Keresés

Részletes keresés

exlex Creative Commons License 1999.08.18 0 0 108
Pam:
Anything, anywhere, anytime. Csak szolj! :)))
disp_ Creative Commons License 1999.08.17 0 0 107
Kicsit Mátrix-os vagy csak nekem tűnik úgy?
Pam Creative Commons License 1999.08.17 0 0 106
Köszi exlex, tudtam hogy rád számíthatok!:)
exlex Creative Commons License 1999.08.17 0 0 105
"Volna valaki olyan kedves és elmesélné a szombati rész végét? Odáig láttam, hogy a "pók" behálózta teljesen a doktornőt?"

A no, a leigazott gyarmat uj kormanyzoja volt, az oreg oszhaju dude volt a jarvanyugyi doki.

Tomoren: a foszereplo ficko, akit megmart a pok, rendszeresen elajult, es az ajulasok alatt atelte, hogy sikeresen megmenekultek mind, es hoskent unneplik oket. Sajnos a hallucionacioknak is ugy lett vege, hogy elajult az alomban, es nem tudta, hogy melyik az igazi valosag, a tragic end vagy a happy end. Vegul sikerult elhagynia az urhajot a mentokabinnal, es mikor szegeny nezo eppen fellelegzett volna, akkor derult ki, hogy a lezuhant urhajon mar mindenkit a pokok kontrollalnak, vagyis a megmenekuleset is csak hallucinalta, es az egesz epizod jelentos resze ajulasostol mindenestol csak a pokok keltette kepzet volt.

Phew! Jo zavaros lett a leiras, de a storyline sem volt eppen linearis. :)

BTW, az nem volt megmagyarazva, hogy ugyan mit is akartak a pokok, de az alien-analogia alapjan eleg valoszinu, hogy belejuk peteztek, vagy ilyesmi.

Pam Creative Commons License 1999.08.17 0 0 104
Volna valaki olyan kedves és elmesélné a szombati rész végét? Odáig láttam, hogy a "pók" behálózta teljesen a doktornőt? Köszi.
A vasárnapi részt is csak tegnap láttam videóról, nekem tetszett bár az implantátum beültetésén kívül, nem volt benne semmi tudományos.
Egy Petyus: Én nagyon lány vagyok és imádom a sorozatot, sőt a baráti társaságomban is elég sok lány van oda érte.
Az már más kérdés, hogy az internetezők 80-85%-a pasi!:)
egy Petyus... Creative Commons License 1999.08.15 0 0 103
Ez a tegnapi (szombati) rész szerintem nagyon jó volt.
Igaz az elején kissé zavaros volt (legalábbis számomra), de végén minden "kitisztult".

Ami nagyon teccik nekem a VH-ban, az az, hogy nincs mindig Happy End. Sőt... Szinte alig van heppi end. Általában mindig elpusztul/meghal/stb.. a főhős(ök) szerettei/bolygója/vagy pedig maga a főhős.

S ami különösen izgalmassá teszi Vh-t, az a meghökkentő fordulatok. (mint pl. a mostani részben.)

mud Creative Commons License 1999.08.15 0 0 102
Kedves exlex,

"Oke, rosszul forditottam igy hirtelen ;)Nem, jol forditottad. Igy volt tv-ben is. Csak azt akartam jelezni, hogy lehet maskeppen is forditani. Mindegy. Kicsit a Streams of Consciousness (Tudas folyama) reszhez kapcsolnam. "

Bocs, hogy kisse kesve reagalok erre, de szeretnem hozzafuzni, mivel neked van igazad:
a forditas tenyleg nem jo, a TV-re ez jellemzo, persze van forditoi szabadsag, de CSAK akkor, ha ez nem okoz komolyabb ertelmi zavart. Itt ez nem igazan lenyeges, de a "consciousness" az semmikeppen nem tudast jelent, hanem tudatot es az egy betu elteres ellenere is oriasi kulonbseg. Az Orszagh-szotar egy nagy rakas tevedeshalmaz, de ezesetben igaza van.
Udv, mud.

exlex Creative Commons License 1999.08.15 0 0 101
A tegnapi resz egesz jo volt, igen eros alien-es utalasokkal. Meg egyes szereplok nevet is atvettek (Parker, Vasquez, stb.)

