Én is leírom a sztori végét, hátha valaki hasonlóan jár, ne izguljon. A reklamációra kb. 2 órán belül kaptam választ ahol leírták hogy látják a vásárlást, de valamilyen hiba folytán nem volt sikeres és nem történt vonatjegy foglalás. Az összegre már meg is adták a jóváírást (erről küldtek igazolást) és 5-7 napon belül látni fogom az összeget a számlámon. 2 nap múlva tényleg jóváírták, szóval korrekt volt minden!
A vicc az egészben hogy mikor másodszor foglaltam, immár sikeresen akkor olcsóbb jegyet ajánlott fel a rendszer ugyanarra az útvonalra! Lisszabon > Faro > Tavira tejes útvonalra 6,50 volt egy jegy, nekem ez elég jó árnak tűnik!
És a lezárás: tegnap megjelent a pénzt a számlámon.
Szóval a rentalcars full coverage tényleg olyasmi amit érdemes megváltani azokban az országokban ahol "kekeckedősek". (pl az USA-ban továbbra sem fogom megvenni)
Vásárolt már valaki a cp.pt oldalon vonatjegyet? Én most próbáltam, el is jutottam nagyon egyszerűen a fizetésig. Jött is az sms a vásárlásról, 18,20 euro de ekkor a képernyőn megjelent hogy "lejárt az idő, nem volt sikeres a vásárlás".... Szóval nem kaptam meg a jegyet, semmilyen visszaigazolást pedig levonták a kártyámról az összeget.... Belefutott már valaki esetleg hasonlóba?
Bragában nem sok időt töltöttünk. Autóval érkeztünk, a város külső peremén egy egyszerű étteremben megebédeltünk néhány euróért, majd felmentünk az Espinho dombtetőre a Bom Jesushoz. Ez egy zarándokhely, ami híres az 581 lépcsőfokáról. Európában egyedülálló módon vízzel működtetett siklója a Funicular, egészen felvisz a katedrálisig. Mikor mi voltunk épp nem működött, még téli álmot aludt. Parkolás fent ingyenes, a sorompón ha behajtasz a belső parkolóba egész a kertekig, akkor €1-t kérnek érte egy napra.
talán itt még nem volt rója szó. Egy egy kis halászfalu a torkolatnál, autóval ahogy átértek az Arrabida hídon Gaia-ra, ott van rögtön jobbra lent.
A dombról lehajtva rögtön a kikötőbe érkeztek. Itt még őrzik a hagyományokat, a halászok mikor ide hazaérnek, a ruhájukat az asszonyok egyből az ókori mosodába viszik és ezekben a beton teknőkben szappannal mossák illatosra. Mindnek van otthon automata mosógépe mégis ide járnak mosni.
Érdemes ide benézni, jellegzetes illatok terjengenek ebben a helyiségben.
A mosást követően a botokon kifeszített madzagokon ki is teregetik, ott száradnak a parton őrizetlenül.
A halak egy részét itt ebben a varázslatos kis faluban egyből fel is dolgozzák. Nagyon kevés turistával találkoztunk, inkább a helyiek körében közkedvelt ez a városrész amit egyáltalán nem bántunk. A csempével kirakott házak között
Aki szeretne olcsón, jóízűt, olyan ételeket enni amit főként a helyiek fogyasztanak, akkor ezeket a kis éttermeket itt lehet meglátogatni. Az utcán grillezik a tengeri halakat, az éttermekben meg lehet kóstolni például a tenger gyümölcsi pörköltet vagy a vinho verde-t azaz a zöld borokat.
Itt található a Interpretive Center is, ami egy múzeum szerűség, vagyis inkább egy galéria a halászfaluról. Ide a belépés ingyenes.
Érdekesség még, hogy Afurada-ból Portoba és vissza lehet vizitaxizni (kishajóval), ezt is a helyiek használják. Egy menetjegy ára €1,5
Próbálom megjelölni a térképen a két állomást, remélem sikerül belinkelni: link
Itt írtam a város nevezetességeiről, itt pedig a borokról.
Van csak hajókázós és kombinált jegy, mi itt vettük volna meg, de a szél miatt más programot iktattunk be.
Ferreira pincészet előtt lehet a jegyet megvásárolni, nem kell bemenni hanem a kis ablaknál kívül.
Amúgy a hajókázás is nagyjából egy árban van mindenhol (12-16€) a portói védjegyzett bor pedig egységáras, mint itthon a cigaretta. Még a reptéren is ugyanannyiba kerül, úgyhogy ha hozni akartok haza ott vegyétek meg.
