visszanézni a régebbieket, de szerintem ez nem vészes. A diffúzgátlást mutató képletek pedig lehetnek érszűkület, meszesedés, vagy egyéb áthaladást akadályozó dolog, szerintem ez sem vészes. Dokidhoz mikor mész?
Az RWS Life Sciences, Inc. megbízásából írok, amely a piacvezető fordító cég az Egyesült Államokban. Multiplex myelómábann szenvedő, diagnosztizált betegek jelentkezését várom, kérdőívet kell kitölteni-értelmezni. 35 dollár illetmény jár érte. Kb. 10.000 forint. Az illetmény a kitöltés után 30 nap múlva érkezik. 5 beteg válaszaira lesz szükségem, a jelentkezés sorrendjét fogom figyelembe venni, és a cég által megadott demográfiai kitéteket.Várom a jelentkezőket a következő email címen:gyorfek@gmail.com, vagy a 06-20-21-55-413-as telefonszámon. Köszönettel: Györffy Enikő.
Volt már ilyen, éppen tavaly novemberben, amikor a hasnyálmirigy fej részén találtak egy 1 cm-es áttétet, de három Vectibix kezelést követően az eltűnt. Akkor a Vectibix kezelést azért kellett megszüntetni, mert mellékhatásként tüdőgyulladást kaptam.
Egyébként most is azon rugózom, hogy ezek a dagik is felszívódjanak, és ha csak nem alakul ki egy tényleg életveszélyes mellékhatás, akkor végig is viszem a három hónapos kúrát.