ds9 Creative Commons License 1999.08.14 0 0 100
Igen, ez számomra sem teljesen világos, hogy milyen logika szerint is kerülnek adásba a részek, tekintve, hogy az amerikai ( premier ) sugárzást nem nagyon veszik figyelembe.
Azt sem feltétlenül értem, hogy mi a fenéért kell a részek előtt ( közvetlenül ) leadni a rész összefoglalóját, láttam az USA-ban is Outer Limits-et ( a szállodában volt Showtime, ez olyan mint az HBO, ez a kábel tv gyártatja az MGM-el az O.L-t és a Stargate SG1-t ) és a Sky One is adta el kell mondanom, hogy egyik adón sem volt előzetes a részek előtt.
Ami nem csak, hogy idegesítő hanem értelmetlen is ( valószínüleg ilyen hülyék egyébként a gyári megvett kazettán rajta van az MGM által vágott előzetes, de biztos, hogy nem azért, hogy a műsor előtt menjen közvetlenül ), a másik meg az, hogy sem a Showtime-on sem a Sky One-on nem volt sosem MGM oroszlános logo az Outer Limits előtt, hanem rögtön a prológ kezdődött egy az egybe ( prológ alatt a főcím " ..ne állítgassa a képet " előtti részt értem ).
disp_ Creative Commons License 1999.08.14 0 0 99
Lenne 1 problémám azért a TV3-mal mert nem sorrendben adják a részeket...na mindegy
ds9 Creative Commons License 1999.08.12 0 0 98
Nekem is nagyon sok kedvenc részem van ( sajnos nem mindegyiket tudom, hogy ment-e már a TV3-on, de nagyon sokat pl. csak ott láttam ).

- amikor egy kissé egzaltált tudós feltalálja az időuatzást és visszamegy megölni gyilkosokat mielőtt azok gyilkolnának és erre egy FBI ügynök rájön és később ő folytatja tovább
- amikor elmennek nyersanyagot gyűjteni egy idegen bolygóra és azt hiszik, hogy ellenséges lények vannak a bolygón, holott csak kempingelő alien gyerekek, akiket kiírtanak majd megjön a papa
- amikor az ember áttölti magát egy robot testbe majd a sajátja elpusztul és a robottest csak néhány óráig alkalmas a működésre
- amikor a robot beleszeret a tulajdonosába és mindenkit ki akar nyírni aki közéjük áll ( szerinte) + általában az összes robotos rész
- amikor a kormány kisérletezik gondolatolvasókkal és az egyik tudatalattija létrehoz egy lényt aki legyilkol mindenkit
- amikor a Marson a két ellenséges Földi kutatócsoport egymást vádolja, hogy a másik föderáció elpusztította a Földet, mert megszűnik az adás otthonról és egy nagy robbanást észlelnek, ezek után kiírtják egymást mire kiderül, hogy csak ( ?) a Hold robbant fel félig, egy kozmikus katasztrófa következtében

Szóval nagyon sok besz@rás rész van, a Sky One adta a tavalyi sorozatot tavaly ( 97-98 szezon ), az újat( 98-99) még nem, de nagyon várom már, addig a TV3-on nézem a régebbi részeket, azok nagyrészét nem láttam.
Szerintem ez az egyik legjobb létező sci-fi sorozat, majdnem minden rész nagyon jó, néhány közepes és néhány egyszerűen zseniális.

Amit még (talán) senki sem említett, azok a színészek, olyan hihetetlenül jól vannak összeválogatva, hogy csak az összes jobb amerikai Tv-s ( és nem tv-s ) színész játszott már vezető szerepet és a legjobb az, hogy egy csomó vígjátéki színész is játszott ezekben.
Mivel a producer ugyanaz, ezért a Stargate:SG1 föszereplői már mind benne voltak, a Star Trek-ből nagyon sokan, az X-filesból is, tehát ez sem semmi.
A teljesség igénye nélkül: Beau Bridges, Lloyd Bridges, Rebecca de Mornay, William B. Davis ( X-files, a cigis ), Robert Patrick ( Terminator 2), Michael Dorn ( Worf, Star Trek ), Heather Graham ( Lost in Space, Boogie Nights ), Mark Hamill ( Mark Hamill ), David Hyde Pierce ( Frasier ), Natasha Henstridge ( Species 1-2 ), Jennifer Beals ( Flashdance ), Mario van Peebles ( New Jack City ), Nicholas Lea ( Krajcek, X-files), Nana Visitor ( ST:Deep Space Nine ) és még sokan mások, hát nem semmi az bizonyos.