Megjegyzem ez a kevés utazási oldalak egyike, aki ezt a tévhitet próbálja javítani: "The 6 bridges cruise starts at Luiz I bridge, designed by Théophile Seyrig – no, this is NOT Eiffel’s bridge, unlike what many tour guides in Porto will make you believe!"
Szállást a bookingon foglaltuk, ott épp volt 20% kedvezményünk, meg a Wizz pontok miatt is.
Hotel Mira D'Aire - Cím: Rua de Álvares Cabral 197, 4050-041 Porto
Nem nagy durranás, €120 volt a 3 éjszaka kettőnknek. Fűtés klímáról jó volt, tiszta volt a szoba, TV működött, zuhanyzó, WC, bidé, hajszárító, 2-2 törölköző, tudfürdő, szappan minden nap cserélve.
Nah rentalcars full protection-jigsaw biztosítás tapasztalat:
Hétfőn bescanneltem a papírokat amit kértek. (már a kötvényen rajta volt egyértelműen a lista mire van szükség) Tegnapelőtt jött egy levél hogy még kérnek pár dolgot ha releváns, de csak a banki kivonat vonatkozott rám, azt ma reggel tudtam elküldeni mert ma láttam a terhelést.
Az imént jött is a válasz:
"Firstly, we would like to thank you for your cooperation whilst we have been working on your Full Protection Insurance claim. We have reviewed all the documents for your claim. I’m pleased to confirm that your claim has been successful. We will refund EUR 65.00 (HUF 20345.62) to the card ending XXXX. The money will arrive within 10 working days.
We will refund you in the same currency you used to pay for your booking. The statement you sent us shows the exchange rate that Sixt used, so we’ve used the same rate to calculate your refund.
Thank you for using Rentalcars.com, and for choosing Full Protection Insurance. "
Köszönet a PORTO-i írásodért .Mi is tervezzük a látogatást Portóba ,ha még van figyelemre méltó információd írdd meg légyszíves. A 6 hídra melyik hajósnál érdemes befizetni ? Tudnál esetleg szállodát is ajánlani?
"... hogyan lehet eljutni a legpraktikusabban egyiktől a másikig?"
Busszal. Két különböző járaton.
"Van-e köztük valami rövid gyalogos megközelítés..."
Nincs rövid. A Penát némi szintkülönbségekkel lehet megközelíteni és emiatt nem kis fáradtságba és időbe kerül. Talán ezért is drágább ez a buszvonal a másiknál.
"... vissza kell menni a városba busszal, és onnan elsétálni a Q.R.-hez?"
Igen. Gyalogosan a legolcsóbb és legegyszerűbb módja oda eljutni.
Köszi mindenkinek aki válaszolt, én azt szerettem volna tudni, hogy Ferihegyről hányas kaputól szokott indulni?
A Pena palota másik útvonalon van mint a Q.R., mindkettőt nem érinti a 434-es busz Ezért kérdeztem, hogyan lehet eljutni a legpraktikusabban egyiktől a másikig? Van-e köztük valami rövid gyalogos megközelítés, vagy vissza kell menni a városba busszal, és onnan elsétálni a Q.R.-hez? Amit lehetett elolvastam itt a fórumon, de ezzel kapcsolatban semmit nem találtam.
Bejelentés megvolt, neten egyszerűen van rá felület. Ügyfélszolgálat első csörgésre felvette, 2x is beszéltem velük mert azt írta a felület hogy a bizti a szélvédőre nem vonatkozik, de megerősítették hogy igen. 2-4 hetet mondtak, most várunk :)
Persze, tudom, azért is írtam le hogy másnak is hasznos legyen a tapasztalat. A 65 EUR nem akkora pénzt hogy lerágjam a körmöm miatta (persze, sok, de egy nagyobb sérüléshez képest semmi) de arra jó lesz hogy kiderüljön mennyit is ér a biztosítás valójában.
Én is a hozzászólások (elsősorban index fórumok és Tripadvisor leírások-fórumok) alapján készülök egy-egy útra, megéri mások tapasztalatait alaposan átböngészni, és az a minimum hogy én is megosztom ha olyasmi történik.. arra nincs időm hogy az utat részletesen leírjam, de pár tippet mindenképp megosztok. És egyébként a Tripadvisoron rendszeresen kommentelgetek mindenről ami tetszett vagy nagyon nem tetszett, hátha segítség másoknak :)
Én is mindig így csinálom, rentalcar/autoeurope akcióit figyelem. Már a nyaralásra is le van foglalva, de az autóra (és a hotelekre is) ha időm engedi ránézek és újrafoglalom ha van jobb ajánlat.