exlex Creative Commons License 1999.08.12 0 0 97
egy Petyus...:

A nano-robotos resz tenyleg kiraly volt. Jo, hogy emlekeztetsz ra. :)

Az epizodok vegen elhangzo aranykopeseket hivatalosan `control voice'-nak
hivjak. Lejjebb voltak felsorolva linkek. Az egyiken az osszes control
voice megvolt, csak mar nem emlekszem melyiken.

egy Petyus... Creative Commons License 1999.08.12 0 0 96
hellow

tök jó hogy van már van 1 ijen fórum is!
most kiöntöm a szívem...

először is le kell szögeznem: ízig-vérig TV3 rajongó vagyok. (asszem nyitok is TV3 topicot) Majdnem minden jó amit itt adnak le, de azért vannak kivételek (pl. Kulcsember, Matlock, Walker).
De a jobbak közül is a legjobb a VH.
Most gyorsan leírom a leg-leg-leg részeimet ! (ezt Ti is megtehetnétek!)
(a címeket sajna nem tudom...)

-A legjobb : Mikor a földet megszállták a Tork nagyurak, s az embereket Dzsollemekké alakították. Ez 1 eléggé bonyolult rész volt, de nagyon teccet... (főleg a "meglepő" fordulat a végén)

-A legérdekesebb: mikor a bácsi benyomta magának a pre-beta nanorobotokat, s azok átalakítgatták őt: kopoltyú, hátul szemek, stb...

- A legfélelmetesebb: az emberek már tudták használni a génmanipulációt a fejlődő magzatokon. De 1-2 kölök RNS lett, s nagyon agresszív, mutáns kis jószág lett belőle. Így utólag visszagondolva már nem olyan félelmetes, de akkor kicsinált (lehet hogy mert 1edül voltam 1 sötét szobában és mert kint vad vihar dúlt???)

Több csoportosítást nem tudok. (illetve a Legunalmasabb, de abba sokat belerakhatnék).

Ahogy itt elnéztem a hozzászólások számát, nagyon sokan szeretitek ezt a sorozatot. De úgy tűnik, inkább csak a filyúk... A lányok mért nem szeretik (annyira)?

ja és még vmi: nem is olyan jó hogy így "kivesézitek" a részeket (itt a folyamosra gondolok). Olyan hibákat mutattok be, melyekre fel sem figyeltem. De most hogy leírtátok, így utólag visszagondolva már "nem is volt olyan jó"...)

tud vki fejből(!!!) idézni 1 olyan aranyköpést amit a végén mondanak be? én 1et sem... pedig nagyon figyelek.

Pam Creative Commons License 1999.08.10 0 0 95
exlex: bocsika hogy csak most válaszolok, de nem voltam PC közelben az elmúlt 3 nap, ráadásul rossz hírt kell közölnöm, várhatóan csak a régi Millennium-ot ismétlik.
exlex Creative Commons License 1999.08.09 0 0 94
Tenyleg nem volt egy csucs epizod. A kerettortenet teljesen elhanyagolhato, a belecsomagolt tanulsag pedig nem volt uj.

De azert a felvetett kerdes erdekes volt. Mihez kezd az ember, ha egyszercsak korlatlan hatalom pottyan a kezebe. Te pl. mit kezdenel vele? Biztos, hogy csak jora hasznalnad?

Korabban mar beszeltem a Gyilkos ido cimu sci-fi antologiarol. Abban volt egy novella, az Elni jo, ami hasonlo kerdest feszegetett (persze joval szinvonalasabban). Ott a helyzet annyiban volt mas, hogy egy teljesen kiszamithatatlan szemely egy kiskozosseg felett korlatlan hatalommal rendelkezett. Az eredmeny: totatlis kiszolgaltatottsag.

Csak ajanlani tudom.

Kwisatz Haderach:
Szerintem az emberiseg eddigi (es jelenlegi) tortenelme csak igazolja ezt a velekedest. Akinek hatlom kerult a kezebe, az eddig szinte kivetel nelkul visszaelt vele.
(Vagy csak a hasonlo TV sorozatok sugalljak ezt a kepet? X-Files, stb.)

Kwisatz Haderach Creative Commons License 1999.08.09 0 0 93
érdekes, hogy a sci-fi novellák/regények többségében mikor ilyen teszt alá vetik az emeriséget, mindig könnyűnek találtatunk, nem?

a múltkor is volt egy rész, amikor egy katonába (a Hegylakós gonosz figurába) ültettek be idegen géneket és persze ott is kedvezőtlen lett a végeredmény

ennyire pesszimisták az írók? ennyire rossz a rólunk kialakult kép?

John Zero Creative Commons License 1999.08.09 0 0 92
Nagy Zoárd lépkedő fenyő:
Tényleg elég gyenge volt.
A vége azért poén volt, de azért ez kevés.
Nagy Zoárd lépkedő fenyő Creative Commons License 1999.08.09 0 0 91
Sziasztok,

szerintem ez a tegnapi western-scifi volt a legrosszabb rész ebben a sorozatban. Nem baj, belefér. Azért a sorozat nagyon tetszik.

exlex Creative Commons License 1999.08.08 0 0 90
"Oke, rosszul forditottam igy hirtelen ;)"

Nem, jol forditottad. Igy volt tv-ben is. Csak azt akartam jelezni, hogy lehet maskeppen is forditani. Mindegy.

"Kicsit a Streams of Consciousness (Tudas folyama) reszhez kapcsolnam. Technikailag a mostani es a Folyam kozti allapotot vetit elore, tervez a jovoben. Annyiban itt meg kulonbseg van, hogy beszed alapu lenne a kommunikacio, es gondolatokat nem kozvetitene, csak informaciot, adatokat. De egyes jellegzetesegekben mas hasonlit a folyamhoz: mindenkirol tudja, hogy hol van, mindenhol szenzorok lennenek, egy orvos gyogyithat egy nagyon tavoli beteget is (ilyenre is volt pelda a Tudas folyamaban). Igy belegondolva, kicsit ilyeszto is lehet..."

Ijeszto is. Es tenyleg erre halad a vilag. Amit a Folyam-os reszben lattunk, az tenyleg hasznosnak tunt. A szamitogep feladata szerintem az, hogy a mechanikus tevenykenysegeket levegye az ember vallarol. Vagyis ha kell valami info, akkor ne kelljen elmennem a konyvtarba, ha valami bonyolult szamitast kell vegeznem, akkor ne papiron ceruzaval csinaljam, stb. Vagyis ne a mechanikus tevekenysegekkel pazaroljuk az idonket.

Az ember-gep interface nehany tiz even belul gyokeresen meg fog valtozni. Elobb-utobb mindenki egyedileg ra lesz kapcsolva a globalis Net-re. Mar most is vannak ilyen probalkozasok, pl. a hordhato szamitogep (wearable computer). Errol legutobb a Linux Journal-ban olvastam egy hosszabb cikket, de a /.-on (www.slashdot.org) is voltak errol irasok.

Es ha tenyleg mindekirol mindig tudni lehet majd, hogy hol van, mit csinal, stb., akkor csak remenykedhetunk, hogy idovel nem fog az egesz egyfajta Gondolatrendorsegge alakulni.

A beszed alapu kommunikacio pedig csak egy kozbenso allomas lehet szerintem. Vegso formajaban kozvetlen agyi kapcsolat lesz a gep es az ember kozott. Akarcsak a Tudas Folyamaban.

John Zero Creative Commons License 1999.08.08 0 0 89
exlex:
Oke, rosszul forditottam igy hirtelen ;)
Viszont akkor reagalj valamit a belinkelt cikkre is mar.
exlex Creative Commons License 1999.08.08 0 0 88
Bocs, megszaladt az ujjam.
exlex Creative Commons License 1999.08.08 0 0 87
"stream of consciousness" = "tudatfolyam"

Legalabbis a 92-es kiadasu Orszagh-fele nagyszotar szerint.

exlex Creative Commons License 1999.08.08 0 0 86
"stream of consciousness" = "tudatfolyam"

Legalabbis a 92-es kiadasu Orszagh-fele nagyszotar szerint.

exlex Creative Commons License 1999.08.08 0 0 85
Kedves Csutak!
Tokeletesen egyetertunk. Nekem sem csak az alien-es reszek tetszenek. Ilyet soha nem is irtam. Valaki korabban mondta, hogy neki nem tetszenek az UFOs reszek, en arra reagaltam ugy, hogy nekem azok is tetszenek.