Portóba Interrent-nél (Europcar) Audi A3-ra €14,75 lett volna a nullázó. Alig volt másfél éves, 1,6 TDI 110LE, 6 sebességes, 75 ezer km volt benne 4,8l lett az átlagfogyasztás a végére, Braga fele az autópályán 120-as tempomat szépen levitte a városi 6,5l átlagot. több mint 400km alig 7 ezerért tankoltunk a Auchanos (Jumbo) kúton, az volt a kölcsönző és a reptér mellett.
Autópálya ViaVerde-vel fizetve, ez egy fedélzeti egység amivel megállás nélkül lehetséges a pályahasználat, a megtett km-eket a depositból szedik le a végén. Nagyon kényelmes, csak 80-ra kell lassítani a kapunál
Átadásnál néhány karc nem volt a lapon azokat rávetettük. Leadásnál megkerülte az autót, beleült az autóba, leolvasta a km állást és már töltötte is a papírt majd a buszra mutatott ami a reptérre visz. Mondtam köszi gyalog is megteszi 4 perc alatt a terminálon voltunk kb 600 méter a reptér. Közelebb van mint BUD-on a Holiday-ből felsétálni.
Deposit €300 volt amit a portói biztonsági ellenőrzés után érkező SMS szerint vissza is kaptuk, kb egy órával a kocsi leadás után.
5680Ft volt az autó 3 napra (szombattól keddig, 6 napja jöttünk haza), a teljes körű biztosítás pedig 4200Ft/nap, nullázó biztosítás €Í4,75 lett volna, depositot nem lehetett nullázni a ViaVerde miatt.
én továbbra is figyelembe ajánlom ezt a helyi erőt. mármint azoknak, akik szívesen kötnek helyben nullázót, és nem akarnak depositot, mert az náluk is igen magas. én kétszer béreltem tőlük, mindkétszer teljesen rendben ment minden, a helyben kötött nullázó (ára autófüggő, 7-22 eur) mindent nulláz (tehát ablakok, stb.), az autók újak/újszerűek. viszont shuttle service, és ahogy olvasom a google reviewkat, ezzel lehet gond, várni kell, stb. nekem nem volt semmi egyik alkalommal sem, vártak a megbeszélt időpontban.
A szeptemberi foglalásomat néztem meg most a sixten és a rentalson is. Ha ma foglalnék, akkor majdnem fillérre ugyanaz az ár.
De a rentals 8 euróért adja azt a biztosítást, amit a sixt négyszeres áron mér.
(Ráadásul a brandnál kiszedik a "nagy kalapból" az üveget, gumit akksit, stb-t, és lehet az aranyárra még pluszos pluszt fizetni.)
Ezért is vagyok kiváncsi, hogy a hamburger árban vett biztosításod mennyire lesz készséges, amikor a kárrendezésre kerül sor. :)
Tehát a kiváncsiság hajt, nem a beszólás, kérlek ne értsd félre!
A szeptemberre Lisszabonba lefoglalt Sixtes autómra az scdw 365 euró, amit nem mondanék jó vásárnak...
Ennek ellenére rentábilisnek tűnik a foglalásom teljes ára, ugyanis még mindig alacsonyabban vagyok, mint a mai rentalcars teljes biztosításos foglalása lenne. A relatív olcsóság oka az, hogy a foglalásom jó régen történt, és ahányszor változik az ár a számomra jó irányban, annyiszor ingyenesen újrafoglalom. Az eddigi tapasztalatok alapján akkor fizetek elöszőr, amikor az autót leadom.
Ja és aki a portugál sixtnél foglal az éjjel tegye, akkor olcsóbb :)
Igen, tudom.. mindenképp leírom majd a tapasztalatokat. A csaj azt mondta kb 1 hónap lesz arra számítsak.
A Sixt-nél a biztosítás napi 17 EUR lett volna, így meg 5 napra a bérlés 17e Ft + biztosítás 16e Ft, szóval azért jelentős a különbség.
Egyébként ez volt az első hogy megkötöttük a biztosítást - végül ha nem kötjük meg a 65 EUR ami a kár nem lett volna több a biztosítás áránál, de így legalább nyugodtak voltunk.
Az USA-ban sokkal komolyabb autókat bérelünk (egy Renault Captur volt, ott meg legutóbb Mustangot, előtte SUV-okat használtunk) de ennyire még nem féltettünk kocsit mint most, lehet azzal vonzottam be a követ :)
Mi Tap-al voltunk, csak telefonról mutattuk a kártyát.
A Pena-nál 3 éve voltunk, így nem tudom a választ a kérdésedre (Lisszabonból vezetett túrával jöttünk).
Az biztos hogy a Q. R. kb 10 perc séta a belvárosból, nem kell busz. De van olyan Hop off ami a 4 palota közt jár és sokan mentek tuk-tukkal is, az árát nem tudom, mi sétáltunk.