Lem-et es Bradbury-t magam is kedvelem :)

csutak Creative Commons License 1999.08.08 0 0 84
Kedves Exlex!
Azt hiszem a sorozat a sci fi legjavára épít. Ugyanis ebben a műfajban is létezik több irányzat. Elég filozófikus megállapításai vannak, amin érdemes elgondolkoznunk.
Az én véleményem szerint nem az a jó téma amikor ide jönnek az "alienek" és ellenük harcolunk, mert ez hülyeség. Az "igazi" SF az a ma emberének problámáit vetíti a jövőbe és ott keres a mának megoldást. Gondolok Stanislaw Lem-re, Bradbury-ra és társaira. Ez az irányzat az, mely íróinak alapnovelláit látjuk megfilmesítve igen színvonalasan. Sajna némely rész igen sovány színvonalú, de az egészre vetítve ez nem ront az összhatáson.
exlex Creative Commons License 1999.08.08 0 0 83
"Kicsit a Streams of Consciousness (Tudas folyama) reszhez kapcsolnam."

Itt erdekes volt a forditas is. A Stream of Consciousness-t ugy is lehet forditani, hogy a Tudatossag folyama.

Igy egy kicsit mast jelent, nem?
(Pl. csak annak van tudatossaga, aki benne van a folyamban)

exlex Creative Commons License 1999.08.08 0 0 82
Tegnapi resz:

En altalaban nem ertem azokat a sci-fiket, amiben az emberiseget leigazza valamilyen idegen faj es azutan a sajat szolgalataban dolgoztatja. Egyszeruen nem hatekony.
A tegnapi reszben pl. a tulelok szedett-vedett csapata precizios munkat vegzett (egy olajfinomitot tartottak karban). Ezt a munkat egy ennyire fejlett civilizacio robotokkal sokkal hatekonyabban elvegeztethetne.

Ha olyan kifinomult robotokat tudnak kesziteni, amelyeket nem lehet megkulonboztetni az emberektol, akkor mi szukseguk van az elgyotort tulelokre, akiket etetni kell, stb. ?
Celszerubbnek tunik kiirtani az elfoglalt bolygon elo fajt, igy le van roluk a gond. Az, hogy humanitarius megfontolasokbol tartottak eletben oket eleg valoszinutlen, tekintve hogy milyen korulmenyek kozott eltek.

Hasonlokeppen az sem volt vilagos, hogy miert van szukseguk a robotoknak emberekre ahhoz, hogy javittassak magukat. Barmelyik robotba be lehetne toltva a megfelelo tudas, aki tarsait karbantarthatna. Azt pedig szinten homaly fedte, hogy a no honnan szedte a robotok megjavitasahoz szukseges tudast. Egy bionikus szem megjavitasa, ill. egy olajfinomito karbantartasa kozott valoszinuleg nincs sok atfedes. Bar lehet, hogy tevedek.

Ja, figyeltetek, hogy milyen jo meg volt csinalva a robotfej, amikor leszedtek rola a boritast? Meg ket hajlitott femdarab is volt a szajnal, ami beszed kozben az also es felso ajkat mozgatta. Tetszett, hogy itt figyeltek a reszletekre.

John Zero Creative Commons License 1999.08.08 0 0 81
A mai resz a The Camp (A tabor) volt.

Valoszinuleg ezt nem lehet olyan melyen kivesezni, de azert egy kellemes es erdekes resz volt, erdekes fordulatokkal.
John Zero Creative Commons License 1999.08.07 0 0 80
Egy érdekes cikk:
Az informatika jövője, ahogy azt a MIT tervezi

Kicsit a Streams of Consciousness (Tudas folyama) reszhez kapcsolnam.
Technikailag a mostani es a Folyam kozti allapotot vetit elore, tervez a jovoben. Annyiban itt meg kulonbseg van, hogy beszed alapu lenne a kommunikacio, es gondolatokat nem kozvetitene, csak informaciot, adatokat. De egyes jellegzetesegekben mas hasonlit a folyamhoz: mindenkirol tudja, hogy hol van, mindenhol szenzorok lennenek, egy orvos gyogyithat egy nagyon tavoli beteget is (ilyenre is volt pelda a Tudas folyamaban).
Igy belegondolva, kicsit ilyeszto is lehet...

exlex Creative Commons License 1999.08.07 0 0 79
JZ:
Csak helyeselni tudok. En a hangot szoktam levenni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!